×
سیاسی
شناسه خبر : 84689
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/10/15 ساعت 10:43
چرا ایران با آمریکا مذاکره نمی‌کند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا ایران با آمریکا مذاکره نمی‌کند؟

با خروج غیر قانونی آمریکا از برجام، تنها محور قابل گفتگو میان ایران و آمریکا به عنوان کشور عضو 1+5 موضوعیت خود را از دست داده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: در حالی که دور هشتم مذاکرات وین میان ایران و ۱+۴ در جریان است، عملیات روانی پرحجم رسانه‌ای علیه مذاکره‌کنندگان ایرانی، همچنان ادامه دارد. 

در یکی از این موارد، رسانه‌های غربی و برخی فعالان رسانه‌ای در داخل کشور طی روزهای گذشته، فضاسازی‌ گسترده‌ای را مبتنی بر دروغِ «مذاکره نماینده روسیه در وین با آمریکا به جای ایران» در دستور کار خود قرار داده‌اند.

این اقدام که با سوء تعبیر از ملاقات‌های دو یا چند جانبه هیئت‌های عضو ۱+۴ با نماینده آمریکا پیگیری می‌شود، دو هدف آشکار و پنهان را در راستای تقویت موضع ایالات متحده آمریکا در مذاکرات دنبال می‌کند:

هدف آشکار در فضاسازی رسانه‌ای اخیر، القاء این گزاره غیر واقعی است که روسیه وکالت ایران را در مذاکرات وین بر عهده گرفته و هیئت مذاکره‌کننده ایران را راهبری می‌کند.

علاوه بر این، پشت پرده فضاسازی‌هایی از این دست نیز، ایجاد فشار به جمهوری اسلامی ایران برای گفتگوی مستقیم با آمریکاست که همواره از سوی طرف آمریکایی پیگیری می‌شود.

این اقدامات از یک‌سو برای ایجاد انشقاق میان ایران و «روسیه و چین» که مواضع نسبتا هماهنگی در مذاکرات دارند و تضعیف ضلع غربی گفتگوها انجام می‌شود و از سوی دیگر تلاشی هدفمند برای ایجاد حساسیت در افکار عمومی داخلی نسبت به مسلوب‌الاختیار بودن ایران در برابر مسکو و پکن است.

عدم اشاره به ملاقات‌هایی که میان تروئیکای اروپایی و نماینده اتحادیه اروپا با فرستاده آمریکا به وین انجام می‌شود و بزرگ‌نمایی ملاقات‌های نماینده روسیه با «رابرت مالی» و مرتبط کردن آن با انتقال پیام‌های هیئت ایرانی به نماینده آمریکا از سوی اولیانوف نشان می‌دهد که این جریان رسانه‌ای به صورت کاملا هدفمند طراحی شده و در حال اجرا است.

نکته آنکه؛ ایران در مذاکراتی که سال ۱۳۹۲ آغاز و منجر به امضاء توافق برجام شد، با گروه ۱+۵ که آمریکا نیز از اعضای آن بود مذاکره می‌کرد و پس از آن نیز در جلسات کمیسیون مشترک برجام، آمریکا به عنوان عضوی از این توافق در جلسات حاضر بود و موضوعات مورد بحث با حضور همه اعضاء مطرح و پیرامون آن گفتگو می‌شد.

در ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ اما آمریکا رسما از برجام خارج شد و پس از آن ضمن بازگرداندن تحریم‌های تعلیق شده در برجام، تحریم‌های جدیدی را نیز علیه ملت ایران وضع کرد.

تنها بستری که طی آن جلسات مشترکی با حضور ایران و آمریکا و سایر طرف‌های برجام برگزار می‌شد و در مورد چگونگی اجرای تعهدات طرفین گفتگو به عمل می‌آمد، نشست‌های کمیسیون مشترک برجام بود که طبیعتا با خروج آمریکا از برجام اساسا دلیلی برای گفتگوی طرفین با یکدیگر وجود ندارد.

پس از روی کار آمدن بایدن و اعلام قصد دولت آمریکا برای بازگشت به برجام، ایران رسما اعلام کرد که حضور یا عدم حضور آمریکا در برجام به خودی خود ارزشی ندارد و آمریکا باید در ابتدا با لغو تحریم‌ها به تعهداتش در برجام عمل کند و پس از آن در مورد بازگشت این کشور به برجام تصمیم‌گیری شود.

از منظر حفظ حقوق و اعتبار سایر اعضای برجام، رفتار غیر قانونی و توهین‌آمیز آمریکا در خروج از برجام نباید بدون پاسخ گذاشته شود و از این رو بازگشت آمریکا به تعهدات برجامی حداقل اقدامی است که این کشور باید برای نشان دادن پشیمانی‌اش نسبت به اقدامات قبلی انجام دهد.

جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده که به تعهدات خود ذیل برجام پایبند است و تاکنون نیز هیچ اقدامی خارج از چارچوب‌های این توافق انجام نداده است.

ایران از ابتدای ورود به دور جدید مذاکرات در وین اعلام نمود که هدفش در این گفتگوها لغو تحریم ها است اما چون گذشته و در صورت تمکین آمریکا نسبت به شروط لازم الاجرا برای بازگشت به برجام، گفتگوها در قالب جلسات کمیسیون مشترک با همه اعضاء برای اجرای توافقات دنبال خواهد شد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
هنر متوازن‌سازی نقش طرف‌های مذاکره در وین
دوشنبه 1400/10/20 ساعت 13:02
نورنیوز بررسی کرد؛
هنر متوازن‌سازی نقش طرف‌های مذاکره در وین
مذاکره برای تامین منافع ملی و استیفای حقوق ملت، هیچگاه برای جمهوری اسلامی ایران تابو نبوده و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب روز گذشته بر آن تاکید نمودند حتی «مذاکره، صحبت و تعامل با دشمن در مقطعی به معنی تسلیم شدن نیست.»
سبک مذاکراتی جدید ایران و بی‌اثر شدن سناریوی غرب
شنبه 1400/10/18 ساعت 16:15
سبک مذاکراتی جدید ایران و بی‌اثر شدن سناریوی غرب
در دور هشتم مذاکرات علاوه بر شکل‌گیری پیشرفت نسبی، طرف غربی فعلا در ریل مذاکراتی تعیین شده از سوی ایران قرار گرفته است.
رویکرد رسانه‌ای غرب در مذاکرات وین به زبان ساده
شنبه 1400/10/18 ساعت 09:26
نورنیوز بررسی کرد؛
رویکرد رسانه‌ای غرب در مذاکرات وین به زبان ساده
غرب با «روایت‌گری تحریف‌شده» بر آن است تا ایران را در صورت شکست مذاکرات، «مقصر اصلی» و در صورت حصول توافق، «بازنده اصلی» معرفی نموده و در هر دو صورت ضمن دوقطبی‌سازی جامعه موجبات شکاف میان مردم و حاکمیت را رقم بزند.
سبک مذاکراتی جدید ایران و بی‌اثر شدن ترفند «چکش و سندان»
جمعه 1400/10/17 ساعت 00:13
نورنیوز بررسی کرد؛
سبک مذاکراتی جدید ایران و بی‌اثر شدن ترفند «چکش و سندان»
در دور هشتم مذاکرات علاوه بر شکل‌گیری پیشرفت نسبی، طرف غربی فعلا در ریل مذاکراتی تعیین شده از سوی ایران قرار گرفته است.
چرا مذاکرات وین فضای اجتماعی کشور را ملتهب نکرد
یکشنبه 1400/10/12 ساعت 17:16
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا مذاکرات وین فضای اجتماعی کشور را ملتهب نکرد
پرونده مذاکرات در شرایط جدید با همه پیچیدگی‌های آن به صورتی مدیریت می‌شود که طی آن اشخاص و نهادهای ذیربط با هدایت نهاد امنیت ملی صرفا بر انجام وظایف تخصصی‌شان متمرکز بوده و خود را از حاشیه‌ها به دور نگاه داشته‌اند.
روایت وارونه از همراهی روسیه و چین با ایران
یکشنبه 1400/10/12 ساعت 16:41
روایت وارونه از همراهی روسیه و چین با ایران
در خلال مذاکرات وین، برخی در داخل با روایت وارونه از همراهی ضلع شرقی مذاکرات با ایران، مدعی راهبری مذاکره‌کنندگان ایرانی توسط روسیه و چین هستند.
چرا همراهی روسیه و چین با ایران وارونه روایت می‌شود؟
شنبه 1400/10/11 ساعت 15:02
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا همراهی روسیه و چین با ایران وارونه روایت می‌شود؟
در خلال مذاکرات وین، برخی در داخل با روایت وارونه از همراهی ضلع شرقی مذاکرات با ایران، مدعی راهبری مذاکره‌کنندگان ایرانی توسط روسیه و چین هستند.
دلیل تغییر فاز روسیه و چین در مذاکرات اخیر
شنبه 1400/10/11 ساعت 10:05
دلیل تغییر فاز روسیه و چین در مذاکرات اخیر
چین و روسیه در گذشته احساس می‌کردند که دولت ایران آنها را ابزاری برای بهبود روابط خود با غرب می‌داند و پس از برجام هم در جلسات با مقامات ایران به این موضوع صراحتا اشاره کرده بودند.
دلیل تاکید غربی‌ها بر قید محدودیت زمان در مذاکرات چیست؟
چهارشنبه 1400/10/08 ساعت 12:10
نورنیوز بررسی کرد؛
دلیل تاکید غربی‌ها بر قید محدودیت زمان در مذاکرات چیست؟
آمریکا بدلیل مواجهه با واکنش‌های قاطع ایران در برابر زیاده‌خواهی آنها مجبور به عقب‌نشینی از مواضع غیر منطقی خود شده‌ و با تمرکز بر کلیدواژه محدود بودن زمان برای دستیابی به توافق، تلاش می‌کند مذاکره‌کنندگان ایرانی را با فشارهای روانی جدید منفعل سازد.
آیا نقش روسیه و چین در مذاکرات اخیر تغییر کرده است؟
سه‌شنبه 1400/10/07 ساعت 19:49
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا نقش روسیه و چین در مذاکرات اخیر تغییر کرده است؟
چین و روسیه در گذشته احساس می‌کردند که دولت ایران آنها را ابزاری برای بهبود روابط خود با غرب می‌داند و پس از برجام هم در جلسات با مقامات ایران به این موضوع صراحتا اشاره کرده بودند.
بازخوانی اهداف واقعی مذاکره کنندگان در وین
سه‌شنبه 1400/10/07 ساعت 12:18
نورنیوز بررسی کرد؛
بازخوانی اهداف واقعی مذاکره کنندگان در وین
بررسی پیچیدگی‌های حاکم بر مذاکرات وین موید این واقعیت است که اصرار طرف‌های غربی بر محدود بودن زمان، تلاشی هدفمند برای بر هم زدن آرامش و تمرکز تیم مذاکره کننده ایرانی برای حصول دو دستاورد مورد نظر اروپا و آمریکا است: «عدم توافق با مقصرنمایی ایران و یا توافق بد»
ادامه سیاست فشار حداکثری ترامپ منجر به توافق نخواهد شد
دوشنبه 1400/10/06 ساعت 19:15
نورنیوز بررسی کرد؛
ادامه سیاست فشار حداکثری ترامپ منجر به توافق نخواهد شد
دولت بایدن برای اثبات مخالفت واقعی با سیاست‌های ترامپ و نشان دادن حسنِ‌نیت و صداقت خود، باید لغو همه تحریم‌های برجامی و پسابرجامی با هر عنوانی را که مانع انتفاع ایران از منافع برجام می‌شود را در دستور کار قرار دهد.
تاثیر رویکرد نگاه راهبردی به شرق در مذاکرات وین
چهارشنبه 1400/10/01 ساعت 15:31
نورنیوز بررسی کرد؛
تاثیر رویکرد نگاه راهبردی به شرق در مذاکرات وین
سفر قریب‌الوقوع و جداگانه ریاست محترم جمهوری و وزیر امور خارجه به مسکو و پکن با توجه به همسویی مواضع اصلی سه کشور در فرآیند مذاکرات وین، می‌تواند منشاء شکل‌گیری ابتکارات مشترکی برای پیشبرد سریع گفتگوها به منظور دستیابی به توافق خوب باشد.
نظرات

آخرین اخبار
کاخ‌سفید: حداکثر نفوذ را بر مقامات ونزوئلا داریم
قسد: تحرکات نظامی سوریه می‌تواند به جنگ بزرگی منجر شود
وزیر دفاع بلژیک پس از چند به ربایش مادورو واکنش نشان داد
چندین حمله سایبری ناموفق به سامانه سوخت در جنگ 12 روزه
رحمانی‌فضلی: ایران برنامه های متعدد دفاعی- تهاجمی دارد
موضع‌گیری دوباره وزیر خارجه لبنان علیه حزب الله
بازار باید مستمرا پایش شود
سازمان ثبت احوال: مردم برای دریافت کارت ملی‌ خود به ثبت احوال مراجعه کنند
هزینه احداث نیروگاه خورشیدی 400 دلار به ازای هر کیلووات
40 درصد تخت‌های بیمارستانی در اختیار سالمندان
ترامپ: دستیابی به گرینلند اولویت امنیت ملی آمریکاست
پاسخ وزیر دفاع بلژیک برای اعزام نیرو به گرینلند
حضور ایگور سرگیف در تمرینات پرسپولیس
ممنوعیت استفاده از واژه ربوده شدن برای مادورو!
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد تهران اعلام شد
نوری: مابه‌التفاوت افزایش قیمت‌ها را دولت می‌پردازد
اعزام نیرو به اوکراین در انگلستان به رای گذاشته می‌شود
خداحافظی کاغذ با ارز ترجیحی
اردوغان: تبدیل به لقمه‌ای برای تجزیه نخواهیم شد
وزیر جنگ آمریکا: نفت ونزوئلا در هرکجای جهان توقیف می‌شود
تلاش اسلام آباد برای فروش جنگنده به بنگلادش
اعلام شرایط دریافت وام 200 میلیون تومانی کامیونداران+ نحوه دریافت
اعتراف انگلیس به پشتیبانی از آمریکا در سرقت نفتکش‌ بلا 1
عکس های منتخب جهان،7 ژانویه 2026
3 استقلالی درخواست جدایی دادند/ ساپینتو موافقت کرد
نورنما | پاک‌سازی پنل‌های خورشیدی با استفاده از پهپاد
ترامپ دلیل دیگری برای حمله آمریکا به ونزوئلا اعلام کرد
انتقاد تاج از تیم فوتسال گیتی‌پسند؛ رفتارتان پذیرفتنی نیست
چقدر نقره در بازار بورس معامله شد؟
چین نفت ایران را جایگزین نفت ونزوئلا می کند
درگیری در سوریه 31 کشته و زخمی برجای گذاشت
فتاح به استقلال برگشت
تجمع آرام صنفی بازاریان رشت در میدان شهرداری پایان یافت
اطلاعیه فوری وزارت رفاه درباره جزئیات طرح جدید کالابرگ+ اعلام فروشگاه‌ها
پزشکیان به زودی با مردم سخن می‌گوید
جایزه 600 میلیونی جلال نصیب چه کسی شد؟
واکنش روسیه به توقیف نفتکش مارینرا
وقوع زلزله در ساری/ مازندران به حالت آماده‌باش درآمد
دستور ویژه پزشکیان به دستگاه‌های اجرایی
کودتا علیه رئیس‌جمهور بورکینافاسو خنثی شد
ثبت‌نام در رشته‌های بدون آزمون 1404 آغاز شد
افزایش تعداد یوزهای ایران
فرصت دوباره پلیس به نوجوانان شیرازی
آخرین اخبار از درگیری‌های لردگان؛ 2 نفر شهید و 30 نفر مجروح شدند
استاندار: در تهران کشته نداشتیم
ترامپ: من میلیون‌ها نفر را نجات دادم! ولی نروژ جایزه نوبل را به من نداد!
نورنما | ویدیوئی دیدنی از عکاسی حیات وحش
وقوع زلزله مهیب در فیلیپین
وزیر فرهنگ: ایران سرزمین سوژه برای مستندنگاری است
پیشنهاد پزشکیان برای ایجاد سرعت در اجرای پروژه‌ها