×
سیاسی
شناسه خبر : 84672
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/10/14 ساعت 14:47
سفر رییس‌جمهور به روسیه نقطه عطفی در روابط تهران- مسکو است

سفر رییس‌جمهور به روسیه نقطه عطفی در روابط تهران- مسکو است

سفیر ایران در روسیه گفت: سفر رییس‌جمهوری به روسیه نقطه عطف در روابط تاریخی تهران- مسکو خواهد بود.

نورنیوزـگروه سیاست: کاظم جلالی در مورد سفر رئیس‌جمهور به روسیه گفت: سفر ریاست محترم جمهوری به روسیه نقطه عطف در روابط تاریخی دو کشور خواهد بود و نقشه راه همکاری جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه را رقم خواهد زد.

وی تصریح کرد: سفر رئیس‌جمهور به مسکو، با توجه به تحولات عرصه بین‌المللی و خصوصا مسائلی که در منطقه ما وجود دارد، اهمیتی دو چندان پیدا می‌کند و طبیعی است که دشمنان کشور ما تلاش می‌کنند که به نوعی اصل این سفر و یا اهداف این سفر را مخدوش کنند. 

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران کشور مستقلی است و بهای سنگینی را بر طول ۴۲ سال گذشته خود برای استقلال پرداخته کرده است، گفت: بی‌تردید امروز با محوریت رهبری معظم انقلاب، اساس سیاست خارجی ایران بر سه عنصر عزت، حکمت و مصلحت است و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور بزرگ و تاثیرگذار در منطقه و بین‌المللی، از استقلال کامل در سیاست خارجی خود برخوردار است.

در سفر رئیس‌جمهور، موافقتنامه همکاری‌های جامع امضا نمی‌شود

وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا در این سفر قرار است، موافقتنامه درازمدتی بین دو کشور امضا شود،‌گفت: در جریان سفر رئیس‌جمهور، موافقتنامه درازمدت و یا موافقتنامه همکاری‌های جامع امضا نخواهد شد.

این دیپلمات کشورمان افزود: دلیل آن هم این است که پیش نویس این موافقتنامه توسط جمهوری اسلامی ایران تهیه شده و طبعاً نیازمند این است که طرف روس هم در خصوص این پیش‌نویس، اظهارنظر کند که قاعدتاً زمان‌بر خواهد بود و تا سفر رییس جمهور به مرحله امضا نخواهد رسید.

جلالی ادامه داد: گسترش روابط با همسایگان جزو اصول اصلی سیاست خارجی دولت جدید است و اتفاقاً روسیه به عنوان همسایه بزرگ و قدرتمند شمالی ما، یکی از کشورهایی است که ظرفیت‌های بسیار زیادی برای گسترش روابط دارد و ما باید تلاش کنیم به عنوان یک کشور مستقل با همه کشورها ارتباط وسیعی داشته باشیم.

سفیر ایران در روسیه خاطرنشان کرد: طبعا اصلی‌ترین ملاقات رئیس جمهوری، با آقای پوتین خواهد بود که در این ملاقات دو رئیس‌جمهور در حوزه‌های مختلف مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای، همکاری‌های دوجانبه، همکاری‌ها در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و تحولات منطقه بحث و تبادل نظر خواهند کرد. 

وی ادامه داد: کانونی‌ترین و محوری‌ترین برنامه، گفت و گوی دو رئیس جمهور است که می‌تواند نقشه راه آینده روابط دو کشور باشد.

جلالی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پیشنهاد توافق بلند مدت ایران و روسیه از چه زمانی مطرح بوده است، گفت: ما در سال ۲۰۰۱، یک موافقتنامه همکاری بین دو کشور را امضا کردیم و این موافقتنامه در مجلس شورای اسلامی ششم به عنوان یک موافقتنامه بیست ساله تصویب شد.

سفیر ایران در روسیه ادامه داد: این موافقتنامه در سال ۲۰۲۱ پایان رسید اما در همین موافقتنامه مکانیزمی برای تمدید آن وجود دارد و آن این است که یک سال قبل از پایان دوره این موافقتنامه اگر هیچ یک از دو کشور نظر منفی نسبت به تمدید موافقتنامه نداشته باشند، این موافقتنامه خود به خود برای یک مدت ۵ ساله قابل تمدید خواهد بود. 

وی تصریح کرد: این موافقت‌نامه مربوط به ۲۰ سال پیش است؛ لذا نیازمند روزآمد شدن بود. بر این اساس مسئولین عالی دو کشور در گفت‌وگوهایی که داشتند به این جمع‌بندی رسیدند که این موافقتنامه را روزآمد کنند و برای این امر وزرای خارجه دو کشور تفاهم کردند که پیش‌نویس قرارداد توسط جمهوری اسلامی ایران تهیه شود. این پیش نویس توسط جمهوری اسلامی ایران تهیه شده و پس از ارائه نقطه نظرات طرف روس، به جریان تصویب خواهد افتاد. 

وی ادامه داد: این قرار داد از نوع موافقتنامه خواهد بود؛ به معنای اینکه باید در پارلمان های دو کشور به صورت علنی بررسی و سپس تصویب شود.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
نقش ورزش هوازی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی در زنان
هشدار متخصص گوارش درباره مصرف خودسرانه داروها
روبات کمک‌یار کادر درمان در میلان آزمایش می‌شود
چطور از خشکی پوست در تمام فصول پیشگیری کنیم؟
نسخه متخصصان برای قلب سالم؛ این عادت‌های غذایی را تغییر دهید
سامانه خورشیدی شناور کانادایی‌ها با حباب هوا یخ را شکست
با این فرمول 90 ثانیه‌ای از حواس‌پرتی نجات پیدا می کنید
ایران (0)- بلژیک (0)/تساوی ارزشمند با درخشش بیرانوند + فیلم
گزارش تصویری| دیدار تیم های فوتبال ایران و بلژیک
هشدار ترکیه درباره احتمال خرابکاری رژیم صهیونیستی در مذاکرات ایران و آمریکا
پیام سردار قاآنی خطاب به سربازان تروریست ارتش رژیم صهیونیستی
وقوع انفجار در دوحه
جولانی درخواست ترامپ را نپذیرفت
سرپرست وزارت دفاع: به دشمن بدعهد اعتماد نداریم
اعتراف ارتش اسرائیل به نقش عملیات شناسایی حزب‌الله در افزایش تلفات
پیروزی هندبال ساحلی ایران برابر آمریکا در دیدار تدارکاتی
بازگشت داور جنجالی به میدان قضاوت جام جهانی
اعلام وضعیت اضطراری در لس‌آنجلس پس از آتش‌سوزی دوباره
بازگشت نساجی به لیگ برتر فوتبال
اهدای پرچم گنبد حرم امام حسین(ع) برای بدرقه رهبر شهید
واکنش تند فدراسیون فوتبال ایران به اظهارات مقام آمریکایی
نماینده روسیه: ایران دارایی‌های مسدودشده خود را بازپس می‌گیرد
وزیر خارجه فرانسه دوشنبه به سوئیس می‌رود
برلین: ترامپ موجب انسداد تنگه هرمز شد
رسانه عبری: اسرائیل در آستانه عقب‌نشینی از جنوب لبنان
اکثریت آمریکایی‌ها خواستار پایان فوری درگیری با ایران هستند
ترامپ: نخست‌وزیر انگلیس کناره گیری می کند
وزیر ارشاد: مذاکره‌کنندگان ایرانی با شجاعت از حقوق ملت دفاع می‌کنند
واقعیت جنگ ایران با روایت پیروزی ترامپ فاصله دارد
حمایت مشاور ترامپ از یادداشت تفاهم ایران و آمریکا
عبور 25 میلیون بشکه نفت از «خط محاصره»
بقایای پیکر شهدای مدرسه شجره طیبه میناب تشییع می شود+زمان مراسم
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره با تهدید ترامپ+ شروط جدید
اولین شب مراسم عزاداری ماه محرم در جوار محل عروج قائد شهید
نتانیاهو: اشغال جنوب لبنان تا اطلاع ثانوی ادامه دارد
طوفان در آتلانتا؛ اسپانیا دروازه عربستان را 4 بار باز کرد
مذاکرات پرسپولیس با اسکوچیچ در ترکیه پایان یافت
استقلال به شایعات نقل‌وانتقالات واکنش نشان داد
شرکت جدید برای بیمه‌گری در تنگه هرمز تشکیل شد
رئیس‌جمهور: وحدت ملی بزرگ‌ترین دستاورد کشور در شرایط کنونی است
زمان پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1406 اعلام شد
حزب‌الله: امیدی به مذاکرات مستقیم لبنان و اسرائیل در واشنگتن نیست
آخرین وضعیت جسمی شاپور رحیمی
چین جنگنده‌هایش را به نزدیکی تایوان اعزام کرد
اعلام نتایج قرعه‌کشی طرح فروش عادی ایران‌خودرو +آدرس
سقوط هواپیمای کوچک نزدیک واشنگتن؛ 3 اسرائیلی جان باختند
دادستان کل کشور: بیش از 200 پرونده ویژه علیه عاملان جنگ با ایران تشکیل شد
نزدیکی ابوظبی به تل‌آویو؛ زنگ خطر انزوای بیشتر امارات در جهان عرب شد
عضو هیئت عالی بانک مرکزی: نظام بانکی به جراحی جدی نیاز دارد
دستگیری 14 متهم پرونده «شکار مزدور» در چالوس؛ وثیقه سنگین صادر شد