×
اقتصادی
شناسه خبر : 84631
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/10/13 ساعت 11:44
مالیات‌ستانی از خانه های خالی در پیچ نقص اطلاعات

مالیات‌ستانی از خانه های خالی در پیچ نقص اطلاعات

اطلاعات ارائه شده از سوی وزارت راه و شهرسازی در مورد خانه های خالی، دارای ایرادات متعدد است و سازمان مالیاتی می گوید گرفتن مالیات فقط از خانه های خالی که اطلاعات آن ها کامل است با عدالت مالیاتی نمی سازد.

نورنیوزـگروه اقتصاد: بیش از یک سال است که اصلاحیه قانون مالیات برخانه‌های خالی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. براساس قانون مالیات‌های مستقیم وزارت راه و شهرسازی باید تا پایان آذر ماه سال جاری اطلاعات خانه‌های خالی را به سازمان امور مالیاتی جهت آغاز فرآیند مالیات‌ستانی اعلام می‌کرد اما این فرآیند به دلیل مشکلاتی که بین وزارت راه و سازمان امور مالیاتی به دلیل شیوه انتقال اطلاعات و همچنین معیارهای مورد نیاز اطلاعات به وجود آمده، با اختلال مواجه شده است.

گفتنی است، وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده بود که اطلاعات بیش از یک میلیون خانه خالی را به سازمان امور مالیاتی تحویل داده اما سازمان امور مالیاتی این مسئله را رد کرده است.

همانطور که پیش از این اعلام شد، مقامات سازمان امور مالیاتی تاکید دارند که اطلاعات را باید از روی بستر سامانه دولت دریافت کنند و علت آن را انکار ناپذیری اطلاعات عنوان می‌کنند. براساس بررسی‌های صورت گرفته، وزارت راه و شهرسازی اطلاعات را به صورت دستی و در قالب سی‌دی تحویل سازمان امور مالیاتی داده است.

اشکالات متعدد محتوایی سامانه املاک و اسکان/تنها اطلاعات 10 هزار خانه کامل است

هادی خانی معاون فناوری‌های سازمان امور مالیاتی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سوالی در خصوص مالیات برخانه‌های خالی و اطلاعات ارائه شده از سوی وزارت راه و شهرسازی گفت: اطلاعاتی که وزارت راه و شهرسازی در قالب سی دی به ما ارائه داده بود به صورت کامل تجزیه و تحلیل شد.

وی افزود: پس از این بررسی شاهد اشکالات متعدد محتوایی بودیم. این اشکالات را به صورت مکتوب به وزارت راه و شهرسازی اعلام و درخواست کردیم تا نسخه نهایی اطلاعات در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد تا بتوانیم بر مبنای آن محاسبات خود را انجام دهیم.

معاون فناوری‌های سازمان امور مالیاتی گفت: در واقع بخشی از اطلاعات ارائه شده دچار ضعف بوده که این ضعف‌ها را اعلام کردیم ولی عدالت مالیاتی حکم می‌کند که وقتی می‌خواهیم به این موضوع ورود کنیم باید برای تمام خانه‌های خالی اقدام کنیم نه تنها برای خانه‌هایی که اطلاعات آنها صحیح است در نتیجه درخواست کردیم تا نسخه کامل شده اطلاعات را در اختیار ما قرار دهند.

این مقام مسئول در سازمان امور مالیاتی در خصوص نواقص اطلاعات گفت: در برخی موارد نمی‌دانیم واحد مسکونی در چه بازه زمانی خالی بوده است، آیا خالی بودن این واحد محرز است یا اینکه تنها دلیل، عدم مراجعه افراد به سامانه بوده؟ که تمام این موضوعات محل بحث بوده تا در روند محاسبات و مالیات ستانی اختلالی ایجاد نشود.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر اطلاعات قابل بهره برداری برای کمتر از 10 هزار واحد کامل است. در نتیجه سایر اطلاعات ناقص بوده و امکان استفاده از آنها را در فرایند محاسبات نداریم.

لازم به ذکر است، در نتیجه بیشتر اطلاعات ارائه شده از سوی وزارت راه و شهرسازی از دیدگاه سازمان امورمالیاتی ناقص است و این سازمان نمی‌تواند تا زمان تکمیل این اطلاعات اقدام به آغاز فرآیند مالیات‌ستانی کند چراکه این نگرانی وجود دارد که مودیان که مشمول مالیات شده‌اند نسبت به آن اعتراض داشته باشند که در نهایت منجیر به افزایش شدید مراجعه کنندگان به سازمان امور مالیاتی خواهد شد.

گلایه مجلس از تاخیر در اجرای مالیات بر خانه‌های خالی

اسماعیل حسین زهی، در رابطه با لزوم اجرایی شدن قانون مالیات بر خانه های خالی گفت: با توجه به گذشت حدود یک سال از تصویب قانون مالیات بر خانه های خالی هنوز هیچ گونه مالیاتی از واحدهای خالی از سکنه اخذ نشده است و با توجه به اینکه مالیات از خانه های خالی یک قانون دائمی بوده که مبتنی بر خود اظهاری مردم است، باید هر چه سریع‌تر اطلاعات مورد نظر در سامانه املاک و اسکان تجمیع شده و قانون عملیاتی شود.

نماینده مردم خاش و میر جاوه با بیان اینکه قانون مالیات بر خانه‌های خالی در لایحه بودجه 1401 نیز درج و برای درآمدهای حاصل از این محل، هزینه تعریف شده است، گفت: از تاخیر در اجرای قانون‌ مالیات از واحدهای خالی گلایه مند هستیم؛ سازمان امور مالیاتی باید با جدیت این موضوع را پیگیری کرده و به مرحله اجرا برساند.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: با توجه به اینکه ماه‌هاست بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی اختلاف بر سر معرفی خانه‌های خالی ایجاد شده است، جلسه‌ای در کمیسیون عمران مجلس با حضور هر دو طرف برگزار می‌کنیم تا تمامی ابعاد موضوع مذکور مورد بررسی قرار گرفته و به یک مسیر و زمانی مشخصی برای اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی برسیم.

ادامه جلسات کمیسیون اصل 90 مجلس برای حل اختلاف دو دستگاه اجرایی

پیش از این محمد مسیحی معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امورمالیاتی با بیان اینکه دسترسی برخط سازمان امور مالیاتی به بانک اطلاعاتی وزارت راه و شهرسازی در راستای خانه‌های خالی هنوز فراهم نشده است، گفته بود: قانون، وزارت راه و شهرسازی را مکلف به تدوین آیین نامه‌هایی مربوط به خانه‌های خالی کرده اما تاکنون این آیین‌نامه‌ها نیز نهایی نشده‌اند.

وی افزود: در حال حاضر، مجلس و کمیسیون اصل 90 به موضوع مالیات از خانه‌های خالی ورود کرده و جلساتی در این راستا برگزار شده است.

به گزارش تسنیم، براساس قانون سازمان امور مالیاتی باید مالیات‌ستانی از خانه‌های خالی را تا پایان دی ماه سال جاری آغاز کند اما با توجه به اظهار نظرهای مطرح شده به نظر می‌رسد که برای تحقق درآمدهای مالیات بر خانه‌های خالی همچنان باید منتظر ارائه اطلاعات صحیح و تفاهم میان سازمان امور مالیاتی و وزارت راه و شهرسازی باشیم.

البته سازمان امور مالیاتی می‌تواند بر مبنای همان اطلاعات کامل که از سوی وزارت راه و شهرسازی ارائه شده فرآیند مالیات‌ستانی را آغاز کند اما این مسئله به نوعی سبب ایجاد بی‌عدالتی خواهد شد چرا که در واقع همان افرادی که اطلاعات خود را به درستی وارد سامانه کرده‌اند مشمول مالیات خواهند شد اما سایر افراد مالیاتی پرداخت نخواهند کرد.

حال باید دید که آیا وزارت راه و شهرسازی می‌تواند صحت‌سنجی اطلاعات خود را تکمیل کند یا اینکه سازمان امور مالیاتی بر مبنای همان اطلاعات کامل اقدام به مالیات‌ستانی خواهد کرد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
جدول خاموشی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 29 شهریور+جدول خاموشی
سران قوا بر تأمین کالاهای اساسی و حمایت از تولید تأکید کردند
تاوان اتهام حمله به مکه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گل‌های ایرانی، کلباء را به پیروزی رساند +فیلم
قیمت نقره امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
واکنش مهاجرانی به خبر بازگشتش به ایران
ساعت کاری جدید ادارات از اول مهر 1405 اعلام شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت
حاجی‌میرزایی: پزشکیان بر وفاق برای حل مشکلات تأکید دارد
گرینلند به کنترل انحصاری آمریکا درمی‌آید؟
قیمت دینار عراق امروز شنبه 28 شهریور 1405
آیا شکاف بودجه، آغاز نبرد ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی است؟
آخرین وضعیت امیر نوری پس از تصادف مرگبار؛ مهران غفوریان خبر مرگ را تکذیب کرد
کشف انبار میلیاردی کالای احتکاری در آبادان
نایب‌قهرمانی دختران نوجوان ایران در تورنمنت کافا
برایتون 3-0 آرسنال/ توپچی‌ها قهرمان را به توپ بستند!
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 29 شهریور 1405؛ سکه به 236 میلیون رسید
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 29 شهریور 1405 ؛ دلار یک قدم تا 230 هزار تومان
روایت از آکسیوس از جنگ ایران و رنج جهانی پای نازل سوخت
دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفتگو با الجزیره: ایران برای یک جنگ تعیین‌کننده آماده است
صنعا: عربستان با رهگیری بر فراز شهرها، غیرنظامیان را به خطر می‌اندازد
اخراج 10 دیپلمات روس از سوی مجارستان
هشدار هواشناسی مازندران؛ دریای خزر مواج و شنا در دریا ممنوع شد
جزئیات واریز حقوق شهریور بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ کدام گروه ها فردا حقوق می گیرند؟
بقائی: آمریکا اقدامات خود را به ایران نسبت می‌دهد
درخواست روسیه از ایران برای انتقال تجربیات حفاظت از زیرساخت‌ها
انصارالله: عربستان روزهای سخت‌تری پیش رو دارد
پرواز چهار ساعته هواپیمای جاسوسی آمریکا بر فراز مرزهای روسیه
آخرین جزئیات از پیگیری پرونده قاتلان محیط‌بانان شهید
روسیه: بیش از هزار نظامی اوکراینی در 24 ساعت از دست رفتند
قیمت ارزی واردات ذرت، روغن و گوشت تعیین شد
شش ساعت تا دستگیری قاتلان زن 60 ساله اراکی
دروغ یزرگ سنتکام درباره تنگه هرمز
نوراینفو | کولر خودرو چقدر بنزین می بلعد؟
پایان صدرنشینی تاریخی آکسفورد و کمبریج در رتبه‌بندی جدید
منطقه آزاد تهران به مسیر توسعه صادرات تبدیل می‌شود
دیدار سناتور ژاپنی با خانواده شهیده 12 ساله ایرانی
جنبلاط راه خروج را به آمریکا و عربستان نشان داد
هزینه سفر در تعطیلات؛ عوارض تهران–شمال به 720 هزار تومان رسید
انصارالله کار را در مأرب تمام می‌کند؟/ کوئینسی: حروج عربستان آسان نیست
تابلوی پنهان مونه با ارزش 30 میلیون یورو به حراج می‌رود
هشدار صنعا درباره پاسخ به اقدامات عربستان
برنامه رقابت ورزشکاران ایران در روز نخست بازی‌های آسیایی 2026 +ساعت بازی ها
ارشد و دکتری در سال تحصیلی جدید کاملاً حضوری می‌شوند
سیمئونه: نباید به رئال مادرید فرصت نفس کشیدن بدهیم
عراق به آمریکا: انحصار سلاح در کشور زمان می‌برد
تاتنهام 2-3 استون ویلا/ طلسمی که در لندن شکست
دستگیری سارقان محصولات باغی و زراعی در شرق گیلان
پیشروی ارتش سودان در شمال کردفان