×
فرهنگی
شناسه خبر : 84553
تاریخ انتشار : شنبه 1400/10/11 ساعت 12:49
لمس قصه‌های کودکانه در موزه اندرسن

لمس قصه‌های کودکانه در موزه اندرسن

موزه «هانس کریستین اندرسن» پس از هفت سال از بازسازی، فضایی ایجاد کرده است که گردشگران می‌توانند در آن به دنیای قصه‌های کودکانه این نویسنده معروف قدم بگذارند.

نورنیوز-گروه فرهنگ و جامعه: کشور دانمارک تابستان امسال با افتتاح نسخه بازسازی شده موزه هانس کریستین اندرسن، از نویسنده داستان‌های معروفی چون پری دریایی کوچولو، دخترک کبریت فروش، جوجه اردک زشت و ملکه برفی تجلیل کرد. 

موزه قدیمی هانس کریستین اندرسن که در سال ۱۹۳۰ در شهر اودنسه، زادگاه این نویسنده، تاسیس شد، یک موزه زندگینامه‌ای سنتی بود پر از متون و مصنوعات مربوطه، اما بازدیدکنندگان در این موزه به دنبال قصه‌های پریان بودند زیرا اندرسن را با این قصه‌ها می‌شناختند. از همین رو یک بازسازی هفت ساله با نظارت مقامات شهر اودنسه در این موزه انجام شد. حالا بازدیدکنندگان به محض ورود به موزه از کلبه محقری که اندرسون در اوایل دهه ۱۸۰۰ میلادی دوران کودکی خود را در آن گذراند، عبور می‌کنند و سپس به فضایی زیرزمینی و وسیع وارد می‌شوند که به داستان‌های این نویسنده اختصاص دارد و با استفاده از پخش انیمیشن و موسیقی و برگزاری نمایشگاه‌های تعاملی بازدیدکنندگان را در فضای داستان غرق می‌کند. 

در نسخه جدید موزه اندرسن مصنوعات مربوط به این نویسنده از جمله مرکب‌دان وی و لیوانی که جنی لیند به او اهدا کرده بود نیز به نمایش گذاشته شده‌اند. لیند یک خواننده سوئدی بود که درخواست ازدواج اندرسون را رد کرد.  

آرا هالیچی، گردشگر اهل هلند که فقط برای بازدید از این موزه به اودنسه سفر کرده است، در این باره می‌گوید: (موزه جدید هانس کریستین اندرسن) شما را به یک دنیای دیگر می‌برد و به طرزی خارق‌العاده از مشغله‌های روزمره دورتان می‌کند.

داستان زندگی اندرسن در تاروپود نمایشگاه‌های این موزه تنیده شده است، نویسنده‌ای که از مادری بی‌سواد و کفاشی فقیر متولد شد. اندرسون در سال ۱۸۰۵ چشم به جهان گشود و در یازده سالگی پدرش را از دست داد.

وی سه سال بعد با رویای بازیگر شدن اودنسه را به مقصد کوپنهاگ ترک کرد. این نویسنده معروف دانمارکی در سال ۱۸۷۵ از دنیا رفت و تا آن زمان ۱۵۸ قصه پریان و ۸۰۰ شعر نوشته و به لطف محبوبیت داستان‌هایی چون لباس جدید امپراطور و بندانگشتی به موفقیت رسیده بود.

موزه جدید هانس کریستین اندرسن توسط کنگو کوما معمار ژاپنی که پشت طراحی و ساخت استادیوم المپیک جدید توکیو بود، ساخته شده است. کار بازسازی این موزه در سال ۲۰۱۴ آغاز شد و ۷ سال به طول انجامید. موزه جدید تابستان امسال بازگشایی شد اما کار ساخت آن اوایل ماه دسامبر کامل نشده بود.

کوما در ساخت این موزه از داستان تیندرباکس اندرسن الهام گرفته که در آن یک درخت توخالی دروازه‌ای به روی یک جهان زیرزمینی است، از همین رو دو سوم فضای نمایشگاهی این موزه جدید در زیر زمین ساخته‌ شده است.

کوما پیش‌تر در این باره گفته بود: ایده پشت طرح این موزه شبیه به روش اندرسون است که در آن یک جهان کوچک به طور ناگهانی به جهانی بزرگ تبدیل می‌شود.

موزه قدیمی هانس کریستین اندرسون که بیش از ۹۰ سال پیش در خانه محل تولد این نویسنده تاسیس شد، اواخر سال ۲۰۱۷ تعطیل شد. این موزه سالانه ۱۰۰ هزار بازدیدکننده داشت که بیشتر آن‌ها از گردشگران خارجی بودند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
زلزله سیاسی در راست‌گرایان اسرائیل؛ طرح تشکیل حزب جدید علیه نتانیاهو
45 درصد شهدای جنگ اخیر غیرنظامی هستند
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405+ بازار طلا درجا زد
جنوب لبنان زیر آتش؛ آغاز حمله پهپادی و توپخانه‌ای اسرائیل
طرح مدیریت راهبردی تنگه هرمز در پیچ بررسی کمیسیون‌ها
صعود فوتبال ساحلی به مرحله حذفی با عبور از عربستان
هشدار پلیس به افزایش کلاهبرداری «بیعانه» در سایت‌های آگهی
مجلس: امنیت بازیکنان تیم ملی خط قرمز است
شرط اروپا برای وام 90 میلیارد یورویی به اوکراین اعلام شد
توانیر: چاه‌های فاقد پروانه در لیست قطع برق قرار می‌گیرند
مامیاشویلی: رقابت های جهانی کشتی احتمالاً در یک کشور آسیایی برگزار می‌شود
معاریو: ارتش اسرائیل در «گل‌ولای لبنان» گیر افتاده است
پاسخ آتشین پپ به شعارهای آرسنالی‌ها
نقش کلیدی فارس در تأمین پروتئین کشور پررنگ‌تر شد
811 شهید از زمان آتش‌بس در غزه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 ؛ افزایش 2 هزار تومانی دلار
چین دومین جنگنده رادارگریز خود را عملیاتی می‌کند
تاثیر آتش‌بس بر جهش اسمی قیمت‌ها در بازار مسکن
هر 80 ثانیه یک تشخیص سرطان در بریتانیا
دلیل غیبت روبیو در مذاکرات ایران و آمریکا
ورود 20 همت پول حقیقی به بورس از آغاز جنگ
جنگ‌ های آمریکایی-صهیونیستی برای امنیت‌ است یا غارت منابع؟
اعلام سرفاصله‌های جدید قطارهای متروی تهران با افزایش مسافران
احتمال غیبت ستاره مصر در جام جهانی 2026
روسیه فضاپیمای باری «پروگرس 95» را به ایستگاه فضایی پرتاب کرد
پیشنهاد جنجالی فرانسه برای تعویق بازپرداخت بدهی‌های اتحادیه اروپا
خبر خوش برای اصناف؛ حذف اظهارنامه مالیاتی تا سقف فروش 70 میلیارد تومان
نورنما | مردم ، خدا مراقب ماست ...
کمک میلیاردی آلمان به اوکراین جنگ را طولانی‌تر می‌کند
انتقاد نایب‌رئیس کمیسیون آموزش از تاثیر قطعی معدل یازدهم در کنکور
حادثه هوایی در هند؛ تخلیه اضطراری هواپیما با چند مصدوم
دانشگاه آزاد مسیرهای متنوعی برای دانشجویان واحد امارات فراهم کرده است
آغاز اجرای طرح «کارت امید مادر»؛ حمایت دولت از نوزادان متولد 1405
عوامل تیراندازی در میدان آزادی کرمان دستگیر شدند
آسیا تایمز: آسه‌آن در مسیر کاهش وابستگی دفاعی به آمریکا
504 همت یارانه برای گندم و نان در بودجه 1405
رایزنی عراقچی و پادشاه عمان درباره تحولات منطقه در مسقط
انفجار کنترل‌شده مهمات فرسوده در اندیمشک
نفر بعدی در لیست اخراجی ترامپ کیست؟
میدری: انسجام و اقتصاد قوی زمینه‌ساز عزت و استقلال است
قهرمانی دوباره الاهلی در آسیا و کسب جایزه 12 میلیون دلاری
ثبت بیش از 1.8 میلیون دامنه فارسی در کشور
هشدار سپاه درباره انفجار کنترل‌شده مهمات در زنجان
پیش بینی قیمت طلای جهانی ؛ همه چیز تحولات خاورمیانه وابسته شد
نوراینفو | پنج تداخل دارویی شایع اما مرگبار
نوراینفو | تمرینات ساده برای جلوگیری از آلزایمر
لندن در شوک جنگ؛ هشدار درباره اختلال در تنگه هرمز
جزئیات سناریوهای پیشنهادی افزایش اعتبار کالابرگ
تشدید محدودیت‌های چین بر سرمایه‌گذاری آمریکا در فناوری‌های حساس
مسی بهترین بازیکن زمین، اینترمیامی همچنان بدون سرمربی