×
سیاسی
شناسه خبر : 84486
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/10/08 ساعت 11:47
روسیه: شرایط لازم برای احیای برجام فراهم شده است

روسیه: شرایط لازم برای احیای برجام فراهم شده است

در حالی که معاون نماینده روسیه در سازمان ملل ابراز عقیده کرد که "اکنون شرایط لازم برای احیای دوباره توافق هسته‌ای فراهم شده است"، مذاکره‌کننده ارشد روس نیز گفت: پیشرفت غیرقابل انکاری در روند مذاکرات وین به‌وجود آمده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: به نقل از خبرگزاری «تاس، «دیمیتری پولیانسکی» معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران را می‌توان دوباره به اجرا گذاشت و اکنون شرایط لازم برای رسیدن به این هدف فراهم شده است.

وی شب گذشته (سه‌شنبه) در یک کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک دراین‌باره توضیح داد: «من واقعاً معتقدم که ما می‌توانیم به این موفقیت دست یابیم که توافق هسته‌ای با ایران دوباره به اجرا گذاشته شود. در ابتدا ما منتظر بودیم تا دولت جدید جو بایدن شروع به کار کند که روندی طولانی بود و حدود 5 ماه به‌طول انجامید، سپس انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران برگزار شد و لازم بود صبر کنیم تا دولت جدید در این کشور شکل بگیرد و تیم مذاکره‌کنندگان مشخص گردد، ولی اکنون نمایندگان جمهوری اسلامی به جمع مذاکره‌کنندگان در وین پیوسته‌اند و مباحثات موضوعی و واقع‌بینانه جریان دارد.»

این دیپلمات روس با اشاره به کاملاً حرفه‌ای عمل کردن تیم مذاکره‌کننده روسی در رایزنی‌های وین تحت سرپرستی "میخائیل اولیانوف" نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، تأکید کرد: «اکنون می‌توان پیش‌بینی خوش‌بینانه‌ای نسبت به نتیجه مذاکرات درباره احیای برجام داشت و به‌عقیده من، همه شرایط لازم برای موفقیت‌آمیز‌ بودن این مذاکرات که مدتهاست همه منتظر آن بودند، فراهم شده است.»

میخائیل اولیانوف، مذاکره‌کننده ارشد روس نیز روز گذشته یادآور شده بود که «پیشرفت غیرقابل انکاری» در روند رایزنی‌های وین به‌وجود آمده است. به‌گفته وی، طرفین ممکن است در اوایل ماه فوریه سال 2022 (بهمن ـ اسفند) به توافق برسند.

دیمیتری پولیانسکی در این کنفرانس مطبوعاتی همچنین در تفسیر حمله هواپیماهای اسرائیلی به بندر دریایی لاذقیه در سوریه نیز تأکید کرد، مقامات مسکو بر این عقیده هستند که انجام هرگونه حملاتی به خاک سوریه نمی‌تواند به تثبیت اوضاع در منطقه خاورمیانه کمکی کند.

معاون اول نماینده روسیه در سازمان ملل با اشاره به اینکه ضروری است تحقیقات دقیق در خصوص این ماجرا انجام شود، افزود: «ما بر این عقیده هستیم که چنین حملاتی که شاهد تکرار آن هستیم، نه کمکی به  حل مشکلات در سوریه می‌کند و نه منجر به تثبیت اوضاع در کل منطقه خاورمیانه خواهد شد.»

این دیپلمات روس همچنین اعلام کرد که سازمان ملل به‌هیچ‌وجه در مباحثات روسیه و آمریکا درباره مسائل امنیتی در قاره اروپا مشارکت نخواهد داشت. پولیانسکی گفت: «تا آنجا که من می‌دانم، سازمان ملل تا این لحظه قصد ندارد در این مذاکرات مشارکت داشته باشد، این موضوع در وهله نخست به روابط دوجانبه روسیه و آمریکا مربوط می‌شود.»

وی با ابراز اینکه طرف روسی منتظر شکل‌گیری ترکیب مذاکرات در چارچوب شورای روسیه ـ ناتو است، یادآور شد که پیشنهادات مطرح‌شده از سوی مسکو سازنده و دربرگیرنده منافع همه کشورهای منطقه است و دستیابی به توافق درباره تضمین‌های امنیتی جهان را به جای امن‌تری تبدیل خواهد کرد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است
سیل شدید در جنوب چین؛ تخلیه بیش از 200 نفر
گزارش هلال‌احمر: انجام 6003 عملیات در جنگ 40 روزه
مقام وزارت خارجه: تنگه هرمز بخشی از ابزار بازدارندگی ایران است
قیمت جهانی نفت دوباره اوج گرفت
کردستان دروازه ورود بیش از 3 هزار تن کالای اساسی به کشور
جایزه صلح فیفا را از ترامپ پس بگیرید
«چت‌جی‌پی‌تی»، مشاور قاتل دانشجویان فلوریدا