×
فرهنگی
شناسه خبر : 84427
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/10/06 ساعت 17:15
غول‌های انرژی خورشیدی کدام کشورها هستند؟

غول‌های انرژی خورشیدی کدام کشورها هستند؟

چین با ظرفیت تولیدی 205 گیگاوات انرژی خورشیدی در سال، بزرگ‌ترین تولیدکننده انرژی خورشیدی است. بعد از چین، آمریکا و ژاپن در جایگاه دوم و سوم ایستاده اند.

نورنیوز-گروه جامعه: بسیاری از کارشناسان انرژی می گویند که عصر نفت به پایان رسیده و سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدید پذیر با سرعت بالایی در حال افزایش است. البته در میان انرژی های تجدید پذیر انرژی خورشیدی سرعت رشد بالاتری دارد، چرا که برق تولید شده از نور خورشید ارزان ترین و به صرفه ترین برق است.

گزارش انرژی‌های تجدیدپذیر سازمان بین‌المللی انرژی که در سال ۲۰۲۰ منتشر شد، چین با ظرفیت تولیدی ۲۰۵ گیگاوات انرژی خورشیدی در سال، بزرگ‌ترین تولیدکننده انرژی خورشیدی است. در سال ۲۰۱۹، تولید برق از انرژی خورشیدی در چین بیش از ۲۲۳ تراوات ساعت (TWh) بود. چین اگرچه خودش در حال حاضر بزرگ‌ترین منتشرکننده گازهای گلخانه‌ای است اما روندی که در پیش گرفته می‌تواند همه چیز را برای این کشور در جامعه بین‌المللی تغییر دهد.

بعد از چین، ایالات متحده آمریکا در تولید انرژی خورشیدی در جایگاه دوم ایستاده است. ظرفیت ایالات متحده برای تولید انرژی خورشیدی در سال ۲۰۱۹ بیش از ۷۶ گیگاوات بود و در همین سال، ایالات متحده بیش از ۹۳ تراوات‌ساعت برق با استفاده از انرژی خورشیدی تولید کرد. سرمایه‌گذاری‌های ایالات متحده روی انرژی خورشیدی با سرعت زیاد در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان دهه ۲۰۲۰، ظرفیت تولید انرژی خورشیدی در این کشور به ۴۱۹ گیگاوات برسد. ایالات متحده اعلام کرده است که می‌خواهد تا سال ۲۰۳۵، تولید گازهای گلخانه‌ای‌اش را به صفر برساند و سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی، بزرگ‌ترین شانس این کشور برای محقق کردن وعده «کربن‌دی‌اکسید صفر» است. کالیفرنیا، تگزاس، فلوریدا و ویرجینیا، بزرگ‌ترین ایالت‌های آمریکا در تولید انرژی خورشیدی هستند.

ژاپن سومین کشور در سرمایه‌گذاری روی انرژی خورشیدی است. ظرفیت انرژی خورشیدی در ژاپن در سال ۲۰۱۹ بیش از ۶۳ گیگاوات بود. همچنین قابل‌توجه است که طبق داده‌های سازمان بین‌المللی انرژی ژاپن با استفاده از انرژی خورشیدی در سال ۲۰۱۹ بیش از ۷۶ تراوات‌ساعت برق تولید کرد.

آلمان چقدر برق از خورشید تولید می کند؟

بعد از حادثه هسته‌ای فوکوشیما در سال ۲۰۱۱، سرمایه‌گذاری روی انرژی‌های جایگزین از جمله انرژی خورشیدی در ژاپن افزایش یافت. حادثه سال ۲۰۱۱ باعث شد که ژاپن به طور قابل توجهی از انرژی هسته‌ای عقبگرد کند و به سمت انرژی خورشیدی گام‌های عظیمی بردارد. ژاپن از برنامه‌های حمایتی مختلفی برای افزایش انگیزه سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری روی انرژی خورشیدی استفاده کرده است. با این حال انتظار می‌رود که بازار انرژی خورشیدی در این کشور طی سال‌های آینده تغییرات چندانی را تجربه نکند. پیش‌بینی می‌شود که ظرفیت انرژی خورشیدی در ژاپن تا سال ۲۰۲۵ به ۱۰ گیگاوات برسد و البته به گفته سازمان بین‌المللی انرژی، تحقق این پیش‌بینی بستگی به خط‌مشی‌های دولت این کشور و همچنین هزینه‌های افزایش ظرفیت انرژی خورشیدی دارد.

آلمان چهارمین کشور جهان از نظر سرمایه‌گذاری روی انرژی خورشیدی است. ظرفیت انرژی خورشیدی در آلمان در سال ۲۰۱۹ بیش از ۴۹ گیگاوات بود. همچنین به گفته سازمان بین‌المللی انرژی این کشور در سال ۲۰۱۹ بیش از ۴۷ تراوات‌ساعت برق از انرژی خورشیدی تولید کرد. مزایده‌های رقابتی طی سال‌های گذشته تب‌وتاب سرمایه‌گذاری روی انرژی خورشیدی را در آلمان افزایش داده است. دولت آلمان اخیراً اعلام کرده است که می‌خواهد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت انرژی خورشیدی‌اش را به ۱۰۰ گیگاوات برساند و در نظر دارد که تا سال ۲۰۳۰، حدود ۶۵ درصد از انرژی‌های تجدیدپذیرش، انرژی خورشیدی باشد.

افزایش سهم انرژی خورشیدی به ۳۱ درصد

 

پنجمین کشور از نظر ظرفیت انرژی خورشیدی هند است. طبق گزارش سازمان بین‌المللی انرژی در سال ۲۰۲۰، ظرفیت انرژی خورشیدی در هند در سال ۲۰۱۹ بیش از ۳۸ گیگاوات بود. همچنین هند در سال ۲۰۱۹ بیش از ۵۴ تراوات‌ساعت برق از انرژی خورشیدی تولید کرده است. انتظار می‌رود که تقاضای انرژی در هند طی دهه ۲۰۲۰ بیش از هر کشور دیگری افزایش یابد. هند در حال حاضر سومین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای در جهان است و به همین جهت دولت این کشور در تلاش است که سیاست‌های جدیدی را در پیش گیرد و سرمایه‌گذاری روی انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله انرژی خورشیدی را تقویت کند. هدف دولت هند این است که تا سال ۲۰۳۰، ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر در این کشور به ۴۵۰ گیگاوات برسد و انرژی خورشیدی، در مرکز این جاه‌طلبی‌های هند است.

سازمان بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۴۰ انرژی خورشیدی، به سهم ۳۱‌درصدی از کل ظرفیت تولید انرژی در هند برسد و این در حالی است که در حال حاضر سهم انرژی خورشیدی از کل ظرفیت تولید انرژی در هند کمتر از چهار درصد است. از نظر ظرفیت انرژی خورشیدی، ایتالیا، بریتانیا، استرالیا، فرانسه و کره جنوبی بعد از هند در جایگاه ششم تا دهم قرار دارند. ترکیه، اسپانیا، هلند، بلژیک و مکزیک نیز در جایگاه یازدهم تا پانزدهم هستند. بعد از مکزیک، کانادا، تایلند، یونان، آفریقای جنوبی و برزیل می‌ایستند و سپس نوبت به سوئیس، شیلی، جمهوری چک، اوکراین و پاکستان می‌رسد.


بازار
نظرات

آخرین اخبار
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 14 شهریور 1405؛ دلار در آستانه ثبت رکورد جدید
آخرین قیمت طلا و سکه امروز جمعه 13 شهریور 1405؛ طلا و سکه امروز دوباره گران شدند
سخنگوی ارتش: تا خروج کامل آمریکا از منطقه ایستاده‌ایم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 14 شهریور | احتمال صعود قیمت طلا و سکه
درخشش تیم ملی پاراتکواندو مردان ایران
عذرخواهی رسمی AFC از ایران؛ اشتباه داوری در بازی با کره شمالی تایید شد
استراتژی جدید پدافند غیرعامل؛ تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر تهدیدات سایبری
هشدار رهبر جمهوری‌خواهان نسبت به از دست دادن اکثریت سنا
حمله پهپادی روسیه به ساختمان مرکزی سرویس امنیتی اوکراین
آمریکا یک بانک ترکیه‌ای را در ارتباط با ایران تحریم کرد
پایان خوش دعوی بر سر مهریه 1377 سکه بهار آزادی در ملارد
فرصت استفاده رایگان از مترو و اتوبوس تهران
محورهای دیدار رئیس دستگاه قضا با مقام قضایی هند
تورهای تجاری گاوبانگی، مرال‌ها را تهدید می‌کند
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال و فیروزکوه
گسترش عملیات نظامی در بلوچستان پاکستان علیه جدایی‌طلبان
مصطفی نجفی با اقتدار قهرمان جهان شد
ترامپ به دنبال اعمال محدودیت بر رای‌گیری پستی
پاسخ بریتانیا به ادعای آرژانتین درباره حاکمیت بر جزایر فالکلند
رئیس‌کل بانک مرکزی: بازار ارز را با قدرت مدیریت می‌کنیم
افزایش چشمگیر پاداش نمایندگان ایران در مسابقات جهانی عشایری و روستایی قرقیزستان
انتقاد مشاور قالیباف از اصحاب ناراه‌حل
اطلاع رسانی درباره بنزین فقط از سوی سخنگوی دولت و رئیس پالایش و پخش انجام می‌شود
افشاگری مقام ارشد امنیتی روسیه درباره اجرای طرح «مسیر ترامپ»
قیمت گازوئیل در آمریکا رکورد زد
تشییع باشکوه پیکر 2 شهید هوافضای سپاه در کرمانشاه
قیمت اونس طلا 100 دلار ریخت
زمین سوخته ترامپ و نتانیاهو؛ فرسایش نهادها و بحران هویت
فرماندار قشم خطاب به مردم: نگران صداهای انفجار نباشید
فاجعه سیل مرگبار در نپال و تبت؛ بیش از 1200 کشته و 4200 مفقود الاثر
هشدار مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه : خطر درگیری گسترده در اوراسیا جدی است
خبر پالتیکو از تلاش برای جایگزینی صدراعظم آلمان
نکونام: فریب شکست‌های گل‌گهر را نمی‌خوریم
اژه ای: ایران و روسیه می‌توانند سدی مستحکم در برابر نظام تک‌قطبی ایجاد کنند
رمزگشایی از تصمیم جنجالی جدید ترامپ؛ فرار از کارنامه جنگ شکست‌خورده!
برنامه خاموشی برق گلستان فردا شنبه 14 شهریور؛ قطعی برق گرگان چه ساعتی است؟
پزشکیان: دسترسی عادلانه همه مردم به خدمات باید فراهم شود
شهادت مرزبان هنگ مرزی پاوه در درگیری با گروهک معاند
پاسخ سنگین ایران 15 دقیقه پس از تجاوز آمریکا؛ 4 پایگاه آمریکایی هدف موشک و پهپاد قرار گرفت
خاله خشمگین جان دختر 4 ساله را گرفت؛ ماجرای تلخ یک گوشی موبایل
اروپا در کنار آمریکا علیه ایران؟ پاسخ مبهم سخنگوی اتحادیه اروپا
کبوترباز ایرانشهری تیرانداز شد؛ 3 کشته و یک مجروح
ملوانان ناو لینکن در تایلند؛ ممنوعیت افشای شرایط طاقت‌فرسا از غذا تا فشار روانی
چهار بازداشتی لبنانی به وطن باز گشتند؛ جزئیات توافق با اسرائیل
مدیریت بحران در جنگ؛ قطعی مخابرات کمتر از 40 دقیقه و قطعی آب کمتر از 2 ساعت
ویتکاف و کوشنر راهی مسکو و کی‌یف می‌شوند؛ تحرک تازه واشنگتن برای پایان جنگ اوکراین
دستاوردهای پدافند؛ ارتش از هدف قرار دادن MQ9 تا سامانه‌های بومی
نتانیاهو باز هم از اکثریت بازماند؛ پیشتازی رقیب برای انتخابات
فاجعه مرگبار در مرز نپال و تبت؛ شمار قربانیان به 1308 نفر رسید
هشدار همتی به بازار ارز: بانک مرکزی در برابر نوسانات غیرعادی تماشاگر نیست