×
سیاسی
شناسه خبر : 84363
تاریخ انتشار : شنبه 1400/10/04 ساعت 19:20

نورنیوز بررسی کرد؛

پایان 2021 و مطالبه عمومی برای اخراج کامل نیروهای آمریکایی از عراق

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که مردم و بسیاری از گروه‌های سیاسی و اقوام مختلف به این باور رسیده‌اند که حضور آمریکا در عراق جز ویرانی، آشوب، کشتار و ایجاد هرج و مرج هیچ پیامد دیگری نداشته و لذا بر اجرای کامل مصوبه پارلمان مصمم هستند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در راستای اجرای مصوبه پارلمان عراق و مطابق وعده واشینگتن به بغداد، نظامیان آمریکایی تا پایان سال جاری یعنی چند روز دیگر باید خاک این کشور را ترک کنند.  

این موضوع که علاوه بر پشتوانه قانونی پارلمان، خواست افکار عمومی این کشور و مطالبه بیشتر طیف‌ها و احزاب سیاسی عراقی را نیز دارد، تاکنون به مرحله اجرا در نیامده و نه تنها هیچ نشانه‌ای مبنی بر خروج آمریکا از این کشور وجود ندارد، بلکه به نظر می‌رسد دولت الکاظمی نیز اراده جدی برای اجرای آن را ندارد.

نکته آنکه؛ بعضا تلاش می‌شود با ارائه بحث‌های انحرافی همچون تغییر وضعیت نیروهای رزمی آمریکا به نیروهای مستشاری، شرایط عادی جلوه داده شود، حال آنکه روح مصوبه پارلمان و خواست و اراده قلبی افکار عمومی عراق کاملا گویاست و بر این مطالبه صراحت دارد.

تغییر کاربری نظامیان آمریکایی در عراق از حوزه رزمی به حوزه مستشاری نه تنها ناقض مصوبه پارلمان این کشور است و به هیچ وجه معنی خروج نمی‌دهد بلکه به معنای باز گذاشتن پنجره نفوذ و دخالت آنها در سرنوشت ملتی است که هنوز داغ جنایات داعش به عنوان ابزار نیابتی آمریکا و همچنین ترور رسمی و علنی فرماندهان مقاومت در فرودگاه بغداد بر قلبشان تازگی دارد.

از سویی؛ نه تنها دولتمردان عراقی که حتی خود آمریکایی‌ها هم قادر و حاضر به ارائه هیچ تضمینی برای کارویژه صرفا مستشاری نیروهای آمریکایی و عدم دخالت در حوزه‌های دیگر به ویژه نظامی نیستند و همین مسئله نشان می‌دهد که این موضوع هم مانند اصل وعده خروج در پایان سال 2021 بیشتر یک نمایش تبلیغاتی است.

این موضوع بیان‌گر آن است که مادامی که دولت اراده جدی برای اجرای بی‌کم و کاست مصوبه پرالمان نداشته باشد عملا تحقق این موضوع دست نیافتنی است و اساسا شاید تحولاتی که در جریان انتخابات اخیر عراق رقم خورد با همین هدف‌گذاری اتفاق افتاده باشد.

به بیان دقیق‌تر؛ تردیدی نیست که تقلب در انتخابات اخیر عراق یکی از راهبردهای آمریکا برای به چالش کشیدن فضای داخلی این کشور و تداوم مسیر سیاسی کنونی بوده تا از این رهگذر منویات خود را به کرسی نشانده و بقای حضور خود در این کشور را طولانی‌تر کند.

جالب اینکه؛ اعتراض به نتایج انتخابات صرفا محدود به احزاب شیعی نیست و اهل سنت و کردها نیز نسبت به تقلب صورت گرفته ناراضی هستند، به ویژه آنکه معتقدند سازمان ملل و شخص خانم «جینا پلاسخارت» نماینده این سازمان در امور عراق نه تنها نقش سازنده‌ای در این خصوص نداشته بلکه کاملا در زمین آمریکایی‌ها بازی کرده و به تخریب فضای سیاسی این کشور مشغول بوده است.

توجه به این نکته ضروری است که بر خلاف وارونه‌نمایی برخی رسانه‌های معاند محور مقاومت در خصوص نظر مردم عراق درباره حضور آمریکایی‌ها در این کشور، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که مردم و بسیاری از گروه‌های سیاسی و اقوام مختلف به این باور رسیده‌اند که حضور آمریکا در عراق جز ویرانی، آشوب، کشتار و ایجاد هرج و مرج هیچ پیامد دیگری نداشته و لذا بر اجرای کامل مصوبه پارلمان مصمم هستند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
X
آگهی تبلیغاتی