×
سیاسی
شناسه خبر : 84363
تاریخ انتشار : شنبه 1400/10/04 ساعت 19:20
پایان 2021 و مطالبه عمومی برای اخراج کامل نیروهای آمریکایی از عراق

نورنیوز بررسی کرد؛

پایان 2021 و مطالبه عمومی برای اخراج کامل نیروهای آمریکایی از عراق

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که مردم و بسیاری از گروه‌های سیاسی و اقوام مختلف به این باور رسیده‌اند که حضور آمریکا در عراق جز ویرانی، آشوب، کشتار و ایجاد هرج و مرج هیچ پیامد دیگری نداشته و لذا بر اجرای کامل مصوبه پارلمان مصمم هستند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در راستای اجرای مصوبه پارلمان عراق و مطابق وعده واشینگتن به بغداد، نظامیان آمریکایی تا پایان سال جاری یعنی چند روز دیگر باید خاک این کشور را ترک کنند.  

این موضوع که علاوه بر پشتوانه قانونی پارلمان، خواست افکار عمومی این کشور و مطالبه بیشتر طیف‌ها و احزاب سیاسی عراقی را نیز دارد، تاکنون به مرحله اجرا در نیامده و نه تنها هیچ نشانه‌ای مبنی بر خروج آمریکا از این کشور وجود ندارد، بلکه به نظر می‌رسد دولت الکاظمی نیز اراده جدی برای اجرای آن را ندارد.

نکته آنکه؛ بعضا تلاش می‌شود با ارائه بحث‌های انحرافی همچون تغییر وضعیت نیروهای رزمی آمریکا به نیروهای مستشاری، شرایط عادی جلوه داده شود، حال آنکه روح مصوبه پارلمان و خواست و اراده قلبی افکار عمومی عراق کاملا گویاست و بر این مطالبه صراحت دارد.

تغییر کاربری نظامیان آمریکایی در عراق از حوزه رزمی به حوزه مستشاری نه تنها ناقض مصوبه پارلمان این کشور است و به هیچ وجه معنی خروج نمی‌دهد بلکه به معنای باز گذاشتن پنجره نفوذ و دخالت آنها در سرنوشت ملتی است که هنوز داغ جنایات داعش به عنوان ابزار نیابتی آمریکا و همچنین ترور رسمی و علنی فرماندهان مقاومت در فرودگاه بغداد بر قلبشان تازگی دارد.

از سویی؛ نه تنها دولتمردان عراقی که حتی خود آمریکایی‌ها هم قادر و حاضر به ارائه هیچ تضمینی برای کارویژه صرفا مستشاری نیروهای آمریکایی و عدم دخالت در حوزه‌های دیگر به ویژه نظامی نیستند و همین مسئله نشان می‌دهد که این موضوع هم مانند اصل وعده خروج در پایان سال 2021 بیشتر یک نمایش تبلیغاتی است.

این موضوع بیان‌گر آن است که مادامی که دولت اراده جدی برای اجرای بی‌کم و کاست مصوبه پرالمان نداشته باشد عملا تحقق این موضوع دست نیافتنی است و اساسا شاید تحولاتی که در جریان انتخابات اخیر عراق رقم خورد با همین هدف‌گذاری اتفاق افتاده باشد.

به بیان دقیق‌تر؛ تردیدی نیست که تقلب در انتخابات اخیر عراق یکی از راهبردهای آمریکا برای به چالش کشیدن فضای داخلی این کشور و تداوم مسیر سیاسی کنونی بوده تا از این رهگذر منویات خود را به کرسی نشانده و بقای حضور خود در این کشور را طولانی‌تر کند.

جالب اینکه؛ اعتراض به نتایج انتخابات صرفا محدود به احزاب شیعی نیست و اهل سنت و کردها نیز نسبت به تقلب صورت گرفته ناراضی هستند، به ویژه آنکه معتقدند سازمان ملل و شخص خانم «جینا پلاسخارت» نماینده این سازمان در امور عراق نه تنها نقش سازنده‌ای در این خصوص نداشته بلکه کاملا در زمین آمریکایی‌ها بازی کرده و به تخریب فضای سیاسی این کشور مشغول بوده است.

توجه به این نکته ضروری است که بر خلاف وارونه‌نمایی برخی رسانه‌های معاند محور مقاومت در خصوص نظر مردم عراق درباره حضور آمریکایی‌ها در این کشور، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که مردم و بسیاری از گروه‌های سیاسی و اقوام مختلف به این باور رسیده‌اند که حضور آمریکا در عراق جز ویرانی، آشوب، کشتار و ایجاد هرج و مرج هیچ پیامد دیگری نداشته و لذا بر اجرای کامل مصوبه پارلمان مصمم هستند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز مجدد ارتش تروریستی آمریکا به ایران؛ حملات موشکی به خوزستان، هرمزگان و فارس
تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در گرو اقدام روسیه
انفجارهای مهیب کی‌یف را لرزاند؛ مردم به ایستگاههای مترو پناه بردند
چشم‌انداز تجارت 10میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
کارشکنی تازه آمریکا در مسیر دیپلماسی؛ تحریم‌های موازی خزانه‌داری همزمان با ادعای تفاهم
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
واردات ربات‌های انسان‌نمای چینی به آمریکا ممنوع شد
سنتکام چگونه دکترین حقوق دریاها را در تنگه هرمز زیر پا گذاشت؟
آماده‌باش کامل در اوکراین؛ زلنسکی از حمله قریب‌الوقوع مسکو خبر داد
5 راهکار تناسب اندام به جای دراز و نشست
ترور ناجوانمردانه مأمور حافظ امنیت در ایرانشهر؛ عملیات تعقیب آغاز شد
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
واکنش سفارت ایران در غنا به پیام ترامپ
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز
حمله پهپادی به تاسیسات گازی آمریکا
فرمانده کل ارتش: بر عهد خود با ملت ایستاده‌ایم؛ دفاع از ایران تا آخرین نفس ادامه دارد
منطقه در لبه انفجار!
گزارش «سی‌ان‌ان» از دیدار ونس و نتانیاهو
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد