×
سیاسی
شناسه خبر : 84363
تاریخ انتشار : شنبه 1400/10/04 ساعت 19:20
پایان 2021 و مطالبه عمومی برای اخراج کامل نیروهای آمریکایی از عراق

نورنیوز بررسی کرد؛

پایان 2021 و مطالبه عمومی برای اخراج کامل نیروهای آمریکایی از عراق

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که مردم و بسیاری از گروه‌های سیاسی و اقوام مختلف به این باور رسیده‌اند که حضور آمریکا در عراق جز ویرانی، آشوب، کشتار و ایجاد هرج و مرج هیچ پیامد دیگری نداشته و لذا بر اجرای کامل مصوبه پارلمان مصمم هستند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در راستای اجرای مصوبه پارلمان عراق و مطابق وعده واشینگتن به بغداد، نظامیان آمریکایی تا پایان سال جاری یعنی چند روز دیگر باید خاک این کشور را ترک کنند.  

این موضوع که علاوه بر پشتوانه قانونی پارلمان، خواست افکار عمومی این کشور و مطالبه بیشتر طیف‌ها و احزاب سیاسی عراقی را نیز دارد، تاکنون به مرحله اجرا در نیامده و نه تنها هیچ نشانه‌ای مبنی بر خروج آمریکا از این کشور وجود ندارد، بلکه به نظر می‌رسد دولت الکاظمی نیز اراده جدی برای اجرای آن را ندارد.

نکته آنکه؛ بعضا تلاش می‌شود با ارائه بحث‌های انحرافی همچون تغییر وضعیت نیروهای رزمی آمریکا به نیروهای مستشاری، شرایط عادی جلوه داده شود، حال آنکه روح مصوبه پارلمان و خواست و اراده قلبی افکار عمومی عراق کاملا گویاست و بر این مطالبه صراحت دارد.

تغییر کاربری نظامیان آمریکایی در عراق از حوزه رزمی به حوزه مستشاری نه تنها ناقض مصوبه پارلمان این کشور است و به هیچ وجه معنی خروج نمی‌دهد بلکه به معنای باز گذاشتن پنجره نفوذ و دخالت آنها در سرنوشت ملتی است که هنوز داغ جنایات داعش به عنوان ابزار نیابتی آمریکا و همچنین ترور رسمی و علنی فرماندهان مقاومت در فرودگاه بغداد بر قلبشان تازگی دارد.

از سویی؛ نه تنها دولتمردان عراقی که حتی خود آمریکایی‌ها هم قادر و حاضر به ارائه هیچ تضمینی برای کارویژه صرفا مستشاری نیروهای آمریکایی و عدم دخالت در حوزه‌های دیگر به ویژه نظامی نیستند و همین مسئله نشان می‌دهد که این موضوع هم مانند اصل وعده خروج در پایان سال 2021 بیشتر یک نمایش تبلیغاتی است.

این موضوع بیان‌گر آن است که مادامی که دولت اراده جدی برای اجرای بی‌کم و کاست مصوبه پرالمان نداشته باشد عملا تحقق این موضوع دست نیافتنی است و اساسا شاید تحولاتی که در جریان انتخابات اخیر عراق رقم خورد با همین هدف‌گذاری اتفاق افتاده باشد.

به بیان دقیق‌تر؛ تردیدی نیست که تقلب در انتخابات اخیر عراق یکی از راهبردهای آمریکا برای به چالش کشیدن فضای داخلی این کشور و تداوم مسیر سیاسی کنونی بوده تا از این رهگذر منویات خود را به کرسی نشانده و بقای حضور خود در این کشور را طولانی‌تر کند.

جالب اینکه؛ اعتراض به نتایج انتخابات صرفا محدود به احزاب شیعی نیست و اهل سنت و کردها نیز نسبت به تقلب صورت گرفته ناراضی هستند، به ویژه آنکه معتقدند سازمان ملل و شخص خانم «جینا پلاسخارت» نماینده این سازمان در امور عراق نه تنها نقش سازنده‌ای در این خصوص نداشته بلکه کاملا در زمین آمریکایی‌ها بازی کرده و به تخریب فضای سیاسی این کشور مشغول بوده است.

توجه به این نکته ضروری است که بر خلاف وارونه‌نمایی برخی رسانه‌های معاند محور مقاومت در خصوص نظر مردم عراق درباره حضور آمریکایی‌ها در این کشور، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که مردم و بسیاری از گروه‌های سیاسی و اقوام مختلف به این باور رسیده‌اند که حضور آمریکا در عراق جز ویرانی، آشوب، کشتار و ایجاد هرج و مرج هیچ پیامد دیگری نداشته و لذا بر اجرای کامل مصوبه پارلمان مصمم هستند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
رئیس مجلس وارد بغداد شد
ایران و اندونزی؛ توسعه همکاری‌های محیط زیستی و مدیریت پسماند
ساعت بازی‌های امروز لیگ برتر 28 مرداد؛ ساعت بازی پرسپولیس و استقلال خوزستان +جدول لیگ برتر
راه چهارم عرضه بنزین
اقتصادنگار | باز هم بحث بنزین، باز هم یک تصمیم بزرگ
امروز آخرین مهلت دریافت کارت کنکور؛ جزئیات برگزاری آزمون 1405
پشت نیروی چندملیتی سنتکام، کدام بحران پنهان شده است؟
جدول پخش زنده بازی‌های امروز چهارشنبه 28 مرداد 1405؛ ساعت پخش فوتبال و والیبال
ترکیب 11 نفره پرسپولیس برای مصاف با استقلال خوزستان اعلام شد
برنامه قطعی برق تهران امروز چهارشنبه 28 مرداد+ لینک
قالیباف در آستانه سفر به عراق: منطقه شاهد نظم جدیدی خواهد بود
برنامه قطعی برق کرمان امروز چهارشنبه 28 مرداد اعلام شد
هشدار وزارت ارشاد به رسانه‌های بدون مجوز؛ فعالیت بدون پروانه انتشار ممنوع است
قیمت طلا امروز چهارشنبه 28 مرداد/ قیمت طلا 18 عیار چقدر شد؟
قالیباف: پیوند ایران و عراق تاریخی و ناگسستنی است
قطعی برق کرمانشاه امروز چهارشنبه 28 مرداد + جدول خاموشی
وضعیت آب و هوا امروز چهار شنبه 28 مرداد 1405+ وضعیت استانها
ترامپ به دنبال دیدن کیم جونگ اون است
غریب‌آبادی: ملت ایران در برابر فشار عقب‌نشینی نمی‌کند
آیا کراتین در مبارزه با سرطان موثر است
پایان افسانه فایده پیاده‌روی برای استخوان‌ها؛ پژوهش‌های جدید چه می‌گوید؟
حرکت کشور به سوی بحران جمعیتی؛ مداخلات افراد غیرمتخصص در حوزه سلامت باروری
رازی که 3000 سال مدفون بود؛ کشف کتیبه‌های «رامسس دوم» در قلب صحرای سینا
مجله فارین افرز؛ پایان دوران سلطه آمریکا در خاورمیانه؟
شکاف میان ترامپ و ونس درباره ایران
ترور به بهانه حذف تهدید؛ پشت پرده حمله اسرائیل به شهر غزه چیست؟
نماینده محیط‌زیست ایران در بریکس از خجالت اماراتی‌ها درآمد
رد ادعای امارات در اتهام زنی به ایران
پایان اختلاف بر سر ریاست هیات فوتبال؛ فدراسیون زیر بار محدودیت‌های وزارت ورزش نرفت
بدهی ملی آمریکا از 39 تریلیون دلار گذشت
کرمان بر سکوی قهرمانی؛ پایان رقابت‌های کشتی پهلوانی کارگران کشور
لوموند در انتقاد از ترامپ: کارنامه‌ای «مملو از شکست» در خاورمیانه
موج محکومیت‌های بین‌المللی در پی حمله اسرائیل به فرودگاه «ابوالظهور» در سوریه
اقدام خصمانه فرانسه علیه 2 دیپلمات ایرانی
دستگیری عامل عمدی آتش‌سوزی در جنگل‌های ایلام
ممنوعیت ساعت هوشمند و هندزفری در کنکور؛ محرومیت از آزمون تا 10 سال!
نورنما | مسیر شگفت انگیز راه آهن دورود به اندیمشک در ایران زیبا
چرخش استراتژیک در کاراکاس؛ چرا ونزوئلا پس از سال‌ها به رژیم صهیونیستی نزدیک شد؟
حضور یکپارچه مردم در چهلمین روز تشییع تاریخی وتدفین «آقای شهید ایران »
گفت‌وگوی تلفنی بن زاید و ترامپ؛ بررسی محورهای همکاری امارات و آمریکا
توافق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دولت موقت سوریه برای حل پرونده پادمانی
دیپلماسی علمی در محاصره؛ پنتاگون نگران «نشت فناوری» به ایران، چین و روسیه
آمریکا رئیس دیوان بین‌المللی کیفری را تحریم کرد
اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی 2 دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب
شمسی پور قهرمان کشتی فرنگی جوانان جهان شد
واکنش محسن رضایی به ادعای ترامپ درباره مالکیت بر تنگه هرمز
نساجی 0 - 1 استقلال / صدر جدول آبی باقی ماند +فیلم خلاصه بازی
تعطیلی ادارات و بانک‌ها فردا چهارشنبه 28 مرداد؛ اسامی استان‌ها اعلام شد
قالیباف: با اعمال فشار بیشتر بر ایران، نمی‌توان به امتیازاتی دست یافت
پخش زنده بازی النصر و الدرعیه امروز سه شنبه در جام پادشاهی عربستان