×
سیاسی
شناسه خبر : 84350
تاریخ انتشار : شنبه 1400/10/04 ساعت 14:31
توهمات آمریکایی برای نجات سعودی از باتلاق یمن

نورنیوز بررسی کرد؛

توهمات آمریکایی برای نجات سعودی از باتلاق یمن

ادعای آمریکا مبنی بر ارسال کلاشینکف از ایران به یمن با توجه به توان بالای نظامی و دفاعی یمنی‌ها به ویژه در حوزه پهپادی و موشکی، بیشتر به یک طنز ناشیانه و ابلهانه شبیه است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در ادامه اتهام زنی‌های آمریکا به ایران مبنی بر ارسال سلاح و کمک تسلیحاتی به یمن، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین با انتشار بیانیه‌ای از توقیف محموله سلاح یک کشتی ماهی‌گیری با مبدا ایران توسط دو کشتی گشتی خود در دریای عرب خبر داد.

در این بیانیه عنوان شده: «این محموله شامل هزار و چهارصد قبضه سلاح کلاشینکف و بیش از ۲۲۶ هزار گلوله بوده که سوار بر یک کشتی ماهی‌گیری بدون پرچم و تابعیت در مسیری در آب‌های بین‌المللی که برای ارسال غیرقانونی سلاح به شبه‌نظامیان حوثی استفاده می‌شده، در حرکت بوده است.»

این ادعا از سوی آمریکایی‌ها در حالی مطرح شده است که نگاهی به تحولات جنگ یمن بیانگر توان بالای نظامی و دفاعی یمنی‌هاست و عملا ادعای ناوگان دریایی آمریکایی را به یک طنز ناشیانه و ابلهانه شبیه می‌سازد.

یمنی‌ها طی چهار سال گذشته توانسته‌اند توان پهپادی خود را توسعه دهند و پهپادهایی همچون «هدهد۱، رقیب، راصد، صماد۱، قاصف ۱، قاصف۲، قاصف Kh و صماد۳» را طراحی و به طور انبوه تولید کنند، که برخی از آنها می‌توانند تا یک‌هزار و هفتصد کیلومتر پرواز  کنند.

آنها در آخرین جهش موشکی خود موفق به ساخت سامانه پدافند موشکی شده‌اند که اساسا در مخیله متجاوزین نمی‌گنجد.

در همین حال اخیرا سرتیپ «یحیی سریع» سخن‌گوی ارتش یمن نیز عنوان کرده که‌ یگان پهپادی ارتش طی پنج‌سال گذشته  ۴ هزار و ۱۱۶ عملیات نظامی انجام داده که ۶۶۹ مورد هجومی و ۳۴۹۰ مورد عملیات شناسایی بوده است.

این در حالی است که مجموع عملیات مشترک پهپادی و توپخانه‌ای با انصارالله به ۷۳ عملیات، مجموع عملیات یگان موشکی و پهپادی به ۱۱ عملیات و عملیات یگان مشترک توپ‌خانه‌ای، موشکی و پهپادی به یک عملیات می‌رسند.

توان دفاعی و نظامی یمنی‌ها چنان بوده که روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در روزهای اخیر گزارش داد که مهمات ریاض برای مقابله با حملات مداوم پهپادی و موشکی یمنی‌ها به خاک عربستان رو به پایان است و ریاض با فوریت در حال تقاضا از ایالات متحده و کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپایی برای تجهیز مجدد است.

با توجه به این حقایق این سوال مطرح است که چرا آمریکا چنین ناشیانه ادعای توهم‌آمیز قاچاق 1400 سلاح کلاشینکف از ایران به یمن را مطرح کرده است؟

نخست؛ رژیم سعودی از یک‌سو در برابر پاسخ‌های موشکی و پهپادی یمن در عمق خاک عربستان ناتوان و زمین‌گیر شده و از سوی دیگر آزادسازی مأرب توسط ارتش و نیروهای مردمی یمن می‌رود تا شکست نهایی متجاوزین را نهایی کند.

بر این اساس؛ آمریکایی‌ها با تکرار چنین ادعاهایی از یک‌سو به دنبال پنهان‌سازی و اهمیت‌زدایی از دستاوردهای بومی یمنی‌ها در حوزه موشکی و پهپادی آن هم در شرایط محاصره و جنگ هستند و از سوی دیگر به توجیه تجاوزگری‌ها و جنایات ضد بشری علیه ملت یمن مانند آنچه بامداد جمعه در صنعا رقم خورد می‌پردازند.

دوم؛ گزارش‌های منتشره حکایت از تحرکات نظامی آمریکا و انگلیس در یمن و همکاری آنها با القاعده علیه یکپارچگی و مقاومت یمن دارد. در همین چارچوب منابع یمنی گزارش داده‌اند که یک کشتی جنگی آمریکایی در شرق یمن پهلو گرفته و نظامیان آنها تعدادی تجهیزات نظامی به فرودگاه الغیضه منتقل کرده‌اند.

پیشتر نیز گزارش‌ها از ورود نیروهای انگلیسی به فرودگاه الغیضه و ساخت پادگان‌های نظامی در محوطه این فرودگاه حکایت داشت. با توجه به اینکه این اقدام آمریکا و انگلیس عملا اشغال آشکار خاک یمن محسوب می‌شود، می‌توان گفت تکرار هوچی‌گری‌ها و یاوه‌گویی‌های آنها علیه ایران اقدامی صرفا برای توجیه اشغالگری آنها در یمن است.

سوم؛ طی هفته‌های اخیر رقابتی همه‌جانبه میان فرانسه، انگلیس و آمریکا برای سرکیسه کردن کشورهای عربی حاضر در جنگ یمن و فروش تسلیحات به آنها مشاهده می‌شود که دیدار «لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس با اعضای شورای همکاری خلیج فارس، سفر «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه به منطقه و حضور «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا در اجلاس به اصطلاح امنیتی منامه در این چارچوب قابل تعریف است.

حال با توجه به واکنش منفی افکار عمومی و مردم این کشورها و جهان به فروش تسلیحات به متجاوزات و قاتلان مردم یمن، می‌توان گفت که غرب با ادعاهای واهی و ساختگی علیه ایران و طرح ادعاهای امنیتی به دنبال توجیه فروش تسلیحات یا در واقع سرکیسه کردن کشورهای عربی است که عامل اصلی ادامه جنگ یمن شده است.

چهارم؛ دور هشتم مذاکرات میان ایران و گروه 1+4 در وین در حالی 6 دی ماه آغاز می‌شود که از یک سو ابتکار عمل‌های ایران و عدم ابتکار طرف غربی حمایت جهانی از مواضع به حق ایران را به همراه داشته و از سوی دیگر ایستادگی هیئت ایرانی مبنی بر لغو تمام تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن، محاسبات زیاده‌خواهانه طرف غربی را به چالش کشیده است.

بر این اساس؛ غرب که همچنان در توهم فشار و مذاکره است با اعمال تحریم‌های نخ‌نما و اتهامات امنیتی چون توقیف 1400 سلاح کلاشینکف ارسالی از ایران برای یمن و... به زعم خود به دنبال فشار برای تغییر رویکرد ایران در مذاکرات و تحمیل زیاده‌خواهی‌هایش است.

 البته این نکته نیز مطرح است که طی روزهای اخیر هفدهمین رزمایش بزرگ پیامبر اعظم(ص) در سطح دریایی با جدیدترین تسلیحات و تجهیزات بومی اقتدار ایران برای امنیت منطقه را آشکارتر ساخت و غرب به زعم خود به دنبال تحت‌الشعاع قرار دادن و اهمیت‌زدایی از این رزمایش است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پس از یائسگی: قهوه بهتر است یا چای؟
راه‌اندازی بیوبانک ملی بافت مغز در ایران
برف و طوفان 72 میلیون آمریکایی را در محاصره گرفت
افزایش پاداش بازگشت داوطلبانه مهاجران در آمریکا
آلمان: تداوم شهرک‌سازی توسط اسرائیل نقض قوانین بین‌الملل است
استقبال لبنان از ورود کشورهای اروپایی به نیروهای جایگزین یونیفل
مستند افشاگرانه برنده جشنواره فرانسوی شد
16 کشته و 18 زخمی در حادثه واژگونی اتوبوس اندونزی
بیش از 9 میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی و دارو تأمین شد
تصاویر ماهواره‌ای جدید، ارتش اسرائیل را رسوا کرد
ادعای پنتاگون درباره استقرار موشک‌های قاره‌پیمای چین نزدیک مغولستان
تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه دستگاه قضایی روسیه
رکوردزنی تولید در پارس جنوبی
1200 مدرسه تهران به پنل‌های خورشیدی مجهز می‌شوند
ممنوعیت مصرف ظروف یک‌بار مصرف در سازمان محیط زیست
نفوذ بیش از هزار پهپاد مشکوک به آسمان آلمان
شیش ماهه مهران مدیری از 4 دی آغاز می شود
مادورو: آماده دفاع، اما در مسیر صلح هستیم
تحرکات تازه هواپیماهای جنگال آمریکا نزدیک ونزوئلا
875 نقض آتش‌بس در غزه در 73 روز
نورنما | پلیس قطر خودروی لاکچری متخلف را له کرد!
رکوردشکنی تازه در مصرف مازوت نیروگاهی
عکس های منتخب جهان، 22 دسامبر 2025
مهاجرانی: اثرگذاری زنان در سیاست پدیده‌ای نوین در تاریخ معاصر است
هراس نتانیاهو از انتشار اخبار کذب درباره آزمایش‌ موشکی ایران
باشگاه پرسپولیس قرارداد جدیدی با ورزشگاه آزادی امضا کرد
سود سهام عدالت چرا همچنان پرداخت نشده است؟
پایان بازی/ تراکتور (2)- الدحیل(1)/صعود نماینده ایران به مرحله حذفی + فیلم گلها
میزان ذخایر نقره در بورس کالا اعلام شد
تکذیب فراخوان جعلی استخدام یک بانک
پایان 75 سال فعالیت رادیو ارتش اسرائیل از اول مارس2026
اعلام همبستگی اتحادیه اروپا با گرینلند و دانمارک
ضوابط واردات خودرو توسط ایرانیان خارج از کشور اعلام شد
مدارس برخی مدارس استان سمنان فردا دوم دی غیرحضوری است
وضعیت هوای اصفهان قرمز شد
ریابکوف: برنامه‌ای برای حمله به اروپا و ناتو نداریم/گفت‌وگو با آمریکا پیشرفت کندی دارد
مدارس ابتدایی البرز غیرحضوری و مادران دورکار شدند
برخورد قطار با خودرو در ایستگاه راه‌آهن شازند، یک مصدوم برجای گذاشت
تأکید رئیس جمهور بر ارتقای همگرایی ایران و گرجستان در معادلات نوین قفقاز
شورای امنیت فردا نشستی درباره ایران و قطعنامه 2231 تشکیل می‌دهد
حلب صحنه درگیری شدید قسد و نیروهای جولانی
توسعه سامانه هوش مصنوعی بومی صنعت نفت با همکاری همراه اول
رکوردشکنی قیمت پلاتین و پالادیم در بازار نیویورک
حمله سایبری به سازمان پست ملی فرانسه
زمان آزمون تخصصی دانشجوی مهارت‌آموز وزارت آموزش و پرورش تغییر کرد
مدارس ابتدایی تهران سه شنبه 2 دی غیر حضوری شد/ زوج و فرد از درب منزل
احضار 300 نفر به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی
مدارس آذربایجان‌غربی فردا سه‌شنبه 2 دی ماه تعطیل است
محاصره ونزوئلا، اقتصاد کوبا را به سمت فروپاشی می‌برد
تیم زورخانه‌ای ایران به عنوان قهرمانی جام جهانی هند رسید
X
آگهی تبلیغاتی