×
فرهنگی
شناسه خبر : 84340
تاریخ انتشار : شنبه 1400/10/04 ساعت 13:32

صاحبخانه شدن با طرح نهضت ملی مسکن ارزان‌تر است یا وام خرید مسکن؟

محاسبات نشان می دهد، متقاضیان مسکن از طریق نهضت ملی مسکن ارزانتر و با پرداخت پول کمتری نسبت به طرح خرید با وام مسکن در شهرهای اطراف تهران خانه دار می شود.

نورنیوزـگروه جامعه: بر اساس جدیدترین آمار معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تاکنون حدود 2.3 میلیون نفر در نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند که روند پالایش این افراد آغاز شده است. قرار است در قالب نهضت ملی مسکن سالانه یک میلیون مسکن و در مجموع طی چهار سال دولت سیزدهم چهارمیلیون مسکن ساخته شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی چندی قبل با اشاره به برنامه ساخت 4میلیون واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن (قانون جهش تولید مسکن) اظهار کرد: بانک‌های عامل وام 250 تا 450 میلیون تومانی قانون جهش تولید مسکن را که مصوبه شورای پول و اعتبار را دارد بر اساس سود شورای مذکور که 18 درصد است، تقسیط می‌کنند.

محمود محمودزاده با بیان این‌که مابه‌التفاوت این سود توسط صندوق ملی مسکن پرداخت می‌شود در پاسخ به این پرسش که مابه‌التفاوت چه‌میزانی است، ابراز کرد: این مابه‌التفاوت برای گروه‌های مختلف، متفاوت است. طی هفته آینده در رابطه با جدول مابه‌التفاوت سود تسهیلات قانون جهش تولید مسکن اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اعلام این‌که سود این تسهیلات برای دهک‌های یک تا 3 بالغ بر 5 درصد است، گفت: برای دهک‌های درآمدی دیگر بر اساس توان پرداخت و توان مالی تنظیم شده است.

محمودزاده تصریح کرد: آورده اولیه متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن برای دهک‌های اول تا سوم درآمدی 20 میلیون تومان پیش‌بینی شده است و برای سایر دهک‌ها هم مانند قبل این آورده 40 میلیون تومان است. این پول برای ثبت‌نام اولیه است و مابه‌التفاوت بین تسهیلات و قیمت تمام‌شده طی 5 مرحله که در قرارداد می‌آید از متقاضیان دریافت می‌شود.

وی تأکید کرد: بلافاصله پس از تأیید صلاحیت  متقاضیان، به آنها اعلام می‌شود که بدون مراجعه به بانک افتتاح حساب کنند. پس از آن شماره حساب از طریق پیامک به اطلاع متقاضیان می‌رسد و آنها بایستی آورده اولیه را به‌صورت الکترونیک به حساب خودشان واریز کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که متناسب با پیشرفت فیزیکی تسهیلات و آورده به پروژه تزریق می‌شود، اظهار کرد: الآن نمی‌توانیم آورده قطعی متقاضیان را اعلام کنیم چراکه پروسه ساخت‌ واحدها حدود یک سال و نیم زمان می‌برد تا قیمت تمام‌شده مشخص شود اما در مجموع قیمت واحدهای طرح نهضت ملی مسکن فاصله معناداری با شرایط بازار خواهد داشت.

محمودزاده با تأکید بر این‌که "تلاش کرده‌ایم تسهیلات را افزایش دهیم تا متقاضیان آورده کمتری پرداخت کنند"، یادآور شد: علاوه بر اخذ مصوبه شورای پول و اعتبار برای تسهیلات قانون جهش تولید مسکن، روی حوزه مصالح ساختمانی فعالیت‌های ویژه‌ای در حال انجام است که قیمت نهاده‌های ساختمانی پروژه‌ها را با قیمت مناسب و شرایط بهتری تأمین کنیم، به این ترتیب قیمت تمام‌شده واحدهای مذکور ارزان‌تر می‌شود.

وی با اشاره به این‌که برخی موارد قانونی نیز باعث کاهش قیمت خواهد شد، گفت: به‌عنوان مثال میزان مالیات به‌ازای هر واحد مسکونی یک‌میلیون تومان و شامل مالیات تمام مراحل ساخت‌وساز است.

خانه‌دار شدن در نهضت ملی مسکن با 100 میلیون

به گزارش تسنیم، از آنجاکه بازپرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن 20 ساله است،متقاضی تایید صلاحیت شده در دهک درآمدی یک تا سه طی 20 سال ماهانه باید حدود 2.9 میلیون قسط پرداخت کند. کل بازپرداخت وام 450 میلیون تومانی با نرخ سود 5 درصدی 712 میلیون تومان بوده که کل سود ان 262 میلیون تومان است.

نکته قابل توجه در نهضت ملی مسکن این‌که متقاضی طی 5 مرحله آورده خود را تکمیل می‌کند. چندی قبل معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه برای واریز 20 تا 40 میلیون تومان به‌عنوان قسط اول آورده متقاضیان فراخوان داده بود. گفته می‌شود آورده متقاضیان در نهضت ملی مسکن کمتر از 100 میلیون تومان خواهد بود که این رقم برای اقشار کم‌درآمد این آورده بسیار کمتر خواهد شد. به طور کلی در نهضت ملی مسکن متقاضی با آورده حدود 100 میلیون تومانی خانه‌دار خواهد شد.

وام خرید 480 میلیون تومانی مسکن

مهرماه امسال سقف وام خرید مسکن از محل اوراق حق تقدم از سوی بانک مسکن افزایش یافت. بر این اساس در شهر تهران وام انفرادی 200 میلیون تومان، جعاله انفرادی 80 میلیون تومان، زوجین 400 میلیون تومان و جعاله زوجین 80 میلیون تومان است. در مجموعه این وام برای تهرانی‌ها 480 میلیون تومان است.

در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت، وام انفرادی 160 میلیون تومان، جعاله انفرادی 80 میلیون تومان، زوجین 320میلیون تومان و جعاله زوجین 80 میلیون تومان. به عبارت دیگر سقف وام در مراکز استان‌ها 400 میلیون تومان است.همچنین در سایر مناطق شهری وام انفرادی 120 میلیون تومان، جعاله انفرادی 80 میلیون تومان، زوجین 240میلیون تومان و جعاله زوجین 80 میلیون تومان و در مجموع برای زوجین 320 میلیون تومان است.

 متقاضی این وام، در ابتدا باید به ازای هر 500 هزار تومان یک برگه اوراق حق تقدم خریداری کند. به‌عنوان مثال برای وام 480 میلیون تومانی متقاضی باید 960 برگه خریداری کند که با قیمت امروز این اوراق حدود 82 میلیون تومان را همان ابتدا پرداخت کند. البته اخیرا با تصمیم بانک مسکن متقاضی برای دریافت وام خرید مسکن فقط نصف اوراق را خریداری می‌کند.

 به عبارت دیگر با توجه به شرایط جدید، هزینه خرید اوراق حق تقدم برای وام 480 میلیون تومانی به حدود 41 میلیون تومان کاهش می‌یابد. فرض را بر این می‌گیریم که متقاضی وام خرید مسکن را در شهر تهران دریافت کرده، حال نوبت به محاسبه بازپرداخت اقساط می‌رسد. سود این وام  17.5 درصد است که باید در یک دوره حداکثر 12 ساله بازپرداخت شود.

اقساط وام 400 میلیون تومانی خرید مسکن برای تهرانی‌ها در بازپرداخت به‌روش ساده ماهانه 6 میلیون و 661 هزار تومان است. کل بازپرداخت این وام در ماه 12 سال دوازدهم بالغ بر 959 میلیون و 262 هزار تومان خواهد بود، به‌عبارت دیگر سود این وام 559 میلیون و 262 هزار تومان خواهد بود. اقساط وام 80 میلیون تومانی تعمیر در بازپرداخت 5ساله با نرخ سود 17.5 درصد ماهانه حدود 2 میلیون تومان است. سود این وام حدود 40 میلیون و کل بازپرداخت آن 120 میلیون تومان خواهد بود.

 یک متقاضی وام مسکن از محل اوراق حق تقدم در تهران باید ماهانه 8 میلیون و 661 هزار تومان قسط پرداخت کند. مجموع بازپرداخت وام 480 میلیون تومانی بالغ بر یک‌میلیارد و 80 میلیون تومان و کل سود وام 600 میلیون تومان خواهد بود که با احتساب هزینه اولیه خرید اوراق حق‌تقدم به حدود 650 میلیون تومان افزایش می‌یابد.

به گزارش تسنیم، حال اگر قرار باشد شخصی در یکی از شهرهای جدید اطراف تهران به جز پردیس با توجه به قیمت‌های بالای آن، بخواهد مسکن خریداری کند بایستی از وام 320 میلیون تومان (با احتساب وام 80 میلیونی تعمیر) استفاده کند. مبلغ اقساط ماهانه این وام حدود 4 میلیون تومان در بازپرداخت 12 ساله است. سود این وام نیز 335 میلیون تومان خواهد بود. قسط وام 80 میلیون تومانی 2 میلیون تومان و سود آن 40.5 میلیون تومان است. مجموع اقساط این وام 6 میلیون و سود مجموع آن 375 میلیون تومان خواهد بود.

قیمت مسکن مهر در شهرهای جدید

به گزارش تسنیم، همانگونه که اشاره شد با توجه به قیمت‌های حدود یک میلیارد تومانی، مساکن مهر شهر جدید پردیس از سبد انتخابی متقاضیان برای خرید خارج می‌شود. در زمان حاضر قیمت یک واحد مسکن مهر در شهر جدید پرند بین 250 برای واحدهای نیمه‌تمام تا حدود 400 میلیون تومان برای واحدهای آماده است. در شهر جدید هشتگرد نیز می‌توان با حدود 300 میلیون تومان یک واحد آماده را خریداری کرد. بنابراین متقاضی خرید یک مسکن مهر در شهر پرند علاوه بر وام 320 میلیون تومانی باید حدود 80 میلیون تومان نیز پس‌انداز داشته باشد.

در صورتیکه پروسه دریافت وام خرید مسکن به راحتی طی شود، خرید واحد مسکن مهر در شهر پرند حدود 800 میلیون تومان برای متقاضی آب می‌خورد.

با این تفاسیر قطعا ثبت‌نام در نهضت ملی مسکن و استفاده از این امکان برای خانه‌دار شدن نسبت به اخذ وام خرید مسکن بسیار ارزان‌تر تمام می‌شود. یکی از مزیت‌های نهضت ملی مسکن این است که مانند طرح مسکن مهر مردم از پس‌اندازهای آینده اقساط را پرداخت می‌کنند و نیازی نیست همان ابتدا برای دریافت وام خرید مسکن هزینه‌های سنگینی را پرداخت کنند.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی