×
سیاسی
شناسه خبر : 84317
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/10/02 ساعت 19:32
تعیین تکلیف مذاکرات وین در سایه اهداف مشترک ضلع شرقی مذاکرات

نورنیوز بررسی کرد؛

تعیین تکلیف مذاکرات وین در سایه اهداف مشترک ضلع شرقی مذاکرات

در هر دو بخش اصلی مذاکرات یعنی موضوع «تحریم‌ها» و «فعالیت‌های هسته‌ای» بدلیل اینکه مبنای مطالبات ایران تعهدات و حقوق مصرح در برجام است هیچ‌گونه تضاد راهبردی میان ایران، روسیه و چین وجود نداشته و همسویی نزدیکی میان سه کشور برقرار است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: از ابتدای فرآیند جدید مذاکرات وین، ضلع غربی 1+4 علاوه بر بکارگیری انواع تکنیک‌های رسانه‌ای و عملیات روانی برای متهم‌سازی ایران، تمام تلاش خود را برای ایجاد و تعمیق شکاف میان ایران و ضلع شرقی مذاکرات یعنی چین و روسیه نیز بکار گرفته است.       

این تلاش که با اتکاء به حساسیت‌های این دو کشور در رابطه با موضوع «عدم اشاعه» و نگرانی آنها در خصوص روابط میان ایران و آژانس صورت می‌گیرد، با دیپلماسی فعال و هوشمندانه کشورمان و رفع نگرانی‌های آنها و آژانس تاکنون نتوانسته مسکو و پکن را با رویکردهای زیاده‌خواهانه آنها همراه سازد.

دروغ‌پردازی‌های سه هفته اخیر مقامات و رسانه‌های صهیونیستی درباره برنامه‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران مانند آنچه در خصوص آغاز غنی‌سازی اورانیوم ۹۰ درصد مطرح شد و اتهام وقت‌کشی به ایران، نمونه‌هایی روشن از این تلاش‌ها برای تحریک حساسیت‌های چین و روسیه بود.

این در حالی است که در هر دو بخش اصلی موضوعات مطرح در توافق برجام و فرآیند مذاکرات اخیر، یعنی موضوع «تحریم‌ها» و «فعالیت‌های هسته‌ای» بدلیل اینکه مبنای مطالبات ایران تعهدات و حقوق مصرح در برجام است هیچ‌گونه تضاد راهبردی میان سه کشور ایران، روسیه و چین وجود ندارد که بخواهد پکن و مسکو را در مقابل ایران قرار دهد.

در موضوع «تحریم‌ها» این دو کشور خود زخم خورده سیاست‌های غیرقانونی غربی‌ها به ویژه آمریکا در  استفاده از ابزار تحریم برای اعمال اراده سیاسی هستند و به شدت با وضع تحریم علیه کشورهای دیگر مخالفند.

آنها چنانچه بارها طی همین مذاکرات اخیر اعلام کرده‌اند، رفع تحریم‌ها را اصلی ضروری برای حصول توافق دانسته و موضع ایران در این خصوص را کاملا تایید می‌کنند.

در موضوع «فعالیت‌های هسته‌ای» نیز، خط قرمز چین و روسیه «نظام عدم اشاعه» است که هم گزارش‌های مستمر آژانس و هم اشراف آنان به فعالیت‌های ایران، این نکته را برای آنها مسجل کرده که تهران به هیچ وجه بر خلاف نظام عدم اشاعه حرکتی نکرده و خود را ملتزم و متعهد به تعهدات پادمانی می‌داند.

از سویی؛ بستر سازی ایران برای حضور و مشارکت این دو کشور در برنامه‌های هسته‌ای ایران مانند همکاری با چینی‌ها در پروژه آب سنگین اراک و یا حضور روس‌ها در نیروگاه بوشهر  نیز یکی از راهبردهایی است که کشورمان برای نزدیک‌تر شدن این دو کشور به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود و افزایش اطمینان آنها اتخاذ کرده است.

علاوه بر این؛ برخی تعارضات دیگر چین و روسیه با غربی‌ها در فضای بین‌المللی مانند آنچه در شرق اروپا و شرق آسیا در حال وقوع است، عملا حضور آنها را در جبهه ایران در مذاکرات وین تقویت نموده و اهداف مشترکی را پیشِ روی سه کشور قرار داده است.

اظهارات دو روز گذشته مقامات آمریکایی مانند «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و تاکید بر تقویت مناسبات با چین و روسیه در واقع واکنشی به هم‌سویی کامل ایران، چین و روسیه در مذاکرات وین بود که عملا بازی «تهدید-امتیازگیری» غربی‌ها علیه کشورمان را با مشکل مواجه کرده است.

بر اساس برخی اخبار تایید نشده قرار است مذاکرات ایران با ۱+۴ تا پیش از پایان سال جاری میلادی مجددا آغاز شود.

این دور از مذاکرات با توجه به توافق طرف‌های حاضر در مذاکره پیرامون گفتگو در مورد پیش‌نویس‌های هسته‌ای و رفع تحریم‌ها که مورد توافق قرار گرفته از حساسیت و پیچیدگی‌های بیشتری برخوردار است و آوردگاه وین را به میدانی واقعی برای پیشبرد اراده‌ها تبدیل خواهد کرد.

ایران، چین و روسیه با بهره‌گیری از اشتراکات قابل ملاحظه‌ای که در مورد ضرورت رفع تحریم‌ها و بازگشت کامل طرفین به برجام دارند، می‌توانند ضمن جلوگیری از زیاده‌خواهی ضلع غربی مذاکرات شرایطی را فراهم کنند که یا آمریکا و اروپا دست از لجاجت، وقت‌کشی و اصرار بر درخواست‌های فرابرجامی خود بردارند و به توافق خوب تن بدهند و یا این کشورهای بدعهد و بی‌عمل که با رفتارهای خود برجام را به ورطه سقوط کشانده‌اند، به عنوان مقصر واقعی عدم دستیابی به توافق به جهانیان معرفی شوند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تاکید بیانیه پایانی اجلاس نخست‌وزیران سازمان همکاری شانگهای بر خاتمه مفاد قطعنامه 2231
مخالفت اعضای «شانگهای» با اقدامات ضدایرانی غرب
مصدومیت محیط‌بان لرستانی در شلیک شکارچیان غیرمجاز
چین: قطعنامه آمریکا درباره غزه مبهم است
پیروزی امیدهای ایران مقابل بحرین + خلاصه بازی
ژاپن به اتباع خود در چین هشدار امنیتی داد
حمله به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران نقض فاحش موازین بین‌المللی است
آماده بررسی طرح میانجیگری چین و روسیه برای احیای همکاری ایران با ‎آژانس هستیم
فاصله میان آنچه اسرائیل می‌گوید و آنچه آکسفورد می‌بیند
کشف 1500 کیلو گوشت مخلوط اسب و گاو در اهواز
استارتاپ‌ها هیئت‌های 3 یا 5 نفره برای اخذ رضایت از شاکیان خصوصی تشکیل دهند
خطیب‌زاده: در حال فراهم‌کردن مقدمات سفر پوتین به ایران هستیم
80 درصد آتش‌سوزی جنگل‌های الیت چالوس مهار شد + فیلم
نمایش جنایت اسرائیل در ورزشگاه بارسلونا
انهدام باند فساد در شهرداری بجنورد
واکنش کنایه‌آمیز رئیس‌جمهوری کلمبیا به حمله‌های آمریکا در کارائیب
کارگر شهرداری بروجردی طلاهای چند میلیاردی را به صاحبش برگرداند
قیمت طلا و سکه سه شنبه 27 آبان ماه + جدول
اضافه‌کار و فوق‌العاده‌ها وارد حقوق بازنشستگی شدند + جزییات
قیمت هر لیتر بنزین سوپر مشخص شد + جدول
پیشنهاد ایران برای طراحی رمز ارز مشترک سازمان شانگهای
هوای تهران آلوده می‌شود
نتایج کشتی فرنگی |‌ غلامرضا فرخی، امیر عبدی و سعید اسماعیلی به دیدار فینال راه یافتند
چهل‌وچهارمین جلسه دادگاه 104 عضو سازمان منافقین برگزار شد
صالحی: تحریک تقاضا از مسائل اساسی بازار کتاب است
جلالی: اعضای شانگهای دوستان ایران در شرق هستند
شهادت 98 فلسطینی در بازداشتگاه‌های اسرائیل
سقوط نگران کننده ارزش معاملات بازار سرمایه
قاچاق سوخت عامل ترک تحصیل در مرزها
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه27 آبان 1404
حمله پهپادی جدید اسرائیل به جنوب لبنان
لیست السودانی در صدر پارلمان عراق با 46 کرسی
حمله اوکراین به دو نیروگاه حرارتی در دونتسک
آخرین لیست از تیم های راه یافته به جام جهانی 2026
پزشکیان به قزاقستان و ترکمنستان می‌رود
تظلّم‌خواهی از عاملان حمله شیمیایی به ایرانیان، مطالبه‌ای ملی، زنده و ادامه‌دار است
عارف: توسعه روابط ایران و بلاروس اهمیت بالایی دارد
ایران_ ازبکستان/ فرصتی برای آزمون جدی قبل از جام جهانی 2026
پرتاب همزمان 3 ماهواره ایرانی به فضا
مادورو: آماده گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا هستیم
انتقاد صریح رادان از سهمیه‌دهی بی‌ضابطه سوخت
تلفات جاده‌ای ترمز توسعه ایران را می‌کشد
رئیس پلیس اقتصادی: حجم قاچاق کشور به 30 میلیارد دلار رسید
عراقچی: دریای خزر برای ایران هم‌ارزش خلیج فارس است
انتقال 928 خودرو رها شده در پایتخت به پارکینگ
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (129) « تهران»
قیمت خودرو داخلی و مونتاژی امروز 27 آبان 1404
پیک جدید بیماری‌های تنفسی در راه؛ توزیع 2 میلیون واکسن آنفلوآنزا
مقام سوم برای مصر در تورنمنت العین
پیراهن شماره 100 به طارمی رسید
X
آگهی تبلیغاتی