×
سیاسی
شناسه خبر : 84317
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/10/02 ساعت 19:32
تعیین تکلیف مذاکرات وین در سایه اهداف مشترک ضلع شرقی مذاکرات

نورنیوز بررسی کرد؛

تعیین تکلیف مذاکرات وین در سایه اهداف مشترک ضلع شرقی مذاکرات

در هر دو بخش اصلی مذاکرات یعنی موضوع «تحریم‌ها» و «فعالیت‌های هسته‌ای» بدلیل اینکه مبنای مطالبات ایران تعهدات و حقوق مصرح در برجام است هیچ‌گونه تضاد راهبردی میان ایران، روسیه و چین وجود نداشته و همسویی نزدیکی میان سه کشور برقرار است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: از ابتدای فرآیند جدید مذاکرات وین، ضلع غربی 1+4 علاوه بر بکارگیری انواع تکنیک‌های رسانه‌ای و عملیات روانی برای متهم‌سازی ایران، تمام تلاش خود را برای ایجاد و تعمیق شکاف میان ایران و ضلع شرقی مذاکرات یعنی چین و روسیه نیز بکار گرفته است.       

این تلاش که با اتکاء به حساسیت‌های این دو کشور در رابطه با موضوع «عدم اشاعه» و نگرانی آنها در خصوص روابط میان ایران و آژانس صورت می‌گیرد، با دیپلماسی فعال و هوشمندانه کشورمان و رفع نگرانی‌های آنها و آژانس تاکنون نتوانسته مسکو و پکن را با رویکردهای زیاده‌خواهانه آنها همراه سازد.

دروغ‌پردازی‌های سه هفته اخیر مقامات و رسانه‌های صهیونیستی درباره برنامه‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران مانند آنچه در خصوص آغاز غنی‌سازی اورانیوم ۹۰ درصد مطرح شد و اتهام وقت‌کشی به ایران، نمونه‌هایی روشن از این تلاش‌ها برای تحریک حساسیت‌های چین و روسیه بود.

این در حالی است که در هر دو بخش اصلی موضوعات مطرح در توافق برجام و فرآیند مذاکرات اخیر، یعنی موضوع «تحریم‌ها» و «فعالیت‌های هسته‌ای» بدلیل اینکه مبنای مطالبات ایران تعهدات و حقوق مصرح در برجام است هیچ‌گونه تضاد راهبردی میان سه کشور ایران، روسیه و چین وجود ندارد که بخواهد پکن و مسکو را در مقابل ایران قرار دهد.

در موضوع «تحریم‌ها» این دو کشور خود زخم خورده سیاست‌های غیرقانونی غربی‌ها به ویژه آمریکا در  استفاده از ابزار تحریم برای اعمال اراده سیاسی هستند و به شدت با وضع تحریم علیه کشورهای دیگر مخالفند.

آنها چنانچه بارها طی همین مذاکرات اخیر اعلام کرده‌اند، رفع تحریم‌ها را اصلی ضروری برای حصول توافق دانسته و موضع ایران در این خصوص را کاملا تایید می‌کنند.

در موضوع «فعالیت‌های هسته‌ای» نیز، خط قرمز چین و روسیه «نظام عدم اشاعه» است که هم گزارش‌های مستمر آژانس و هم اشراف آنان به فعالیت‌های ایران، این نکته را برای آنها مسجل کرده که تهران به هیچ وجه بر خلاف نظام عدم اشاعه حرکتی نکرده و خود را ملتزم و متعهد به تعهدات پادمانی می‌داند.

از سویی؛ بستر سازی ایران برای حضور و مشارکت این دو کشور در برنامه‌های هسته‌ای ایران مانند همکاری با چینی‌ها در پروژه آب سنگین اراک و یا حضور روس‌ها در نیروگاه بوشهر  نیز یکی از راهبردهایی است که کشورمان برای نزدیک‌تر شدن این دو کشور به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود و افزایش اطمینان آنها اتخاذ کرده است.

علاوه بر این؛ برخی تعارضات دیگر چین و روسیه با غربی‌ها در فضای بین‌المللی مانند آنچه در شرق اروپا و شرق آسیا در حال وقوع است، عملا حضور آنها را در جبهه ایران در مذاکرات وین تقویت نموده و اهداف مشترکی را پیشِ روی سه کشور قرار داده است.

اظهارات دو روز گذشته مقامات آمریکایی مانند «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و تاکید بر تقویت مناسبات با چین و روسیه در واقع واکنشی به هم‌سویی کامل ایران، چین و روسیه در مذاکرات وین بود که عملا بازی «تهدید-امتیازگیری» غربی‌ها علیه کشورمان را با مشکل مواجه کرده است.

بر اساس برخی اخبار تایید نشده قرار است مذاکرات ایران با ۱+۴ تا پیش از پایان سال جاری میلادی مجددا آغاز شود.

این دور از مذاکرات با توجه به توافق طرف‌های حاضر در مذاکره پیرامون گفتگو در مورد پیش‌نویس‌های هسته‌ای و رفع تحریم‌ها که مورد توافق قرار گرفته از حساسیت و پیچیدگی‌های بیشتری برخوردار است و آوردگاه وین را به میدانی واقعی برای پیشبرد اراده‌ها تبدیل خواهد کرد.

ایران، چین و روسیه با بهره‌گیری از اشتراکات قابل ملاحظه‌ای که در مورد ضرورت رفع تحریم‌ها و بازگشت کامل طرفین به برجام دارند، می‌توانند ضمن جلوگیری از زیاده‌خواهی ضلع غربی مذاکرات شرایطی را فراهم کنند که یا آمریکا و اروپا دست از لجاجت، وقت‌کشی و اصرار بر درخواست‌های فرابرجامی خود بردارند و به توافق خوب تن بدهند و یا این کشورهای بدعهد و بی‌عمل که با رفتارهای خود برجام را به ورطه سقوط کشانده‌اند، به عنوان مقصر واقعی عدم دستیابی به توافق به جهانیان معرفی شوند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند