×
سیاسی
شناسه خبر : 84241
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/09/30 ساعت 13:08
نیویورک تایمز: رژیم صهیونیستی از توانایی حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران برخوردار نیست

نیویورک تایمز: رژیم صهیونیستی از توانایی حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران برخوردار نیست

روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی درباره «تهدیدهای اسرائیل مبنی بر اقدام نظامی و نابودی برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران»؛ از قول شماری از مقامات نظامی اسرائیل نوشته که رژیم صهیونیستی «از قدرت و توانایی حمله نظامی حداقل در حال حاضر برخوردار نیست». این در حقیقت تکرار صحبت‌های خبرساز و جنجالی کارشناسان شبکه العربیه عربستان سعودی است که در روزهای اخیر گفته بودند که «اسرائیل قدرت حمله نظامی به ایران را ندارد و تهدید اقدام نظامی بیشتر شبیه یک بلوف سیاسی به نظر می‌رسد».

نورنیوزـگروه سیاست: گزارش نیویورک‌تایمز که به قلم دو روزنامه‌نگار به نام‌های رونن برگمن، ستون‌نویس سیاسی و نویسنده کتاب «تاریخ سری ترورهای هدفمند اسرائیل» و پاتریک کینگزلی، گزارش‌نویس سابق گاردین نوشته شده؛ با اشاره به «تهدیدهای نظامی اسرائیل مبنی بر حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی»- هم‌زمان با پیشرفت روند تلاش‌های دیپلماتیک جهان برای احیای توافق هسته‌ای ایران- آغاز می‌شود. تهدیدی که به دنیا هشدار می‌دهد «اسرائیل اگر احساس کند که توافق هسته‌ای جدید به اندازه کافی ایران را محدود نمی‌کند، به تنهایی دست به حملات هوایی به تاسیسات هسته‌ای ایران خواهد زد«.

در ادامه اما بلافاصله از چندین و چند مقام رسمی و کارشناسان ارشد نظامی نقل قول شده که «اسرائیل توانایی انجام حمله‌‌ای را که بتواند برنامه هسته‌ای ایران را نابود کرده یا حتی به تاخیر بیاندازد، حداقل در حال حاضر ندارد». یکی از مقامات بلندپایه امنیتی رژیم صهیونیستی هم در این زمینه گفته که «آماده‌سازی چنین حمله‌ای حداقل به دو سال زمان نیاز دارد».

در ادامه گزارش می‌خوانیم:

البته به باور شماری از کارشناسان و مقامات اسرائیل یک حمله محدودتر و در مقیاس کوچک‌تر- که بتواند به بخش‌هایی از برنامه اتمی ایران آسیب‌های جزئی برساند- شاید زودتر هم امکان‌پذیر باشد اما تلاش برای نابودی ده‌ها سایت هسته‌ای در مناطق مختلف کشور وسیع ایران- که اسرائیل تهدید به چنین حمله‌ای کرده- بسیار فراتر از امکانات و توانایی نیروهای نظامی اسرائیل خواهد بود.

رلیک شفیر، ژنرال بازنشسته نیروی هوایی اسرائیل که یکی از خلبانان حمله هوایی سال ۱۹۸۱ به تأسیسات هسته‌ای عراق بوده، در این زمینه عقیده دارد که «انجام چنین عملیاتی علیه سایت‌های اتمی ایران نه فقط بسیار دشوار- که حتی می‌توان گفت غیرممکن است». به گفته این خلبان قدیمی «چنین کاری تنها و تنها توسط پول و امکانات سرشار نیروی هوایی ایالات متحده انجام‌شدنی است- که آن‌ها هم ریسک ورود به برخورد نظامی با نیروهای نظامی قدرتمند ایران را گردن نمی‌گیرند».

گفته می‌شود که اسرائیل بحث حمله نظامی به ایران را‌- به عنوان بخشی از کارزار فشار علیه ایران- با این هدف راه انداخته که کشورهای مذاکره‌کننده را در وین از توافق با ایران بازدارد. این البته تنها تلاش اسرائیل برای جلوگیری از این توافق نبوده- و رژیم صهیونیستی تاکنون از طریق جاسوسی، ترورهای هدفمند، خرابکاری و حملات سایبری علیه این توافق- که می‌تواند در رسیدن خاورمیانه به آرامش نقش زیادی داشته باشد- اقدامات زیادی به انجام رسانده است.

با این حال برنامه هسته‌ای ایران مدام در حال پیشرفت بوده و این موجب ترس بیشتر اسرائیل شده- که از نزدیک شدن برنامه غنی‌سازی هسته‌ای ایران به سطح لازم برای تولید سلاح اتمی احساس نگرانی می‌کند و همین هم موجب تهدیدهای پشت سر هم مقامات رژیم صهیونیستی، از سپتامبر به این سو شده. از جمله صحبت‌های آویو کوچاوی، رئیس نیروهای مسلح اسرائیل که گفته یک بودجه قابل توجه نظامی جهت آماده‌سازی برای حمله به ایران اختصاص یافته؛ و البته دیوید بارنیا، رئیس موساد و بنی گانتز، وزیر دفاع، که گفته‌اند اسرائیل برای جلوگیری از ساخت بمب هسته‌ای توسط ایران هر کاری که لازم باشد انجام خواهد داد.

اما آیا اسرائیل توانایی مقابله با برنامه هسته ای ایران را دارد؟ کارشناسان و مقامات نظامی اسرائیل نگاهی بدبینانه به این ‌پرسش دارند.

رلیک شفیر می‌گوید که ایران ده‌ها سایت هسته‌ای دارد که برخی از آن‌ها در اعماق زمین ساخته شده‌اند- و نابود کردن آن‌ها برای نیروی هوایی اسرائیل که ناوگان هوایی بزرگ برای حمل بمب‌های سنگرشکن ندارد، بسیار دشوار است. بنابراین رژیم صهیونیستی چاره‌ای ندارد مگر حملات موشکی به تاسیسات حفاظت‌شده هسته‌ای- که این هم نیازمند روندی است که ممکن است روزها یا حتی هفته‌ها طول بکشد.

یکی دیگر از مقامات ارشد امنیتی اسرائیل نیز می‌گوید که رژیم صهیونیستی در حال حاضر فاقد توانایی لازم برای وارد کردن خسارات قابل توجه به تاسیسات زیرزمینی نطنز و فردو است. به خصوص که گذشته از ناتوانی اسرائیل در هدف قرار دادن دقیق تاسیسات هسته‌ای ایران، صهیونیست‌ها باید بتوانند از پس جت‌های جنگنده و سامانه‌های پدافند هوایی ایران نیز برآیند- که به دلیل قدرت قابل ذکر ایران در این زمینه‌ها، بسیار دشوار، در حد غیر ممکن به نظر می‌رسد.

اسرائیل هم‌چنین می‌داند که هر گونه حمله نظامی به ایران حملات متقابل تلافی‌جویانه حزب‌الله لبنان و حماس فلسطین را موجب خواهد شد- که این نیز برای اسرائیل به معنای جنگ در چندین جبهه خواهد بود.

در مورد ملاحظات و نگرانی‌های صهیونیست‌ها باید به قدرت قابل توجه توان دفاعی ایران نیز اشاره کرد- که در قیاس با سال ۲۰۱۲ که آخرین باری بود که اسرائیل به طور جدی به حمله به ایران فکر کرده بود، به مراتب قوی‌تر و کارآزموده‌تر شده است. اگر این را در کنار استحکام بیشتر سایت‌های هسته‌ای و افزایش محسوس موشک‌های زمین به زمین ایران قرار دهیم، قدرت مثال‌زدنی توان دفاعی ایران جلوه بیشتری پیدا می‌کند. تل این‌بار، کارشناس مؤسسه مطالعات استراتژیک هوایی فیشر در این میان خطرات حمله به ایران- حتی فکر کردن به این موضوع- را بیشتر از حد تصور می‌داند و می‌گوید که «در صورت حمله هوایی، باید به این احتمال نیز فکر کرد که هواپیماهای اسرائیل در بازگشت به فرودگاه با این وضعیت مواجه شوند که موشک‌های انتقامی و متقابل ایران باند فرودگاه‌های اسرائیل را شخم زده و منهدم کرده است»


شفقنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چه مواد غذایی را سالمندان نباید بخورند؟
افزایش 1.5 برابری مرگ ناشی از سرطان طی 15 سال آینده
چرا باید در یک سن خاص به مغز خود بیشتر استراحت دهیم؟
چه مهارت‌هایی را باید هر کلاس‌اولی بداند؟
دستیار صوتی اپل خبرساز شد
گفت‌وگوی تجاری ترامپ و لولا
قسد: این رویداد بازتاب اراده مردم نیست
فرستاده آمریکا: دیدار مهمی با فرمانده قسد داشتم
اسپانیا به دنبال شکایت از«رفتارهای تهاجمی» اسرائیل علیه ناوگان صمود
اولمرت: ترامپ بر نتانیاهو اعمال فشار کرد
تصویب 7 درخواست سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش 666 میلیون دلار
با مصرف این خوراکی‌ها مفاصل سالم و قوی دارید
مدودف: فرانسه رئیس‌جمهور ندارد!
اتهام زنی وزیر خارجه آلمان به ایران و یمن
206 میلیون مترمکعب میانگین مصرف گاز بخش خانگی تا اول پاییز
گوترش: زنان و دختران در فلسطین و سودان با خطرات جدی مواجهند
نورنما | برگزاری آیین جشن مهرگان در کرمان
کاخ سفید: مذاکرات فنی درباره غزه بسیار حساس است
فرانسه از پیشرفت در توافق تبادل زندانیان با ایران خبر داد
تماس تلفنی پوتین و نتانیاهو درباره برنامه هسته‌ای ایران
حماس: شهادت‌های فعالان صمود سند جدیدی از وحشیگری اشغالگران است
اولین اظهارنظر گرتا تونبرگ پس از بازگشت از اسرائیل
حمله خمپاره‌ای القسام به محل تجمع نظامیان اسرائیلی در شهر غزه
آمریکا میزبان گران‎‌ترین جام‌جهانی تاریخ
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 14 مهر 1404
لوپن خواستار انحلال پارلمان فرانسه شد
3 حمله هوایی رژیم صهیونیستی به شرق لبنان
بیرانوند رکورد ایران را شکست
بیانیه مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا درباره ایران
قالیباف: نبرد جهان اسلام با رژیم صهیونی ایدئولوژیکی است
پزشکیان: از کمک بخش خصوصی برای اصلاحات اقتصادی حمایت می‌کنیم
فرزین: عرضه ارز با نرخ توافقی افزایش می یابد
گفت‌وگوهای غیرمستقیم حماس و رژیم اسرائیل در مصر آغاز شد
دیدار سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان همکاری اسلامی با عراقچی
نبی : تیم ملی با خیال راحت در جام جهانی شرکت می‌کند
کالاس: اروپا می‌خواهد بخشی از دولت انتقالی در غزه باشد
کشت خشخاش طبق قانون مطلقاً ممنوع است
عراقچی: پیگیر صدور روادید نمایندگان ایران برای قرعه‌کشی جام جهانی هستیم
وقوع زلزله 5 ریشتری در قرقیزستان و روسیه
لغو پروازهای هواپیمایی ایتالیا به تل‌آویو تا ابتدای 2026
پزشکیان: اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر در دستور کار قرار گیرد
ایران به رأی دادگاه انگلیس در پرونده کرسنت اعتراض کرد
واکنش عراقچی به پول پاشی رژیم صهیونیستی در فضای مجازی
محل بازی سپاهان و آخال مشخص شد
افشاگری بزرگ؛ استرالیا در زنجیره تسلیحاتی تل‌آویو
پیام پزشکیان به کاروان ورزشی ایران در رقابت‌های همبستگی کشورهای اسلامی
ریچارد نفیو: مکانیسم ماشه روی کاغذ است/چین و روسیه اسنپ بک را بی اثر میکنند
سریال «خانه عروسک‌ها» با 22 گوینده دوبله شد
بارش و دمای کشور تا پایان آبان چگونه خواهد بود؟
ابقای شهردار اهواز
X
آگهی تبلیغاتی