×
سیاسی
شناسه خبر : 84198
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/09/29 ساعت 11:32
در مذاکرات گفت‌و‌گوی مستقیمی با آمریکایی‌ها نداشته‌ایم

در مذاکرات گفت‌و‌گوی مستقیمی با آمریکایی‌ها نداشته‌ایم

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هیچ صحبت مستقیمی با آمریکا در طی این ماه‌ها که گفتگو‌ها در وین در جریان بوده، انجام نشده است.

نورنیوزـگروه سیاست: سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی فرارسیدن شب یلدا و همچنین میلاد حضرت عیسی مسیح را به ویژه به هموطنان مسیحی تبریک گفت.

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا مبنی بر اینکه درباره برنامه هسته‌ای ایران به ایران مستقیم پیام داده است، گفت: ما در خصوص گفتگو‌های وین هیچ صحبت مستقیمی با آمریکا در طی این ماه‌ها که گفتگو‌ها در وین در جریان بوده، انجام نشده است برخی پیام‌ها به واسطه انریکه مورا به صورت مکتوب و غیرمکتوب از ابتدای گفتگو‌ها در وین درباره موضوعات مذاکراتی دریافت و جواب‌ها هم در جا داده شده است.

خطیب‌زاده درباره بازداشت ۹ شهروند کرد ایرانی توسط ترکیه و تحویل آن‌ها به معارضان سوریه نیز گفت: جزییاتی که شما گفتید با این جزییات تایید نمی‌شود. درباره چندین شهروند ایران که به خاطر ورود غیرقانونی یا ادعای ترکیه مبنی بر ورود غیرقانونی گفتگو شده است در سفر وزیر خارجه ترکیه نیز در این باره گفتگو شد. همچنان این موضوع در دست پیگیری است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اخبار منتشر شده در خصوص سفیر ایران در یمن گفت: روابط ایران و انصارالله مستحکم است. ایران کماکان متعهد است به مردم یمن از همه ابزار‌های سیاسی و اقتصادی کمک کند. آن‌هایی که این خبرسازی‌ها را می‌کنند بهتر است بدانند تنها راه کمک به موضوع یمن ایرلو احتیاج به رسیدگی فوری پزشکی داشت و چندین کشور در منطقه از جمله عراق به ما کمک کردند. ان شاءالله که حال آقای ایرلو بهتر شد اطلاع رسانی می‌کنم.

خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره رویکرد سه کشور اروپایی گفت: سه کشور اروپایی وارد کارزار‌های رسانه‌ای شدند و اطلاعات غلط و برساخته داده شده است. ما امروز دو متن توافق شده جدید داریم که ماحصل گفتگو‌های بسیار فشرده‌ای است که طی چند روز گذشته در وین همراه با تنفس چند روزه به دست آمده است. متن‌هایی است که نظرات ایران به همراه متون قبلی در آن لحاظ شده است و الان متونی داریم که براساس آن به گفتگو‌های آتی ادامه دهیم.

وی گفت: اگر طرف‌های مقابل با همین رویکرد که وارد شدند از ابتدا وارد می‌شدند زودتر می‌توانستیم به این متون برسیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره ادعای آمریکا مبنی بر اسکان به سران القاعده توسط ایران نیز اظهار داشت: این‌ها ادعا‌هایی است که به صورت ادواری روی اتوپایلوت وجود دارد و هر از چندگاهی منتشر می‌شود و پاسخ این ادعای بی اساس ضروری نیست.

خطیب‌زاده درباره نصب دوربین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مجتمع کرج بیان کرد: از روزی که خرابکاری‌ها در کرج اتفاق افتاد به آژانس گفتیم باید اقداماتی صورت گیرد و بررسی‌های امنیتی و قضایی انجام شود و باید مجرم محکوم شود و طبیعتا وقتی چک‌های امنیتی و فنی درباره دوربین‌ها صورت بگیرد می‌تواند این دوربین‌ها نصب شود. در سفر گروسی توافقات کاملی انجام شده بود به دلیل برخی مشکلات و نقاط اختلافی این اعلام نشد و بعد از سفر کمالوندی به وین و گفتگو‌هایی که صورت گرفت وقتی مقدمات فراهم شد ایران اعلام کرد دوربین‌ها مجدد نصب می‌شود مادامی که روابط ایران و آژانس در چارچوب فنی بماند هیچ مشکلی نیست.

وی گفت:‌در چارچوب فنی آسمان بسیار آفتابی و صاف است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره افزایش رایزن‌های اقتصادی و بازرگانی در راستای توسعه دیپلماسی اقتصادی نیز اظهار داشت: ما دو نوع کارشناس در سفارتخانه‌ها حوزه‌های دیپلماسی اقتصادی را پیگیری می‌کنند یکی رایزنان و کارشناسان اقتصادی هستند برای همکاری‌های اقتصادی جامع بین دو کشور فعالیت می‌کنند و یکی رایزنان بازرگانی که توسط وزرات صمت منصوب می‌شوند و ما باید حضور آن‌ها را تسهیل کنیم. رایزنان اقتصادی حفظ شدند و در برخی کشور‌ها کاهش نیرو داشتیم. برآورد ما این است که طی چند ماه آینده به سرعت از این وضعیت وزارت صمت خارج شود و ۳۰ تا ۴۰ نفر از وابستگان بازرگانی اگر وزارت صمت همکاری را داشته باشد بتوانیم اعزام کنیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا