×
سیاسی
شناسه خبر : 84198
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/09/29 ساعت 11:32
در مذاکرات گفت‌و‌گوی مستقیمی با آمریکایی‌ها نداشته‌ایم

در مذاکرات گفت‌و‌گوی مستقیمی با آمریکایی‌ها نداشته‌ایم

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هیچ صحبت مستقیمی با آمریکا در طی این ماه‌ها که گفتگو‌ها در وین در جریان بوده، انجام نشده است.

نورنیوزـگروه سیاست: سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی فرارسیدن شب یلدا و همچنین میلاد حضرت عیسی مسیح را به ویژه به هموطنان مسیحی تبریک گفت.

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا مبنی بر اینکه درباره برنامه هسته‌ای ایران به ایران مستقیم پیام داده است، گفت: ما در خصوص گفتگو‌های وین هیچ صحبت مستقیمی با آمریکا در طی این ماه‌ها که گفتگو‌ها در وین در جریان بوده، انجام نشده است برخی پیام‌ها به واسطه انریکه مورا به صورت مکتوب و غیرمکتوب از ابتدای گفتگو‌ها در وین درباره موضوعات مذاکراتی دریافت و جواب‌ها هم در جا داده شده است.

خطیب‌زاده درباره بازداشت ۹ شهروند کرد ایرانی توسط ترکیه و تحویل آن‌ها به معارضان سوریه نیز گفت: جزییاتی که شما گفتید با این جزییات تایید نمی‌شود. درباره چندین شهروند ایران که به خاطر ورود غیرقانونی یا ادعای ترکیه مبنی بر ورود غیرقانونی گفتگو شده است در سفر وزیر خارجه ترکیه نیز در این باره گفتگو شد. همچنان این موضوع در دست پیگیری است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اخبار منتشر شده در خصوص سفیر ایران در یمن گفت: روابط ایران و انصارالله مستحکم است. ایران کماکان متعهد است به مردم یمن از همه ابزار‌های سیاسی و اقتصادی کمک کند. آن‌هایی که این خبرسازی‌ها را می‌کنند بهتر است بدانند تنها راه کمک به موضوع یمن ایرلو احتیاج به رسیدگی فوری پزشکی داشت و چندین کشور در منطقه از جمله عراق به ما کمک کردند. ان شاءالله که حال آقای ایرلو بهتر شد اطلاع رسانی می‌کنم.

خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره رویکرد سه کشور اروپایی گفت: سه کشور اروپایی وارد کارزار‌های رسانه‌ای شدند و اطلاعات غلط و برساخته داده شده است. ما امروز دو متن توافق شده جدید داریم که ماحصل گفتگو‌های بسیار فشرده‌ای است که طی چند روز گذشته در وین همراه با تنفس چند روزه به دست آمده است. متن‌هایی است که نظرات ایران به همراه متون قبلی در آن لحاظ شده است و الان متونی داریم که براساس آن به گفتگو‌های آتی ادامه دهیم.

وی گفت: اگر طرف‌های مقابل با همین رویکرد که وارد شدند از ابتدا وارد می‌شدند زودتر می‌توانستیم به این متون برسیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره ادعای آمریکا مبنی بر اسکان به سران القاعده توسط ایران نیز اظهار داشت: این‌ها ادعا‌هایی است که به صورت ادواری روی اتوپایلوت وجود دارد و هر از چندگاهی منتشر می‌شود و پاسخ این ادعای بی اساس ضروری نیست.

خطیب‌زاده درباره نصب دوربین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مجتمع کرج بیان کرد: از روزی که خرابکاری‌ها در کرج اتفاق افتاد به آژانس گفتیم باید اقداماتی صورت گیرد و بررسی‌های امنیتی و قضایی انجام شود و باید مجرم محکوم شود و طبیعتا وقتی چک‌های امنیتی و فنی درباره دوربین‌ها صورت بگیرد می‌تواند این دوربین‌ها نصب شود. در سفر گروسی توافقات کاملی انجام شده بود به دلیل برخی مشکلات و نقاط اختلافی این اعلام نشد و بعد از سفر کمالوندی به وین و گفتگو‌هایی که صورت گرفت وقتی مقدمات فراهم شد ایران اعلام کرد دوربین‌ها مجدد نصب می‌شود مادامی که روابط ایران و آژانس در چارچوب فنی بماند هیچ مشکلی نیست.

وی گفت:‌در چارچوب فنی آسمان بسیار آفتابی و صاف است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره افزایش رایزن‌های اقتصادی و بازرگانی در راستای توسعه دیپلماسی اقتصادی نیز اظهار داشت: ما دو نوع کارشناس در سفارتخانه‌ها حوزه‌های دیپلماسی اقتصادی را پیگیری می‌کنند یکی رایزنان و کارشناسان اقتصادی هستند برای همکاری‌های اقتصادی جامع بین دو کشور فعالیت می‌کنند و یکی رایزنان بازرگانی که توسط وزرات صمت منصوب می‌شوند و ما باید حضور آن‌ها را تسهیل کنیم. رایزنان اقتصادی حفظ شدند و در برخی کشور‌ها کاهش نیرو داشتیم. برآورد ما این است که طی چند ماه آینده به سرعت از این وضعیت وزارت صمت خارج شود و ۳۰ تا ۴۰ نفر از وابستگان بازرگانی اگر وزارت صمت همکاری را داشته باشد بتوانیم اعزام کنیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
توصیه‌های پزشکی برای حضور ایمن در مراسم تشییع رهبر شهید
اطلاعیه: جزئیات محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید اعلام شد
حماسه وداع؛ ملت ایران برای بدرقه رهبر شهید به پا خاست
توصیه مهم متخصص قلب به بیماران برای حضور در مراسم تشییع
هشدار وزارت بهداشت درباره پله‌برقی در مراسم تشییع
هشدار پزشکان به شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع رهبر؛ لنز نگذارید
روش جدید آلمانی‌ها برای درمان درد زانو
دانشمندان آلمانی راهی برای مقابله با پیری کشف کردند
پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی بر فراز مناطقی در غرب عراق
روسیه برای افزایش صادرات غلات به ایران اعلام آمادگی کرد
فهرست مراکز اسکان زائران در مدارس و مراکز آموزشی شهرستان‌های تهران
درخواست سازمان‌های مردم نهاد نیویورک برای محاکمه بن گویر
خانواده رهبر شهید در حرم امام رضا(ع) دفن می شوند؟
تعطیلی رسمی در بغداد به مناسبت مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر انقلاب
ربوده شدن نظامی صهیونیست در بئرالسبع
دستور وزیر کشور برای تداوم فعالیت شهرداران و دهیاران ابلاغ شد
تساوی استرالیا و مصر در وقت قانونی؛ /بازی در وقت اضافه
فیبا درباره پیروزی ایران مقابل اردن چه نوشت؟
فشار نمایندگان انگلیس برای تحریم نتانیاهو و وزیر دادگستری اسرائیل
پزشکیان: همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه باید شتاب بگیرد
سرمربی مستعفی کره جنوبی پنهانی از کشور خارج شد!
احتمال تغییر ساعت مسابقه انگلیس و مکزیک
گزارش تصویری | مراسم ادای احترام مقامات کشورهای خارجی به پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب
5 هزار خانواده تهرانی به پویش «هر خانه یک موکب» پیوستند
مدودف: روسیه در سوگ رهبر شهید کنار ملت ایران است
ترافیک سنگین در جاده کندوان؛ تردد همچنان دوطرفه است
دفتر نتانیاهو: دیدار با ترامپ در دستور کار است
حریق جزئی در چهلستون اصفهان بدون خسارت مهار شد
پاسخ قالیباف به گزافه‌گویی ترامپ علیه مردم ایران
عراقچی میزبان نماینده ویژه نامیبیا در تهران شد
نکات مهم برای زائران و عزاداران آیین وداع رهبر شهید
راه اندازی بانک خون در مراکز درمانی مستقر در مصلی
عراقچی: رهبر شهید انقلاب همواره ایران را عزیز، سربلند و باصلابت می‌خواستند
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در فراق آقای شهید ایران
نقشه زائرشهرهای تهران برای اسکان زائران در مراسم امام شهید
پیش‌بینی 14 زائرسرای بزرگ در مبادی اصلی ورود به تهران
تهدید آمریکا علیه کشورها درباره مراسم ادای احترام به امام شهید
واکنش اندیشمند الجزایری به شهادت نوه امام شهید اسلام
پوستج‌اوغلو سرمربی النصر شد
قضاوت دیدار بزرگ جام جهانی به فغانی رسید
دیدار وزیر خارجه قزاقستان با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
پزشکیان با سران کدام کشورهای حاضر در تهران دیدار کرد؟
تأکید تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های دفاعی
تمام ظرفیت‌های امدادی کشور در آماده‌باش مراسم وداع
اختلاف برلین و واشنگتن بر سر هزینه‌های دفاعی ناتو
هشدار شدید یمن به عربستان؛ پاسخ قاطع در راه است
انهدام تیم تروریستی در تفتان؛ 2 تروریست کشته شدند
پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد
فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی دیدار کرد
شایعه درگذشت عطاالله مهاجرانی تکذیب شد