×
سیاسی
شناسه خبر : 84198
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/09/29 ساعت 11:32
در مذاکرات گفت‌و‌گوی مستقیمی با آمریکایی‌ها نداشته‌ایم

در مذاکرات گفت‌و‌گوی مستقیمی با آمریکایی‌ها نداشته‌ایم

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هیچ صحبت مستقیمی با آمریکا در طی این ماه‌ها که گفتگو‌ها در وین در جریان بوده، انجام نشده است.

نورنیوزـگروه سیاست: سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی فرارسیدن شب یلدا و همچنین میلاد حضرت عیسی مسیح را به ویژه به هموطنان مسیحی تبریک گفت.

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا مبنی بر اینکه درباره برنامه هسته‌ای ایران به ایران مستقیم پیام داده است، گفت: ما در خصوص گفتگو‌های وین هیچ صحبت مستقیمی با آمریکا در طی این ماه‌ها که گفتگو‌ها در وین در جریان بوده، انجام نشده است برخی پیام‌ها به واسطه انریکه مورا به صورت مکتوب و غیرمکتوب از ابتدای گفتگو‌ها در وین درباره موضوعات مذاکراتی دریافت و جواب‌ها هم در جا داده شده است.

خطیب‌زاده درباره بازداشت ۹ شهروند کرد ایرانی توسط ترکیه و تحویل آن‌ها به معارضان سوریه نیز گفت: جزییاتی که شما گفتید با این جزییات تایید نمی‌شود. درباره چندین شهروند ایران که به خاطر ورود غیرقانونی یا ادعای ترکیه مبنی بر ورود غیرقانونی گفتگو شده است در سفر وزیر خارجه ترکیه نیز در این باره گفتگو شد. همچنان این موضوع در دست پیگیری است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اخبار منتشر شده در خصوص سفیر ایران در یمن گفت: روابط ایران و انصارالله مستحکم است. ایران کماکان متعهد است به مردم یمن از همه ابزار‌های سیاسی و اقتصادی کمک کند. آن‌هایی که این خبرسازی‌ها را می‌کنند بهتر است بدانند تنها راه کمک به موضوع یمن ایرلو احتیاج به رسیدگی فوری پزشکی داشت و چندین کشور در منطقه از جمله عراق به ما کمک کردند. ان شاءالله که حال آقای ایرلو بهتر شد اطلاع رسانی می‌کنم.

خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره رویکرد سه کشور اروپایی گفت: سه کشور اروپایی وارد کارزار‌های رسانه‌ای شدند و اطلاعات غلط و برساخته داده شده است. ما امروز دو متن توافق شده جدید داریم که ماحصل گفتگو‌های بسیار فشرده‌ای است که طی چند روز گذشته در وین همراه با تنفس چند روزه به دست آمده است. متن‌هایی است که نظرات ایران به همراه متون قبلی در آن لحاظ شده است و الان متونی داریم که براساس آن به گفتگو‌های آتی ادامه دهیم.

وی گفت: اگر طرف‌های مقابل با همین رویکرد که وارد شدند از ابتدا وارد می‌شدند زودتر می‌توانستیم به این متون برسیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره ادعای آمریکا مبنی بر اسکان به سران القاعده توسط ایران نیز اظهار داشت: این‌ها ادعا‌هایی است که به صورت ادواری روی اتوپایلوت وجود دارد و هر از چندگاهی منتشر می‌شود و پاسخ این ادعای بی اساس ضروری نیست.

خطیب‌زاده درباره نصب دوربین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مجتمع کرج بیان کرد: از روزی که خرابکاری‌ها در کرج اتفاق افتاد به آژانس گفتیم باید اقداماتی صورت گیرد و بررسی‌های امنیتی و قضایی انجام شود و باید مجرم محکوم شود و طبیعتا وقتی چک‌های امنیتی و فنی درباره دوربین‌ها صورت بگیرد می‌تواند این دوربین‌ها نصب شود. در سفر گروسی توافقات کاملی انجام شده بود به دلیل برخی مشکلات و نقاط اختلافی این اعلام نشد و بعد از سفر کمالوندی به وین و گفتگو‌هایی که صورت گرفت وقتی مقدمات فراهم شد ایران اعلام کرد دوربین‌ها مجدد نصب می‌شود مادامی که روابط ایران و آژانس در چارچوب فنی بماند هیچ مشکلی نیست.

وی گفت:‌در چارچوب فنی آسمان بسیار آفتابی و صاف است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره افزایش رایزن‌های اقتصادی و بازرگانی در راستای توسعه دیپلماسی اقتصادی نیز اظهار داشت: ما دو نوع کارشناس در سفارتخانه‌ها حوزه‌های دیپلماسی اقتصادی را پیگیری می‌کنند یکی رایزنان و کارشناسان اقتصادی هستند برای همکاری‌های اقتصادی جامع بین دو کشور فعالیت می‌کنند و یکی رایزنان بازرگانی که توسط وزرات صمت منصوب می‌شوند و ما باید حضور آن‌ها را تسهیل کنیم. رایزنان اقتصادی حفظ شدند و در برخی کشور‌ها کاهش نیرو داشتیم. برآورد ما این است که طی چند ماه آینده به سرعت از این وضعیت وزارت صمت خارج شود و ۳۰ تا ۴۰ نفر از وابستگان بازرگانی اگر وزارت صمت همکاری را داشته باشد بتوانیم اعزام کنیم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
معاون وزیر بهداشت: وضعیت آلودگی هوا دیگر نیاز به اندازه‌گیری و محاسبه ندارد
شمار شهدای جنگ علیه غزه به 69799 نفر رسید
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
ایران از شرکت‌های روس برای مشارکت در هاب غذایی دعوت کرد
معاون رئیس‌جمهور: کنسرسیوم‌های تبلیغاتی گردشگری باید در سطح جهانی شکل بگیرد
نمایندگان اقوام و مذاهب ایران در ژنو: تنوع فرهنگی کشور سرمایه وحدت ملی است
حماس رژیم صهیونیستی را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد
مطابق ماده 10 قانون، ثبت ادعاهای ملکی در سامانه الزامی شد
مرگ دو کارگر در حادثه سقوط کامیون به گودال در تهران
اسموتریچ: رئیس ستاد ارتش اسرائیل جایگاه خود را بداند
پوتین: به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر کریمه و دونباس، نکته کلیدی در مذاکرات با آمریکاست
ماندگاری هوای آلوده تهران تا اواسط هفته آینده
ایران با خانواده جان‌باختگان حادثه آتش‌سوزی در چین ابراز همدردی کرد
پیشنهاد برنامه میراث فرهنگی ایران به آسیا
افشای مسکو: آمریکا در فیلیپین برای جنگ اوکراین نیرو جذب می‌کند
عون: پاسخ عملی برای طرح‌های پیشنهادی مذاکره دریافت نکرده‌ام
کیف پنجاه میلیاردی طلا در کنارک به صاحبش بازگردانده شد
قانون جدید کنست، مجوزی برای شهرک‌سازی و خرید اراضی در کرانه باختری است
وزرات خارجه ایران اقدام سیاسی استرالیا علیه سپاه پاسداران را بدعتی مجرمانه دانست
لوکاشنکو: اروپا را پیروز مناقشه اوکراین نمی‌دانیم
رونمایی ماکرون از طرح جدید خدمت سربازی در فرانسه
حادثه بهمن در در اشتوبای اتریش؛ اعضای تیم ملی سالم هستند
بیانیه وزارت خارجه پاکستان درباره سفر لاریجانی به اسلام‌آباد
سلسله حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و نقض مکرر آتش بس
شکست کامل نتانیاهو در همه جبهه ها به روایت هاآرتص
ادامه سریال فرار از زندان در فرانسه
مذکرات مرحله دوم آتش‌بس در غزه به بن‌بست کامل رسید
ماجرای صدای تیراندازی در افسریه چه بود؟
هشدار جدی پلیس تهران؛«حتی یک سرقت» هم غیرقابل‌قبول است
هشدار جدی به خریداران ملک؛ پرداخت پول در بنگاه ممنوع شد
40 درصد خودروهای پلاک تهران معاینه فنی را خارج از شهر می‌گیرند
شکرگذاری یا سوگواری؛ جدال بر سر تاریخ
ابلاغ شیوه‌نامه آژانس‌های جذب / فصلی نو در سرمایه‌گذاری خارجی
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 6 آذر + جدول
آلاینده‌ها تا اواسط هفته میهمان پایتخت هستند
قهرمان موتورسواری جهان به تهران آمد
13 مصدوم در واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان همدانی
حماس خواستار توقف کشتار اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی شد
لاریجانی: جنگ 12 روزه از سال‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود
تاکید پوتین بر تقویت توان نظامی «سازمان پیمان امنیت جمعی»
تهران در آستانه یک جهش بزرگ ؛ وعده 500 کیلومتر مترو در 5 سال
اگر دانش‌آموز و دانشجوی سالم نداشته باشیم، آموزش به درد نمی‌خورد
مرگ دو کارگر در کارگاه ترشی‌سازی کاشان
ویروس آنفلوآنزا در کودکان تهاجمی‌تر شده است
X
آگهی تبلیغاتی