×
اقتصادی
شناسه خبر : 84142
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/09/28 ساعت 11:50

با طرح رتبه‌بندی حقوق فرهنگیان چقدر افزایش می‌یابد؟

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به تشریح جزئیات و شفاف‌سازی طرح رتبه‌بندی معلمان پرداخت.

نورنیوزـگروه اقتصاد: علیرضا منادی‌سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در نشست خبری اظهار کرد: رتبه‌بندی معلمان در اوایل مجلس یازدهم شروع شد و دولت قبلی لایحه‌ای را به مجلس ارائه کرد که به کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری ارجاع داده شد و مقدمات آن تصویب شد، اما با روی کار آمدن دولت جدید، بلافاصله کلیات این موضوع را وارد صحن مجلس کرده با 227 رأی مجدداً به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع دادیم.

وی ادامه داد: در مقدمات لایحه تصویب‌شده، تغییرات بسیاری را اعمال کردیم؛ دولت اعلام کرده بود که باید ظرف سه سال معلمان را رتبه‌بندی کنیم و برای هر رتبه‌، حداکثر درصدی تعیین کرده بود که ما این درصدها را حذف کردیم چرا که آموزش و پرورش نمی‌توانست آن را رعایت کند همچنین کل افزایش حقوق را 25 درصد در نظر گرفته بود که حدوداً 15 الی 16 هزار میلیارد می‌شد که ما آن را هم تغییر دادیم.

وی افزود: هدف ما از رتبه‌بندی معلمان، مشخص شدن جایگاه معلمان در نظام آموزش و پرورش، افزایش کیفیت آموزش و ارتقای شأن معلم است چرا که اعتقاد داریم که اگر معلم آباد شود، جامعه آباد می‌‌شود.

منادی‌سفیدان خاطرنشان کرد: در تغییرات اعمال‌شده برای معلمان جایگاهی را تعیین و اسامی را مشخص کردیم و دو ایراد اساسی در لایحه دولت را اصلاح کردیم؛ بنابه‌گفته دولت، معلمان باید دو سال کار کنند و بعد از آن رتبه‌بندی شوند که ما آن را حذف کردیم تا معلم از بدو ورود به کلاس رتبه‌بندی شود، دومین مورد نیز این بود که این لایحه شامل مدیر، معاونان، کادر مدرسه و اداره نمی‌شد و ما آن را تغییر داده به 733 هزار و 816 نفر ارتقا دادیم.

وی با بیان اینکه یک عده مخالفان جدی این لایحه بودند و یک عده نیز در ظاهر موافق و در باطن مخالف بودند، گفت: رتبه‌بندی یکی از فوق‌العاده‌های ویژه‌ای است که دو حالت دارد؛ معلمان بنابه فصل دهم همانند کارکنان دیگر دولت حقوق می‌گیرند که بر اساس ماده شش این قانون، دولت مکلف است همه امتیازات و درصدهای موضوع فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را برابر سایر کارکنان دولت، به مشمولین این قانون اختصاص دهد که فوق‌العاده رتبه‌بندی موضوع این ماده علاوه بر امتیازات و درصدهای اعلام‌شده است.

وی یادآور شد: کسب رتبه‌های بالاتر مستلزم حداقل پنج سال خدمت در هریک از رتبه‌ها و کسب سایر شرایط لازم تعیین‌شده در آیین‌نامه اجرایی این قانون است و حداقل سابقه خدمت معلمی برای کسب رتبه‌های دانشیارمعلم و استادمعلم به‌ترتیب 15 و 21 سال است که همچنین دوره خدمت در هر رتبه برای معلمان شاغل در دوره ابتدایی، مدارس استثنایی و مناطق محروم، مرزی و عشایری، به‌ازای هر سال خدمت سه ماه از سقف رتبه کاهش می‌یابد.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ضمن حذف سقف میزان درصدها در لایحه، مدرک تحصیلی را نیز اعمال کردیم چرا که بسیاری از افراد در آموزش و پرورش مدرک آنها اعمال نمی‌شد همچنین در بحث ساعت اضافه‌کاری که برابر سند تحول آموزش و پرورش موظفی شش ساعت بود که ما آن را حذف کردیم و سه شایستگی عمومی، تخصصی و حرفه‌ای را برای آنها تعیین کردیم.

وی گفت: نحوه درصدبندی معلمان به‌عنوان مهمترین عنصر نظام آموزش کشور با دو اتفاق خوب همراه بود؛ اولین مورد اتصال معلمان به آموزش عالی بود چرا که در آموزش و پرورش می‌کاریم و در آموزش عالی برداشت می‌کنیم.

وی متذکر شد: 538 هزار و 248 معلم لیسانس، فوق‌دیپلم و دیپلم با متوسط دریافتی 6 میلیون و 863 هزار تومان، 190 هزار و 99 نفر فوق‌لیسانس با متوسط دریافتی 7 میلیون و 300 هزار تومان و 5 هزار و 400 معلم نیز دکترا دارند و به‌طور متوسط نیز 8 میلیون و 790 هزار تومان دریافت می‌کنند.

منادی اظهار کرد: 99 درصد معلمان لیسانس و فوق‌لیسانس هستند که با اساتید دانشگاه یکسان نیستند چرا که آنها کار تحقیقاتی می‌کنند لذا جایگاه علمی آنها از حیث مدرک، مربی است و طبق قانون فاصله حقوق هم‌ترازها در رسته‌های مختلف نباید بیش از 20 درصد دریافتی آنها باشد که مدرک ما در این امر حقوق 10 میلیون و 100 هزار تومانی مربی پایه‌یک دانشگاه تهران است.

وی اضافه کرد: چنانچه حقوق و فوق‌العاده‌های هریک از معلمان از هشتاد ‌درصد مجموع حقوق و فوق‌العاده‌های هیئت علمی مربی پایه‌یک دانشگاه تهران کمتر باشد، مابه‌التفاوت تا سقف مذکور تحت عنوان «تفاوت تطبیق» در احکام کارگزینی آنان درج خواهد شد و افزایش پرداختی ناشی از اجرای این قانون، تحت عنوان «فوق‌العاده رتبه‌بندی» و «تفاوت تطبیق» همه‌ساله متناسب با تغییرات حقوق و فوق‌العاده‌های هیئت علمی مربی پایه‌یک دانشگاه تهران محاسبه و مشمول کسور بازنشستگی نیز می‌شوند.

وی گفت: افزایش پرداختی ناشی از اجرای این قانون، از 31 شهریور ماه سال جاری در سقف 125 هزار میلیارد ریال پرداخت می‌شود و از ابتدای سال 1401 منوط به پیش‌بینی بار مالی در قوانین بودجه سنواتی، به‌صورت کامل اعمال خواهد شد.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در دانشگاه‌های دیگر این ارقام فرق می‌کند لذا اساس و پایه را دانشگاه تهران در نظر گرفتیم چرا که هیئت امنای دانشگاه تهران جزو هیئت دولت هستند.

وی خاطرنشان کرد: برای معلمان با رتبه آموزشیارمعلم 10 درصد، مربی‌معلم 15 درصد، علاوه بر افزایش رتبه قبلی، استادیارمعلم 12 درصد، علاوه بر افزایش رتبه‌های قبلی، دانشیارمعلم 10 درصد، علاوه بر افزایش رتبه‌های قبلی و استادمعلم پنج درصد علاوه بر افزایش رتبه‌های قبلی به مجموع حقوق، مزایا و فوق‌العاده‌های مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان، افزوده می‌شود.

وی یادآور شد: طی این لایحه میزان بودجه آموزش و پرورش از هشت درصد به 12 درصد کل بودجه عمومی کشور افزایش خواهد یافت و معلمان باید در نظر بگیرند که اکثر حقوق‌های کارمندان باسابقه دولت حدود 4 میلیون تومان است اما بنابه جایگاه والای معلمان مقدار دریافتی آنها افزایش می‌یابد.

منادی‌سفیدان با تأکید بر اینکه مهمترین امری که انجام شد، اتصال آموزش و پرورش به دانشگاه تهران بود، گفت: در زمان حاضر میانگین دریافتی کل معلمان 6 میلیون و 900 هزار تومان است که بدون لایحه رتبه‌بندی نیز حقوق آنها یک‌میلیون و 100 هزار تومان افزایش خواهد یافت.

در پایان وی همچنین تأکید کرد: زین‌پس کارها سخت‌تر می‌شود و هیئت‌ها معلمین را ارزیابی خواهند کرد تا هر فردی بر اساس شایستگی خود حقوق بگیرد که رتبه آنها به توانمندی، هنر، مهارت و دانش فرد بستگی دارد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز شنبه 15 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
X
آگهی تبلیغاتی