×
سیاسی
شناسه خبر : 83070
تاریخ انتشار : جمعه 1400/09/26 ساعت 15:48
گروسی درباره سایت کرج: اطلاعات دوربین‌ها بعد از رفع تحریم‌ها در اختیار آژانس قرار می‌گیرد

گروسی درباره سایت کرج: اطلاعات دوربین‌ها بعد از رفع تحریم‌ها در اختیار آژانس قرار می‌گیرد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشستی خبری درباره دوربین‌هایی که قرار است در تأسیسات کرج نصب شوند توضیحاتی ارائه کرد.

نورنیوزـگروه سیاست: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه توضیحاتی درباره دوربین‌های مورد استفاده در تأسیسات کرج ارائه کرد.

گروسی در نشستی خبری گفت: «هم‌زمان با سفر به امارات و مصر در حال مذاکره با ایران بودیم و پیشرفت‌هایی درباره دوربین‌های کرج حاصل شد».

او در ادامه گفت: «از آنجا که بحث درباره دوربین‌ها بود، فکر کردم بهتر است این دوربین‌ها را به شما نشان دهم».

گروسی با در دست گرفتن یکی از این دوربین‌ها توضیح داد: «این دوربینی است که آژانس در تمام کشورها از آن استفاده می‌کند. ما حدود دو هزار عدد از این دوربین‌ها در کشورهای مختلف داریم. این از همان نوع دوربینی است که باید [در کرج] جایگزین کنیم».

گروسی توضیح داد: «همان‌طور که می‌بینید، این دوربین‌ها مشابه هر دوربین دیگری به شکل عادی نصب می‌شوند اما نکته جالب اینجا است که در این قسمتی وجود دارد که درون آن حافظه قرار دارد، کارت حافظه در اینجا قرار می‌گیرد که حاوی اطلاعات و تصاویر است».

او در ادامه گفت: «این دوربین‌ها قابل دستکاری نیستند و مهر و موم می‌شوند و اگر جعبه دروبین باز شود آن را نشان خواهد داد پس هیچ‌کس نمی‌تواند آن‌ها را دستکاری کند».

گروسی در پاسخ به سوالی درباره نحوه دسترسی به تصاویر ضبط‌شده مدعی شد: «اگر به یاد داشته باشید، در مورد نصب دوربین‌ها و دیگر روش‌های پادمانی که در سفر من در ماه فوریه مورد توافق قرار گرفت، در آن زمان ایران قبول کرد که روش‌های دیگری از پایش و راستی‌آزمایی را در مکان‌های بیشتری جدای از مکان‌های تحت پوشش توافق جامع پادمانی انجام دهیم».

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: «این بخشی از مذاکرات بود که بتوانیم اطلاعات را در دوربین‌ها ثبت کنیم و موضع ما این بود که باشد، اطلاعات می‌توانند در ایران بمانند اما همچنان دوربین‌ها مهروموم آژانس را خواهند داشت. یعنی دوربین‌ها متعلق به ما هستند اما نمی‌توانیم [فیلم] آن‌ها را ببینیم».

گروسی در ادامه گفت: «در حال ایده‌آل و با احیای برجام، مهر و موم دوربین‌ها را باز می‌کنیم و [به اطلاعات آن دست پیدا می‌کنیم]».

او در پاسخ به سوالی درباره تقدم رفع تحریم‌ها بر دسترسی آژانس به محتوای دوربین‌ها و ادعای خبرنگار درباره «ناراضی بودن آمریکا از توافق ایران و آژانس» گفت: «اطلاعات زمانی با ما به اشتراک گذاشته می‌شود که توافق حاصل شود و این توافق زمانی حاصل می‌شود که تحریم‌ها لغو شوند. یک چیز را فراموش نکنید. هنگامی که ما با ایرانی‌ها به توافق برسیم، به اطلاعات دوربین‌ها دسترسی خواهیم داشت اما توافق [احیای برجام] را طرف‌های دیگری قرار است انجام دهند».

گروسی افزود: «از هیچ‌کس نشنیده‌ام که آمریکایی‌ها ناراضی هستند. هیچ کجا نشنیده‌ام آمریکا از توافق ایران و آژانس ناراحت باشد».

او درباره فاصله زمانی پیش آمده درباره فیلم برداری دوربین‌های کرج گفت: «من در همه گزارش‌هایم گفته‌ام از این بابت واقعاً نگران هستم. به همین دلیل از زمان سفرم در ماه سپتامبر [به ایران] که توافق کردیم تمام تجهیزات را جایگزین کنیم و این اتفاق برای کرج نیفتاد، در این خصوص ابراز نگرانی کردم. نگرانی من این بود که این خطر به وجود بیاید که بخشی مهم از اطلاعات دوربین‌ها را از دست بدهیم و این نگرانی هنوز وجود دارد».

دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «اما در وهله اول برای رفع این نگرانی، اولین کاری که باید انجام شود بازگرداندن دوربین‌ها است و این کاری است که قرار است انجام دهیم. مسئله دوم، فاصله زمانی ایجاد شده است راه‌هایی وجود دارد تا بتوانیم حقایق میدانی را گردآوری کنیم و طرف ایرانی به‌زودی در این زمینه به ما اطلاع خواهد داد تا برگردیم و فعالیت‌های معینی را بررسی کنیم. فراموش نکنید این تأسیساتی است که ما به‌خوبی با آن آشنایی داریم و نوع تجهیزات آن را می‌شناسیم و می‌توان متوجه شد در حالت عادی این خط تولید چقدر کار کرده و تولیدات داشته است».

گروسی افزود: «برای راستی‌آزمایی و فعالیت پادمانی در این زمینه راه‌ها و رویکردهای مختلفی داریم که در برخی موارد شامل تصاویر دوربین‌ها و در مواردی دیگر شامل تجزیه و تحلیل و مدل‌سازی است که به ما کمک می‌کند داستان را دوباره سرهم کنیم».

او درباره علت عدم بیانیه مشترک ایران و آژانس درباره توافق اخیر توضیح داد: «در سفر اخیرم به ایران بر روی یک بیانیه مشترک کار کردیم ولی همان‌طور که آن زمان گفتم، گفت‌وگوهایمان "بی‌نتیجه" ماند. این کلمه‌ای است که برای آن انتخاب کردم. از آن موقع همکاری، گفت‌وگو و تبادل‌نظر ما ادامه پیدا کرد و به این دلیل بیانیه مشترک صادر نکردیم که می‌خواستم همه چیز سریع انجام شود و دوربین‌ها در اسرع وقت بازگردند».

گروسی درباره اجازه دادن آژانس به مقامات قضایی یا امنیتی ایران برای کار بر روی این دوربین‌ها گفت: «ما به آن‌ها اجازه داده‌ایم که اطلاعات را مشاهده کنند. این اتفاق جدیدی نیست و قبلاً هم اتفاق افتاده است. زمانی که برای پایش فعالیت‌ها به کشوری می‌روید و تجهیزات خود را در آنجا می‌گذارید، حق قانونی آن‌ها است که به آن‌ها نگاه کنند و این یک رویه استاندارد است. این کاری است که انجام خواهد شد ولی باید اجازه انجامش را ما صادر کنیم و این بستگی به این دارد که بخواهند چه چیزی را مشاهده کنند ولی در کل این اتفاقی غیرعادی نیست».


فارس
آخرین اخبار
پل بیات هشترود به شبکه ترانزیتی بازگشت
کاهش 55 درصدی آب رودخانه‌های اردبیل
سد پدافند هوایی روسیه، موج پهپادهای اوکراینی را در هم شکست
اتابک: سیاست تجاری بر سیاست ارزی مقدم است
ادعای جدید ترامپ؛ وضع قوانین کیفری و مدنی برای هوش مصنوعی!
بهروزآذر: سیاستگذاری زنان داده‌محور می‌شود
انفجارهای گسترده در خان‌یونس همزمان با تداوم حملات غزه
استاندار تهران خواستار برنامه مشخص برای ازدواج و مسکن جوانان شد
بازداشت فرد مرتبط با ایران اینترنشنال در پردیس
حذف قهرمان آسیا از جام بین‌قاره‌ای
راهیابی نماینده تنیس ایران به فینال تور جهانی
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد
نورنما | میلاد یازدهمین آفتاب امامت حضرت امام حسن عسکری (ع) مبارک باد
ترمیم مزد کارگران به مهر موکول شد
واکنش سردار شکارچی به ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز
درخشش تکواندوکاران تهرانی در کره جنوبی با کسب 2 مدال
زمان فروش فوری کوئیک و سهند سایپا بدون قرعه‌کشی اعلام شد+ لینک ثبت نام
انتخاب یک ژنرال آلمانی به ریاست عالی‌ترین نهاد نظامی ناتو
پاختاکور با اخراج پورعلی‌گنجی هم پیروز ماند
توضیح بقائی درباره سفر وزیر کشور پاکستان به ایران
جدول خاموشی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 29 شهریور+جدول خاموشی
سران قوا بر تأمین کالاهای اساسی و حمایت از تولید تأکید کردند
تاوان اتهام حمله به مکه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گل‌های ایرانی، کلباء را به پیروزی رساند +فیلم
قیمت نقره امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
واکنش مهاجرانی به خبر بازگشتش به ایران
ساعت کاری جدید ادارات از اول مهر 1405 اعلام شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت
حاجی‌میرزایی: پزشکیان بر وفاق برای حل مشکلات تأکید دارد
گرینلند به کنترل انحصاری آمریکا درمی‌آید؟
قیمت دینار عراق امروز شنبه 28 شهریور 1405
آیا شکاف بودجه، آغاز نبرد ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی است؟
آخرین وضعیت امیر نوری پس از تصادف مرگبار؛ مهران غفوریان خبر مرگ را تکذیب کرد
کشف انبار میلیاردی کالای احتکاری در آبادان
نایب‌قهرمانی دختران نوجوان ایران در تورنمنت کافا
برایتون 3-0 آرسنال/ توپچی‌ها قهرمان را به توپ بستند!
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 29 شهریور 1405؛ سکه به 236 میلیون رسید
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 29 شهریور 1405 ؛ دلار یک قدم تا 230 هزار تومان
روایت از آکسیوس از جنگ ایران و رنج جهانی پای نازل سوخت
دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفتگو با الجزیره: ایران برای یک جنگ تعیین‌کننده آماده است
صنعا: عربستان با رهگیری بر فراز شهرها، غیرنظامیان را به خطر می‌اندازد
اخراج 10 دیپلمات روس از سوی مجارستان
هشدار هواشناسی مازندران؛ دریای خزر مواج و شنا در دریا ممنوع شد
جزئیات واریز حقوق شهریور بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ کدام گروه ها فردا حقوق می گیرند؟
بقائی: آمریکا اقدامات خود را به ایران نسبت می‌دهد
درخواست روسیه از ایران برای انتقال تجربیات حفاظت از زیرساخت‌ها
انصارالله: عربستان روزهای سخت‌تری پیش رو دارد
پرواز چهار ساعته هواپیمای جاسوسی آمریکا بر فراز مرزهای روسیه
آخرین جزئیات از پیگیری پرونده قاتلان محیط‌بانان شهید