×
سیاسی
شناسه خبر : 83035
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/09/24 ساعت 14:10
اولیانوف: موضع اروپایی ها در مذاکرات وین تعجب برانگیز است، گویی که برای اولین بار پشت میز مذاکره نشسته اند

اولیانوف: موضع اروپایی ها در مذاکرات وین تعجب برانگیز است، گویی که برای اولین بار پشت میز مذاکره نشسته اند

نماینده روسیه در مذاکرات وین گفت: جدیت تیم جدید ایران در مذاکرات بالاست و تیم ایرانی خیلی زود با شرایط سازگاری یافته است و مهارت بیشتری در موضوعات کسب کرده اند. به گفته او ما از طرف ایرانی هرچه بیشتر و بیشتر آمادگی برای مذاکرات را می بینیم.

نورنیوزـگروه سیاست: «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین در مصاحبه ای اختصاصی با «پارس تودی روسی» در مورد جدیت طرفین مذاکرات در وین گفت که جدیت تیم جدید ایران در مذاکرات بالاست و تیم ایرانی خیلی زود با شرایط سازگاری یافته است. اولیانوف در خصوص موضع کشورهای اروپایی در مذاکرات عنوان کرد که مواضع آنها تعجب برانگیز است، گویی که آنها برای اولین بار پشت میز مذاکرات نشسته اند و مقداری مواضع غیر منطقی اتخاذ می کنند. ولی به هر حال به گفته نماینده روسیه در وین، جریان مذاکرات طبیعی است و به احتمال زیاد به نتیجه مثبتی منجر خواهد شد.

نماینده فدراسیون روسیه در سازمان‌های بین‌المللی، در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه دسته بندی روشن خواسته های ایران در حین مذاکرات به سرعت بخشیدن و عمق بخشیدن به مذاکرات کمک کرده است، افزود که، همکاران ایرانی به شکل نسبتا واضحی خواسته های خودشان را ارائه دادند؛ از جمله اینکه پیشنهادات خود را به صورت کتبی ارائه کردند. از نظر موضع روسیه این یک قدم رو به جلوست، چون در پایان 6 دور قبلی مذاکرات هیچ گونه توافق کتبی حاصل نشده بود و هیچ توافقی به صورت رسمی شکل نگرفته بود؛ و به گفته او بعضی از این پیشنهادات در متن توافق نهایی درج خواهند شد، بعضی از پیشنهادات رد و بعضی ها مورد بازبینی قرار خواهند گرفت.

به اذعان اولیانوف، برای روسیه و همه طرفهای شرکت کننده در مذاکرات این مهم است که مذاکرات از چارچوب توافق اولیه برجام سال 2015 خارج نشود، چرا که ما با برجام پلاس مخالفیم و اینجا صحبت فقط از بازگشت به توافق اولیه برجام است.

اولیانف افزود که پروسه روند مذاکرات به صورت فشرده در حال پیشروی است. دیدارهای دوجانبه، سه جانبه و چند جانبه، رسمی و غیررسمی از صبح تا شب بین طرفین در حال انجام است. تنها طرفی که مورد مشورت ها قرار نمی گیرد، طرف آمریکایی است. و دلیل هم پرواضح است. طرف ایرانی معتقد است که آمریکایی ها خطا کردند و وقتی که از برجام خارج شدند، در نتیجه هیچ گونه تماس مستقیم و مشورتی با تیم آمریکایی در دستور کار ندارند.

اولیانوف در پاسخ به این سوال سرویس روسی برونمرزی صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در خصوص وجود تضمین های عدم خروج مجدد آمریکا از توافق مجدد عنوان کرد در این راه موانع جدی و خارج از اراده ما وجود دارد. بهترین راه حل این است که توافق نهایی در پارلمان های کشورهای شرکت کننده به تصویب برسد ولی در مورد آمریکا به احتمال زیاد چنین چیزی را به راحتی نمی توان انجام داد، چون در کنگره و سنا نسبت آرا به نفع تایید و تصویب چنین توافقی وجود ندارد. پس می شود گفت که اینجا می توانیم مثل قبل، از توافق های سیاسی صحبت کنیم و در این مورد باید بگوییم که دولت آمریکا فقط می تواند از طرف خود سخن بگوید نه کل ساختار حکومتی آمریکا و نمی تواند واقعیت های بعدی را پیش بینی کند که این خود یک واقعیت بسیار ناگواری است برای ما.

به عقیده اولیانوف تنها تضمین در این مساله فقط می تواند عقل سلیم همه طرفین باشد، چونکه در خود آمریکا هم دیدند که سیاست فشار حداکثری به کجا انجامید. این سیاست حتی از نظر منافع خود آمریکا هم کاملا غیر سازنده از آب در آمد و هیچ چیزی جز افزایش رنج مردم ایران به بار نیاورد و تنها حاصل آن مشکل و بحران های بشردوستانه بود؛ و هیچ گونه دستاورد مثبتی حتی برای منافع خود آمریکا هم به دست نیاورد. ولی به نظر می رسد که دولت فعلی آمریکا سعی دارد یک سری قدم های روبه جلویی بردارد و این موضوع در حال بررسی است.

نماینده روسیه در مذاکرات وین، در مورد جبران خسارت های مالی فراوانی که به مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران با خروج ترامپ از برجام و اعمال فشارهای حداکثری وارد شد، بیان داشت که این جبران خسارت کاملا منطقی است و ایران حتی تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام هم به تعهدات برجامی خود پایبند بود، و به گفته او جبران واقعی این ضررها می تواند در بسط و گسترش روابط اقتصادی و مالی ایران با دیگر کشورها باشد و افزود که بعید می داند هیچ طرفی حاضر شود غرامت و جبران مافاتی را به ایران پرداخت کند.

میخائیل اولیانوف در پاسخ به این سوال که چرا تروئیکای اروپایی برای حفظ ایران در میز مذاکره، ضمن جلو بردن نسبی گفتگوها، همچنان با اتهام وقت کشی به ایران فشار را بر ایران حفظ می کنند و علی رغم رو به جلو بودن مذاکرات و جدیت تیم ایرانی، اعلام کردند که هنوز نتوانسته ایم وارد مذاکرات واقعی شویم و برای خروج از انفعال خود در مذاکرات، رفتارهای سینوسی از خود نشان می دهند افزود که، در جلسه ای که نمایندگان روسیه با حضور رابرت مالی نماینده آمریکا و چین داشتند، من به صورت مشخص در این نشست اعلام کردم که ما از موضع اروپایی ها عملا سر در نمی آوریم که دقیقا چه چیزی را می گویند و لذا نمی توانیم در چنین اعلان موضعی شرکت کنیم یا از آن حمایت کنیم. چون این موضع گیری غیر سازنده و مخرب است. ما تصور دیگری از مذاکرات و دیپلماسی داریم. اروپایی ها از موضع دیگری با این مساله برخورد می کنند که از نظر ما کاملا غیر سازنده است.

به گفته اولیانوف، اختلاف نظرها در مسایل مختلفی هرچند باشند، همه طرفین بر بازگشتن و احیای برجام و توافق اتفاق نظر دارند. همه طرفین، هم آمریکا، هم چین، هم روسیه و ایران بر این هدف اصرار می ورزند و این خود می تواند پایه ای برای خوشبینی نسبی باشد.


پارس تودی روسی
نظرات

آخرین اخبار
قابلیت‌های هوش هواشناس جدید گوگل
چرا کاخ سفید در وب سایت رسمی خود بازی های رایانه ای راه اندازی کرده است؟
چگونه ربات سگ‌سان به دل آوار می‌رود؟
اخراج خودکار کاربران «کلود» برای محافظت در برابر هکرها!
هوش مصنوعی، درد و لذت را درک می‌کند؟
آیا دهان‌شویه‌ها عوارض دارند؟
حمله جدید رژیم صهیونیستی به شرق و جنوب لبنان
کاهش مصرف بنزین 2 استان با ابزارهای غیرقیمتی
کشف ماینر غیرمجاز در 3 شهر گیلان
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 14 شهریور؛ جدول ساعت خاموشی مناطق
بوئینگ؛ پیمانکار فروش مهمات تهاجمی به عربستان
پیکر شهید سیدمالک موسوی تبار در بهمئی به خاک سپرده شد
ادعای ترامپ درمورد احتمال هدف قرار دادن کوه کلنگ گزلا
سپاه: عملیات ارتفاعات جاسوسان نقطه عطف امنیت پایدار شمال‌غرب کشور بود
بن‌زاید و اردوغان بر تقویت همکاری برای امنیت منطقه تأکید کردند
اقدام قانونی بانک ترکیه ای علیه تحریم های آمریکا
ضربه جنگ به اقتصاد خلیج فارس؛ چشم‌انداز بهبود تا پایان 2026 تیره شد
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 14 شهریور 1405 + لینک خاموشی
قالیباف: ایران از ایده چین برای ایجاد یک معماری امنیتی جدید استقبال می‌کند
واریز معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ چرا پرداخت‌ها مرحله‌ای است؟
اقدام پلیس نیویورک به قتل برای جلوگیری از خودکشی!
ترامپ: دموکرات‌ها ترجیح می‌دهند در جنگ علیه ایران شکست بخوریم
مسکو: دخالت در هوانوردی، تروریسم دولتی است
بازداشت پادکستر سابق کالیفرنیایی به دلیل تهدید علیه جان ترامپ
خبرنگار وال‌استریت ژورنال: روسیه و چین واکنش های شورای امنیت علیه ایران را وتو می‌کنند
اعتراف رسانه صهیونیستی: شیخ نعیم قاسم قدرتمندتر از تصور ماست!
دزفول سوگوار خلبان شهید؛ پیکر «مجتبی حسینوند» در گلزار شهدای شهیدآباد آرام گرفت
مهاجرانی: رئیس‌جمهور صدای منتقدان را می‌شنود
برنامه قطعی برق البرز فردا شنبه 14 شهریور اعلام شد + لینک مشاهده خاموشی برق کرج
قاسم الاعرجی: انحصار سلاح اولویت غیرقابل‌مذاکره دولت عراق است
آتش‌سوزی در قلب پایتخت؛ عملیات مهار حریق در کوچه برلن
محدودیت ترافیکی در جاده‌های شمال؛ کندوان و تهران-شمال یک‌طرفه شد
رمزگشایی از دیدار جنجالی در کاخ سفید؛ یهودیانی که گفتند نماینده صهیونیسم نیستیم
شوک قیمتی در بازار جهانی؛ گرانی مواد غذایی به اوج 3 ساله رسید
آمریکا و تروئیکا در آستانه شکست کامل «توهم اسنپ‌بک»
تامین امنیت غذایی؛ تخلیه 22 هزار تن برنج در هرمزگان آغاز شد
پایان عصر پهپادهای 50 میلیون دلاری؟ آمریکا در جستجوی جایگزین‌های ارزان‌قیمت
تلاش تروئیکا برای فرستادن پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
نیویورک‌تایمز: ایران، اعتمادبه‌نفس بیشتری به توانایی‌های خود پیدا کرده است
مجوزهای «تولید بار اول»، موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان ایران
وعده اژه‌ای برای تسهیل تجارت ایران و هند
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 14 شهریور 1405؛ دلار در آستانه ثبت رکورد جدید
آخرین قیمت طلا و سکه امروز جمعه 13 شهریور 1405؛ طلا و سکه امروز دوباره گران شدند
سخنگوی ارتش: تا خروج کامل آمریکا از منطقه ایستاده‌ایم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 14 شهریور | احتمال صعود قیمت طلا و سکه
درخشش تیم ملی پاراتکواندو مردان ایران
عذرخواهی رسمی AFC از ایران؛ اشتباه داوری در بازی با کره شمالی تایید شد
استراتژی جدید پدافند غیرعامل؛ تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر تهدیدات سایبری
هشدار رهبر جمهوری‌خواهان نسبت به از دست دادن اکثریت سنا
حمله پهپادی روسیه به ساختمان مرکزی سرویس امنیتی اوکراین