×
فرهنگی
شناسه خبر : 82993
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/09/23 ساعت 17:50
رفتارهای افراطی ذیل تابلوی عدالت‌خواهی!‌

نورنیوز بررسی کرد؛

رفتارهای افراطی ذیل تابلوی عدالت‌خواهی!‌

جوسازی حساب شده و ناجوانمردانه برخی افراد نشان‌دار زیر پرچم عدالت‌خواهی علیه دستگاه قضایی و شخص حجةالاسلام محسنی اژه‌ای در حالی مبتنی بر یک خبر دروغ صورت گرفته که همین جریان پیش از صدور حکم رهبر انقلاب و انتساب آقای اژه‌ای به ریاست قوه قضائیه، جوسازی گسترده‌ای علیه او در شبکه‌های اجتماعی به راه انداخته بودند.

نورنیوز ـ گروه جامعه: روز گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه قاضی مسعودی مقام از ریاست دادگاه جرائم اقتصادی برکنار و رسول قهرمانی نیز از دادستانی تهران جابجا شده‌ است.

انتشار این خبر به دلیل حضور مستمر و فعال این دو مقام قضایی طی چند سال اخیر در متن پرونده‌های بزرگ مفاسد اقتصادی با واکنش منفی گروهی تابلودار که خود را پرچم‌دار انحصاری عدالت‌خواهی و مبارزه با فساد می‌دانند روبرو شد و جوسازی علیه شخص رئیس قوه قضائیه را بدنبال داشت.

اقدامات این گروه به فضاسازی علیه رئیس قوه قضاییه منحصر نشد و پا را از این دایره فراتر گذاشتند و مدعی پایان مبارزه با فساد در دستگاه قضایی شدند.

این جوسازی‌ها در حالی صورت گرفت که پیگیری‌ها نشان می‌دهد؛ قاضی مسعودی‌مقام همچنان در مجتمع مفاسد اقتصادی حضور دارد و صرفا از این به‌بعد رئیس مجتمع نخواهد بود، زیرا مشغله‌های مدیریتی او طی چند ماه گذشته باعث شده که بسیاری از پرونده‌هایی که او قاضی رسیدگی به آنها بود، دچار اطاله دادرسی شوند.

همچنین رسول قهرمانی نماینده دادستان در پرونده‌های مهمی چون اکبر طبری و شبنم نعمت‌زاده نیز به‌هیچ‌وجه از سمت خود عزل نشده و فقط در دادستانی تهران از جایی به جای دیگر منتقل شده ‌است.

نکته آنکه؛ جوسازی حساب شده و ناجوانمردانه برخی افراد نشان‌دار زیر پرچم عدالت‌خواهی علیه دستگاه قضایی و شخص حجةالاسلام محسنی اژه‌ای در حالی مبتنی بر یک خبر دروغ صورت گرفته که همین جریان پیش از  صدور حکم رهبر انقلاب و انتساب آقای اژه ای به ریاست قوه قضائیه، جوسازی گسترده‌ای علیه او در شبکه‌های اجتماعی به راه انداخته بودند.

رفتار و گفتار این اشخاص و محافل خاص که با انگاره‌های غیرقابل قبول عملا «عدالت‌طلبی و عدالت‌خواهی» را به مسلخ کج‌فهمی و انحراف برده‌اند، حاوی یک گزاره کلیدی است و آن اینکه؛ تشخیص فاسد و مجازات او در صلاحیت کسی جز ما نیست و هر که خلاف آن عمل کند فاسد است و به مبارزه  اصولی با فساد معتقد نیست.

این در حالی است که به حکم عقل و منطق، «قانون‌شکنی و آنارشیسم» در هر نظام سیاسی اولین گام انحراف از مسیر «عدالت» است و بدون شک عبور از ساختارها و افراطی‌گری، زمینه‌ساز شکل‌گیری فسادهای غیرقابل کنترل متعدد خواهد شد.

ناگفته پیداست که اگر دستگاه قضایی به جای نقد دلسوزانه، به ناحق تضعیف شود و «افراد» با هر تابلو و شعاری جای آن بنشینند دیگر سنگی روی سنگ بند نشده و کمترین اثر آن هرج و مرج و قانون‌گریزی خواهد بود که طبعا مطلوب هیچ عدالت‌خواه واقعی نیست.

اساسا تداوم رویکردی که معتقد است قانون تنها زمانی خوب است که با نظر من موافق باشد یا تصمیمات تنها زمانی صحیح هستند که مطلوب نظر من باشند، سمی مهلک است که می‌تواند جنبش اصیلی مانند عدالت‌خواهی که برآمده از روح اسلام ناب است را به منجلاب فرقه‌گرایی بکشاند.

متاسفانه شکل‌گیری جریان‌های سیاسی و فرهنگی با این نحله فکری در مقاطعی از طول عمر کوتاه جمهوری اسلامی منشاء  انجام اقدامات فراقانونی و افراطی زیان‌باری شده که هزینه‌های زیادی را برای کشور ایجاد کرده است .

از سویی؛ رویکردهای حجةالاسلام اژه‌ای چه در موضوع دفاع از حقوق عامه، چه افزایش اعتبار و استقلال قوه قضائیه، چه رفتن به سمت حل ریشه‌های شکل‌گیری فساد به جای مبارزه شعاری و پرهیاهو با آن و چه اصلاح ساختار درون قوه قضاییه، بارقه‌هایی از امید را برای تداوم انجام برنامه تحولی در این قوه بسیار مهم ایجاد کرده و طبیعتا از سوی طیف انقلابی و دلسوز انقلاب مورد حمایت جدی است.

به طور قطع این‌گونه اقدامات و اظهارات نمی‌تواند خللی در تداوم مسیر اصلاحی آغاز شده در قوه قضائیه و فعال‌سازی ظرفیت‌های گسترده داخلی و خارجی عدالتخانه بر اساس مطالبات مقام معظم رهبری در ابتدای گام دوم انقلاب ایجاد کند لیکن لازم است رسانه‌های جریان انقلاب با روشنگری در مورد پشت پرده این جریانات، اجازه توسعه و رشد این‌گونه رفتارهای افراطی، ذیل تابلوی عدالت‌خواهی را ندهند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آخرین قیمت دلار امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ دلار به کانال 231 هزار تومان رسید
مراقب کوچک‌شدن «ما» باشید
جزئیات شکار زیرسطحی آمریکا در تنگه هرمز؛ Dive-LD چگونه به دام افتاد؟
حادثه برای یک کشتی در نزدیکی امارات؛ نفوذ آب پس از اصابت پرتابه
قدردانی پزشکیان از همراهی مردم و عوامل اجرایی در اجرای طرح بنزین
ایران 3 - چین 1؛ صدرنشینی ایران در والیبال آسیا ؛ فینال برابر سامورایی ها
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛هر گرم به 24 میلیون تومان رسید
5.6 میلیون تن گندم کجاست؟
رابطه ایران با چین و روسیه
نورنما | ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی از حمله ربات به انسان
نتایج مرحله کتبی آزمون‌های دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی پزشکی اعلام شد
جایزه یک میلیون دلاری برای OpenAI؛ آیا هوش مصنوعی بر ریاضیات غلبه کرد؟
جهش دوباره قیمت نفت در سایه تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز
افزایش تنش صهیونیست‌ها با لندن؛ اسرائیل کنسولگری انگلیس را تعطیل می‌کند
بیانیه وزارت خارجه در پی تعرض آمریکا به شناورهای ایرانی
قیمت طلاو سکه امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ سکه در آستانه 240 میلیون تومان
هزارمین پیوند مغز استخوان در مرکز طبی کودکان؛ 20 بیمارستان فوق‌تخصصی اطفال در کشور
ناتالی هارپ دوباره خبرساز شد؛ ماجرای هدیه نقدی 45 هزار دلاری ترامپ
پزشکیان: رسیدگی به محرومان از اولویت‌های حکمرانی است
نوراینفو | همه پهپادهای انتحاری ایران در یک نگاه + مشخصات و تصاویر
استقلال راهی بصره می‌شود؛ زمان دیدار با السد در لیگ نخبگان آسیا مشخص شد
قیمت دینار عراق امروز 18 شهریور؛ اختلاف نرخ خرید با کارت و پول نقد
سریال پایتخت را با کیفیت فراتر ببینید
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ قیمت به 162 هزار تومان رسید
نسخه جدید برای جهش تجارت ایران و عراق؛ کرمانشاه در کانون توجه
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ رونمایی از گرانترین محصول
طرح E1 دوباره خبرساز شد؛ هشدار درباره تغییر نقشه کرانه باختری
مستندساز آمریکایی: ایلان ماسک تهدیدی جدی برای دموکراسی‌های جهان است
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ کدام خودرو 800 میلیون تومان گران شد؟
هشدار توانیر؛ قطع یارانه برق ماینرهای غیرمجاز برای یک سال
آمار جدید مرزبانی از کشفیات 6 ماهه؛ 1200 قبضه سلاح توقیف شد
12 کشور غربی علیه شهرک‌سازی اسرائیل موضع گرفتند
از پرونده محمدباقر خرازی چه می‌دانیم؟
بیانیه سپاه شهداء در پی شهادت ماموستا محمدنزهتی در حادثه ترور گروهک‌های تجزیه طلب
فروش جدید ایران‌خودرو شهریور 1405 آغاز شد؛ ثبت‌نام 8 خودرو بدون حساب وکالتی+ نحوه ثبت نام
مدال طلای سمیه رحیمی در سری جهانی پاراتیروکمان
افزایش مبلغ کالابرگ در انتظار تصویب هیات دولت
آمریکا امنیت‌فروشی کرد؛ غرب آسیا حالا خریدار ندارد
پایان سرشماری سنتی در ایران؛ جزئیات روش جدید ثبت اطلاعات جمعیتی
یمن زیر آتش هواپیماهای عربستان؛ 32 حمله هوایی به چند استان
نتیجه درگیری های شب گذشته؛ هرمز خلوت‌تر، نفت گران‌تر، رسیدن هزینه محاصره به آمریکا
درخواست دبیرکل سازمان ملل برای خروج نیروهای اسرائیل از خاک لبنان
محور کندوان بازگشایی شد
بورس سبزپوش شد
قیمت گوشت قرمز امروز 18 شهریور 1405 + جدول قیمتها
پژوهشگر ایرانی نوعی مقاوم‌سازی مدل‌های هوش مصنوعی در برابر حملات خصمانه را ارائه کرد
جنایت هولناک خانوادگی در فارس؛ اختلاف مرگبار چهار برادر بر سر ارثیه
2 میلیون گردشگر خارجی طی پنج ماه گذشته وارد کشور شدند
آمار جدید پنتاگون از تلفات نظامیان آمریکا در درگیری با ایران
چرا رتبه دانشگاه‌های ایران کاهش یافت؟ پاسخ معاون پژوهشی وزیر علوم