×
سیاسی
شناسه خبر : 82953
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/09/22 ساعت 16:55
شمخانی: شراکت راهبردی با همسایگان از اولویت‌های اصلی ایران است

شمخانی: شراکت راهبردی با همسایگان از اولویت‌های اصلی ایران است

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به کاهش قدرت هژمونیک آمریکا و توسعه روزافزون قدرت‌های نوظهور گفت: این شرایط موجب تغییرات بنیادین و ایجاد تنش‌ها و رقابت‌های جدید و هماوردی بزرگ بین‌الملی با آمریکا شده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دریابان علی شمخانی در نشست عصر دوشنبه سفرا و رؤسای نمایندگی‌های ایران در کشورهای همسایه طی سخنانی با اشاره به وضعیت جهانی و تاثیرات آن بر موقعیت استراتژیک منطقه غرب آسیا بر ضرورت اتخاذ راهبردهایی که موجب همگرایی و هم‌افزایی کشورهای منطقه به ویژه جمهوری اسلامی ایران با همسایگانش می‌شود، تاکید کرد.

شمخانی با تشریح سیاست‌های جمهوری اسلامی در این شرایط و با توجه به استقرار دولت جدید گفت: رفع هرگونه تنش و حتی سوء تفاهم، توسعه و تقویت همکاری‌های همه‌جانبه به ویژه در عرصه‌های اقتصادی، دفاعی-امنیتی و شراکت راهبردی را از اولویت‌های مهم و اصلی سیاست خارجی کشورمان در قبال همسایگان است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی، سیاست اولویت دادن به همسایگان باید تبدیل به شاخص‌های کمی شود و به صورت مستمر در قالب ارزیابی عملکرد مسئولان نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در کشورهای همسایه و استانداران استان‌های مرزی اندازه‌گیری شود.

شمخانی، نقش سفرا و رؤسای نمایندگی‌های ایران در کشورهای همسایه را در پیشبرد سیاست‌های کشورمان بسیار مهم و حیاتی ذکر کرد و بر ضرورت بکارگیری همه ظرفیت‌های موجود برای تحقق این سیاست‌ها تاکید کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به کاهش قدرت هژمونیک آمریکا و توسعه روزافزون قدرت‌های نوظهور گفت: این شرایط موجب تغییرات بنیادین و ایجاد تنش‌ها و رقابت‌های جدید و هماوردی بزرگ بین‌الملی با آمریکا شده است.

او افزود: خروج آمریکا از منطقه به دلیل شکست سیاست‌هایش در عراق، افغانستان و غرب آسیا و اولویت یافتن مقابله با چین به عنوان تهدیدی ژئواکونومیک و روسیه به عنوان تهدیدی ژئوپلتیک از سوی آمریکا مبتنی بر همین شرایط اتخاذ شده است.

شمخانی گفت: ورود عوامل و مولفه‌های جدید و جهش مولفه‌های سابق، ساخت ژئوپلتیک منطقه را نیز در معرض دگرگونی‌های مهم و اساسی قرار داده و ترتیبات امنیتی را نسبت به دوره گذشته در غرب آسیا متحول ساخته است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی، تزاید تقابل بین ایران و رژیم صهیونیستی، انتقال رژیم صهیونیستی از پوشش فرماندهی اروپایی آمریکا یوروکام به فرماندهی منطقه‌ای ایالات متحده سنتکام، روند عادی‌سازی روابط بعضی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی از نشانه‌های خطرناک این دگرگونی ذکر کرد.

او همچنین، شکست مجموعه ائتلاف عربی در جنگ یمن، عزم جدی حزب‌الله لبنان برای حفظ معادله بازدارندگی و ظهور غزه به عنوان یک قدرت مهم در مقابل با رژیم صهیونیستی را از دیگر نمونه‌های این تحولات بر شمرد.

شمخانی با بیان اینکه از مهمترین تحولات این دوره شکست راهبرد فشار حداکثری آمریکا و متحدانش علیه جمهوری اسلامی ایران بود گفت: امروز همه بازیگران اصلی در منطقه و جهان اذعان دارند، با پایداری کم نظیر ملت ایران نه تنها فشار حداکثری آمریکا شکست خورده بلکه ایران و جبهه مقاومت توانسته‌اند بر یکی از مهمترین عوامل ناامنی در منطقه یعنی داعش فائق آمده و کانون تروریسم سازمان یافته از سوی آمریکا را متلاشی کنند.

او خاطرنشان کرد: آمریکا حتی با ترور سردار سلیمانی هم نتوانست راهبرد خود در متلاشی کردن مقاومت منطقه‌ای را محقق کند.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: مجموعه این شرایط و سیلی محکمی که ایران در عین‌الاسد به آمریکا زد، ضمن اثبات حقانیت سیاست‌های منطقه‌ای ایران بر همگان، زمینه کاهش حضور و خروج آمریکا از منطقه را فراهم کرده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به اینکه یکی از راهبردهای اصلی رژیم صهیونیستی ایران‌هراسی و ایجاد تنش در روابط ایران با همسایگانش می‌باشد تصریح کرد: به همین دلیل است که هرگونه حضور این رژیم در منطقه خلیج فارس را منشاء بحران و تنش و به ضرر منافع کشورها و ملت‌های منطقه می‌دانیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
فعالیت مجدد فرودگاه سیرجان پس از 4 ماه توقف
آغاز امتحانات نهایی یازدهم و دوازدهم از امروز
پاسخ کوبنده ایران به سومین تجاوز آمریکا؛ سپاه مراکز نظامی دشمن را در منطقه هدف قرار داد
تصادف چهار خودرو در کرج یک کشته و 7 مصدوم برجا گذاشت
شاهکار بلینگام؛ رئال مادرید رکورد 72 ساله جام جهانی را شکست!
قیمت گوشت قرمز امروز 21 تیر 1405 + جدول
توضیحات سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر وزیر امور خارجه به عمان در روز شنبه
ترافیک سنگین صبحگاهی در 3 مسیر ورودی تهران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 21 تیر 1405+ جدول
پناهگاه‌های تهران کجاست؟ شورای شهر از شناسایی 335 فضای امن خبر داد
مدار دیپلماسی | ترامپ تفاهم را پاره کرد، آیا دیپلماسی به پایان رسیده است؟
کارشناس آمریکایی: ایران در کنترل تنگه هرمز موفق عمل کرده است
قالیباف: دوران توافقات یک‌طرفه تمام شد
عاشورا؛ تجلی عشق الهی
چرایی اصرار امارات بر ماجراجویی‌های بحران‌ساز
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسی ارشد 1405 از فردا منتشر می‌شود
انتقاد کره شمالی از اقدامات ناتو در اروپا و آسیا - اقیانوسیه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 21 تیر 1405 + وضعیت استانها
آرژانتین3-1سوئیس ؛ آلبی سلسته با نبوغ آلوارز و مارتینز به نیمه نهایی رفت
اشعه UV و تهدید سلامت چشم؛ آب مروارید در کمین است
شبی که بلینگام تاریخ را نوشت؛ نروژ حذف شد، انگلیس در یک قدمی فینال
آرایش زیر ماسک خطر جوش و اگزما را افزایش می‌دهد
هشدار درباره آمپول‌های لاغری؛ راه ایمن کاهش وزن چیست؟
امید تازه برای بیماران کبدی؛ «مینی‌کبد» تزریقی جایگزین پیوند می‌شود؟
فیل‌ها واقعاً از موش می‌ترسند؟
هشدار روان‌پزشک درباره فرسودگی روانی؛ این خستگی را جدی بگیرید
انقلاب در دنیای بینایی؛ لنزهای تماسی خودترمیم‌شونده ساخته شدند
ترامپ: معاینه پزشکی‌ام در مرکز «والتر رید» به پایان رسید
بهترین رژیم غذایی برای مقابله با گرما و کم‌آبی
نساجی قهرمان دسته اول شد
دولت وابسته به عربستان در یمن بار دیگر مانع تبادل اسرا با انصارالله شد
رسانه نظامی: میگ-29های ایران همچنان عملیاتی‌اند
خبرگزاری فرانسه: رم میزبان مذاکرات جدید لبنان و اسرائیل شد
خاموشی برق در مشهد آغاز شد؛ جدول قطعی‌ها به‌زودی منتشر می‌شود
تیم جدید میلاد سرلک مشخص شد
کارگردان سینما: آماده اجرای حکم قصاص قاتلان رهبر شهید انقلاب هستم
آخرین گزینه آمریکا برای بازکردن تنگه هرمز، درخواست از ایران است
انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون‌های تخصصی مجلس از 22 تیر آغاز می‌شود
آمریکا از رهبران کوبا خواست مسیر سیاسی خود را تغییر دهند!
آخرین وضعیت عبدالرضا هلالی پس از عمل جراحی اعلام شد
تأکید مهدی تاج بر ادامه همکاری با قلعه‌نویی تا جام ملت‌های آسیا
آلمان و فرانسه برای حل بحران لبنان برنامه مشترک تدوین کردند
چرا ترامپ هم به ایران حمله می‌کند و هم از جنگ فراگیر پرهیز دارد؟
قتل هولناک فاطمه سلطانی در اسلامشهر؛ پدر در دادگاه چه گفت؟
هیأت آمریکایی برای بررسی عقب‌نشینی اسرائیل وارد لبنان شد
مراسم تشییع رهبر شهید، اعتمادبه‌نفس مقامات ایران را تقویت کرد
دستور ویژه چین به پالایشگاه‌ها برای تولید بیشتر
رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان آمار نذورات محرم را اعلام کرد
اتوبوس‌های کرمان تا پایان تابستان رایگان شدند
آغاز بازی‌های تدارکاتی تیم ملی امید؛ اولین آزمون مقابل کایسری‌اسپور