×
سیاسی
شناسه خبر : 82953
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/09/22 ساعت 16:55

شمخانی: شراکت راهبردی با همسایگان از اولویت‌های اصلی ایران است

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به کاهش قدرت هژمونیک آمریکا و توسعه روزافزون قدرت‌های نوظهور گفت: این شرایط موجب تغییرات بنیادین و ایجاد تنش‌ها و رقابت‌های جدید و هماوردی بزرگ بین‌الملی با آمریکا شده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دریابان علی شمخانی در نشست عصر دوشنبه سفرا و رؤسای نمایندگی‌های ایران در کشورهای همسایه طی سخنانی با اشاره به وضعیت جهانی و تاثیرات آن بر موقعیت استراتژیک منطقه غرب آسیا بر ضرورت اتخاذ راهبردهایی که موجب همگرایی و هم‌افزایی کشورهای منطقه به ویژه جمهوری اسلامی ایران با همسایگانش می‌شود، تاکید کرد.

شمخانی با تشریح سیاست‌های جمهوری اسلامی در این شرایط و با توجه به استقرار دولت جدید گفت: رفع هرگونه تنش و حتی سوء تفاهم، توسعه و تقویت همکاری‌های همه‌جانبه به ویژه در عرصه‌های اقتصادی، دفاعی-امنیتی و شراکت راهبردی را از اولویت‌های مهم و اصلی سیاست خارجی کشورمان در قبال همسایگان است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی، سیاست اولویت دادن به همسایگان باید تبدیل به شاخص‌های کمی شود و به صورت مستمر در قالب ارزیابی عملکرد مسئولان نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در کشورهای همسایه و استانداران استان‌های مرزی اندازه‌گیری شود.

شمخانی، نقش سفرا و رؤسای نمایندگی‌های ایران در کشورهای همسایه را در پیشبرد سیاست‌های کشورمان بسیار مهم و حیاتی ذکر کرد و بر ضرورت بکارگیری همه ظرفیت‌های موجود برای تحقق این سیاست‌ها تاکید کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به کاهش قدرت هژمونیک آمریکا و توسعه روزافزون قدرت‌های نوظهور گفت: این شرایط موجب تغییرات بنیادین و ایجاد تنش‌ها و رقابت‌های جدید و هماوردی بزرگ بین‌الملی با آمریکا شده است.

او افزود: خروج آمریکا از منطقه به دلیل شکست سیاست‌هایش در عراق، افغانستان و غرب آسیا و اولویت یافتن مقابله با چین به عنوان تهدیدی ژئواکونومیک و روسیه به عنوان تهدیدی ژئوپلتیک از سوی آمریکا مبتنی بر همین شرایط اتخاذ شده است.

شمخانی گفت: ورود عوامل و مولفه‌های جدید و جهش مولفه‌های سابق، ساخت ژئوپلتیک منطقه را نیز در معرض دگرگونی‌های مهم و اساسی قرار داده و ترتیبات امنیتی را نسبت به دوره گذشته در غرب آسیا متحول ساخته است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی، تزاید تقابل بین ایران و رژیم صهیونیستی، انتقال رژیم صهیونیستی از پوشش فرماندهی اروپایی آمریکا یوروکام به فرماندهی منطقه‌ای ایالات متحده سنتکام، روند عادی‌سازی روابط بعضی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی از نشانه‌های خطرناک این دگرگونی ذکر کرد.

او همچنین، شکست مجموعه ائتلاف عربی در جنگ یمن، عزم جدی حزب‌الله لبنان برای حفظ معادله بازدارندگی و ظهور غزه به عنوان یک قدرت مهم در مقابل با رژیم صهیونیستی را از دیگر نمونه‌های این تحولات بر شمرد.

شمخانی با بیان اینکه از مهمترین تحولات این دوره شکست راهبرد فشار حداکثری آمریکا و متحدانش علیه جمهوری اسلامی ایران بود گفت: امروز همه بازیگران اصلی در منطقه و جهان اذعان دارند، با پایداری کم نظیر ملت ایران نه تنها فشار حداکثری آمریکا شکست خورده بلکه ایران و جبهه مقاومت توانسته‌اند بر یکی از مهمترین عوامل ناامنی در منطقه یعنی داعش فائق آمده و کانون تروریسم سازمان یافته از سوی آمریکا را متلاشی کنند.

او خاطرنشان کرد: آمریکا حتی با ترور سردار سلیمانی هم نتوانست راهبرد خود در متلاشی کردن مقاومت منطقه‌ای را محقق کند.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: مجموعه این شرایط و سیلی محکمی که ایران در عین‌الاسد به آمریکا زد، ضمن اثبات حقانیت سیاست‌های منطقه‌ای ایران بر همگان، زمینه کاهش حضور و خروج آمریکا از منطقه را فراهم کرده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به اینکه یکی از راهبردهای اصلی رژیم صهیونیستی ایران‌هراسی و ایجاد تنش در روابط ایران با همسایگانش می‌باشد تصریح کرد: به همین دلیل است که هرگونه حضور این رژیم در منطقه خلیج فارس را منشاء بحران و تنش و به ضرر منافع کشورها و ملت‌های منطقه می‌دانیم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اخراج فوری معاون دانشگاه تنسی پس از بی‌احترامی به چارلی کرک
هشدا وقوع بارش های رگباری؛ توقف در حاشیه رودخانه‌های مازندران ممنوع!
شرکت هواپیمایی ایرلندی پرواز به سرزمین‌های اشغالی را انجام نمی دهد
طرح جدید نتانیاهو برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها از غزه به آمریکا ارائه می‌شود
وضعیت هوا قابل قبول است
جهان از سکوت دست بردارد، تجاوز رژیم صهیونی به حریم کشور ها عادی شده!
روز و ساعت دیدارهای تیم ملی والیبال ایران در مسابقات جهانی اعلام شد
هشدار ونزوئلا: در حالت آماده‌باش کامل قرار داریم
احزاب مخالف دولت آلمان خواستار حمایت از اقدامات اتحادیه اروپا علیه رژیم صهیونیستی شدند
توافق وزیر ارشادبا کتابخانه ملی روسیه برای فهرست‌برداری نسخ خطی فارسی
حق پاسخ به رژیم صهیونیستی را محفوظ می‌دانیم
مودریچ بازیکن میلان در جلسه تمرین با کیک تولدش سوپرایز شد
مهلت دوباره برای ثبت نام در آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی 1404+زمان برگزاری آزمون
تصاویری از لحظه فرار مظنون ترور چارلی کرک منتشر شد + فیلم
جزییات تخریب یک ساختمان قدیمی درخیابان پیروزی + آمار مصدومین
تهران در برابر زلزله مقاوم تر شد
جاده چالوس یک طرفه شد
هشدار یونیسف از سوءتغذیه کودکان در جنوب آسیا
با بازگشت مقامات حماس، قطر دوباره هدف قرار خواهد گرفت
تیراندازی در پایگاه نظامی ان ناپولیس؛ وضعیت امنیتی در حال بررسی است + فیلم
ردّ خون روی پرده نقره‌ای
فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | جمعه 21 مرداد
میزان افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی را ابلاغ کرد+جزییات
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 21 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
«خرگوش سیاه خرگوش سفید» راهی شیکاگو شد
سقوط بالگرد حامل 4 سرنشین در اندونزی
چرا تشخیص زودهنگام تنبلی چشم در کودکان حیاتی است؟
محدودیت های شدید فرانسه برای شبکه‌های اجتماعی
ایلان ماسک: استارلینک می‌تواند جایگزین اپراتورهای موبایل شود
باران پاییزی منتظر پایان تابستان نمی‌ماند + نقشه
نماینده آمریکا: ایران باید همکاری فوری با آژانس اتمی را از سر بگیرد
حماس: جنایت اسرائیل در دوحه اعلام جنگ به کشورهای عربی است
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان
گوترش و عراقچی درباره موضوع هسته‌ای و وضعیت یمن گفتگو کردند
تصاویر مظنون تیراندازی به حامی ترامپ منتشر شد
جبهه اصلاحات: اسرائیل تهدیدکننده صلح و ثبات جهان است
فشار قطر به امارات برای تعطیلی سفارتش در اسرائیل
عراقچی: شروط سه کشور اروپایی برای تمدید اسنپ بک، غیر عاقلانه بود
تشییع شهدای حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به نشست حماس در دوحه
شورای امنیت سازمان ملل حملات اسرائیل به دوحه را محکوم کرد
جاسوسی تلفنی ترامپ با سلاح اسرائیلی
چین: با فعال‌سازی مکانیسم ماشه مخالفیم
پورمحمدی: قرار نیست هر ردیف بودجه تا ابد ادامه یابد
سارق؛ شاگرد مالک از آب درآمد!
واکنش خبرنگار بی بی سی به ترورهای آمریکا و اسرائیل در زمان مذاکرات!
روپوش دانش‌آموزان تا 3 سال تغییر نمی‌کند+فیلم
امارات حضور اسرائیل را در کنفرانس امنیتی دبی ممنوع کرد
عملیات موفقیت آمیز القسام علیه تجهیزات و نظامیان رژیم صهیونیستی
ترامپ خواستار تعرفه 100 درصدی اروپا علیه چین و هند شد
انفجار بزرگ در ونزوئلا + فیلم
X
آگهی تبلیغاتی