×
سیاسی
شناسه خبر : 82902
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/09/21 ساعت 14:47
عملیات پیچیده«Blame Game»غرب در وین/بازی رسانه‌ای با منابع ناشناس

عملیات پیچیده«Blame Game»غرب در وین/بازی رسانه‌ای با منابع ناشناس

جربه مذاکرات سال 2015 و ماقبل آن که منجر به امضای برجام شد، حکایت از این دارد که غربی‌ها همزمان با حضور پای میز مذاکره، رسانه‌های خود را برای جنگ روانی علیه طرف مقابل آماده می‌کنند.

نورنیوز-گروه سیاست: دور جدید مذاکرات ایران و اعضای ۱+۴ از روز پنج‌شنبه (۱۹ آذر) از سر گرفته شد. این مذاکرات پس از وقفه‌ای چند روزه در حالی پیگیری شد که هیئت مذاکره کننده کشورمان با ارائه دو سند مکتوب در موضوعات رفع تحریم‌ها و هسته‌ای، به کلی روند مذاکرات را تغییر داد و راه را برای هرگونه بهانه‌جویی از طرف غربی‌ها بست.

اختیارات گسترده تیم مذاکره‌کننده ایرانی

علیرغم اینکه تیم مذاکره‌کننده ایرانی از اختیارات گسترده در تصمیم‌گیری برخوردار است، اما تیم‌های اروپایی حاضر در مذاکرات باید برای تصمیم‌گیری در خصوص کوچک‌ترین مسائل به پایتخت‌های خود بازگردند؛ به همین خاطر اروپایی‌ها پس از آغاز دور هفتم مذاکرات تصمیم گرفتند چند روزی وین را ترک کنند.

اما نکته‌ی مهمی که لازم است در این گزارش به بررسی آن بپردازیم، نحوه مواجهه رسانه‌های غربی با جو حاکم بر مذاکرات است.

عملیات «Blame Game» غربی‌ها در مذاکرات

رسانه‌های غربی که در این مدت اخبار خود را با اتکا به منابع دیپلماتیک ناشناس منتشر کردند، در عمل نشان دادند هدفی به جز تخریب و برهم زدن مذاکرات ندارند. البته لازم به ذکر است تاکنون صحت هیچیک از این اخبار در عمل مورد تایید قرار نگرفت و صرفاً جوسازی رسانه‌ای از سوی لابی‌های صهیونیستی بود.

در واقع هدف از این جوسازی‌ها، اجرای عملیات «Blame Game» یا همان «بازی مقصرنمایی» از طرف کشورهای غربی علیه کشورمان است.

برای مثال در حالی‌که هیئت مذاکره کننده کشورمان بر مواضع به حق خود تاکید داشت، به یک‌باره خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع ناشناس خبری را منتشر کرد مبنی بر اینکه «ایران از مواضع قبلی خود عقب‌نشینی کرده است.»

رویترز در این خصوص نوشت: «مذاکره‌کنندگان ایرانی در وین پذیرفته‌اند که مذاکرات بر اساس محتوای متونی که تا خرداد ماه امسال مورد توافق قرار گرفته بود، ادامه پیدا کند.»

در واکنش به خبر رویترز، یک منبع آگاه ایرانی گفت: «ایران در گفتگوهای دو جانبه با چین اعلام کرده که متن شش دور قبلی مذاکرات وین قابل احترام است اما چون بر سر آن توافق نشده، قابل مذاکره خواهد بود. بر همین اساس بندهایی از متن که مغایر با توافق ۲۰۱۵ است و یا تامین کننده آن نیست، باید تغییر کند.»

در دیگر سو، روزنامه انگلیسی گاردین نیز با ادعای اینکه با تلاش چین و روسیه، موضع ایران در مذاکرات وین تعدیل شده است، این امر را عامل «نجات مذاکرات هسته‌ای از لبه پرتگاه» و ایجاد فضای «خوشبینی محتاطانه» نسبت به ادامه روند دیپلماتیک جاری توصیف کرد.

روزنامه وال‌استریت ژورنال نیز در همین راستا از ابراز تعجب و شگفتی چین و روسیه از مطالبات ایران در جریان مذاکرات خبر داد و طی مطلبی نوشت: «چینی‌ها از پیشنهادات جدید هسته‌ای ایران در دور هفتم مذاکرات وین شگفت‌زده شده و سعی کردند آن‌ها را متعادل‌تر کنند.»

برخی دیپلمات‌های اروپایی، که نام‌شان افشا نشده است، در گفتگو با وال‌استریت ژورنال مدعی شده‌اند: «مذاکره‌کننده ارشد چین در کمیسیون مشترک برجام بعد از آگاهی از پیشنهادات ایران سه ساعت با همکار ایرانی خود دو جانبه مذاکره کرد تا این پیشنهادات را متعادل‌تر کند.»

براساس ادعای این روزنامه آمریکایی، «چین به هیئت‌های مذاکره‌کننده هسته‌ای در وین گفته است که پکن می‌خواهد برنامه هسته‌ای ایران تحت کنترل بین‌المللی باشد.»

وال‌استریت ژورنال همچنین در ادامه گزارش خود، ادعایی را به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی منتشر کرده و آورده است: «چین و روسیه از عقب‌نشینی جمهوری اسلامی از توافق‌های قبلی خود در شش دور مذاکره هسته‌ای در دوران ریاست‌جمهوری حسن روحانی شگفت‌زده شده‌اند.»

چین و روسیه پیشنهادات جدید ایران را پذیرفته‌اند

اما بنابر اطلاع خبرنگار مهر، پس از ارائه دو سند عملیاتی توسط ایران، هیئت مذاکره کننده چینی متون پیشنهادی ایران را می‌پذیرد و هیئت روسی نیز پس از انجام گفتگوهای بیشتر با مذاکره‌کنندگان کشورمان، در نهایت از راهبرد اجرایی تهران استقبال می‌کند و آن را مورد پذیرش قرار می‌دهد.

رسانه‌های فارسی زبان خارجی نیز که مانند همیشه سعی در القای ناامیدی و شکست در مسیر مذاکرات را دارند، با پوشش لحظه‌ای و استناد به همین منابع نامعتبر سعی در نمایش اتحاد کشورهای چین و روسیه با اروپا و آمریکا علیه کشورمان را دارند؛ اما در فضای واقعی سیاست نه تنها این اتحاد وجود ندارد بلکه به طرز بی‌سابقه‌ای در بین کشورهای این جمع اختلافات عدیده‌ای وجود دارد.

این اختلافات به حدی است که اکنون علاوه بر اختلاف در بین سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس با سایر کشورهای اتحادیه اروپا، آمریکا نیز با اعمال تحریم علیه ۲۶ فرد و نهاد چینی، نشان داد گسل‌های عمیقی بین شرق و غرب وجود دارد.

باقری: فضاسازی دروغین نمی‌تواند خللی در جدیت مذاکره‌کنندگان وارد کند

علی باقری مذاکره‌کننده ارشد کشورمان نیز در واکنش به این جوسازی‌های رسانه‌ای در صفحه شخصی خود در توئیتر گفت: «رفتار مسئولانه ایران توافق را زنده نگه داشته است.»

وی ادامه داد: «فضاسازی دروغین خارج از اتاق مذاکره نمی‌تواند خللی در جدیت مذاکره‌کنندگان در رسیدن به توافقی که از حقوق و منافع ملت ایران صیانت کند، وارد سازد»

اما آنچه که در فضای مذاکرات جریان دارد، از این قرار است که هیئت‌های مذاکره‌کننده حاضر در وین بلافاصله پس از نشست کمیسیون مشترک، کار بر روی متون را آغاز کرده‌اند و از سوی دیگر کار جدی برای کاهش اختلافات نیز شروع شده است.

مذاکرات وارد فضای مثبت شده است

بنابر اطلاع خبرنگار مهر، در این دور از گفتگوها کار بر روی متون صرفاً به کارگروه‌ها محدود نیست و طرفین در فرمت‌ها و سطوح مختلف در حال کار در دو حوزه رفع تحریم و هسته‌ای هستند.

اما نکته قابل توجه در جریان مذاکرات وین، تحرکات سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی است چراکه همزمان با حاکم شدن فضای مثبت و واقع‌بینانه در روند مذاکرات، این رژیم با آغاز جنگ رسانه‌ای به دنبال نمایش عقب‌نشینی ایران از مواضع و مطالبات به حق خود است.

تجربه مذاکرات سال ۲۰۱۵ و ماقبل آن، که در نهایت منجر به امضای سند برجام شد، حکایت از این دارد که غربی‌ها همزمان با حضور پای میز مذاکره، رسانه‌های خود را برای جنگ روانی علیه طرف مقابل آماده می‌کنند. از این رو با آغاز هر دور از مذاکرات، اخباری به نقل از منابع آگاه و دیپلمات‌های ناشناس منتشر می‌شود که می‌توان گفت هرکدام از این منابع یا وجود خارجی ندارند یا دیپلمات‌هایی هستند که در چارچوب سناریوی جنگ روانی، اطلاعات دروغین در اختیار رسانه‌ها قرار می‌دهند تا بتوانند با تهییج افکار عمومی، از طرف ایرانی امتیازات بیشتری بگیرند.


مهر
اخبار مرتبط
از اختلاف اروپا و آمریکا تا همراهی چین و روسیه
یکشنبه 1400/09/21 ساعت 16:55
از اختلاف اروپا و آمریکا تا همراهی چین و روسیه
اختلافات میان کشورهای 1+4 و آمریکا طی روزهای گذشته رو به فزونی گذاشته است. تحریم‌های جدید آمریکا علیه چین و روسیه از یک سو، تغییر نخست وزیر آلمان از سوی دیگر و طرد انگلیس از سوی اتحادیه اروپا دلایل عمده اختلافات این کشورها است.
در 3 روز گذشته در وین چه گذشت؟ از خوش‌بینی باقری به حصول توافق تا تلاش‌های بی‌فرجام صهیونیست‌ها
یکشنبه 1400/09/21 ساعت 15:03
در 3 روز گذشته در وین چه گذشت؟ از خوش‌بینی باقری به حصول توافق تا تلاش‌های بی‌فرجام صهیونیست‌ها
از روز پنجشنبه 18 آذر ادامه دور هفتم مذاکرات در شهر وین در جریان است و مذاکره‌کننده ارشد کشورمان هرگونه عقب‌نشینی ایران را رد کرد و گفت به حصول توافق خوش‌بین است ولی ایران ساده‌اندیش نخواهد بود.
آدرس غلط آمریکا با رسم‌الخط عبری!
شنبه 1400/09/20 ساعت 20:33
نورنیوز بررسی کرد؛
آدرس غلط آمریکا با رسم‌الخط عبری!
در مجموعه رفتار و گفتار مقامات آمریکایی تاکنون، نشانه امیدوار کننده‌ای که از اراده این کشور برای دستیابی به توافق خوب خبر بدهد، دیده نشده و در سیاست آمریکا نسبت به ایران، همچنان «تهدید و تحریم» حرف اول را می‌زند.
ساز ناکوک تروئیکا علیه اتحادیه اروپا و روند مذاکرات وین
جمعه 1400/09/19 ساعت 22:11
اختصاصی نورنیوز؛
ساز ناکوک تروئیکا علیه اتحادیه اروپا و روند مذاکرات وین
تروئیکای اروپایی در ادامه اقدامات خود پس از نشست هفته قبل، تلاش بسیاری را برای تغییر ریل مذاکرات انجام داده‌اند تا از این رهگذر سه هدف «امتیازگیری از چین و روسیه»، «امتیازگیری از ایران» و «امتیازگیری از اتحادیه اروپا» را برآورده سازند.
تعاملات نزدیک و مثبتی میان ایران و آژانس آغاز شده است
پنج‌شنبه 1400/09/18 ساعت 21:25
اختصاصی نورنیوز؛
تعاملات نزدیک و مثبتی میان ایران و آژانس آغاز شده است
دیپلماسی فعال ایران و گفتگوی مستمر و نزدیک با طرف‌های اروپایی، چین و روسیه در کنار تعامل مثبت ایران با آژانس وفق تعهدات پادمانی، ابهامات ایجاد شده از سوی صهیونیست‌ها در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران را از میان برد و جعلی بودن ادعاهای مطرح شده را اثبات کرد.
نظرات

آخرین اخبار
بازگشت تیم ملی فوتبال به ایران
جزئیات آیـیـن تشییـع و تدفـیـن پیـکـر شهید تنگسیری در آبادان
اوج بازگشت مسافران از فردا؛ تهران و البرز پرترددترین استان‌ها
با شهادت دریابان تنگسیری، خللی در اقتدار ایران ایجاد نمی شود
کشف محموله بزرگ مخابراتی جاسوسی/ بازداشت 8 عضو گروهک‌های تجزیه‌طلب
قانون اعدام اسرای فلسطینی عقب‌گردی خطرناک به سوی بربریت است
شهادت 24 کادر درمان در جنگ رمضان
هشدار دوباره سپاه نسبت به هرگونه اقدام تروریستی علیه ایران
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به خرمشهر/شهادت 5نفر در میانه
مسافران جاده ای بخوانند
ضربات سنگین ایران به تل‌آویو، مقامات صهیونیستی را به محل حادثه کشاند
یک فروند پهپاد «لوکاس»در غرب کشور منهدم شد
نورنما| فلز زدن جنگنده برای فرار از موشک پدافندی ایران
پزشکیان: 12 فروردین، روز تثبیت اراده تاریخی ملت ایران است
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/ انهدام یک فروندپهپاد لوکاس/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی
کنترل تنگه هرمز در اختیار کامل نیروی دریایی سپاه است
واکنش شکیب شجره و الهام پاوه‌نژاد به حملات اخیر امریکا و اسرائیل
حیات سیاسی نتانیاهو به خون‌های جنگ علیه ایران گره خورده است
توصیه فرمانده نیروی زمینی ارتش به خانواده نظامیان آمریکایی
سفر زمینی به عراق برقرار است
قالیباف خطاب به فعالان بازارهای جهانی: فریب نخورید
نورویدئو| فرجام خطرناک امنیت فروشی آمریکا در خلیج فارس
خسارت جنگ به 115 هزار واحد غیرنظامی/ بیشترین تخریب در تهران
آمریکا به دلیل محاسبه غلط و تحریک اسرائیل وارد جنگ شد
هیچ اختلافی در داخل وجود ندارد
تعطیلی 4 بوستان تهران در روز طبیعت
ظریف: ترامپ به زودی می‌رود اما ایران همیشه می‌ماند
نامه نرگس آبیار به اعضای آکادمی اسکار: «سکوت خود را بشکنید»
ایران مصوبه اعدام اسرای فلسطینی را محکوم کرد
آخرین‌ وضعیت ترافیکی و جوی محورهای مواصلاتی کشور
صدور کیفرخواست برای 4 متهم پرونده موسسه قرض الحسنه روستای زرندین در نکا
لغو امتحانات هماهنگ کشوری متوسطه اول/آغاز امتحانات از 9 خرداد
دستور نتانیاهو به ارتش برای تخریب منازل در جنوب لبنان
تایلند ادعا کرد با ایران برای عبور نفتکش‌ از هرمز به توافق رسیده
هیچ‌کس نمی‌داند چه در سر ترامپ می‌گذرد
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
محدود کردن عرضه سوخت در جایگاه‌های اندونزی
بدرقه اهالی پایتخت با شهیدان تنگسیری و اسحاقی+ فیلم
کاهش بیش از 7 میلیون بشکه تولید روزانه نفت اوپک
آماده‌باش شهرداری تهران برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده
پیام وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
حملات پهپادی ارتش به محل استقرار هواپیماهای آواکس و سوخت رسان و پایگاه‌های آمریکا
واردات گاز طبیعی مایع کشورهای آسیایی از خلیج فارس به کمترین میزان در 6 سال گذشته رسید
انهدام پهپاد دشمن توسط سامانه پدافندی غرب کشور
عضو مستعفی دولت آمریکا: اول باید اسرائیل را مهار کنیم
واکنش سینا حجازی نسبت به شهادت دانش‌آموزان میناب
اخراج کارگران از شرکت‌های انگلیس به دلیل گرانی انرژی
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ در شمال تهران