×
سیاسی
شناسه خبر : 82902
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/09/21 ساعت 14:47

عملیات پیچیده«Blame Game»غرب در وین/بازی رسانه‌ای با منابع ناشناس

جربه مذاکرات سال 2015 و ماقبل آن که منجر به امضای برجام شد، حکایت از این دارد که غربی‌ها همزمان با حضور پای میز مذاکره، رسانه‌های خود را برای جنگ روانی علیه طرف مقابل آماده می‌کنند.

نورنیوز-گروه سیاست: دور جدید مذاکرات ایران و اعضای ۱+۴ از روز پنج‌شنبه (۱۹ آذر) از سر گرفته شد. این مذاکرات پس از وقفه‌ای چند روزه در حالی پیگیری شد که هیئت مذاکره کننده کشورمان با ارائه دو سند مکتوب در موضوعات رفع تحریم‌ها و هسته‌ای، به کلی روند مذاکرات را تغییر داد و راه را برای هرگونه بهانه‌جویی از طرف غربی‌ها بست.

اختیارات گسترده تیم مذاکره‌کننده ایرانی

علیرغم اینکه تیم مذاکره‌کننده ایرانی از اختیارات گسترده در تصمیم‌گیری برخوردار است، اما تیم‌های اروپایی حاضر در مذاکرات باید برای تصمیم‌گیری در خصوص کوچک‌ترین مسائل به پایتخت‌های خود بازگردند؛ به همین خاطر اروپایی‌ها پس از آغاز دور هفتم مذاکرات تصمیم گرفتند چند روزی وین را ترک کنند.

اما نکته‌ی مهمی که لازم است در این گزارش به بررسی آن بپردازیم، نحوه مواجهه رسانه‌های غربی با جو حاکم بر مذاکرات است.

عملیات «Blame Game» غربی‌ها در مذاکرات

رسانه‌های غربی که در این مدت اخبار خود را با اتکا به منابع دیپلماتیک ناشناس منتشر کردند، در عمل نشان دادند هدفی به جز تخریب و برهم زدن مذاکرات ندارند. البته لازم به ذکر است تاکنون صحت هیچیک از این اخبار در عمل مورد تایید قرار نگرفت و صرفاً جوسازی رسانه‌ای از سوی لابی‌های صهیونیستی بود.

در واقع هدف از این جوسازی‌ها، اجرای عملیات «Blame Game» یا همان «بازی مقصرنمایی» از طرف کشورهای غربی علیه کشورمان است.

برای مثال در حالی‌که هیئت مذاکره کننده کشورمان بر مواضع به حق خود تاکید داشت، به یک‌باره خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع ناشناس خبری را منتشر کرد مبنی بر اینکه «ایران از مواضع قبلی خود عقب‌نشینی کرده است.»

رویترز در این خصوص نوشت: «مذاکره‌کنندگان ایرانی در وین پذیرفته‌اند که مذاکرات بر اساس محتوای متونی که تا خرداد ماه امسال مورد توافق قرار گرفته بود، ادامه پیدا کند.»

در واکنش به خبر رویترز، یک منبع آگاه ایرانی گفت: «ایران در گفتگوهای دو جانبه با چین اعلام کرده که متن شش دور قبلی مذاکرات وین قابل احترام است اما چون بر سر آن توافق نشده، قابل مذاکره خواهد بود. بر همین اساس بندهایی از متن که مغایر با توافق ۲۰۱۵ است و یا تامین کننده آن نیست، باید تغییر کند.»

در دیگر سو، روزنامه انگلیسی گاردین نیز با ادعای اینکه با تلاش چین و روسیه، موضع ایران در مذاکرات وین تعدیل شده است، این امر را عامل «نجات مذاکرات هسته‌ای از لبه پرتگاه» و ایجاد فضای «خوشبینی محتاطانه» نسبت به ادامه روند دیپلماتیک جاری توصیف کرد.

روزنامه وال‌استریت ژورنال نیز در همین راستا از ابراز تعجب و شگفتی چین و روسیه از مطالبات ایران در جریان مذاکرات خبر داد و طی مطلبی نوشت: «چینی‌ها از پیشنهادات جدید هسته‌ای ایران در دور هفتم مذاکرات وین شگفت‌زده شده و سعی کردند آن‌ها را متعادل‌تر کنند.»

برخی دیپلمات‌های اروپایی، که نام‌شان افشا نشده است، در گفتگو با وال‌استریت ژورنال مدعی شده‌اند: «مذاکره‌کننده ارشد چین در کمیسیون مشترک برجام بعد از آگاهی از پیشنهادات ایران سه ساعت با همکار ایرانی خود دو جانبه مذاکره کرد تا این پیشنهادات را متعادل‌تر کند.»

براساس ادعای این روزنامه آمریکایی، «چین به هیئت‌های مذاکره‌کننده هسته‌ای در وین گفته است که پکن می‌خواهد برنامه هسته‌ای ایران تحت کنترل بین‌المللی باشد.»

وال‌استریت ژورنال همچنین در ادامه گزارش خود، ادعایی را به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی منتشر کرده و آورده است: «چین و روسیه از عقب‌نشینی جمهوری اسلامی از توافق‌های قبلی خود در شش دور مذاکره هسته‌ای در دوران ریاست‌جمهوری حسن روحانی شگفت‌زده شده‌اند.»

چین و روسیه پیشنهادات جدید ایران را پذیرفته‌اند

اما بنابر اطلاع خبرنگار مهر، پس از ارائه دو سند عملیاتی توسط ایران، هیئت مذاکره کننده چینی متون پیشنهادی ایران را می‌پذیرد و هیئت روسی نیز پس از انجام گفتگوهای بیشتر با مذاکره‌کنندگان کشورمان، در نهایت از راهبرد اجرایی تهران استقبال می‌کند و آن را مورد پذیرش قرار می‌دهد.

رسانه‌های فارسی زبان خارجی نیز که مانند همیشه سعی در القای ناامیدی و شکست در مسیر مذاکرات را دارند، با پوشش لحظه‌ای و استناد به همین منابع نامعتبر سعی در نمایش اتحاد کشورهای چین و روسیه با اروپا و آمریکا علیه کشورمان را دارند؛ اما در فضای واقعی سیاست نه تنها این اتحاد وجود ندارد بلکه به طرز بی‌سابقه‌ای در بین کشورهای این جمع اختلافات عدیده‌ای وجود دارد.

این اختلافات به حدی است که اکنون علاوه بر اختلاف در بین سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس با سایر کشورهای اتحادیه اروپا، آمریکا نیز با اعمال تحریم علیه ۲۶ فرد و نهاد چینی، نشان داد گسل‌های عمیقی بین شرق و غرب وجود دارد.

باقری: فضاسازی دروغین نمی‌تواند خللی در جدیت مذاکره‌کنندگان وارد کند

علی باقری مذاکره‌کننده ارشد کشورمان نیز در واکنش به این جوسازی‌های رسانه‌ای در صفحه شخصی خود در توئیتر گفت: «رفتار مسئولانه ایران توافق را زنده نگه داشته است.»

وی ادامه داد: «فضاسازی دروغین خارج از اتاق مذاکره نمی‌تواند خللی در جدیت مذاکره‌کنندگان در رسیدن به توافقی که از حقوق و منافع ملت ایران صیانت کند، وارد سازد»

اما آنچه که در فضای مذاکرات جریان دارد، از این قرار است که هیئت‌های مذاکره‌کننده حاضر در وین بلافاصله پس از نشست کمیسیون مشترک، کار بر روی متون را آغاز کرده‌اند و از سوی دیگر کار جدی برای کاهش اختلافات نیز شروع شده است.

مذاکرات وارد فضای مثبت شده است

بنابر اطلاع خبرنگار مهر، در این دور از گفتگوها کار بر روی متون صرفاً به کارگروه‌ها محدود نیست و طرفین در فرمت‌ها و سطوح مختلف در حال کار در دو حوزه رفع تحریم و هسته‌ای هستند.

اما نکته قابل توجه در جریان مذاکرات وین، تحرکات سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی است چراکه همزمان با حاکم شدن فضای مثبت و واقع‌بینانه در روند مذاکرات، این رژیم با آغاز جنگ رسانه‌ای به دنبال نمایش عقب‌نشینی ایران از مواضع و مطالبات به حق خود است.

تجربه مذاکرات سال ۲۰۱۵ و ماقبل آن، که در نهایت منجر به امضای سند برجام شد، حکایت از این دارد که غربی‌ها همزمان با حضور پای میز مذاکره، رسانه‌های خود را برای جنگ روانی علیه طرف مقابل آماده می‌کنند. از این رو با آغاز هر دور از مذاکرات، اخباری به نقل از منابع آگاه و دیپلمات‌های ناشناس منتشر می‌شود که می‌توان گفت هرکدام از این منابع یا وجود خارجی ندارند یا دیپلمات‌هایی هستند که در چارچوب سناریوی جنگ روانی، اطلاعات دروغین در اختیار رسانه‌ها قرار می‌دهند تا بتوانند با تهییج افکار عمومی، از طرف ایرانی امتیازات بیشتری بگیرند.


مهر
اخبار مرتبط
از اختلاف اروپا و آمریکا تا همراهی چین و روسیه
یکشنبه 1400/09/21 ساعت 16:55
از اختلاف اروپا و آمریکا تا همراهی چین و روسیه
اختلافات میان کشورهای 1+4 و آمریکا طی روزهای گذشته رو به فزونی گذاشته است. تحریم‌های جدید آمریکا علیه چین و روسیه از یک سو، تغییر نخست وزیر آلمان از سوی دیگر و طرد انگلیس از سوی اتحادیه اروپا دلایل عمده اختلافات این کشورها است.
در 3 روز گذشته در وین چه گذشت؟ از خوش‌بینی باقری به حصول توافق تا تلاش‌های بی‌فرجام صهیونیست‌ها
یکشنبه 1400/09/21 ساعت 15:03
در 3 روز گذشته در وین چه گذشت؟ از خوش‌بینی باقری به حصول توافق تا تلاش‌های بی‌فرجام صهیونیست‌ها
از روز پنجشنبه 18 آذر ادامه دور هفتم مذاکرات در شهر وین در جریان است و مذاکره‌کننده ارشد کشورمان هرگونه عقب‌نشینی ایران را رد کرد و گفت به حصول توافق خوش‌بین است ولی ایران ساده‌اندیش نخواهد بود.
آدرس غلط آمریکا با رسم‌الخط عبری!
شنبه 1400/09/20 ساعت 20:33
نورنیوز بررسی کرد؛
آدرس غلط آمریکا با رسم‌الخط عبری!
در مجموعه رفتار و گفتار مقامات آمریکایی تاکنون، نشانه امیدوار کننده‌ای که از اراده این کشور برای دستیابی به توافق خوب خبر بدهد، دیده نشده و در سیاست آمریکا نسبت به ایران، همچنان «تهدید و تحریم» حرف اول را می‌زند.
ساز ناکوک تروئیکا علیه اتحادیه اروپا و روند مذاکرات وین
جمعه 1400/09/19 ساعت 22:11
اختصاصی نورنیوز؛
ساز ناکوک تروئیکا علیه اتحادیه اروپا و روند مذاکرات وین
تروئیکای اروپایی در ادامه اقدامات خود پس از نشست هفته قبل، تلاش بسیاری را برای تغییر ریل مذاکرات انجام داده‌اند تا از این رهگذر سه هدف «امتیازگیری از چین و روسیه»، «امتیازگیری از ایران» و «امتیازگیری از اتحادیه اروپا» را برآورده سازند.
تعاملات نزدیک و مثبتی میان ایران و آژانس آغاز شده است
پنج‌شنبه 1400/09/18 ساعت 21:25
اختصاصی نورنیوز؛
تعاملات نزدیک و مثبتی میان ایران و آژانس آغاز شده است
دیپلماسی فعال ایران و گفتگوی مستمر و نزدیک با طرف‌های اروپایی، چین و روسیه در کنار تعامل مثبت ایران با آژانس وفق تعهدات پادمانی، ابهامات ایجاد شده از سوی صهیونیست‌ها در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران را از میان برد و جعلی بودن ادعاهای مطرح شده را اثبات کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
تنیسور ایرانی با پیروزی مقابل روسیه فینالیست شد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
کاخ سفید تکذیب کرد!
درس‎های استراتژیک هفت‎گانه در جنگ 12 روزه
اقتصاد، سلامت و زندگی؛ قربانیان پنهان آلودگی هوا
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(70) «بشاگرد»
میراث ایستادگی؛ از اردوگاه‌های بعث تا میدان جنگ 12 روزه
واریز سود سهام عدالت 1403 چه زمانی آغاز می شود؟
سخنگوی وزارت خارجه ایران: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 26 مرداد + پخش زنده
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
X
آگهی تبلیغاتی