×
سیاسی
شناسه خبر : 81866
تاریخ انتشار : شنبه 1400/09/20 ساعت 14:46
منافع کشورهای عربی و مذاکرات وین

نورنیوز بررسی کرد؛

منافع کشورهای عربی و مذاکرات وین

اعمال تحریم‌ها صرفا تحریم ایران نبوده، بلکه با توجه به ظرفیت‌های بزرگ اقتصادی ایران، این کل منطقه است که مورد تحریم قرار گرفته و در اصل غرب با این تحریم‌ها بدنبال جلوگیری از تبدیل شدن غرب آسیا به منطقه‌ای مستقل، پیشرفته و دارای جایگاه جهانی است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دور جدید مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۴ در حالی از روز پنج‌شنبه در وین با محوریت لغو تحریم‌ها از سر گرفته شده که «فیصل بن‌فرحان» وزیر خارجه سعودی اعلام کرد، ریاض امیدوار است این مذاکرات از منافع کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس محافظت کند.

انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجی امارات متحده عربی نیز در اظهار نظری مشابه روز پنج شنبه گذشته گفت: ما چشمانمان به روند برجام است و امیدواریم مذاکرات هسته‌ای که در وین بین ایران و قدرت های جهانی در جریان است، موفقیت‌آمیز باشد و مایل هستیم شاهد ادامه روند گفتگوهای منطقه ای باشیم.

در حالی که هر دو مقام ارشد سعودی و اماراتی در اظهارات خود به تامین منافع کشورهای منطقه از رهگذر موفقیت مذاکرات وین اشاره کرده‌اند، سوال مطرح در این خصوص این است که  منافع مورد اشاره چیست و چگونه در روند مذاکرات می‌تواند تامین شود؟
آمریکا و کشورهای غربی طی سال‌های گذشته همواره تلاش کرده‌اند که در چارچوب پیگیری راهبرد ایران‌هراسی و با بهره‌گیری از ابزارهای سیاسی، رسانه‌ای و امنیتی، توان دفاعی و هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را تهدیدزا جلوه داده و کشورهای منطقه از جمله کشورهای عربی را گرفتار اشتباه محاسباتی کنند.

اتخاذ این رویکرد و توسعه فضای بی‌اعتمادی میان کشورهای منطقه بستر مناسبی را برای فروش انبوه سلاح به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس فراهم نموده و سرمایه قابل توجهی را که باید صرف توسعه و رفاه مردم منطقه شود عملا به جیب کارخانه‌جات اسلحه‌سازی غرب سرازیر کرده است.

در کنار شکل‌گیری چنین شرایطی، عملا امکان تبادل ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و فناوری در حوزه‌های مختلف میان کشورهای منطقه به حداقل رسیده و تولید علم در کشورهای همسایه نتوانسته در روند هم‌افزا قرار بگیرد.

جوسازی‌های دروغین علیه برنامه‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران نیز عملا مانع از همگرایی هسته‌ای صلح‌آمیز میان کشورهای منطقه و برخوردار شدن همگان از دستاوردهای بومی صنعت هسته‌ای ایران در عرصه‌های علمی، پزشکی، انرژی و... شده است.

عدم شکل‌گیری بستر مناسب برای تبادل ظرفیت‌های منطقه‌ای موجب شده که همسایگان خلیج فارس شامل ایران و کشورهای عربی و در سطح کلان‌تر کشورهای غرب آسیا که از توانمندی‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بسیاری برای تبدیل شدن به یک قدرت منطقه‌ای و جهانی برخوردارند، همچنان در دایره رقابت‌های غیر سازنده باقی بمانند و متناسب با ظرفیت‌های سرشار اقتصادی خود رشد نکنند. 

در این میان اعمال تحریم‌های غیر قانونی و ظالمانه علیه ایران و وادارسازی سایر کشورها به پیروی از آن را باید یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های محدودسازی روابط همه جانبه میان کشورهای منطقه قلمداد کرد.

  توجه به این نکته ضروری است که بدانیم اعمال تحریم‌ها صرفا تحریم ایران نبوده، بلکه با توجه به ظرفیت‌های بزرگ اقتصادی ایران، این کل منطقه است که مورد تحریم قرار گرفته و در اصل غرب با این تحریم‌ها بدنبال جلوگیری از تبدیل شدن غرب آسیا به منطقه‌ای مستقل، پیشرفته و دارای جایگاه جهانی است. 

از سوی دیگر؛ آمریکا با سیاست ایران‌هراسی، در کنار محرومیت‌های اقتصادی تحمیلی به منطقه به توجیه توسعه نظامی‌گری‌ و حتی حمایتش از تروریسم و رژیم صهیونیستی به عنوان عاملان بحران‌های منطقه پرداخته و هزینه‌های بسیاری را به کشورهای عربی تحمیل کرده است که سازش مجانی برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی نیز از تبعات این باج‌خواهی آمریکایی است. 

رفتارهای بحران‌ساز آمریکا در منطقه و حمایت از رژیم صهیونیستی نشان داده که غرب هرگز به دنبال کمک به توسعه و پیشرفت کشورهای منطقه حتی متحدان عرب خود نبوده و صرفا در چارچوب سلطه‌گری و غارت کشورها گام بر می‌دارد. 

بر این اساس؛ اگر کشورهای عربی حوزه جنوبی خلیج فارس به دنبال تامین منافع خویش در قبل مذاکرات وین هستند به جای همراهی با سیاست تحریم و تهدید غرب علیه ایران باید در چارچوب منطق واقع‌گرایانه، به تلاش برای لغو تحریم‌ها و مقابله با تهدیدات علیه ایران گام بردارند.

قدرت‌های بزرگی چون چین و روسیه نیز با اشراف کامل نسبت به سیاست‌های مخرب آمریکا و غرب و استفاده غیر قانونی از ابزار تحریم علیه سایر کشورها امروز بر لزوم کنار نهادن زبان تهدید و تحریم غرب علیه ایران تاکید و لغو تحریم‌ها  را زمینه‌ساز تبادل ظرفیت‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی کشورهای منطقه و جهان می‌دانند.

در صورتی که آمریکا و غرب با عبور از رفتار سیاسی و گام نهادن در مسیر تعامل حقوقی بر مبنای برجام، اراده دستیابی به توافق خوب را داشته باشند به طور قطع کشورهای منطقه می‌توانند با پایه‌گذاری مناسباتی جدید، شرایط را برای رفع سوءتفاهم‌های موجود فراهم کرده و با توسعه روابط سیاسی و اقتصادی پایه‌های صلح و امنیت پایدار در منطقه را تقویت کنند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
اسکای‌نیوز: اختلافاتی میان آمریکا و اسرائیل درباره برنامه هسته‌ای ایران به وجود آمده است
دوشنبه 1400/09/22 ساعت 19:44
اسکای‌نیوز: اختلافاتی میان آمریکا و اسرائیل درباره برنامه هسته‌ای ایران به وجود آمده است
شبکه اسکای نیوز به نقل از منابع آمریکایی اعلام کرد که واشنگتن نسبت به هرگونه تحرک یکجانبه از سوی اسرائیل علیه ایران به این رژیم هشدار داده است.
پیام‌های مثبت کشورهای عربی به ایران در هفته‌های گذشته
دوشنبه 1400/09/22 ساعت 13:19
پیام‌های مثبت کشورهای عربی به ایران در هفته‌های گذشته
برخی کشورهای عربی پیام‌هایی فرستاده و تمایل خود را برای توسعه روابط با تهران جدای از اینکه چه نتیجه‌ای از مذاکرات وین حاصل خواهد، ابراز کرده‌اند.
پیمانکار طراحی آرایش سیاسی-رسانه‌ای غرب در مذاکرات وین کیست؟
دوشنبه 1400/09/22 ساعت 11:25
نورنیوز بررسی کرد؛
پیمانکار طراحی آرایش سیاسی-رسانه‌ای غرب در مذاکرات وین کیست؟
نقش پررنگ‌ دشمن قسم خورده ایران یعنی رژیم صهیونیستی در ایجاد آرایش سیاسی-رسانه‌ای ضلع غربی مذاکرات وین با سابقه‌ای که این رژیم در انجام عملیات خرابکارانه در تاسیسات هسته‌ای و ترور دانشمندان ایران دارد، هرگونه تردید در خصوص نیت غیرسازنده آمریکا و تروئیکای اروپایی در مذاکرات را بر طرف کرده است.
برگزاری نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس
دوشنبه 1400/09/22 ساعت 10:49
برگزاری نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس
وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در صد و پنجاهمین نشست این شورا که مقدمه‌ای برای نشست فردا (سه‌شنبه) سران آن به میزبانی عربستان است، شرکت کردند.
تروئیکای اروپایی بدون برنامه حتی در بهره‌گیری از تاکتیک‌های مذاکراتی!
یکشنبه 1400/09/21 ساعت 16:11
نورنیوز بررسی کرد؛
تروئیکای اروپایی بدون برنامه حتی در بهره‌گیری از تاکتیک‌های مذاکراتی!
واقعیت جاری در پشت میز مذاکرات، برخلاف جریان خبری ایجاد شده از تداوم رویکرد زیاده‌خواهانه تروئیکای اروپائی و پافشاری بر درخواست‌های فرابرجامی خبر می‌داد.
در 3 روز گذشته در وین چه گذشت؟ از خوش‌بینی باقری به حصول توافق تا تلاش‌های بی‌فرجام صهیونیست‌ها
یکشنبه 1400/09/21 ساعت 15:03
در 3 روز گذشته در وین چه گذشت؟ از خوش‌بینی باقری به حصول توافق تا تلاش‌های بی‌فرجام صهیونیست‌ها
از روز پنجشنبه 18 آذر ادامه دور هفتم مذاکرات در شهر وین در جریان است و مذاکره‌کننده ارشد کشورمان هرگونه عقب‌نشینی ایران را رد کرد و گفت به حصول توافق خوش‌بین است ولی ایران ساده‌اندیش نخواهد بود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اسنپ‌چت به موتور جست‌وجوی هوش مصنوعی مجهز می‌شود
آیا ورزشکاران جوان باید کراتین مصرف کنند؟
کاهش اعتیاد به گوشی با قاب فولادی
مکرون «بدترین» رئیس‌جمهور فرانسه در 60 سال اخیر
گوترش: جهان در جلوگیری از گرمایش زمین شکست خورده است
رسانه‌های اسرائیلی: حملات به لبنان با هماهنگی آمریکا انجام می‌شود
ویتکاف موسسه صلح نوبل را به تقلب علیه ترامپ متهم کرد!
پهپاد، فرودگاه سوئد را تعطیل کرد
اقدام خصمانه وزارت خزانه داری آمریکا علیه افراد مرتبط با حزب‌الله
هشدار اتحادیه اروپا درباره رقابت‌ تسلیحاتی جدید میان روسیه و آمریکا
عون: حملات امروز اسرائیل، یک جنایت کامل است
هکرهای ایرانی به ایمیل جان بولتون دست یافته‌اند
مذاکرات استانبول متوقف شد
اعلام لیست نامزدهای بهترین بازیکن سال/نبود دو بازیکن مطرح در لیست فیفا
کاهش 140 میلیارد مترمکعبی بارش‌های کشور
هشدار مصر نسبت به اعزام نیروی بین‌المللی برای خلع سلاح حماس
نگرانی ناتو از «همکاری بی‌سابقه» ایران و روسیه
استاندار تهران: حریم پایتخت خط قرمز دولت است
اکسیوس: قزاقستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد
خداحافظی «عموری» از فوتبال
ویتکاف مدعی پیوستن کشوری دیگر به توافق سازش با اسرائیل شد
مرزبانان پاکستان و افغانستان به روی هم آتش گشودند
تظاهرات بزرگ ضد ترامپ در واشنگتن دی سی
پیروزی والیبال زیر 16 سال دختران آسیا مقابل استرالیا
مسئول لبنانی: حملات دشمن ما را نمی‌ترساند
پزشکیان: افتخار من به نسل جوانی است که آینده را خواهد ساخت
گزارش تصویری | درون گنجینه فرعون مصر
کاهش 10 درصدی پروازهای آمریکا به دلیل تعطیلی دولت
پیروزی تیم ملی والیبال ایران مقابل قطر
تعویض رایگان قطعه معیوب 3 خودرو از سوی ایران خودرو
نجات 8 نفر از جمله یک کودک دو ساله در آتش‌سوزی یک ساختمان اداری
عناوین سلطنتی شاهزاده انگلیسی رسماً لغو شد
خرسندی ترامپ از بازنشستگی پلوسی
رئیس‌جمهور: اختلافات و دعواهای جناحی را کنار بگذاریم
رونالدو: جنون قهرمانی در جام‌جهانی ندارم
نماینده حزب‌الله: رژیم صهیونیستی تعهدی به توقف عملیات‌های خصمانه ندارد
واکنش قالیباف به انتخاب شهردار نیویورک
راه‌های جایگزین برای تردد در روز جمعه در اطراف میدان انقلاب
پول زائرانی که زمینی از عربستان بازگشتند، پس داده شد
ترکیه اس-400 را رها نمی‌کند و بر سر اف-16 چانه می‌زند
وزیر اقتصاد: گمرکات به بخش خصوصی واگذار می شود
جدول لیگ برتر ایران در پایان دیدارهای امروز
موافقت «نیروهای پشتیبانی سریع» با آتش بس در سودان
سینمای ایران در جاده موفقیت اوراسیا
قیمت‌ ارز ترجیحی تغییری نکرده است
گونه جدید کرونا با «گلودرد تیغی» در حال گسترش است+فیلم
حماس: اقدام بن‌گویر در النقب، تجلی آشکار تروریسم سازمان‌یافته است
پزشکیان: تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
زهران ممدانی تیم انتقال قدرت کاملاً زنانه خود را معرفی کرد
آبفا: ذخیره سدهای تهران به 5 درصد رسید
X
آگهی تبلیغاتی