×
فرهنگی
شناسه خبر : 81786
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/09/17 ساعت 15:35
تاثیر قابل توجه واکسن کووید-19 بر بیماران مبتلا به سرطان

تاثیر قابل توجه واکسن کووید-19 بر بیماران مبتلا به سرطان

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی، تاثیر واکسن‌های کووید-19 را بر بیماران مبتلا به سرطان مورد ارزیابی قرار دادند و تاثیر آن را مشاهده کردند.

نورنیوز-گروه جامعه: یک بررسی سراسری روی کهنه‌سربازان مبتلا به سرطان نشان می‌دهد که واکسن‌های کووید-19 مبتنی بر آران‌ای پیام‌رسان، در پیشگیری از بروز ابتلا به این بیماری در بیشتر افراد مبتلا سرطان مؤثر هستند.

پژوهشگران دریافتند که برخی از بیماران واکسینه‌شده، از جمله بیمارانی که درمان‌هایی را دریافت کرده‌اند که سیستم ایمنی آنها را شش ماه پیش از واکسیناسیون سرکوب می‌کند، طی مدت بررسی، کمتر از همتایان خود در برابر ابتلا به کووید-19 محافظت می‌شوند.

"سو یو وو"(Tsu-Yu Wu)، پژوهشگر "دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد"(Stanford Medicine) و از اعضای این گروه پژوهشی گفت: ما می‌دانیم که به طور کلی، بیماران مبتلا به سرطان و کووید-19، نتایج ضعیفی را نشان می‌دهند. هدف ما شناسایی کردن بیمارانی بود که ممکن است از مداخلات اضافی مانند واکسن تقویت‌کننده سود ببرند یا باید با مداخلات پیشگیرانه مانند داروهای ضد ویروسی خوراکی یا روش‌های مبتنی بر پادتن مونوکلونال درمان شوند. یافته اصلی پژوهش ما این است که واکسیناسیون کووید-19، راهی موثر برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری در بیشتر افراد مبتلا سرطان است.

"ناتانیل فیلمور"(Nathanael Fillmore)، پژوهشگر "مدرسه پزشکی هاروارد"(Harvard Medical School) و از اعضای این گروه پژوهشی گفت: این پژوهش، نقاط قوت سیستم ملی مراقبت بهداشتی "اداره کل بهداشت کهنه‌سربازان"(VHA) را برجسته می‌کند. دسترسی به داده‌های با کیفیت مربوط به کهنه‌سربازان در سراسر کشور، برای فعال کردن روش شبیه‌سازی دقیق این پژوهش، بسیار مهم بود.

خطر کووید-19 برای بیماران مبتلا به سرطان

بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان که به کووید-19 نیز مبتلا می‌شوند، پیامدهای ضعیفی را نشان می‌دهند و میزان مرگ و میر آنها بین 13 تا 33 درصد برآورد شده است. از آنجا که بیماران مبتلا به سرطان از آزمایش‌های ابتدایی واکسن حذف شدند، مشخص نیست که آیا واکسن‌های کووید-19 مبتنی بر آران‌ای پیام‌رسان می‌توانند از افراد مبتلا به سرطان محافظت ‌کنند یا خیر.

پژوهشگران در این پروژه، سوابق پزشکی بیش از 180 هزار بیمار اداره کل بهداشت کهنه‌ سربازان را که از اوت 2010 تا مه 2021 تحت درمان‌های گوناگون از جمله شیمی‌درمانی یا هورمون‌درمانی قرار داشتند، بررسی کردند. میانگین سنی بیماران، 73.7 بود و 94 درصد از آنها مرد بودند. از این تعداد، حدود 113 هزار نفر با یکی از دو واکسن مبتنی بر آران‌ای پیام‌رسان تاییدشده توسط "سازمان غذا و داروی آمریکا"(FDA) یعنی "فایزر"(Pfizer) و "مدرنا"(Moderna)، بین 15 دسامبر 2020 تا 4 مه 2021 واکسینه شدند. افرادی که پیشتر مبتلا به کووید-۱۹ تشخیص داده شده و واکسن "جانسون اند جانسون"(Johnson & Johnson) را دریافت کرده بودند، از این پژوهش حذف شدند.

پژوهشگران در هر روز از دوره بررسی، یک بیمار را که واکسینه شده بود با همتای خود که سابقه پزشکی مشابهی داشت اما واکسینه نشده بود، مطابقت دادند و میزان ابتلا به کووید-19 را در هر دو نفر مقایسه کردند.

آنها برای محاسبه اثربخشی واکسن، تعداد تشخیص‌های کووید-19 را در گروه‌های واکسینه‌شده و واکسینه‌نشده مقایسه کردند. آنها دریافتند که اگر 10 نفر از 100نفر واکسینه‌نشده آلوده شوند، در مقابل یک نفر از 100 نفر واکسینه شده، مبتلا می‌شود و این نشان می‌دهد که واکسن در هر 10 مورد، از 9 مورد ابتلا پیشگیری می‌کند و اثربخشی واکسن 90  درصد خواهد بود.

تاثیر به زمان وابسته است

پژوهشگران دریافتند که واکسن‌ها به طور کلی از دو هفته پس از دوز دوم، تا حدود 58 درصد در پیشگیری از ابتلا مؤثر هستند اما تاثیر این واکسن‌ها در افرادی که آخرین درمان سرطان آنها، شش ماه یا بیشتر پیش از نخستین دوز واکسن انجام شده بود، حدود ۸۵ درصد بود. واکسن‌ها در افرادی که درمان سرطان آنها سه تا شش ماه پیش از نخستین دوز آنها به پایان رسیده بود، حدود 63 درصد و در میان افرادی که درمان آنها طی سه ماه پس از نخستین دوز به پایان رسید، 54 درصد مؤثر بود. هر دو واکسن به طور مشابه مؤثر بودند.

درمان‌های سرطان، روش‌هایی مانند شیمی‌درمانی را شامل می‌شوند که می‌توانند سیستم ایمنی را سرکوب کنند و همچنین، هورمون‌درمانی که احتمال کمتری دارد که این کار را انجام دهد. در میان افرادی که درمان سرطان آنها کمتر از سه ماه پیش از نخستین دوز به پایان رسیده بود، تاثیر واکسن حدود 57 درصد و در افرادی که تحت هورمون‌درمانی قرار گرفته بودند، حدود 76 درصد مؤثر بود. تاثیر واکسن‌ها در زیرمجموعه کوچکی از بیماران مبتلا به انواع خاصی از سرطان‌های خون که می‌توانند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کنند، به طور قابل ملاحظه‌ای کمتر بود.

وو گفت: این نخستین پژوهش در مورد افراد مبتلا به سرطان است که به جای نشانگرهای جایگزین مانند سطوح تولید پادتن، یک پیامد بالینی مهم را بررسی می‌کند. ما دریافتیم که اگرچه واکسن‌ها در برخی از زیرگروه‌ها تاثیر کمتری دارند اما دلیلی برای اجتناب کردن از واکسیناسیون وجود ندارد.

این پژوهش، در مجله "JAMA Oncology" به چاپ رسید.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
فستینگ چطور به سلامت لثه ها کمک می کند؟
چرا زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند؟
نقش کلیدی ویتامین C در حفظ سلامت مغز
لوپوس چیست و چگونه می‌توان آن را زودتر تشخیص داد؟
مصرف قند با بی‌خوابی چه رابطه ای دارد؟
پشت پرده خطرناک آمپول‌های لاغری
چرا همیشه «آخر ماه» پول کم می‌آوریم؟
کشف نوعی سلول ایمنی «انتحاری» در کرم‌های پلاناریا
رئیس‌جمهور بولیوی وضعیت اضطراری اعلام کرد
اردوغان: آنها که قوی نیستند جایگاهی در میز مذاکره ندارند
هلند به باشگاه 100تایی‌های جام جهانی پیوست
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نهم
ناتوانی ارتش اسرائیل در ورود به ارتفاعات نبطیه
دستور عارف برای بسیج همگانی در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
بدرقه تیم ملی فوتبال به لس‌آنجلس با حضور تاج
دستگیری 17 نفر از مزدوران شبکه خرابکاری آمریکایی-صهیونیستی در ایلام
توقف ناگهانی قلب جادویی؛ فرناندو گاگو در اتاق عمل
واشنگتن تسلیم شد
تیراندازی در آمریکا 13 مجروح بر جای گذاشت
مالکی: تفاهمنامه آسیب دیده؛ ادامه مذاکرات به رفتار آمریکا بستگی دارد
کشف دستکند زیرزمینی باستانی در الیگودرز+ جزئیات
اولین تجربه بازیگری شروین؛ آیا «بُن سای» جادوی جدید او خواهد بود؟
توفان لاله‌های نارنجی در هیوستون و انتقام از سوئد
حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه البریج در غزه/شهادت تصویربردار شبکه الجزیره
مخبر: اگر توافق روی کاغذ بماند، جریان انرژی خاورمیانه متوقف می‌شود
شاپور رحیمی؛ اسطوره موسیقی در ICU بستری شد
اظهارات مهدی محمد نبی درباره تبعیض‌های فیفا علیه ایران
پاسخ عضو کمیته رسانه‌ای مذاکرات به ادعاهای اخیر نبویان+ اطلاعیه صدا و سیما
حماس: توافق ملی پیش از انتخابات شورا، حیاتی است
نبطیه لبنان زیر آتش سنگین/ دستور نتانیاهو و کاتس برای توقف حملات به لبنان!
نورنما | آتش سوزی مهیب معبد چوبی 124 ساله در اوبیهیرو ژاپن
نرخ جدید خرید مرغ مازاد تصویب شد
رونالدینیو در 46 سالگی به مستطیل سبز بازگشت
قدردانی رئیس‌جمهور از نقش سازنده اسلام آباد در روند دیپلماتیک منجر به توافق پایان جنگ
بلیت پخش سینمایی بازی ایران و بلژیک چقدر فروخت؟
قلعه‌نویی: تیم ملی ایران برای تاریخ‌سازی مقابل بلژیک آماده است
امکان استعلام ممنوع‌الخروجی قضایی فراهم شد
کالاهای لبنانی دوباره به بازارهای عربستان سرازیر شدند
انتقاد ایران از محدودیت استرالیا علیه پزشکان منتقد رژیم صهیونیستی
شفاف سازی ایران خودرو درباره قیمت جدید محصولات+ نامه
ادعای جدید سنتکام درباره تنگه هرمز
الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است
ادعای ترامپ : می توانم جلوی حمله اسرائیل به لبنان را بگیرم
مشکل منیرالحدادی برای ماندن در استقلال حل شد
نشست سران قوا در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد
ترامپ : اگر من نبودم اسرائیل وجود نداشت
اعتراف رابرت مالی به شکست آمریکا در جنگ با ایران
ممنوعیت عزاداری حسینی در بحرین برای چهارمین روز متوالی
اعتراف ترامپ به ناکامی در جنگ: با ادامه بمباران تنگه هرمز باز نمی‌شد
جرمی دوکو به بازی با ایران نمی‌رسد؟