×
سیاسی
شناسه خبر : 81744
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/09/16 ساعت 18:38
آغاز دور بعدی مذاکرات وین و چند پیام مهم

نورنیوز بررسی کرد؛

آغاز دور بعدی مذاکرات وین و چند پیام مهم

امروز با اعلام زمان آغاز دور بعدی مذاکرات در پنج‌شنبه جاری، عملیات روانی و فضاسازی رسانه‌های غربی و صهیونیستی برای منفعل‌سازی تیم مذاکره‌کننده ایران در این مرحله به ایستگاه پایانی رسید اما این جدال سخت تا روشن شدن نتیجه نهایی ادامه می‌یابد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و ۱+۴ روز پنجشنبه در وین مذاکرات خود را از سر می‌گیرند.

این موضوع در تماس تلفنی روز دوشنبه «علی باقری» مذاکره‌کننده ارشد کشورمان با «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک هماهنگ و نهایی شد.

دور دوم مذاکرات وین در حالی پس از پنج روز مذاکره مقدماتی در هفته گذشته از سر گرفته خواهد شد که ارزیابی‌ها نشان از مسیری سخت پیشِ روی هیئت ایرانی برای احقاق حقوق ملت دارد.

پس از اعلام ارائه دو متن پیشنهادی در مورد لغو «تحریم‌ها» و «موضوعات هسته‌ای» از سوی هیئت مذاکره‌کننده ایرانی به طرف‌های حاضر در مذاکرات، فضاسازی رسانه‌ای گسترده‌ای برای مخدوش نشان دادن ابتکار سازنده ایران آغاز شد.

در حالی که هیچ اظهارنظر رسمی از سوی نمایندگان کشورهای حاضر در مذاکرات در خصوص متن ایران انجام نشد، رسانه‌های غربی از غیر قابل پذیرش بودن پیش‌نویس‌های ارائه شده خبر دادند و سعی کردند با توجه به تصمیم مذاکره‌کنندگان برای بازگشت به کشورهایشان برای مشورت، خاتمه این دور از مذاکرات را با کلیدواژه‌هایی چون توقف، ناامیدکننده، بن‌بست، بی‌فرجام و... معرفی کنند.

گرچه در طول هفته جاری روند مشکوک افزایش نرخ ارزهای خارجی که «نورنیوز» قبلا به دلایل و ریشه‌های آن اشاره کرده بود، موجب هم‌افزایی منفی با فضاسازی رسانه‌های غربی شد اما ورود هوشمندانه دولت به کنترل بازار موجب تغییر وضعیت و آغاز سیر نزولی در بازار ارز گردید.

از آن سو؛ جبهه فعال دیگری با هدف جلب افکار عمومی و نخبگان نسبت به تهدیدآمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران با تلاش مقامات و رسانه‌های رژیم صهیونیستی شکل گرفت و با جعل و انتشار دروغ بزرگ آغاز غنی‌سازی ۹۰ درصد از سوی ایران واکنش‌هایی را در سطح رسانه‌های غربی ایجاد کرد.

ایران اما با تاکید بر موضع اصولی خود در خصوص محوریت داشتن لغو تحریم‌ها برای شکل‌گیری توافق خوب رسما اعلام کرد که متن‌های ارائه شده کاملا منطبق بر توافقات پذیرفته شده در برجام است و هیچ موضوعی که بتوان از آن به عنوان مطالبه خارج از تعهدات کشورها یاد کرد در پیشنهادات وجود ندارد.

تداوم اظهارات کلی و غیر مستند در رسانه‌های غربی و عدم اشاره به موضوعاتی که از نظر آنها غیر قابل قبول و خارج از توافقات است نیز نشان داد که دفاع ایران از پیش‌نویس‌های ارائه شده کاملا مستند بوده و طرف‌های غربی صرفا به دنبال هیاهو برای افزایش فشار و امتیازگیری هستند و گزاره مستندی برای رد پیش‌نویس‌های ایران ندارند.

جمهوری اسلامی ایران نه تنها از هیاهوهای ایجاد شده که برخی از آنها را باید تاکتیک مذاکراتی قلمداد کرد، منفعل نشد بلکه با تداوم روشنگری و تبیین مواضع خود و همچنین پیگیری دیپلماسی فعال، میدان‌داری کرد و اجازه نداد که فضاسازی سنگین ایجاد شده روند آغاز شده را به بی‌راهه ببرد.

فعالیت معنادار ایران در حوزه دیپلماسی از جمله سفر مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی به ایران و ملاقات او با رییس جمهور و دبیر شورای عالی امنیت ملی و تداوم رایزنی‌های سیاسی با شرکای اصلی ایران به ویژه چین و روسیه و سفر مذاکره‌کننده ارشد ایران به مسکو طی این چند روز نشان داد که ایران با اراده جدی و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های در اختیار، مصمم به پیشبرد برنامه خود برای رفع تحریم‌ها و دستیابی به توافق خوب است.

امروز و با اعلام زمان آغاز دور بعدی مذاکرات در پنج‌شنبه جاری، عملیات روانی و فضاسازی رسانه‌های غربی و صهیونیستی برای منفعل‌سازی تیم مذاکره‌کننده ایران در این مرحله به ایستگاه پایانی رسید و با ناکامی پایان یافت.

به طور قطع روند افزایش فشار روانی و سیاسی به ایران برای عقب‌نشینی از مواضع اصولی خود و پذیرش تسلیم پایان نخواهد یافت و این جدال سخت تا روشن شدن نتیجه نهایی ادامه می‌یابد اما تحولات این مرحله از مذاکرات به روشنی نشان داد که ایران برای هرگونه وضعیت پیش‌بینی شده یا غیر مترقبه خود را آماده نموده و مصمم به ادامه مسیر برای لغو و بی‌اثر کردن تحریم‌ها است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حادثه در جنوب شرقی بندری عمان
ادعای ارتش صهیونیستی درباره هدف قرار دادن نیروهای حزب‌الله
واکنش حماس به بیانیه واشنگتن و اعراب
شکاف عمیق در ساختار امنیتی صهیونیست‌ها
مازندران در انتظار سامانه بارشی جدید؛ شنا در دریای خزر ممنوع
بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت بازی آلمان، هلند و ژاپن
واکنش صریح ایتالیا :ما در جنگ ایران مشارکت نداشتیم
جادوی تاکتیکی در خدمت آلمان/پایان طلسم 10 ساله ژرمن ها با ناگلزمان
پشت‌پرده تغییرات نظامی رژیم صهیونیستی در جبهه لبنان؛ تخلیه یا جابه‌جایی؟
پاسخ تأمین اجتماعی به ابهامات متناسب‌سازی بازنشستگان+ نحوه اعتراض
ستاره 80 میلیون یورویی که با دعای مادرش می‌جنگد؛ راز شماره 6 اکوادور چیست؟
روسیه: توافق ایران و آمریکا باید در شورای امنیت تصویب شود
ایران 0 - 3 آمریکا ؛شاگردان پیاتزا حریف قدرت سوم جهان نشدند
نورویدئو | وقتی جنگ نتیجه نداد؛ ترامپ در جست‌و‌جوی پیروزی روی کاغذ
فردا دیدار سرنوشت‌ساز پرسپولیس و چادرملو برای سهمیه آسیا
چراغ سبز اعراب به تفاهم ایران و آمریکا؛ جزئیات بیانیه راهبردی شورای همکاری
حسرت 100 ساله برای 127 کشور؛ کدام تیم‌ها هرگز به جام جهانی نرسیده‌اند؟
پزشکیان: کشور امام حسینی نباید جایگاه فقر، گرسنگی و تبعیض باشد
رونمایی از هفتمین نخست وزیر انگلیس
ایتالیا خبر در اختیار گذاشتن پایگاه برای حمله به ایران را تکذیب کرد
گزارش تصویری| عزاداری عاشورای حسینی در سراسر کشور
مستند تاریخچه انستیتو پاستور ؛ روایت یک قرن بالندگی
آماده باش حشد الشعبی و نیروهای امنیتی درپی انفجار انبار مهمات
بیانیه حماس علیه طرح کوچ اجباری
تنش در نزدیکی تنگه هرمز / نفتکش‌ها تغییر مسیر دادند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هفدهم
عراقچی: ایران آماده کمک به مردم زلزله زده ونزوئلا است
اعترافی که تکذیب شد؛ یا تکذیبی که اعتراف بود؟
تداوم هماهنگی‌های تهران و مسقط با محوریت تنگه هرمز
خروج عراق از اوپک؛ از شایعه تا واقعیت
ابراز همدردی پزشکیان و اعلام آمادگی برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
محورهای راهبردی گفت‌وگوی عربستان و آمریکا در منامه
ادعای جنجالی جی‌دی ونس: توافق برای ایجاد کانال نظامی مستقیم میان ایران و آمریکا
وعده رفع اختلال بانکی محقق نشد؛ تداوم مشکلات در همراه‌بانک‌ها
رایزنی وزرای خارجه ایران و ایتالیا
عملیات فرانسه علیه «ناوگان سایه» روسیه با توقیف نفتکش
هشدار عاشورایی انصارالله به حضور اسرائیل در باب‌المندب
خودرو بخریم یا دست نگه داریم؟ / تحلیل سیگنال‌های جدید بازار و آینده قیمت‌ها
افشاگری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از جنگ اقتصادی علیه ایران
نوراینفو | عواملی که خطر گرمازدگی را افزایش می دهد
درخشش سینماگران ایرانی در فهرست جدید آکادمی اسکار
خط‌ و نشان تازه وزیر خارجه آمریکا در بحرین
پایان 16 سال انتظار در ظهر عاشورا
چالش عجیب اخلاقی در گروه D جام جهانی
چرا بازیکنان جام جهانی جوراب‌های خود را سوراخ می‌کنند؟
واکنش عجیب فیفا به حاشیه نمادهای رنگین‌کمانی در بازی ایران و مصر
آیا شعار علیه آمریکا و آتش‌زدن پرچم ممنوع شده است؟
واکنش قالیباف به ادعای خرید محصولات کشاورزی آمریکا توسط ایران
164 کشته و هزار زخمی در زلزله 7ریشتری کاراکاس؛ هشدار سونامی در کارائیب
ترافیک سنگین در محور چالوس و مرزن‌آباد؛ آغاز موج بازگشت مسافران از عصر امروز