×
سیاسی
شناسه خبر : 81673
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/09/14 ساعت 13:28
سفر مکرون به منطقه و نقد کردن چک‌های میلیارد دلاری ایران‌هراسی

نورنیوز بررسی کرد؛

سفر مکرون به منطقه و نقد کردن چک‌های میلیارد دلاری ایران‌هراسی

سفر اخیر مکرون به منطقه و نقد کردن چک‌های میلیارد دلاری مربوط به پرونده ایران‌هراسی آشکارا نشان می‌دهد که غربی‌ها برای «مذاکرات» اصالتی قائل نیستند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه  روز جمعه در آغاز سفر دو روزه خود به کشورهای حوزه خلیج فارس در امارات متحده عربی با «محمد بن‌زاید» ولیعهد ابوظبی دیدار کرد.

پس از این دیدار، علاوه بر چند توافق تجاری به ارزش چند میلیارد یورو، اعلام شد که دو کشور قراردادی به ارزش ۱۴ میلیارد یورو برای فروش هشتاد فروند هواپیمای جنگنده رافائل ساخت فرانسه به امارات امضا کرده‌اند.

این توافق با انتقاد سازمان دیده‌بان حقوق بشر روبه‌رو شده و این سازمان می‌گوید امارات نقش قابل توجهی در «جنایاتی که در جریان عملیات نظامی در یمن» رخ داد، ایفا کرده است.

چنانچه پارلمان فرانسه گزارش داده؛ میزان خرید دفاعی امارات از فرانسه بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ به نزدیک ۵ میلیارد یورو رسیده و این کشور را به پنجمین خریدار بزرگ تسلیحات فرانسوی تبدیل کرده است. آمریکا همچنان تامین کننده اصلی نیازهای تسلیحاتی امارات است.

در کنار فرانسه، آمریکا و انگلیس نیز از بزرگترین فروشندگان سلاح به امارات هستند که طی این سال‌ها بیشترین و مهمترین محل مصرف آن در جنگ تحمیلی علیه ملت یمن بوده است.

مکرون در ادامه سفر منطقه‌ای خود پس از امارات به قطر رفت و روز شنبه نیز در جده با «محمد بن‌سلمان» ولیعهد عربستان در کاخ سلطنتی جده دیدار کرد تا نخستین رهبر یک کشور اروپایی باشد که از زمان قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار عربستانی در سال ۲۰۱۸ به این کشور سفر کرده است.

انجام این سفر هم زمان با آغاز مذاکرات ایران و ۱+۴ در وین و تنش‌های سیاسی و اقتصادی لبنان از جمله موضوعات دیگری است که به سفر منطقه‌ای مکرون ابعاد سیاسی و اقتصادی متفاوتی داده است.

فرانسه یکی از طرف‌های توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام بوده و شخص مکرون همواره سعی کرده در فرآیند روابط ایران و غرب نقشی کلیدی ایفا کند. با این وجود سفر او به کشورهای حاشیه خلیج فارس در شرایط حاضر و انعقاد قراردادهای هنگفت نظامی که ذکر آن رفت، نشانه مهم و البته نگران‌کننده‌ای از تلاش مستمر غرب برای ایران‌هراسی را هویدا کرد.

عقد قرارداد سنگین فروش تسلیحات به کشور کوچکی چون امارات عربی متحده در شرایطی که تهدید خاصی متوجه این شیخ‌نشین حاشیه جنوبی خلیج فارس نیست، یادآور مثال معروف فروش یخ به اسکیموهای ساکن قطب با حربه ایجاد ترس نسبت به در پیش بودن گرمای سوزان است.

تبدیل کردن منطقه خلیج فارس به انبار تسلیحات در حالی که با خروج نیروهای فرامنطقه‌ای، هیچ‌گونه تهدید نظامی برای آنها متصور نیست، تنها به مدد ایجاد هراس در کشورهای منطقه با استفاده از اهرم‌های عملیات روانی و تهدیدزا معرفی کردن همسایگان نسبت به هم امکان‌پذیراست.

این روند مدت‌هاست که با تبلیغات دروغین غرب پیرامون ماهیت فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای دنبال می‌شود و در دور جدید مذاکرات در وین نیز همچنان در دستور کار کشورهای غربی است.

به بیان دقیق‌تر؛ در حالی که آمریکا با خروج غیرقانونی از برجام و بازگرداندن تحریم‌ها و اروپا با بی‌عملی و عدم اجرای تعهدات برجامی، موجب نزدیک شدن برجام به لبه پرتگاه نابودی شده‌اند، اکنون به جای جبران مافات و رفع تحریم‌ها، با برنامه‌ریزی برای تشدید و مداومت ایران‌هراسی، پیوسته روی موضوعات هسته‌ای متمرکز هستند.

این در حالی است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مدت زمان اجرای برجام چندین نوبت پایبندی کامل ایران به تعهداتش را تایید و اعلام کرده است.

بر این اساس؛ سفر اخیر مکرون به منطقه و نقد کردن چک‌های میلیارد دلاری مربوط به پرونده ایران‌هراسی آشکارا نشان می‌دهد که غربی‌ها برای «مذاکرات» اصالتی قائل نیستند و تنها به دنبال بهره‌برداری سیاسی و تبلیغاتی از موضوع مذاکرات به منظور پیشبرد برنامه‌های دیگر و سرکیسه کردن شیخ‌نشین‌های پولدار منطقه هستند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
X
آگهی تبلیغاتی