×
سیاسی
شناسه خبر : 81673
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/09/14 ساعت 13:28
سفر مکرون به منطقه و نقد کردن چک‌های میلیارد دلاری ایران‌هراسی

نورنیوز بررسی کرد؛

سفر مکرون به منطقه و نقد کردن چک‌های میلیارد دلاری ایران‌هراسی

سفر اخیر مکرون به منطقه و نقد کردن چک‌های میلیارد دلاری مربوط به پرونده ایران‌هراسی آشکارا نشان می‌دهد که غربی‌ها برای «مذاکرات» اصالتی قائل نیستند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه  روز جمعه در آغاز سفر دو روزه خود به کشورهای حوزه خلیج فارس در امارات متحده عربی با «محمد بن‌زاید» ولیعهد ابوظبی دیدار کرد.

پس از این دیدار، علاوه بر چند توافق تجاری به ارزش چند میلیارد یورو، اعلام شد که دو کشور قراردادی به ارزش ۱۴ میلیارد یورو برای فروش هشتاد فروند هواپیمای جنگنده رافائل ساخت فرانسه به امارات امضا کرده‌اند.

این توافق با انتقاد سازمان دیده‌بان حقوق بشر روبه‌رو شده و این سازمان می‌گوید امارات نقش قابل توجهی در «جنایاتی که در جریان عملیات نظامی در یمن» رخ داد، ایفا کرده است.

چنانچه پارلمان فرانسه گزارش داده؛ میزان خرید دفاعی امارات از فرانسه بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ به نزدیک ۵ میلیارد یورو رسیده و این کشور را به پنجمین خریدار بزرگ تسلیحات فرانسوی تبدیل کرده است. آمریکا همچنان تامین کننده اصلی نیازهای تسلیحاتی امارات است.

در کنار فرانسه، آمریکا و انگلیس نیز از بزرگترین فروشندگان سلاح به امارات هستند که طی این سال‌ها بیشترین و مهمترین محل مصرف آن در جنگ تحمیلی علیه ملت یمن بوده است.

مکرون در ادامه سفر منطقه‌ای خود پس از امارات به قطر رفت و روز شنبه نیز در جده با «محمد بن‌سلمان» ولیعهد عربستان در کاخ سلطنتی جده دیدار کرد تا نخستین رهبر یک کشور اروپایی باشد که از زمان قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار عربستانی در سال ۲۰۱۸ به این کشور سفر کرده است.

انجام این سفر هم زمان با آغاز مذاکرات ایران و ۱+۴ در وین و تنش‌های سیاسی و اقتصادی لبنان از جمله موضوعات دیگری است که به سفر منطقه‌ای مکرون ابعاد سیاسی و اقتصادی متفاوتی داده است.

فرانسه یکی از طرف‌های توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام بوده و شخص مکرون همواره سعی کرده در فرآیند روابط ایران و غرب نقشی کلیدی ایفا کند. با این وجود سفر او به کشورهای حاشیه خلیج فارس در شرایط حاضر و انعقاد قراردادهای هنگفت نظامی که ذکر آن رفت، نشانه مهم و البته نگران‌کننده‌ای از تلاش مستمر غرب برای ایران‌هراسی را هویدا کرد.

عقد قرارداد سنگین فروش تسلیحات به کشور کوچکی چون امارات عربی متحده در شرایطی که تهدید خاصی متوجه این شیخ‌نشین حاشیه جنوبی خلیج فارس نیست، یادآور مثال معروف فروش یخ به اسکیموهای ساکن قطب با حربه ایجاد ترس نسبت به در پیش بودن گرمای سوزان است.

تبدیل کردن منطقه خلیج فارس به انبار تسلیحات در حالی که با خروج نیروهای فرامنطقه‌ای، هیچ‌گونه تهدید نظامی برای آنها متصور نیست، تنها به مدد ایجاد هراس در کشورهای منطقه با استفاده از اهرم‌های عملیات روانی و تهدیدزا معرفی کردن همسایگان نسبت به هم امکان‌پذیراست.

این روند مدت‌هاست که با تبلیغات دروغین غرب پیرامون ماهیت فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای دنبال می‌شود و در دور جدید مذاکرات در وین نیز همچنان در دستور کار کشورهای غربی است.

به بیان دقیق‌تر؛ در حالی که آمریکا با خروج غیرقانونی از برجام و بازگرداندن تحریم‌ها و اروپا با بی‌عملی و عدم اجرای تعهدات برجامی، موجب نزدیک شدن برجام به لبه پرتگاه نابودی شده‌اند، اکنون به جای جبران مافات و رفع تحریم‌ها، با برنامه‌ریزی برای تشدید و مداومت ایران‌هراسی، پیوسته روی موضوعات هسته‌ای متمرکز هستند.

این در حالی است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مدت زمان اجرای برجام چندین نوبت پایبندی کامل ایران به تعهداتش را تایید و اعلام کرده است.

بر این اساس؛ سفر اخیر مکرون به منطقه و نقد کردن چک‌های میلیارد دلاری مربوط به پرونده ایران‌هراسی آشکارا نشان می‌دهد که غربی‌ها برای «مذاکرات» اصالتی قائل نیستند و تنها به دنبال بهره‌برداری سیاسی و تبلیغاتی از موضوع مذاکرات به منظور پیشبرد برنامه‌های دیگر و سرکیسه کردن شیخ‌نشین‌های پولدار منطقه هستند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد