×
سیاسی
شناسه خبر : 81673
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/09/14 ساعت 13:28
سفر مکرون به منطقه و نقد کردن چک‌های میلیارد دلاری ایران‌هراسی

نورنیوز بررسی کرد؛

سفر مکرون به منطقه و نقد کردن چک‌های میلیارد دلاری ایران‌هراسی

سفر اخیر مکرون به منطقه و نقد کردن چک‌های میلیارد دلاری مربوط به پرونده ایران‌هراسی آشکارا نشان می‌دهد که غربی‌ها برای «مذاکرات» اصالتی قائل نیستند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه  روز جمعه در آغاز سفر دو روزه خود به کشورهای حوزه خلیج فارس در امارات متحده عربی با «محمد بن‌زاید» ولیعهد ابوظبی دیدار کرد.

پس از این دیدار، علاوه بر چند توافق تجاری به ارزش چند میلیارد یورو، اعلام شد که دو کشور قراردادی به ارزش ۱۴ میلیارد یورو برای فروش هشتاد فروند هواپیمای جنگنده رافائل ساخت فرانسه به امارات امضا کرده‌اند.

این توافق با انتقاد سازمان دیده‌بان حقوق بشر روبه‌رو شده و این سازمان می‌گوید امارات نقش قابل توجهی در «جنایاتی که در جریان عملیات نظامی در یمن» رخ داد، ایفا کرده است.

چنانچه پارلمان فرانسه گزارش داده؛ میزان خرید دفاعی امارات از فرانسه بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ به نزدیک ۵ میلیارد یورو رسیده و این کشور را به پنجمین خریدار بزرگ تسلیحات فرانسوی تبدیل کرده است. آمریکا همچنان تامین کننده اصلی نیازهای تسلیحاتی امارات است.

در کنار فرانسه، آمریکا و انگلیس نیز از بزرگترین فروشندگان سلاح به امارات هستند که طی این سال‌ها بیشترین و مهمترین محل مصرف آن در جنگ تحمیلی علیه ملت یمن بوده است.

مکرون در ادامه سفر منطقه‌ای خود پس از امارات به قطر رفت و روز شنبه نیز در جده با «محمد بن‌سلمان» ولیعهد عربستان در کاخ سلطنتی جده دیدار کرد تا نخستین رهبر یک کشور اروپایی باشد که از زمان قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار عربستانی در سال ۲۰۱۸ به این کشور سفر کرده است.

انجام این سفر هم زمان با آغاز مذاکرات ایران و ۱+۴ در وین و تنش‌های سیاسی و اقتصادی لبنان از جمله موضوعات دیگری است که به سفر منطقه‌ای مکرون ابعاد سیاسی و اقتصادی متفاوتی داده است.

فرانسه یکی از طرف‌های توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام بوده و شخص مکرون همواره سعی کرده در فرآیند روابط ایران و غرب نقشی کلیدی ایفا کند. با این وجود سفر او به کشورهای حاشیه خلیج فارس در شرایط حاضر و انعقاد قراردادهای هنگفت نظامی که ذکر آن رفت، نشانه مهم و البته نگران‌کننده‌ای از تلاش مستمر غرب برای ایران‌هراسی را هویدا کرد.

عقد قرارداد سنگین فروش تسلیحات به کشور کوچکی چون امارات عربی متحده در شرایطی که تهدید خاصی متوجه این شیخ‌نشین حاشیه جنوبی خلیج فارس نیست، یادآور مثال معروف فروش یخ به اسکیموهای ساکن قطب با حربه ایجاد ترس نسبت به در پیش بودن گرمای سوزان است.

تبدیل کردن منطقه خلیج فارس به انبار تسلیحات در حالی که با خروج نیروهای فرامنطقه‌ای، هیچ‌گونه تهدید نظامی برای آنها متصور نیست، تنها به مدد ایجاد هراس در کشورهای منطقه با استفاده از اهرم‌های عملیات روانی و تهدیدزا معرفی کردن همسایگان نسبت به هم امکان‌پذیراست.

این روند مدت‌هاست که با تبلیغات دروغین غرب پیرامون ماهیت فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای دنبال می‌شود و در دور جدید مذاکرات در وین نیز همچنان در دستور کار کشورهای غربی است.

به بیان دقیق‌تر؛ در حالی که آمریکا با خروج غیرقانونی از برجام و بازگرداندن تحریم‌ها و اروپا با بی‌عملی و عدم اجرای تعهدات برجامی، موجب نزدیک شدن برجام به لبه پرتگاه نابودی شده‌اند، اکنون به جای جبران مافات و رفع تحریم‌ها، با برنامه‌ریزی برای تشدید و مداومت ایران‌هراسی، پیوسته روی موضوعات هسته‌ای متمرکز هستند.

این در حالی است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مدت زمان اجرای برجام چندین نوبت پایبندی کامل ایران به تعهداتش را تایید و اعلام کرده است.

بر این اساس؛ سفر اخیر مکرون به منطقه و نقد کردن چک‌های میلیارد دلاری مربوط به پرونده ایران‌هراسی آشکارا نشان می‌دهد که غربی‌ها برای «مذاکرات» اصالتی قائل نیستند و تنها به دنبال بهره‌برداری سیاسی و تبلیغاتی از موضوع مذاکرات به منظور پیشبرد برنامه‌های دیگر و سرکیسه کردن شیخ‌نشین‌های پولدار منطقه هستند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
فریادهای نماینده کنست رژیم صهیونیستی بر سر نتانیاهو و دولتش: این جنگ را پایان دهید
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
جفری ساکس: حملات اسرائیل و آمریکا به تهران هدفمند نیست، بلکه یک بمباران کامل است
منابع آمریکایی: دولت ترامپ در برآورد واکنش ایران دچار اشتباه شد
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
کره شمالی حملات آمریکایی-صهیونی به ایران را محکوم کرد
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت