×
سیاسی
شناسه خبر : 81639
تاریخ انتشار : شنبه 1400/09/13 ساعت 15:40
چرا آمریکا به دنبال فرسایشی شدن مذاکرات است؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا آمریکا به دنبال فرسایشی شدن مذاکرات است؟

ارزیابی عملکرد غربی‌ها در این دور از مذاکرات نشان می‌دهد بر خلاف رویکرد جدی و عملگرایانه ایران، رویکرد آنها نه تمرکز بر متن مذاکره و ارائه راهکارهای مشخص بلکه بازی مقصریابی و وقت‌کشی بوده است.

نورنیوز ـ گروه سیاست: دور مقدماتی از فرآیند جدید مذاکرات وین میان نمایندگان ایران و 1+4 دیروز جمعه در حالی پایان یافت که طرف‌های اروپایی در مواجهه با پیشنهادات رسمی و عملیاتی هیئت ایرانی ترجیح دادند برای مشورت و تصمیم‌گیری درباره چگونگی ادامه روند مذاکرات به پایتخت‌های خود بازگردند.

ارزیابی عملکرد غربی‌ها در این دور از مذاکرات نشان می‌دهد بر خلاف رویکرد جدی و عملگرایانه ایران، از مهمترین محورهایی که آنها در این پنج روز پیش گرفته بودند، نه تمرکز بر متن مذاکره و ارائه راهکارهای مشخص بلکه بازی مقصریابی و وقت‌کشی بوده است.

این در حالی است که یکی از اتهام‌هایی که غربی‌ها پیش و پس از آغاز مذاکرات به ایران وارد کرده و می‌کنند این است که تهران به انحاء مختلف به دنبال وقت‌کشی و طولانی کردن روند مذاکرات است.

بر همین اساس؛ بلافاصله پس از اعلام پایان دور جدید مذاکرات، عملیات رسانه‌ای غربی‌ها با همین رویکرد شدت گرفت.

 موضوع قابل توجهی که باید مورد بررسی قرار بگیرد اما این است که چه طرفی و به چه دلیلی از طولانی شدن مذاکرات سود می‌برد؟

ایران به دلیل دست‌یابی به توافق برای رفع تحریم‌ها که اقتصاد کشور را متاثر ساخته وارد مذاکرات شده و صرف نظر از اقدامات موثری که طی چند ماه گدشته برای کاهش اقتصاد کشور به سیاست خارجی و مذاکرات انجام شده به صورت طبیعی علاقه‌مند است که زودتر به هدف مذاکرات خود یعنی توافق برای رفع تحریم‌ها برسد.

ایران از ابتدا اعلام کرده که حاضر است در قبال رفع تحریم‌ها (تعهد طرف‌های غربی در برجام) به تعهداتش در برجام برگردد و در گدشته نیز اثبات کرده که با تعهد کامل این کار را انجام خواهد داد. با این استدلال دلیلی وجود ندارد که ایران بخواهد مذاکرات را طولانی و فرسایشی کند.

اما در طرف مقابل، آمریکا که قبلا بی‌تعهدی خود و عدم وجود انسجام در ساختار حاکمیتی‌اش با خروج غیرقانونی از برجام به اثبات رسیده، اکنون نیز حاضر نیست به تعهداتش ذیل برجام و قطعنامه 2231 بازگردد و نه تنها از اجرای گزینشی تعهدات خود در برجام سخن می‌گوید بلکه حاضر به ارائه هیچ‌گونه تضمینی برای عدم تکرار شرایط گذشته و نقض مجدد توافق نیز نیست.

در چنین شرایطی و برای افزایش فشار به ایران و وادار کردن جمهوری اسلامی به تسلیم در برابر زیاده‌خواهی‌های غرب، آمریکا و سه کشور اروپائی که صرفا کارگزار واشنگتن هستند و نقش مستقلی در مذاکرات ندارند از چندین اهرم برای پیشبرد اهداف خود در مذاکرات و تداوم فشار به ایران استفاده می‌کنند.

محورهایی چون تاثیرگذاری بر فضای اقتصادی داخل ایران و انجام اقدامات پیدا و پنهان برای بالا بردن نرخ ارزهای خارجی، تحریک گروه‌های صنفی به برگزاری تجمعات اعتراضی و بالا بردن مطالبات آنان، تهدیدات مکرر نظامی به صورت مستقیم و غیر مستقیم و فعال کردن خیمه‌شب‌بازی‌های رژیم صهیونیستی و انتشار پر سر و صدای گزارش‌های عادی آژانس برای تهدیدزا معرفی کردن فعالیت‌های قانونی و صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، اصلی‌ترین اهرم‌هایی است که جبهه غربی مذاکرات تلاش می‌کند از آنها برای تغییر معادله در آوردگاه وین به نفع خود بهره‌برداری کند.

آمریکا و اروپا به دلیل آنکه به خوبی می‌دانند که حرف و پیشنهاد حقوقی و منطبق بر توافقات برجام برای ارائه در میز مذاکرات ندارند، تنها با هیاهوهای رسانه‌ای و لفاظی‌های تبلیغاتی به دنبال طولانی کردن مذاکرات برای بهره‌گیری از اهرم‌های غیر مذاکراتی در مسیر تسلیم‌سازی ایران هستند و هم‌زمان ایران را به تلاش برای اتلاف وقت و فرسایشی کردن مذاکرات متهم می‌کنند.

معادله مورد گفتگو در وین اگر با عینک انصاف دیده و با خط‌کش برجام اندازه‌گیری شود بسیار ساده و سریعا قابل حل است.

پیچیدگی در مذاکرات از زمانی آغاز شد که طرف غربی قصد کرد که با اخذ امتیازات فرابرجامی حتی حقوق برجامی ایران را نیز استیفاء نکند.

بازگشت قطار مذاکرات به ریل اصلی تنها به اراده غرب بستگی دارد چرا که ایران اراده خود را با ارائه پیشنهادات دقیق، قانونی و مبتنی بر توافقات انجام شده در برجام روی میز قرار داده و مسیر دستیابی به توافقی خوب، سریع و پایدار را برای گام برداشتن همه طرف‌های مذاکرات در آن هموار کرده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مرگ در راه اروپا؛ واژگونی قایق مهاجران در نزدیکی مالت
دندانپزشکان بخوانند: آغاز نام‌نویسی آزمون تخصص از امروز
پیام تازه تهران به تل‌آویو؛ «پاسخ در میدان عمل مشخص می‌شود»
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت/پاسخ حزب الله/تهدید به حمله مجدد به لبنان+ فیلم
پیام مهم ایران به جهان: لبنان تنها نیست!
حمله رژیم صهیونیستی به چندشهر ایران؛حملات تلفاتی نداشته/شنیده شدن صدای انفجار در غرب تهران
شمارش معکوس برای خروج آمریکا؛ کشورها دیگر فرش قرمز نظامی پهن نمی‌کنند
نورنیوز چه پرسید که پاسخ بقایی معنادار شد؟
کایا کالاس خواستار خویشتنداری طرف‌ها در خاورمیانه شد
بازتاب گسترده‌ حمله موشکی ایران به سرزمین‌های اشغالی در رسانه‌های آسیایی
نگرانی کانادا و انگلیس از بالا رفتن درگیری در منطقه
تماس تلفنی وزیر خارجه قطر با ایران و عربستان برای مهار تنش در منطقه
دولت مجوز صادرات تخم‌مرغ را صادر کرد
اعتراف مقام سابق صهیونیستی: قدرت نظامی ایران همچنان در اوج است
عملیات نصر علیه پایگاههای نوآتیم و تلنوف؛ سپاه: تجاوز دشمن به صنایع پتروشیمی پاسخ داده شد
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری در 3 استان
وقوع حمله با سلاح سرد در قدس
اسرائیل از شناسایی یک شبکه جاسوسی ایرانی خبر داد
خوزستان به رنگ قرمز درآمد؛ هشدار جدی به ساکنان کارون و بهبهان
لیست رسمی تیم‌های مجاز ایران در آسیا اعلام شد؛ چه کسی جای سپاهان را گرفت؟
بازگشت نفت به اوج؛ برنت 96 دلاری شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 18 خرداد 1405+ جدول
ممنوعیت دریانوردی رژیم اسرائیل در دریای سرخ/تل‌آویو:یمن تنگه باب المندب را وارد درگیری کرد
هشدار؛ خلیج فارس در سواحل بوشهر طوفانی و مواج است
پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه 18 خرداد 1405+ جدول
غافلگیری تهرانی‌ها با هوای خوب؛ پایتخت روی دورِ قابل قبول
اعلام شنیده شدن انفجارهای قوی در عربستان/منبع آگاه: کار ایران نبود
بدعت خطرناک در فوتبال؛ سیاسی‌سازی جام جهانی توسط کاخ سفید
پیش بینی قیمت دلار دوشنبه 18 خرداد 1405
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 18 خرداد 1405
اتفاقی که واشنگتن را لرزاند؛ سفر مخفیانه یا اتحاد آشکار شی و کیم
حمله نتانیاهو به ایران، چالش بزرگ ترامپ
مدل‌ هاروارد در مذاکرات هسته‌ای
برنامه مسابقات ورزشی امروز 18 خرداد 1405+ زمان پخش
تنهایی ژئوپلیتیک سرنوشت یا انتخاب؟
تمرین ویژه بازیکنان فوتبال ایران برای سازگاری /برخورد صمیمانه مردم مکزیک با ملی پوشان
دورنمای آتش‌بس و جنگ 100 روزه
دوفوریتی | برای محیط زیست ایران امانت دار خوبی نبودیم
الجزیره: پاسخ سپاه به اسرائیل یک پیام نظامی هدفمند بود
گروه هکری حنظله اسرائیل را به حملات سایبری گسترده تهدید کرد
دگرگونی‌های شورای امنیت و روابط بین‌المللی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 18 خرداد+ وضعیت استان ها
جلالی: الان زمان ایراد گرفتن از تیم ملی نیست
وضعیت ترافیک جاده‌های کشور؛ تردد روان در تمامی محورهای اصلی
ولایتی: توقف حماقت یا ورود به موازنه ضابطه‌مندشدن دو تنگه!
شلیک موشکی از یمن به سمت تل‌آویو+فیلم
آیا ویتامین D می‌تواند از بیماری‌های مزمن پیشگیری کند؟
شنیده شدن صدای انفجارها در بغداد و بیروت
پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات پارلمانی ارمنستان
شنیده شدن صدای انفجار در مناطقی از عراق