×
اقتصادی
شناسه خبر : 81610
تاریخ انتشار : جمعه 1400/09/12 ساعت 15:34
پشت پرده نوسانات ارزی هم‌زمان با مذاکرات

نورنیوز بررسی کرد؛

پشت پرده نوسانات ارزی هم‌زمان با مذاکرات

در حالی که مذاکره‌کنندگان ایرانی در آوردگاه وین مشغول احقاق حقوق ملت و رفع تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه هستند، گروه‌های خارجی و داخلی سازمان‌دهی شده، تلاش می‌کنند با ایجاد نوسان در بازار ارز، مذاکره‌کنندگان ایرانی را زیر فشار قرار دهند.

نورنیوز ـ گروه اقتصادی: این روزها که مذاکره‌کنندگان ایرانی در آوردگاه نفس‌گیر وین تمام تلاش خود را برای احقاق حقوق ملت ایران و رفع تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه غرب به ویژه ایالات متحده به کار گرفته‌اند، دست‌های پلیدی به کار افتاده‌اند تا از پشت خنجر بزنند.

در حالی که با توجه به اقدامات گسترده دولت سیزدهم در جهت سامان‌هی و مدیریت بازار ارز هیچ دلیل اقتصادی برای افزایش قیمت ارزهای خارجی وجود ندارد، اما تابلوی صرافی‌ها کمتر نمایه‌ای از ثبات قیمت‌ها را نشان می‌دهد.

به بیان دقیق‌تر؛ در چنین شرایطی که چشم‌انداز بازار ارز باید به سمت گشایش و کاهش قیمت باشد، عواملی فعال شده‌اند تا با تکمیل لایه‌های دیگر جنگ ترکیبی علیه ملت ایران اجازه ندهند بازار ارز رنگ آرامش را به خود ببیند تا از این اهرم برای تشدید فشار بر ایران بهره ببرند.

هم‌زمان رسانه‌های معاند فارسی‌زبان در خارج و برخی عناصر در داخل نیز با انتشار گزارش‌های جهت‌دار، از نوسان‌های موجود در بازار تحت عنوان واکنش منفی بازار ارز به مذاکرات وین سخن می‌گویند تا ضمن بر هم زدن آرامش بازار، فشار روانی هدف‌مندی را علیه تیم مذاکره‌کننده و مردم ایجاد کنند.

تیترهای جهت‌داری چون «دلار گوش به زنگ اخبار وین»، «بلاتکلیفی بازار ارز» و... و تاکید بر ارتباط التهاب نرخ ارز به مذاکرات، نمونه‌هایی از جوسازی‌های رسانه‌ای است که عامدانه مانع کنترل و مدیریت قیمت‌ها به ویژه در بازار ارز می‌شوند.

این دست اخبار که با هدف شرطی کردن اقتصاد و تشدید فشار به مذاکره‌کنندگان برای امتیازدهی آنان انجام می‌شود، تنها گوشه‌ای از جبهه گسترده‌ای است که دشمنان در مواجهه با ملت ایران تدارک دیده‌اند تا شمشیر داموکلوس قیمت ارز را که بازارهای دیگر را هم تحت تاثیر می‌گذارد، بالای سر مذاکره‌کنندگان نگه دارند.

مجموعه اطلاعاتی که به دست «نورنیوز» رسیده نشان می‌دهد که ایجاد نوسان در نرخ ارز در داخل کشور بر مبنای یک نقشه کاملا طراحی شده و به احتمال قوی از سوی کانون‌های ارزی در چند کشور خارجی همسایه صورت می‌گیرد و عناصری در داخل با هدف سوداگری در این سناریو ایفای نقش می‌کنند.

بدیهی است نظام سلطه به سرکردگی آمریکا تلاش خود را به کار بسته تا در جنگی تمام‌عیار از همه ظرفیت‌های خود برای شکست ملت ایران استفاده کند و در این مسیر در حالی که مذاکره‌کنندگان ایرانی در آوردگاه وین مشغول احقاق حقوق ملت و رفع تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه هستند، تلاش می‌کنند که بازار داخل را به هم بریزند.

خوشبختانه با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده از سوی دولت و اقداماتی که با هدف کاهش وابستگی اقتصاد کشور به حوزه سیاست خارجی و به ویژه مذاکرات جاری در وین انجام شده، تاکنون نوسانات شکل گرفته در بازار که هیچ‌گونه ریشه اقتصادی نیز ندارد، کاملا کنترل شده و تاثیر محسوسی بر روند عمومی در بازار نگذاشته است.

ذخایر ارزی مناسب، مدیریت هوشمند بازار و بهره‌گیری از روش‌های ابتکاری استفاده از منابع ارزی حاصل از صادرات نفتی و غیر نفتی که در گذشته از آن به عنوان منابع بلوکه شده یاد می‌شد از مهمترین اقداماتی است که تلاش‌های جهت‌دار برای تاثیرگذاری بر بازار ارز را خنثی کرده است.

تامین ارز کالاهای اساسی و تامین ارز نیمایی برای کالاهای ضروری و واسطه‌ای بدون هیچ مانع و محدودیت، تامین ارز متقاضیان دانشجویی، بیماران، مجامع علمی و... از دیگر اقدامات در این خصوص است.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ التهاب بازار متاثر از تقاضای غیرقانونی، قاچاق، سفته‌بازی،خروج ارز از کشور، تقاضای ارز خانگی، سوء استفاده از کد ملی افراد و... باشد که موجب آسیب دیدن مردم و تولید شده است.

در چنین شرایطی طبیعتا هوشیاری مردم و صاحبان پس‌انداز از افتادن به دام طراحی‌های دشمن و سوءاستفاده دلالان در تشویق آنان به ورود بازار ارز، ضمن تزریق آرامش به بازار می‌تواند دست مذاکره‌کنندگان کشورمان را در وین پُر تر کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
هشدار سخنگوی ارتش: کنترل تنگه هرمز خط قرمز ایران است
جزئیات تعویق امتحانات نهایی 25 و 27 تیر درچهار استان جنوبی
آخرین وضعیت جاده‌های کشور ؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
تجاوز آمریکا و پاسخ بی‌سابقه ایران؛نبرد چندساعته تا طلوع آفتاب ،هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا
هشدار شدید ایران به آمریکا: زیرساخت بزنید، همه زیرساخت‌های منطقه را هدف می‌گیریم
سهم باشگاه‌های لیگ برتر از پاداش فیفا در جام جهانی 2026
مسی: رسیدن به دو فینال پیاپی جام جهانی کار هر کسی نیست
مارتینز راز صعود آرژانتین را فاش کرد؛ «با چاقو بین دندان‌ها جنگیدیم»
شب کابوس‌وار جود بلینگام؛ از پس گردنی به مدافع آرژانتین تا حذف انگلیس
قراردادی 82 میلیون دلاری ارسال لوله‌های توپ انگلیسی به اوکراین
چرا دیوان کیفری لاهه به دشمن شماره یک واشنگتن تبدیل شد؟
زمان اعلام نتایج کنکور ارشد مشخص شد
چرا پشت چراغ قرمز بی‌قراریم؟ کشف ریشه‌های یک رفتار همگانی
رویای واشنگتن؛ تغییر موازنه پس از جنگ
چراغ سبزِ نهادهای امنیتی برای برگزاری «کنکور سراسری» + زمان برگزاری کنکور
آغاز ماراتن آزمون کارشناسی ارشد 1405 از صبح امروز + راهنمای کامل
کالابرگ الکترونیکی امروز برای این گروه شارژ شد + جزئیات خرید
دیدارهای رده‌بندی و فینال جام جهانی 2026+ روز و زمان مسابقات
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 25 تیر+ وضعیت استان ها
جنگ سرد در زمین فوتبال؛ بنر جنجالی آرژانتینی‌ها علیه اشغالگری انگلیس
ورود اوپن‌ای‌آی به بازار گجت‌ها؛ رونمایی از بلندگوی هوشمند قابل حمل
حکم بازداشت بین‌المللی نتانیاهو در استانبول صادر شد
هند صادرکننده رسمی «مغزها»؛ وقتی فرار از وطن، استراتژی ملی می‌شود!
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 تیر 1405+ جدول پخش
شکست پروژه آسمان امن؛ چرا پروازها در جنوب عربستان فلج شد؟
شکاف در کاخ سفید؛ ترامپ در محاصره بن‌بست ایران و تهدید کوبا
آلزایمر در مسیر انفجار آماری؛ مبتلایان تا 2050 به 152 میلیون نفر می‌رسند
تضعیف سد دفاعی روده با کاهش یک پروتئین
روسیه: نیروهای غربی در صورت ورود به خاک اوکراین اهداف مشروع نظامی محسوب می‌شوند
صندلی داغ؛ قیمت نجومی بلیت فینال جام جهانی
رابط مغز و رایانه یادگیری حرکتی را تقویت می‌کند
نیویورک تایمز: محاصره دریایی دوباره ایران به قیمت نفت آسیب بیشتری وارد می‌کند
چاقی عامل اصلی سندرم قلبی، کلیوی و متابولیک
موافقت آمریکا با فروش 2 میلیارد دلار تسلیحات موشکی به عربستان
پیش‌دیابت؛ زنگ خطر خاموشی که می‌تواند به دیابت نوع 2 ختم شود
انگلیس به‌دنبال محدودیت شبانه شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان
کامبک رؤیایی آرژانتین برابر انگلیس؛ مسی و یارانش فینالیست جام جهانی 2026 شدند
هوش مصنوعی زیر ذره‌بین؛ متا با شکایت جدید کارکنان روبه‌رو شد
شهادت 35 نفر در پی حملات تیرماه به کشورمان/ بیشترین آسیب‌ها برای 3 استان
ادعای ترامپ درباره سوریه؛ الشرع با حزب‌الله دقیق‌تر از اسرائیل برخورد می‌کند
دستور فوری وزیر ورزش برای رسیدگی به وضعیت قهرمان جوان ژیمناستیک
پارکینگ بزرگ اربعین شلمچه آماده میزبانی از زائران شد
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر تقویت همکاری‌های راهبردی با چین
ادامه تعطیلی سه فرودگاه عربستان پس از هشدارهای ارتش یمن
مدیرعامل چادرملو: AFC درخواست فدراسیون را رد کرده؛ تاج باید پاسخگو باشد
ادعای ونس: نیروی زمینی برای تغییر حکومت ایران اعزام نخواهیم کرد
نورویدئو | مرگ در گرمای اروپا ؛ حقیقتی فراتر از تغییرات اقلیمی
ترامپ ادعا کرد: دوست ندارم درباره ایران ضرب الاجل تعیین کنم
تصمیم نهایی AFC؛ سهمیه آسیایی به گل‌گهر رسید
طوفان در قلب پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ موشکی ایران به آمریکا در منطقه؛ از اردن تا کویت