×
سیاسی
شناسه خبر : 81563
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/09/10 ساعت 14:58

شکست گام نخست مقصرنمایی ایران در مذاکرات وین

در روزهای گذشته، رسانه‌های غربی تلاش کرده بودند تا با ترسیم یک تصویر غیرواقعی از خواسته‌ها و ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران، گفت‌وگوها را از پیش شکست‌خورده و ایران را عامل شکست گفت‌وگوها معرفی نمایند.

نورنیوزـ نورنیوز: اولین دور مذاکرات «رفع تحریم‌ها» در دولت جدید جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه  (8 آذرماه) میان تهران و کشورهای 1+4 در وین اتریش آغاز شد و گفت‌و‌گوها و رایزنی‌ها در قالب کمیته‌های تخصصی ادامه دارد.

این دور از مذاکرات که اولین آن در دولت آیت‌الله ابراهیم رئیسی است، از مدت‌ها پیش از آغاز با یک جریان رسانه‌ای و تبلیغاتی از سوی رسانه‌های غربی، عربی و جریان رسانه‌ای ضد انقلاب همراه شد، با این ادعا که ایران جدیتی برای موفقیت‌ گفت‌وگوها و حصول یک نتیجه ندارد. جریان تبلیغاتی که نه تنها در سطح رسانه بلکه در لابه‌لای مواضع رسمی غربی‌ها نیز نمود پیدا کرد و این خط رسانه‌ای تلاش داشت مذاکرات را از پیش شکست خورده و تهران را عامل آن شکست معرفی کند. بارها این ادعا مطرح شد که ایران قصدی برای نتیجه‌بخش بودن مذاکرات وین ندارد و به دنبال خرید زمان و طولانی کردن گفت‌و‌گوها با هدف رسیدن به یک نقطه بازگشت‌ناپذیر هسته‌ای است.

رسانه‌های غربی در روزهای پیش از آغاز مذاکرات مدام بر طبل این روایت می‌کوبیدند که احتمال رسیدن به توافق ضعیف است، در حالیکه مذاکره هنوز شروع نشده بود. در سطح رسمی وزرای خارجه انگلیس و رژیم صهیونیستی شب قبل از آغاز گفت‌و‌گوهای وین در یک یادداشت مشترک، ادعاهای گذشته را علیه ایران تکرار کردند. یادداشتی که در آن آمده بود لندن و تل آویو در برابر «جاه‌طلبی‌های ایران» مقابله خواهند کرد. این لحن و خط رسانه‌ای مذکور به خوبی نشان می‌داد که این غربی‌ها هستند که جدیتی برای حصول یک نتیجه مورد رضایت تمامی طرف‌ها ندارند یا اینکه در صورت شکست مذاکرات بتوانند تنها ایران را مقصر آن جلوه دهند.

همزمان رسانه‌های معاند و ضد انقلاب نیز همین خط رسانه‌ای را با ضریب بیشتری در پیش گرفته و با عناوین مختلف هیأت مذاکره کننده ایرانی و در کل دستگاه دیپلماسی را مورد هجمه قرار دادند و پیش از انجام مذاکرات، حربه ایجاد یأس را در پیش گرفتند.

با تمامی این تفاسیر مذاکرات روز دوشنبه آغاز شد و در حالیکه جریان رسانه‌ای یاد شده آماده قلم‌فرسایی از شرایط دلخواه خود در مذاکرات یعنی فضای منفی و شکست‌خورده بودند، اظهارنظرهای طرف‌های مختلف حاضر در وین، فضایی کاملا برعکس را ترسیم کرد.

اولین اظهار نظر را «میخائیل اولیانوف» مذاکره‌کننده ارشد روسیه انجام داد و در صفحه توئیتر خود نوشت: «نشست کمیسیون مشترک برجام پایان یافت. شرکت‌کنندگان در هفتمین دور مذاکرات که بسیار موفقیت‌آمیز آغاز شد بر سر برداشتن گام‌های فوری بیشتر توافق کردند.»

«انریکه مورا» هماهنگ‌کننده ارشد مذاکرات هسته‌ای نیز پس از نشست وین گفت : «تمام شرکت‌کنندگان حرف‌ها و حساسیت‌های هیات تازه ایرانی را با علاقه شنیدند و تیم ایران هم به روشنی مشخص کرده که به دنبال کاری جدی است.»

در این‌جا می‌توان تأکید کرد که لحن حرفه‌ای و سازنده و در عین حال جدی و قاطع هیأت ایرانی پیش از و در روز نخست مذاکرات، موجب شد تا ارزیابی همه طرف‌ها از نشست افتتاحیه ارزیابی مثبتی باشد و فضایی نسبتا مثبت در رسانه‌ها حاکم شود و گام نخست مقصرنمایی شکست بخورد.

علاوه بر این ترکیب تیم مذاکره کننده ایرانی خود نشان از عزم جدی تهران و وجود یک هدف مشخص یعنی «رفع تحریم‌ها» دارد. به طوریکه اولا تلاش شده تا متخصصان اقتصادی دستگاههای مختلف که به خوبی کیفیت و کمیت تحریم‌ها را می‌شناسند در هیأت مذاکره کننده گنجانده شود و دوم اینکه اعضای تیم مذاکره کننده به دور از جناح‌بندی و گرایش سیاسی انتخاب شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، دو ماه پیش دستگاه‌های درگیر با تحریم نامه‌ای از وزارت امور خارجه دریافت کردند. در این نامه خواسته شده بود برای تقویت تیم مذاکره کننده کارشناسانی معرفی کنند که واجد سه خصوصیت باشند؛ به موضوعات حوزه کاری خود اشراف داشته باشند، پیچیدگی‌ها و ظرایف تحریم را بشناسند و با حقوق بین الملل آشنایی داشته باشند.

این نامه را تمام دستگاه‌هایی که به نوعی درگیر تحریم‌ها بودند، از جمله وزارت امور اقتصادی و دارایی بانک مرکزی وزارت صمت، وزارت نفت، وزارت راه و شهرسازی دریافت کردند. علاوه بر این با هدف استفاده از تجارب تیم سابق، تصمیم بر این شد که ترکیب کارشناسان تیم مذاکره کننده در وزارت امور خارجه تغییر نکند و حتی بر تعداد آنها افزوده شود.

بنابراین ترکیب هیأت ایرانی نیز به خوبی نشان دهنده عزم تهران برای حصول نتیجه در مذاکرات وین است، البته به شرطی که چنین اراده‌ای نیز از سوی طرف مقابل مشاهده شود.

مذاکرات وین روز گذشته (سه شنبه) در قالب کارگروه تخصصی به مسأله رفع تحریم‌های آمریکا پرداخت و امروز نیز نشست کارگروه دوم به موضوع اقدامات هسته‌ای ایران جهت بازگشت به تعهدات برگزار می‌شود و کارشناسان ایرانی با جدیت هرچه تمام‌تر در حال رایزنی و چانه‌زنی با طرف‌های مقابل هستند.


فارس
اخبار مرتبط
تنفس مصنوعی به آمریکا / 4 نکته درباره معرکه‌گیری «نولاند»
چهارشنبه 1401/05/05 ساعت 13:23
تنفس مصنوعی به آمریکا / 4 نکته درباره معرکه‌گیری «نولاند»
محبوبیت رئیس جمهور آمریکا به 36 درصد کاهش یافته است و جالب اینکه یکی از دلایل این سقوط آزاد، کاهش محبوبیت او در میان هم‌حزبی‌هایش بوده است. در چنین شرایطی شاید هیاهوی بی‌سابقه برجامی معاون وزیر امور خارجه آمریکا بتواند تنفس مصنوعی به اوضاع آشفته بایدن بدهد و شانس حزب دموکرات را در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره افزایش دهد.
لابی صهیونیستی ایپک: آمریکا فشار بر ایران را بیشتر کند
چهارشنبه 1400/09/10 ساعت 18:16
لابی صهیونیستی ایپک: آمریکا فشار بر ایران را بیشتر کند
لابی صهیونیستی ایپک بیانیه ای در رابطه با مذاکرات این روزهای وین میان هیات ایرانی و طرف‌های دیگر منتشر کرده است.
چرا آمریکا از پذیرش اولویت‌های مذاکرات طفره می‌رود؟
چهارشنبه 1400/09/10 ساعت 13:59
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا آمریکا از پذیرش اولویت‌های مذاکرات طفره می‌رود؟
دو موضوع «تحریم‌ها» و «تعهدات هسته‌ای» دارای ارزش یکسانی نیستند زیرا اقدام غیر قانونی آمریکا در خروج از برجام و بازگرداندن تحریم‌ها که عملا نقض تعهدات این کشور در برجام بوده، موجب شکل‌گیری شرایط پیچیده امروز شده است.
ایران همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد مذاکرات نگذاشته است
چهارشنبه 1400/09/10 ساعت 12:58
ایران همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد مذاکرات نگذاشته است
یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: سیاست فعال‌منطقه‌ای ایران این پیام را مخابره کرد که اگر غربی‌ها نخواهند رویکرد درستی در پیش بگیرند ایران از ظرفیت‌های دیگر خود استفاده می‌کند و همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد مذاکره نگذاشته و برای حل مشکلات مردم و توسعه کشور منتظر آمریکا و اروپا نمانده است.
مذاکره‌کنندگان ایرانی چه زمانی به کشور باز می‌گردند؟
سه‌شنبه 1400/09/09 ساعت 09:44
نور نیوز بررسی کرد؛
مذاکره‌کنندگان ایرانی چه زمانی به کشور باز می‌گردند؟
دور اول مذاکرات که برای تعیین «اصول و مبانی گفتگوها» برگزار می‌شود به دلیل ضرورت مشورت هیئت‌های نمایندگی کشورها با پایتخت‌ها احتمالا طولانی نخواهد بود.
وزن‌کشی اراده‌ها؛ گام اول در آوردگاه وین
دوشنبه 1400/09/08 ساعت 10:20
نورنیوز بررسی کرد؛
وزن‌کشی اراده‌ها؛ گام اول در آوردگاه وین
ناگفته پیداست که دستیابی به یک توافق خوب نیازمند اراده و جدیت دو طرف است اما ناهمگونی در وزن کارشناسی هیئت‌ها حکایت از اهدافی دیگر نزد غربی‌ها دارد.
علی باقری: غرب برای نقض تعهدات برجامی تاوان دهد/ مردم ایران به برجام بی‌اعتمادند
یکشنبه 1400/09/07 ساعت 22:21
علی باقری در فایننشال تایمز
علی باقری: غرب برای نقض تعهدات برجامی تاوان دهد/ مردم ایران به برجام بی‌اعتمادند
معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در مقاله‌ای در روزنامه انگلیسی «فایننشال‌تایمز» تصریح کرد که تمامی‌ طرف‌های برجام باید به این توافق پایبند بوده و غرب برای هرگونه نقض مفاد برجام تاوان بدهد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی