×
سیاسی
شناسه خبر : 81558
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/09/10 ساعت 13:59
چرا آمریکا از پذیرش اولویت‌های مذاکرات طفره می‌رود؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا آمریکا از پذیرش اولویت‌های مذاکرات طفره می‌رود؟

دو موضوع «تحریم‌ها» و «تعهدات هسته‌ای» دارای ارزش یکسانی نیستند زیرا اقدام غیر قانونی آمریکا در خروج از برجام و بازگرداندن تحریم‌ها که عملا نقض تعهدات این کشور در برجام بوده، موجب شکل‌گیری شرایط پیچیده امروز شده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: امروز چهارشنبه دهم آذرماه سومین روز از دور جدید مذاکرات وین میان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۴ در حال برگزاری است.

پس از نشست افتتاحیه که روز دوشنبه با حضور سرپرست‌های گروه‌های حاضر در وین و با دستور کار تعیین «اصول و مبانی گفتگوها» برگزار شد، ادامه نشست‌ها دیروز سه‌شنبه نهم آذرماه در سطح کارشناسان پیگیری و با پافشاری مستدل هیأت ایرانی برای اولویت‌بخشی به موضوع رفع تحریم‌ها، کارگروه رفع تحریم نیز تشکیل جلسه داد.

در این نشست، هیأت ایرانی ضمن تاکید مجدد بر عزم جدی خود برای انجام مذاکرات حرفه‌ای با هدف دست‌یابی به نتیجه، مطالبات خود را به صورت دسته‌بندی‌شده و مشخص مطرح کرد و به دیگر هیأت‌ها نیز توصیه نمود به صورت فعالانه و سازنده به ارائه راهکار و پیشنهاد بپردازند.

با وجود آنکه امروز کارگروه تعهدات هسته‌ای نیز جلسه‌ای خواهد داشت، اما عمده تمرکز گفت‌وگوها همچنان بر موضوع تحریم‌هاست و بخش اعظم نفرات و انرژی تیم‌ها بر مسئله تحریم متمرکز هستند و رایزنی‌ها در این خصوص به صورت فشرده ادامه خواهد یافت.

بدیهی است ارزش‌گذاری واقعی محورهای مذاکره، اصلی‌ترین راهکار برای دستیابی سریع به توافق خوب محسوب می‌شود و هر اقدامی که خارج از این چارچوب پیگیری شود عملا پایه‌گذاری انحراف در مسیر دستیابی به توافق است.

آمریکایی‌ها پیش از آغاز دور جدید مذاکرات در ۸ آذرماه با تلاشی سازمان‌دهی شده تلاش کردند کلیدواژه «بازگشت متقابل به تعهدات برجامی» را به عنوان ادبیات غالب در فضای رسانه‌ای تثبیت کنند و اکنون نیز همین راهبرد را لجوجانه پیگیری می‌کنند.

بسیار روشن است که اصرار آمریکایی‌ها بر پیگیری این مسیر، بسترساز خروج مذاکرات از مسیر سازنده و رو به جلو خواهد بود.

در این میان نقش هیئت‌های اروپایی در شکل‌دهی به روند منطقی در مذاکرات بسیار مهم است به شرطی که آنان چون گذشته به دنبال پیروی بدون قید و شرط از آمریکا نبوده و برای ارائه ابتکارات مستقل تلاش کنند.

نکته اینجاست که؛ به هیچ وجه ارزش دو موضوع «تحریم‌ها» و «تعهدات هسته‌ای» با یکدیگر برابر نیست، زیرا اقدام غیر قانونی آمریکا در خروج از برجام و بازگرداندن تحریم‌ها که عملا نقض تعهدات این کشور در برجام بوده ،موجب شکل‌گیری شرایط پیچیده امروز شده است.

اظهارنظر امروز سخنگوی کاخ سفید که گفته؛ تمرکز ما هنوز بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام است بیان‌گر آن است که ایالات متحده هنوز درک درستی از شرایط نداشته و همچنان ایده خود مبنی بر بازگشت بدون هزینه به برجام را دنبال می‌کند.

این در حالی است که ایران یک‌سال پس از خروج واشنگتن از برجام همچنان برای اثبات حسنِ نیت خود، اجرای تعهداتش را متوقف نکرد و کاهش گام به گام تعهدات برجامی از سوی ایران پس از یک‌سال نیز بر اساس بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام صورت گرفت که نشان می‌دهد ایران تاکنون هیچ‌گونه اقدامی بر خلاف تعهدات خود انجام نداده است.

البته گرچه زیاده‌خواهی‌های آمریکای بدعهد و تلاش این کشور برای ایجاد فضای روانی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران همچنان ادامه دارد اما هیچ دلیل قانونی و منطقی برای همراهی ایران با این رویکرد آمریکا وجود ندارد.

پذیرش این واقعیت از سوی طرف‌های مذاکره‌کننده و تلاش جمعی برای وادار کردن آمریکا به اصول پذیرفته شده مذاکره که اولین گام آن نشان دادن حسنِ نیت و پذیرش خطاهای گذشته است، می‌تواند شرایط جدیدی را بر گفتگوهای وین حاکم کند.

سیگنال‌های نگران‌کننده مقامات آمریکا در مورد عدم تعهد این کشور به توافق احتمالی طی روزهای گذشته و تلاش برای حاکم نمودن فضای رعب و تهدید بر مذاکرات وین نشانه‌های روشنی از تزلزل هیئت حاکمه این کشور برای دستیابی به یک توافق است و قطعا نمی‌تواند به عنوان حرکتی همراه با حسنِ نیت تلقی شود.

اگرچه هیئت‌های مذاکره‌کننده حاضر در وین تاکنون حداقل در بیان، بر حق ایران در خصوص طرح مطالبات مربوط به رفع تحریم‌ها و ارائه تضامین کافی از سوی آمریکا صحه گذارده‌اند لیکن این «شرط لازم» تا زمانی که با «ابتکارات کافی» و قابل حصول همراه نشود، نمی‌تواند ناقض اصلی برجام یعنی آمریکا را نسبت به در پیش گرفتن رویکردی منطقی و حقوقی در مسیر انجام تعهداتش مجاب کند.

بر این اساس؛ اگر طرف اروپایی‌ها واقعا توان و اراده کافی برای اعمال نظر مستقل از کاخ سفید را پیدا کرده و حقیقتا به دنبال دستیابی به یک توافق موثر و کارآمد هستند، گریزی از فشار بر آمریکا برای پذیرش اصول یک مذاکره حرفه‌ای و نتیجه‌محور را ندارند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
لابی صهیونیستی ایپک: آمریکا فشار بر ایران را بیشتر کند
چهارشنبه 1400/09/10 ساعت 18:16
لابی صهیونیستی ایپک: آمریکا فشار بر ایران را بیشتر کند
لابی صهیونیستی ایپک بیانیه ای در رابطه با مذاکرات این روزهای وین میان هیات ایرانی و طرف‌های دیگر منتشر کرده است.
شکست گام نخست مقصرنمایی ایران در مذاکرات وین
چهارشنبه 1400/09/10 ساعت 14:58
شکست گام نخست مقصرنمایی ایران در مذاکرات وین
در روزهای گذشته، رسانه‌های غربی تلاش کرده بودند تا با ترسیم یک تصویر غیرواقعی از خواسته‌ها و ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران، گفت‌وگوها را از پیش شکست‌خورده و ایران را عامل شکست گفت‌وگوها معرفی نمایند.
ارزش حقوقی پیش‌نویس حاصل از مذاکرات قبلی چقدر است؟
سه‌شنبه 1400/09/09 ساعت 20:10
نورنیوز بررسی کرد؛
ارزش حقوقی پیش‌نویس حاصل از مذاکرات قبلی چقدر است؟
آنچه مسلم است اینکه ایران بنای نادیده گرفتن شش دور مذاکرات قبلی در وین را ندارد، اما چون در شش دور مذاکره قبلی، توافقی صورت نگرفته و حاصل آن در حد یک پیش‌نویس با پرانتزهای باز باقی مانده، طبعا قابل بحث و مذاکره است.
لجاجت کور یا مطالبه راهبردی؟!
سه‌شنبه 1400/09/09 ساعت 17:20
نورنیوز بررسی کرد؛
لجاجت کور یا مطالبه راهبردی؟!
مطالبه منطقی ایران برای ضمانت گرفتن از آمریکا نه تنها مانعی برای دستیابی به توافق نیست بلکه با توجه به تجربیات گذشته ارزش آن معادل کلیت شکل‌گیری توافق و پایداری آن است.
مذاکره‌کنندگان ایرانی چه زمانی به کشور باز می‌گردند؟
سه‌شنبه 1400/09/09 ساعت 09:44
نور نیوز بررسی کرد؛
مذاکره‌کنندگان ایرانی چه زمانی به کشور باز می‌گردند؟
دور اول مذاکرات که برای تعیین «اصول و مبانی گفتگوها» برگزار می‌شود به دلیل ضرورت مشورت هیئت‌های نمایندگی کشورها با پایتخت‌ها احتمالا طولانی نخواهد بود.
همراهی انگلیس با صهیونیست‌ها ؛ ایران در مذاکرات جدی نیست یا آمریکا؟
دوشنبه 1400/09/08 ساعت 21:12
همراهی انگلیس با صهیونیست‌ها ؛ ایران در مذاکرات جدی نیست یا آمریکا؟
دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای 1+4 در حالی امروز با ترکیب جدید تیم مذاکره کننده ایرانی آغاز می‌شود که شاهد همراهی انگلیس با رژیم صهیونیستی دشمن شماره یک ایران برای شکست مذاکرات هستیم.
نظرات

آخرین اخبار
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟
کنکور ارشد وزارت بهداشت به تعویق افتاد + تاریخ جدید