×
فرهنگی
شناسه خبر : 81518
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/09/09 ساعت 12:46
معاون وزیر بهداشت: «حدود 54 هزار نفر در ایران مبتلا به ایدز هستند»

معاون وزیر بهداشت: «حدود 54 هزار نفر در ایران مبتلا به ایدز هستند»

معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه در ایران باید حدود 54 هزار فرد مبتلا به HIV داشته باشیم، گفت: تعداد افراد شناسایی شده حدودا یک سوم و یا 40 درصد این موارد هستند و در مجموع تا کنون 22 هزار نفر از مبتلایان شناسایی شده‌اند.

نورنیوز-‌ گروه جامعه: دکتر کمال حیدری در همایشی مجازی به مناسبت روز جهانی ایدز، گفت: از 37.7 میلیون نفر جمعیتی که درگیر این بیماری هستند در سال 2020 متاسفانه 700 هزار نفر فوت کردند. وقتی به گذشته نگاه کنیم با توجه به اثر تجمعی، حدود 21درصد افزایش جمعیت افراد درگیر را داریم و این نشان دهنده اهمیت بحث شناسایی و مراقبت و پیشگیری است و البته شناسایی مبتلایان به HIV پیچیده تر از سایر بیماری‌ها است.

وی افزود: کاهش میزان بروز و مرگ در طی این سال‌ها مُبین این است که ما در قسمت درگیری و فوت کاهش داشتیم که این هم تایید زحمت عزیزان در مدیریت برنامه است. به تفکیک مناطق 5گانه جهان در منطقه امرو و مدیترانه شرقی 420هزار مبتلا به این ویروس داریم. در این تعداد ما در تشخیص 44درصد افزایش و در بحث فوت 50درصد افزایش را می‌بینیم که در منطقه مدیترانه شرقی است. البته برخی کشورهایی که در منطقه ما هستند به نظرم اطلاعات را به صورت کامل ارائه نمی‌دهند. هرچند منطقه ما نسبت به سایر مناطق وضعیت بهتری دارد اما بازهم جای کار بیشتری وجود دارد.

او ادامه داد: در کشور ما هم حدود 54هزار فرد مبتلا به HIV باید داشته باشیم و تعداد افراد شناسایی شده حدودا یک سوم و یا 40درصد این موارد هستند و 22هزار نفر شناسایی شدند و افراد تحت مراقبت 15هزار و 799نفر بودند، افراد تحت درمان هم تقریبا در همین حد است. این نشان دهنده این است که افراد در حد تقریبا کامل تحت پوشش هستند و پاسخی که به درمان داده شده است به شکل مناسب بوده و حدود 14هزار نفر پاسخ مناسبی را دریافت کردند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، اظهار کرد: روند شناسایی در سنوات اخیر رو به افزایش است که یک دستاورد ارزشمند است و به 40 درصد رسیده است و افراد تحت پوششی که نسبت به موارد زنده تشخیص داده شده‌اند، هم به همین ترتیب است و به هرحال سیر صعودی افراد تحت پوشش درمان بسیار ارزشمند بوده و نشان دهنده زحماتی است که در سالیان قبل صورت گرفته است.

او تاکید کرد: در کمپین 20 آبان تا 20 آذر بیماری HIV تاکنون توانستیم 60 هزار نفر را آزمایش کنیم که حرکت خوبی در بحث شناسایی است. تمرکز بر پیشگیری از بیماری و تشخیص موارد از اقدامات مهم است و این هدف مشتمل بر 5هدف نهایی، 12هدف زیربنایی، 12استراتژی و ۲۵۹ هدف اختصاصی است که در اهداف اختصاصی سهم هر یک از شرکای برنامه به صورت واضح به گونه‌ای تعیین شده است که برایند کلی تحقق اهداف منجر به دستیابی اهداف بین‌المللی 90-90-90 شود؛ یعنی 90 درصد مبتلایان شناسایی شوند، 90 درصد موارد شناسایی شده تحت درمان مستمر قرار گیرند و 90 درصد موارد تحت درمان بار ویروسی به مقادیر غیرقابل انتقال، کاهش یابد.

حیدری گفت: استراتژی‌های پنجمین برنامه به نحوی مشخص است که با سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها امکانات تشخصیص و درمانی HIV را افزایش دهیم و نظام مراقبت اپیدمیولوژیک را ارتقا دهیم. اکنون با دستاوردهای خوبی که داشتیم به همت عزیزانی که زحمت کشیدند، افتخار می‌کنیم.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 30 بهمن+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 بهمن 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 30 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور