×
سیاسی
شناسه خبر : 81505
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/09/09 ساعت 09:44

نور نیوز بررسی کرد؛

مذاکره‌کنندگان ایرانی چه زمانی به کشور باز می‌گردند؟

دور اول مذاکرات که برای تعیین «اصول و مبانی گفتگوها» برگزار می‌شود به دلیل ضرورت مشورت هیئت‌های نمایندگی کشورها با پایتخت‌ها احتمالا طولانی نخواهد بود.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: بعد از ظهر دیروز دوشنبه ۸ آذر ماه دور جدید گفت‌وگوها میان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۴ با هدف رفع تحریم‌ها و در قالب برگزاری کمیسیون مشترک برجام در شهر وین پایتخت اتریش آغاز شد.

اگرچه هنوز برای قضاوت در مورد دستاوردهای عملی مذاکرات آغاز شده بسیار زود است اما اظهارنظرهای مختلفی که از شب گذشته توسط مقامات حاضر یا نزدیک به مذاکرات بیان شده نشان دهنده سازنده و رو به جلو بودن مذاکرات است.

رسانه‌های غربی نیز هرچند محتاطانه اما در مجموع بازتاب‌ های مثبتی از روز اول مذاکرات مخابره کردند.

گزارش‌های منتشر شده حاکی است که خارج از میز رسمی مذاکرات، نشست‌های دو یا چند جانبه میان هیئت‌های سیاسی حاضر در وین برگزار شده که از فشردگی رایزنی‌ها برای به حرکت درآمدن چرخ‌های نه چندان روان مذاکرات خبر می‌دهد.

در این میان و در حالی که جمهوری اسلامی ایران بر هدف اصلی مذاکرات یعنی لغو تمامی تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه تاکید دارد، مقامات غربی موضوع احیاء برجام با استفاده از به تعبیر آنها فرصت ایجاد شده برای بازگشت آمریکا به برجام را عمده کرده‌اند.

تقابل این دو گزاره یعنی تمرکز مذاکرات بر رفع تحریم‌های غیرقانونی یا چگونگی بازگشت آمریکا به برجام عملا «زمان مذاکرات» را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

ایران علاقه‌ای به طولانی و فرسایشی شدن مذاکرات ندارد و با رویکرد نتیجه‌گرایی وارد این عرصه شده اما طرح موضوعات فرعی و غیر مهم می‌تواند ضمن کُند شدن روند گفتگوها، دستیابی به نتیجه را با چالش روبرو نماید.

مقامات کشورمان بارها اعلام کرده‌اند که اولا بازگشت آمریکا به برجام را موضوع مهم و قابل اعتنایی نمی‌دانند و ثانیا به دلیل خروج غیرقانونی واشنگتن از برجام، بازگشت مجدد این کشور به جمع ۱+۴ تابع شروطی است که بدون پذیرش آن امکان حضور مجدد آمریکا در برجام نیست.

علی باقری سرپرست هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین نیز شب گذشته با بیان این‌که با اراده جدی و تدارک قوی برای لغو تحریم‌ها وارد گفت‌وگوهای وین شده‌ایم و تمرکز و اولویت اصلی بر لغو تحریم‌هاست، گفت: ترکیب هیأت ایران هم نشان‌گر این عزم و جدیت است.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه  نیز دیروز در نشست هفتگی با خبرنگاران بر این نکته تاکید و اعلام کرد: این‌که مذاکرات چند روز طول خواهد کشید و کیفیت آن چه خواهد بود، امروز مشخص خواهد شد اما مهم این است که اگر آمریکا با این عزم به وین بیاید که بن‌بست و مواردی که در دورهای قبلی باعث به نتیجه نرسیدن مذاکرات شده را حل کند و از آن نقطه وارد وین شود قطعا گفت‌وگوها مسیر آسان‌تری را خواهد داشت.

خطیب زاده همچنین بدون اشاره به جزئیات، گفت: اگر آمریکا همچنان به مسیر قبلی ادامه دهد قطعا ایران انتخاب‌های متعددی خواهد داشت.

بررسی تحلیلی مذاکرات برگزار شده در ادوار گذشته و همچنین پیچیدگی‌های قابل ملاحظه‌ای که بر این دور از گفتگوها حاکم است می‌تواند گزاره «طولانی نبودن دور اول مذاکرات» را که بر محور تعیین «اصول و مبانی گفتگوها» به پیش خواهد رفت از قطعیت بالائی برخوردار کند.

بدلیل اهمیت شکل‌گیری توافق در مورد اصول و مبانی گفتگوها که یکی از مهمترین بخش‌های مذاکرات محسوب می‌شود، مشورت هیئت‌های نمایندگی کشورهای حاضر در مذاکرات با پایتخت‌ها کاملا ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.

بر این اساس می‌توان انتظار داشت که هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین ظرف چند روز آینده به کشور باز گردد و پس از انجام مشورت‌های لازم در سطوح عالی مجددا برای پیگیری گفتگوها عازم وین شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
شکست گام نخست مقصرنمایی ایران در مذاکرات وین
چهارشنبه 1400/09/10 ساعت 14:58
شکست گام نخست مقصرنمایی ایران در مذاکرات وین
در روزهای گذشته، رسانه‌های غربی تلاش کرده بودند تا با ترسیم یک تصویر غیرواقعی از خواسته‌ها و ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران، گفت‌وگوها را از پیش شکست‌خورده و ایران را عامل شکست گفت‌وگوها معرفی نمایند.
چرا آمریکا از پذیرش اولویت‌های مذاکرات طفره می‌رود؟
چهارشنبه 1400/09/10 ساعت 13:59
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا آمریکا از پذیرش اولویت‌های مذاکرات طفره می‌رود؟
دو موضوع «تحریم‌ها» و «تعهدات هسته‌ای» دارای ارزش یکسانی نیستند زیرا اقدام غیر قانونی آمریکا در خروج از برجام و بازگرداندن تحریم‌ها که عملا نقض تعهدات این کشور در برجام بوده، موجب شکل‌گیری شرایط پیچیده امروز شده است.
ایران همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد مذاکرات نگذاشته است
چهارشنبه 1400/09/10 ساعت 12:58
ایران همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد مذاکرات نگذاشته است
یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: سیاست فعال‌منطقه‌ای ایران این پیام را مخابره کرد که اگر غربی‌ها نخواهند رویکرد درستی در پیش بگیرند ایران از ظرفیت‌های دیگر خود استفاده می‌کند و همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد مذاکره نگذاشته و برای حل مشکلات مردم و توسعه کشور منتظر آمریکا و اروپا نمانده است.
زمان بازگشت مذاکره کنندگان ایرانی به کشور
سه‌شنبه 1400/09/09 ساعت 20:37
زمان بازگشت مذاکره کنندگان ایرانی به کشور
ارزش حقوقی پیش‌نویس حاصل از مذاکرات قبلی چقدر است؟
سه‌شنبه 1400/09/09 ساعت 20:10
نورنیوز بررسی کرد؛
ارزش حقوقی پیش‌نویس حاصل از مذاکرات قبلی چقدر است؟
آنچه مسلم است اینکه ایران بنای نادیده گرفتن شش دور مذاکرات قبلی در وین را ندارد، اما چون در شش دور مذاکره قبلی، توافقی صورت نگرفته و حاصل آن در حد یک پیش‌نویس با پرانتزهای باز باقی مانده، طبعا قابل بحث و مذاکره است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرگ خاموش چغازنبیل؛ میراث 3200 ساله ایلامی‌ها در خطر نابودی
چرا زنان بیشتر به بیماری ام‌اس مبتلا می‌شوند؟
عراقچی و گروسی به قاهره می‌روند
ارتش یمن: فرودگاه بن‌گوریون، رامون و یک نقطه حساس در دیمونا را هدف قرار دادیم
مدودف: فنلاند برای جنگ با روسیه آماده می‌شود
زمان تشییع پیکر صدابردار پیشکسوت اعلام شد
چرا عرضه خودرو در بورس کالا به نفع مصرف‌کنندگان نیست؟
عکس های منتخب ایران ؛ دوشنبه 17 شهریور 1404
احتکار و گرانفروشی مرغ و گوشت در ارومیه
انصار الله: عملیات امروز در قدس پاسخی شایسته به جنایات رژیم صهیونیستی بود
یارانه بخشی از هزینه نان پرداخت می شود
جزییات تخلیه بخشی از بزرگترین فرودگاه انگلیس اعلام شد
آیا باشگاه پرسپولیس به بابک زنجانی فروخته شد؟
آلمان به دلیل سیاست‌های انرژی، گاز وارداتی را گران‌تر می‌خرد
حکم 83 میلیون دلاری دادگاه آمریکایی علیه ترامپ
تاکید 1200 هنرمند عرضه سینما بر پایان نسل کشی در غزه
دولت فرانسه سقوط کرد
تاج : اعتراضم بابت داوری کافا را به دوستانم منتقل کردم
نورنما | غافلگیری عکاس حیات‌وحش توسط چیتا
حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران مصداق بارز تروریسم دولتی است
پیام‌های راهبردی و عملیاتی یک سخنرانی
بحران سیاسی فرانسه و آینده مبهم مکرون
اتحادیه اروپا 14 میلیون یورو برای حمایت از مردم افغانستان اختصاص داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(79) «بیرِم»
اقدام مشترک روسیه و افغانستان بر روی برخی طرح‌های اقتصادی
ترامپ در سراشیبی سقوط محبوبیت در آمریکا
مصطفی تاج زاده تاکنون یکبار هم درخواست مرخصی نکرده است
175 زندانی واجد شرایط با مرخصی پایان حبس آزاد شدند
اعتصاب کارکنان مترو لندن شبکه حمل‌ونقل را فلج کرد
شکل گیری هندسه نظم جدید جهانی با محوریت قدرت جهان اسلام+فیلم
امضای توافقنامه 21 بندی سازمان گذرگاه‌های مرزی عراق با ایران
آغاز طرح ساماندهی دستفروشان میدان ولیعصر تهران
تجلیل از ساره جوانمردی قهرمان پارالمپیک
آغازهوشمندسازی آزادراه تهران-شمال با تجهیزات روز دنیا
عطرافشانی و گلباران مزار شهدای هفدهم شهریور+فیلم
سرپرست جدید معاونت امور هنری وزارت ارشاد معرفی شد
گسترش همکاری نظامی کره‌جنوبی و ژاپن با آمریکا
باکو: قصدی برای جانبداری میان ایران و اسرائیل نداریم
هشدارصدراعظم آلمان نسبت به تداوم اقدامات روسیه
منیر الحدادی؛ از آکادمی بارسلونا تا استقلال تهران
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
امت واحد؛ حلقه مفقوده بازسازی قدرت جهان اسلام
قفقاز جنوبی؛ میدان جدید رویارویی پکن-واشنگتن
عامل اصلی افت قیمت طلا در بازار تهران چه بود؟
افشاگری رونالدینیو از تاریخی‌ترین ویدیو یوتیوب با بیش از 1 میلیون بازدید + فیلم
واکنش پرهام مقصودلو به پیروزی مقابل فیروزجا
زمان اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش مشخص شد
اپل، فردا از آیفون 17 رونمایی خواهد کرد
گروسی: به نزدیک شدن دستیابی به توافق با ایران خوش‌بینیم
مقصران انفجار بندر شهید رجایی معرفی شدند
X
آگهی تبلیغاتی