×
سیاسی
شناسه خبر : 81458
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/09/07 ساعت 14:23
ایران می‌تواند تأمین کننده انرژی کشورهای عضو اکو باشد

ایران می‌تواند تأمین کننده انرژی کشورهای عضو اکو باشد

یک کارشناس مسائل منطقه با اشاره به نقش موثر ایران در اجلاس های منطقه ای و بین المللی گفت: ایران با توجه به توانمندی های اقتصادی می تواند پیشنهاد تأمین انرژی کشورهای عضو اکو را مطرح کند که از اهمیت قابل توجهی هم برخوردار است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: سیدرضا صدرالحسینی  درباره حضور ایران در اجلاس اکو که در ترکمنستان برگزار می شود، گفت: با توجه به نقش اکو در پیشرفت و توسعه کشورهای عضو و اینکه این سازمان پس از سه سال نخستین جلسه حضوری را برگزار می کند و همچنین با توجه به اینکه سیاست خارجی ایران تعمیق ارتباط با همسایگان به ویژه در ابعاد اقتصادی می باشد قطعا حضور رئیس جمهور کشورمان در این اجلاس می تواند برای منطقه و اعضای اکو و همچنین ایران با اهمیت باشد.

وی تصریح کرد: اجلاس اکو همزمان با نشست وین برگزار می شود و نشان دهنده این است که ایران علیرغم فشارهای مضاعف در حوزه سیاسی از سوی آمریکا برای منزوی کردن ایران، توانسته موفق باشد و سیاست های آن ها به شکست انجامیده است.

این کارشناس مسائل منطقه خاطر نشان کرد: ایران به عنوان بازیگر و نقش آفرین موثر در اجلاس های منطقه ای و بین المللی شرکت می کند، مانند آنچه که ما از حضور ایران در اجلاس شانگهای دیدیم که توانست این موضوع را به اثبات برساند. اجلاس اکو هم یکی از مهمترین اجلاس های اقتصادی منطقه است.

وی درباره راهکارها و پیشنهادهای ایران به اعضای اکو گفت: با توجه به توانمندی های اقتصادی که ایران دارد می تواند نقش جدی را در توانمندی و تأمین انرژی کشورهای عضو ایفا کند و از نظر موقعیت ژئوپلیتیکی ایران در مباحث اقتصادی هم از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و از همه این مزیت ها ایران می تواند برای پیشرفت اعضای اکو استفاده کند.

صدرالحسینی افزود: تولیدات و بازار جمهوری اسلامی ایران از مزایای کشورمان در بین کشورهای عضو اکو است وواقعیت این است که مسئله توسعه اقتصادی یکی از اصول اصلی این سازمان به شمار می رود و ایران می تواند در این ارتباط از آبراه ها، از مسیر زمینی و راه آهن و همچنین مسیر دریایی برای پیشرفت اکو استفاده کند.

این کارشناس مسائل منطقه تأمین انرژی کشورهای عضو اکو را یکی از مهمترین پیشنهاداتی دانست که ایران می تواند مطرح کند و گفت: ایران با توجه به توانمندی نیروی انسانی که دارد می تواند به کشورهای در حال توسعه در اکو هم از این توانمندی استفاده کند و نیروهای متخصص ایرانی می توانند کمک خوبی برای حل مسائل اقتصادی کشورهای عضو باشند.

وی در پایان گفت: در واقع توانمندی آموزش های تخصصی نیروهای ایرانی از جمله در حوزه های فنی مهندسی و پزشکی برای کشورهای در حال توسعه قطعا دارای اهمیت است و پیشنهاد گسترش روابط علمی و آموزشی در این اجلاس می تواند مورد استقبال قرار گیرد.

این کارشناس مسائل منطقه افزود: بعد دیگر این سفر حضور در نشست سران اکو بعنوان یکی از مهم‌ترین سازمان‌های اقتصادی منطقه است که با 10 عضو، حدود 480 میلیون نفر جمعیت و 8٬620٬697 کیلومتر مربع وسعت، امکانات نفت، گاز و صنعت زیادی در اختیار دارد. 

صدرالحسینی همچنین اظهار داشت : حل بحران تحمیلی اشغالگران به افغانستان که میلیون‌ها آواره جدید بر جای گذاشته و تاثیرات مخربی بر منطقه دارد با همگرایی همسایگان از جمله در قالب اکو و شانگهای امری ضروری است. 

وی در پایان گفت : حضور در نشست سران اکو پس از نشست شانگهای نشانه‌ای از نقش‌آفرینی ایران در معادلات منطقه و گامی مهم برای بی‌اثر کردن تحریم‌هاست.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال
یارانه بهمن دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
روسیه تهدید دائمی را تحمل نمی کند
توافق با ایران ظرف 10 روز آینده مشخص می‌شود
با نگرانی عمیق از دستگیری برادرم مطلع شدم
برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر انقلاب اسلامی
ادامه اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
شروع نشست شورای صلح غزه بدون حضور نماینده فلسطین
واحدهای 2و3 نیروگاه هسته ای بوشهر تکمیل می شود
صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر فردا اعلام می شود
نقض مجدد آتش‌بس در لبنان از سوی رژیم صهیونیستی
رشد مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان
خانه تکانی با آب شرب ممنوع!
مخالفت سناتور امریکایی با جنگ امریکا و ایران
آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای احداث پایگاه نظامی گسترده در غزه
شیب ملایم افزایش قیمت دلار آزاد
ثبت نام بیش از 22 هزار نفر در انتخابات شوراهای روستا
روزانه 2500 کارت سوخت یک‌روزه تحویل متقاضیان می‌شود
بادبان‌های برافراشته بر دریای وابستگی
واریز عیدی 10 میلیون تومانی بازنشستگان کشوری آغاز شد
اوسمار می‌تواند شرایط پرسپولیس را تغییر دهد
کیفرخواست قاتل شهید بخشیان صادر شد
آمریکا به دنبال کنار زدن روسیه از بازارهای انرژی جهانی است
چه کسانی منتظر یارانه نباشند؟ همراه با جزئیات
پایبندی اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت ضروری است
بازنگری قیمت گندم در دستور کار دولت
گروسی: در خطر بودن فرصت دیپلماسی با ایران، نیاز به سرعت در گفت‌وگوها
پنجمین شارژ کارت‌های بانکی «یسنا» در سال جاری
سازمان ملل نگران نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری
افزایش چشمگیر قیمت آش و حلیم نسبت به سال گذشته
قیمت مسکن ملی پرند مشخص شد + شرایط خرید
ایالت‌های آمریکا علیه ترامپ: بودجه انرژی پاک را آزاد کنید
آمادگی اقتصادی و نظامی کشور پشتوانه مذاکرات هسته‌ای است
دیدار فرمانده نیروی دریایی ایران با همتایان آفریقای جنوبی و سریلانکا
وزیر علوم: دانشگاه‌ها باید به ماموریت اصلی خود بازگردند
تراکتور رکورد درآمدزایی باشگاه‌های ایران را شکست
اعتراض گسترده کنگره آمریکا به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
پایان رزمایش مشترک ایران و روسیه
شمع توسعه در باد ناترازی