×
سیاسی
شناسه خبر : 81458
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/09/07 ساعت 14:23
ایران می‌تواند تأمین کننده انرژی کشورهای عضو اکو باشد

ایران می‌تواند تأمین کننده انرژی کشورهای عضو اکو باشد

یک کارشناس مسائل منطقه با اشاره به نقش موثر ایران در اجلاس های منطقه ای و بین المللی گفت: ایران با توجه به توانمندی های اقتصادی می تواند پیشنهاد تأمین انرژی کشورهای عضو اکو را مطرح کند که از اهمیت قابل توجهی هم برخوردار است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: سیدرضا صدرالحسینی  درباره حضور ایران در اجلاس اکو که در ترکمنستان برگزار می شود، گفت: با توجه به نقش اکو در پیشرفت و توسعه کشورهای عضو و اینکه این سازمان پس از سه سال نخستین جلسه حضوری را برگزار می کند و همچنین با توجه به اینکه سیاست خارجی ایران تعمیق ارتباط با همسایگان به ویژه در ابعاد اقتصادی می باشد قطعا حضور رئیس جمهور کشورمان در این اجلاس می تواند برای منطقه و اعضای اکو و همچنین ایران با اهمیت باشد.

وی تصریح کرد: اجلاس اکو همزمان با نشست وین برگزار می شود و نشان دهنده این است که ایران علیرغم فشارهای مضاعف در حوزه سیاسی از سوی آمریکا برای منزوی کردن ایران، توانسته موفق باشد و سیاست های آن ها به شکست انجامیده است.

این کارشناس مسائل منطقه خاطر نشان کرد: ایران به عنوان بازیگر و نقش آفرین موثر در اجلاس های منطقه ای و بین المللی شرکت می کند، مانند آنچه که ما از حضور ایران در اجلاس شانگهای دیدیم که توانست این موضوع را به اثبات برساند. اجلاس اکو هم یکی از مهمترین اجلاس های اقتصادی منطقه است.

وی درباره راهکارها و پیشنهادهای ایران به اعضای اکو گفت: با توجه به توانمندی های اقتصادی که ایران دارد می تواند نقش جدی را در توانمندی و تأمین انرژی کشورهای عضو ایفا کند و از نظر موقعیت ژئوپلیتیکی ایران در مباحث اقتصادی هم از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و از همه این مزیت ها ایران می تواند برای پیشرفت اعضای اکو استفاده کند.

صدرالحسینی افزود: تولیدات و بازار جمهوری اسلامی ایران از مزایای کشورمان در بین کشورهای عضو اکو است وواقعیت این است که مسئله توسعه اقتصادی یکی از اصول اصلی این سازمان به شمار می رود و ایران می تواند در این ارتباط از آبراه ها، از مسیر زمینی و راه آهن و همچنین مسیر دریایی برای پیشرفت اکو استفاده کند.

این کارشناس مسائل منطقه تأمین انرژی کشورهای عضو اکو را یکی از مهمترین پیشنهاداتی دانست که ایران می تواند مطرح کند و گفت: ایران با توجه به توانمندی نیروی انسانی که دارد می تواند به کشورهای در حال توسعه در اکو هم از این توانمندی استفاده کند و نیروهای متخصص ایرانی می توانند کمک خوبی برای حل مسائل اقتصادی کشورهای عضو باشند.

وی در پایان گفت: در واقع توانمندی آموزش های تخصصی نیروهای ایرانی از جمله در حوزه های فنی مهندسی و پزشکی برای کشورهای در حال توسعه قطعا دارای اهمیت است و پیشنهاد گسترش روابط علمی و آموزشی در این اجلاس می تواند مورد استقبال قرار گیرد.

این کارشناس مسائل منطقه افزود: بعد دیگر این سفر حضور در نشست سران اکو بعنوان یکی از مهم‌ترین سازمان‌های اقتصادی منطقه است که با 10 عضو، حدود 480 میلیون نفر جمعیت و 8٬620٬697 کیلومتر مربع وسعت، امکانات نفت، گاز و صنعت زیادی در اختیار دارد. 

صدرالحسینی همچنین اظهار داشت : حل بحران تحمیلی اشغالگران به افغانستان که میلیون‌ها آواره جدید بر جای گذاشته و تاثیرات مخربی بر منطقه دارد با همگرایی همسایگان از جمله در قالب اکو و شانگهای امری ضروری است. 

وی در پایان گفت : حضور در نشست سران اکو پس از نشست شانگهای نشانه‌ای از نقش‌آفرینی ایران در معادلات منطقه و گامی مهم برای بی‌اثر کردن تحریم‌هاست.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
X
آگهی تبلیغاتی