×
سیاسی
شناسه خبر : 81435
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

حوادث اصفهان، اعتراض مدنی و تکرار یک سناریوی نخ‌نما

در جریان تجمع کشاورزان اصفهانی، باز هم عده‌ای مزدور در بستر فضای روانی ایجاد شده توسط رسانه‌ها و شبکه‌های معاند، عملا نمایش یک مطالبه مدنی را به درگیری کشاندند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: بحران کم آبی با توجه به شرایط اقلیمی کشور و کاهش شدید نزولات آسمانی طی سال‌های متمادی از یک سو و مدیریت نامناسب منابع آبی در بخش صنعت و کشاورزی از سوی دیگر، این روزها به یکی از مشکلات اصلی کشور و به ویژه فلات مرکزی ایران تبدیل شده است.

یکی از مهمترین موضوعات در این خصوص، موضوع حقابه مناطقی است که در مسیر حوضه آب‌ریز زاینده‌رود قرار دارند و این مسئله استان‌های خوزستان، چهارمحال و بختیاری و اصفهان را درگیر خود کرده است.

از سویی؛ علاوه بر کاهش شدید ورودی آب به این حوضه، آنچه بر تشدید معضل افزوده است، وجود صنایع آب‌بر و کشت و زرع سنتی و غیر مکانیزه بدون توجه به اولویت‌های کشاورزی منطقه است.

در این میان آنچه طبیعتا برای دولت اولویت دارد تامین آب شرب شهروندان است و تامین آب مورد نیاز صنایع و بخش کشاورزی در اولویت بعدی قرار دارد.

چنانچه پیش‌بینی می‌شد اما؛ مسئله آب در هفته‌های اخیر موجب شد تا کشاورزان اصفهانی دست به اعتراض زده و با تجمع در بستر خشک رودخانه زاینده‌رود به بیان مطالبات خود بپردازند.

این تجمعات که با وجود عدم مجوز قانونی طی بیش از دو هفته ادامه داشت و در این مدت با تامین و حمایت کامل نیروهای انتظامی-امنیتی و مقامات استان و نیز پوشش کامل رسانه‌های رسمی به ویژه رسانه ملی مواجه شد، توانست در فضایی نسبتا آرام و مدنی مطالبات کشاورزان را به گوش مسئولین برساند.

این فضا اما به یک‌باره با ورود عناصر اغتشاش‌گر و به آتش کشیدن چادرهای معترضین در بستر زاینده‌رود به ناآرامی کشیده شد تا به مانند تمام موارد مشابه طی سالیان گذشته، باز هم عده‌ای مزدور در بستر فضای روانی ایجاد شده توسط رسانه‌ها و شبکه‌های معاند، عملا نمایش یک مطالبه مدنی را به درگیری بکشانند.

نکته اینجاست که فارغ از محق بودن یا نبودن کشاورزان اصفهانی در مسئله مورد بحث، دستگاه‌های دولتی، امنیتی، انتظامی و رسانه‌ای هر یک به بهترین شکل ممکن سعی در حل مسئله داشتند، چون اساسا قرار بر تقابل با مردم نبوده و نیست.

به بیان دقیق‌تر؛ همین نیروهای انتظامی و امنیتی که بنابر وظیفه، با تامین امنیت و اجازه برگزاری تجمع، بستر لازم برای رسیدن پیام معترضین به مسئولین را فراهم آوردند، حتما موظف به مقابله با هرگونه اغتشاش و ناامنی و برخورد با عناصر آن هستند و اینکه معاندین با پخش تصاویر تقطیع شده سعی در تحریف حقیقت و القاء تقابل این نیروها با مردم دارند، بازی نخ‌نمایی است که بعید است دیگر به کار آید.

تقریبا بر همگان مسجل شده که گروه‌های ضدانقلاب و عناصر مزدور و فریب‌خورده آنان طی چند سال گذشته همواره مترصد بروز چنین فضاهایی هستند تا از آب گل‌آلود ماهی خود را گرفته و به زعم خود میان مردم و حاکمیت تقابل ایجاد کنند.

این سناریوی تکراری دشمنان هر چند باعث آسیب رسیدن به اموال عمومی و خصوصی و بعضا مجروح شدن افراد می‌شود اما با توجه به عزم جدی دولت در حل مشکلات مردم قطعا نمی‌تواند به اهداف اصلی خود برسد، چنانچه تاکنون نیز نتوانسته است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
راز قتل مادر و دختر ساکن طبقه هفتم
کشورهای کوچک و گام‌های بزرگ
4 کشته در تیراندازی بازار معروف بانکوک +فیلم
آغاز دریافت کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش +جزئیات
وزیر کار: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مردادماه انجام می‌شود
نورنما | علائم و درمان گرمازدگی
حسین ابرقویی با پرسپولیس به توافق رسید؛ امضای قرارداد به‌زودی انجام می‌شود
اتابک: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه خارج از نوبت پرداخت می‌شود
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
عضو سابق منافقین پس از سال‌ها جنایت به سزای اعمالش رسید که بود؟
دستور اژه‌ای برای شناسایی عاملان حمله تروریستی به دادگستری زاهدان +عکس و فیلم حادثه
فریده شجاعی: شخصاً حسینی را دوست دارم و می‌خواستم بماند
قیمت خودرو امروز دوشنبه 6 مرداد 1404 +جدول
انتقاد شدید حجازی از مدیریت استقلال و از دست دادن حسینی
زلزله 4.9 ریشتری عسلویه بوشهر را لرزاند
مستند سازی جنایات و ثبت مستندات مربوط به تخلفات و جنایات بین المللی آغاز شده است+فیلم
پیش‌بینی دمای بالای 50 درجه در برخی مناطق کشور
تنها یک مانع برای پیوستن سرژ اوریه به پرسپولیس باقی مانده!+ عکس
متهم در دادگاه پرونده قتل الهه حسین‌نژاد: نمی‌خواستم او را بکشم، مرا جادو کرده بودند +عکس
اربعین را با بسته‌های اینترنتی ویژه و ارزان‌تر همراه اول تجربه کنید!
مداردیپلماسی | مذاکرات استانبول رونمایی از شمشیر بدون دسته اروپا
یکی از سرنشینان کشتی حنظله: هیچ تعهدی به تل‌آویو ندادیم
وزیر کشور: حدود یک میلیون افغانستانی به کشورشان بازگشتند +فیلم
یمن: مرحله چهارم محاصره دریایی رژیم صهیونیستی آغاز شد
کمک‌های ادعایی به غزه ممکن است باعث سقوط دولت نتانیاهو شود
️ آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک +جزئیات
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 6 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!
رضا غندی پور رسما به شباب الاهلی امارات ملحق شد
توافق بزرگ ایران و چین برای برقی‌سازی 1000 کیلومتر ریل
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
X
آگهی تبلیغاتی