×
اقتصادی
شناسه خبر : 81420
تاریخ انتشار : شنبه 1400/09/06 ساعت 09:44
وزیر راه و شهرسازی: توافقی با چینی‌ها نداشته‌ایم

وزیر راه و شهرسازی: توافقی با چینی‌ها نداشته‌ایم

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ضمن موافقت با ورود فناوری نوین ساخت مسکن به کشور توسط بخش خصوصی، گفت: برای نهضت ملی مسکن زمین رایگان واگذار می کنیم.

نورنیوز-گروه اقتصادی: رستم قاسمی در جلسه با انبوه‌سازان سراسر کشور با بیان اینکه اکنون موضوع نهضت ملی مسکن در کشور مطرح است، اظهار کرد: اقدامات زیادی در راستای نهضت ملی مسکن انجام شده و اقدامات زیادی نیز برای انجام باقی‌مانده است؛ بنابراین این جلسه را برای استفاده از نظرات و تجربیات انبوه سازان تشکیل دادیم تا روندی را در پیش بگیریم که نتیجه آن ساخت مسکن برای مردم باشد.

وی با بیان اینکه امروز هزینه مسکن در سبد خانوار بسیار زیاد است، تصریح کرد:‌در شهرهای بزرگ بیش از 60 درصد و در شهرهای کوچک به میزان کمتر، هزینه‌های مسکن در سبد خانوار برآورد شده است.

 وی ادامه داد: یکی اینکه سیاست دولت سیزدهم این است که در بخش مسکن اقدامات ویژه‌ای انجام دهد و دوم اینکه قانون جهش تولید مسکن که مجلس در اواسط مهر ماه به دولت ابلاغ کرد، که مزیت‌های خوبی دارد.

وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه در جلسه شورای عالی پول و اعتبار نیز جلسات متعددی با بانک مرکزی برگزار شده است، گفت:‌ سهم پرداخت تسهیلات مسکن در هر شهر تقریبا تعیین و به همه بانک‌ها ابلاغ و همچنین سهم هر بانکی نیز تعیین شده است.

قاسمی گفت:حدود یک میلیون از تعداد این واحد‌ها متناسب با جمعیت روستاهای کشور، مسکن روستایی کشور است و بقیه نیز در بخش شهری ساخته می‌شود.

ایجاد بانک زمین در وزارت راه

وی تامین زمین را یکی از مولفه‌های مهم ساخت 4 میلیون مسکن در چهار سال بیان و تاکید کرد:‌ در وزارت راه‌وشهرسازی بانک زمین را پایه‌گذاری کرده‌ایم و حداکثر تا دو ماه آینده در کل کشور وضعیت زمین‌ها مشخص خواهد شد.

قاسمی با بیان اینکه تا امروز زمین‌ 2 میلیون و 400 هزار واحد در کشور تعیین تکلیف شده و برای ساخت‌وساز آماده است، گفت: زمین‌‌های داخل شهر متعلق به دولت و راه‌وشهرسازی در اولویت اول قرار دارد.

 وی با یادآوری اینکه ساخت 600 هزار واحد را نیز در شهرهای جدید پیش‌بینی کرده‌ایم، تصریح کرد:‌ زمین‌های شهرهای جدید نیز در اختیار وزارت راه وشهرسازی است بنابراین امروز 2 میلیون و 400 هزار واحد زمین را تعیین تکلیف شده و آماده اجرا در اختیار داریم.

واگذاری زمین رایگان برای نهضت مسکن

وزیر راه‌وشهرسازی واگذاری  زمین رایگان را جزو دستور کار وزارت راه‌وشهرسازی اعلام کرد و گفت:‌ هر زمین دولتی که درخواست واگذاری آن را داشته باشیم و ظرف دو ماه واگذار نکنند ثبت اسناد مکلف است یک طرفه سند آن را به نام وزارت راه وشهرسازی بزند.

قاسمی اضافه کرد: با بنیاد مستضعفان توافق کردیم که 900 هکتار زمین‌های بنیاد در شهرهای مختلف کشور را برای این کار در اختیار بگیریم همچنین با اوقاف توافق کردیم که زمین‌های آنها را به ساخت مسکن اختصاص دهیم.

وی با تاکید بر اینکه بنابراین انبوه‌سازان نگران مسئله تامین زمین نباشند زیرا زمین را تامین می‌کنیم، اظهار کرد:بر اساس قانون جهش تولید، به وزارت راه‌وشهرسازی اجازه ایجاد صندوق ملی مسکن داده شده است، گفت: در این صندوق پیش‌بینی اولیه این است که سالی 30 تا 40 هزار میلیارد تومان درآمد سالیانه از این صندوق داشته باشیم.این درآمد برای کمک به دوران ساخت و پرداخت مابه‌تفاوت به اقشار کم درآمد اختصاص می‌یابد.

وزیر راه‌وشهرسازی یادآور شد: ‌حتی در این طرح پیش‌بینی کرده‌ایم که برای ساخت در نظام اجاره‌داری حرفه‌ای تسهیلات بدهیم.

قاسمی گفت: بر اساس گزارشها، حدود 700 هزار واحد اکنون در حال تعیین تکلیف است و هر کدام در مرحله‌ای از اجرای پروژه قرار دارند مثلا در هفته گذشته در زنجان عملیات اجرایی حدود 20 هزار واحد مسکونی شروع شد.

وزیر راه‌وشهرسازی تاکید کرد: باتوجه به تسهیلات پیش‌بینی شده‌ اگر بتوانیم از روش‌های نوین برای ساختمان‌سازی استفاده کنیم، نه‌تنها کار ساخت را می‌توان با کیفیت و سرعت بیشتر و قیمت کمتر انجام داد بلکه افراد می‌توانند با آورده کمتری صاحب خانه شوند.

قاسمی درباره ساخت مسکن در روستاها با بیان اینکه بنیاد مسکن مسئولیت ساخت در روستاها به صورت خودمالکی را دارد، گفت: حدود بیش از 200 هزار واحد از مسکن مهر باقی‌مانده است، بخشی از این واحدها تعاونی‌سازی‌ بودند و در مرحله پیشرفت 80 درصد متوقف شده است و یا اینکه امکاناتی همچون فاضلاب و آسانسور ندارد؛ برای این واحدها برنامه‌ریزی کرده‌ایم که بتوانیم تعداد واحد مسکونی باقی مانده مسکن مهر را نیز ساماندهی کنیم.

وزیر راه‌وشهرسازی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد:‌ معتقدم بخش خصوصی می‌تواند در ایران مسکن‌سازی کند؛ آنچه با برخی بخش‌های دیگر تفاهم‌نامه امضا کرده‌ایم که برای ما اجرا کند به معنای این نیست که کار ساخت را انجام دهند بلکه منظور توزیع مدیریت ساخت است.

قاسمی با بیان اینکه ستاد وزارتخانه‌ای شاید نتواند با مثلا 5 هزار پیمانکار ارتباط داشته باشد، توضیح داد:‌ اگر سه بخش مدیریتی کمک کنند به معنای این نیست که کار ساخت مسکن را در اختیار دارند؛ ستاد اجرایی کار را از طریق پیمانکاران انجام می‌دهد و فقط بخش مدیریتی را برعهده دارد زیرا خودش سازوکار اجرایی ساخت را ندارد.

توافقی برای ورود فناوری چینی نداشته ایم

وی همچنین درباره ورود چینی‌ها به حوزه ساخت مسکن با بیان اینکه ایران در حوزه صنعتی‌سازی عقب است، توضیح داد: تاکنون رایزنی و توافقی با کسی انجام نشده است اما بخش خصوصی می‌تواند تکنولوژی ساخت را وارد کشور کند.

به‌گفته قاسمی در ایران به اندازه کافی مهندس و نیروی متخصص و همین‌طور مواد و مصالح ساخت وجود دارد، گفت:‌ کشور حدود 80 میلیون تن ظرفیت تولید سیمان دارد که برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال حدود 20 میلیون تن سیمان نیاز داریم؛ ‌بنابراین چیزی با عنوان کمبود مواد و مصالح ساختی در کشور نداریم.

وزیر راه‌وشهرسازی تاکید کرد:‌ به دنبال وارد کردن مواد،‌مصالح، کارگر و مهندس به کشور نیستیم، اما باید از ظرفیت ساخت 4 میلیون مسکن استفاده کنیم و توسعه فناوری در صنعت ساختمان در ایران را ارتقاء بدهیم.

وی با تاکید بر اینکه از جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی به کشور استقبال می‌کنیم، افزود:‌ به‌دنبال جذب سرمایه‌گذاران خارجی و ایرانی هستیم که در حال تصویب احکام بسیار خوبی در بودجه 1400 هستیم؛ امروز به این نتیجه رسیده‌ایم که باید حمایت کنیم از کسانی که سرمایه وارد کشور می‌کنند.

قانون نظام مهندسی را اصلاح می کنیم

قاسمی با اشاره به نظام مهندسی ساختمان نیز گفت: درباره نظام مهندسی به دنبال اصلاح قانون هستیم و اکنون نیز قانون در حال بازنگری است.

وزیر راه‌وشهرسازی با اشاره به حجم زیاد ساخت مسکن، گفت: حجم کاری که در پیش داریم بسیار بزرگ است و همه می‌توانند در آن سهم داشته باشند.

وی با بیان اینکه وزارت راه‌وشهرسازی پذیرای پیشنهادات سازندگان است،‌ تاکید کرد:‌ آمادگی تشکیل کمیته‌ هستیم که در این راستا ظرف 10 روز آینده پیشنهادات خود را در قالب پیش طرح به وزارتخانه ارائه دهند تا با کمک شما به عنوان انبوه‌سازان شیوه‌نامه‌ای برای ساخت مسکن تهیه شود.

وزیر راه‌وشهرسازی همچنین از اعلام آمادگی برای مشارکت با انبوه‌سازان خبر داد و گفت: متناسب با محل زمین می‌توانیم مشارکت در ساخت با انبوه‌سازان داشته باشیم و واحدهای سهم وزارت راه‌وشهرسازی را با هدف ارائه به مردم کم‌توان اختصاص دهیم.

قاسمی درباره بحث پروانه کار نیز اظهار کرد: بر اساس قانون جهش تولید مسکن، استانداران رئیس شورای مسکن استان هستند و موظف هستند که مسئله پروانه کار را برطرف کنند.

وی با اشاره به امضای توافقانه‌ای با وزیر کشور، گفت: شهرداران باید ظرف یک ماه پروانه را بدهند و تسویه حساب آن نیز با وزارت راه‌وشهرسازی است که هزینه آن را نیز تعریف کرده‌ایم؛ هم‌اکنون این مسئله به استانداران ابلاغ شده است.

قاسمی با اشاره به‌کاهش قیمت پروانه کار، نظام مهندسی و مالیات، ادامه داد:‌درباره بیمه نیز در آخرین جلسه با رئیس جمهور مقرر شد ظرف یک ماه با تامین اجتماعی درباره بیمه تعیین تکلیف شود.

وزیر راه‌وشهرسازی همچنین به امضای توافقنامه با وزارت صمت اشاره کرد و گفت:‌ به دنبال این هستیم که قیمت سیمان و فولاد را تثبیت کنیم و اکنون در حال تعیین تکلیف این مسئله هستیم.

قاسمی درباره بحث قیمت‌گذاری واحدها نیز تصریح کرد:‌ در کارگروه مشترکی شیوه‌نامه قیمتی تهیه کنیم که هم انبوه‌ساز بتواند کار خود را انجام دهد و هم اینکه بتوانیم روندی را پیش بگیریم که فشار کمتری به مردم وارد شود.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(103) « بندر کنگان»
خرید بلیت بیش از یک کوپه قطار ممنوع شد
واردات گوشت از پاکستان و برزیل
تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت سردار علیرضا افشار
حمله به سفارت آمریکا در کلمبیا با تیر و کمان
معاون ترامپ برای پیگیری آتش‌بس غزه به اراضی اشغالی سفر می‌کند
تلخابی رییس فدراسیون بدنسازی شد
حقوق پزشکیان به حساب خیران مدرسه‌ساز واریز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 26 مهر + جدول
انرژی جهانی در چنبره‌ی سوخت‌های کهنه
مادورو برای جلوگیری از درگیری با آمریکا «همه چیز» را پیشنهاد داده است
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و افغانستان
شاخص کل بورس به کانال 3 میلیون واحد برگشت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 26 مهر 1404
هوای 7 شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
نورنما | 22تا تیپ مختلف در یک انیمیشن!
مستندسازی تجاوز رژیم صهیونیستی برای تاریخ و دادگاه‌ها ضروری است
اولین طلای رویینگ ایران در قهرمانی آسیا 2025
کشته شدن 8 بازیکن ملی‌پوش کریکت در اثر حمله هوایی پاکستان
کواکبیان به 14 ماه حبس محکوم شد
برکناری رئیس کل بانک مرکزی تکذیب شد
چالش کمبود پرستار و کاهش تقاضا برای ورود به خدمت
یک نماینده سابق و یک نماینده فعلی مجلس به حبس محکوم شدند
افت رمزارزها، صعود بورس؛ تلاقی سرد و گرم بازارها
باند بین‌المللی قاچاق سیگار نقره‌داغ شد
رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی شد
بیانیه سفارت ایران در تایلند برای انقضای قطعنامه 2231
یورش گسترده نیروهای اشغالگر اسرائیلی به کرانه باختری
جزییات جدید از واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بالای 20 میلیون تومان
ادعای دوباره ترامپ: زمان پایان جنگ اوکراین و توافق رسیده است
نتانیاهو به دنبال جلو انداختن تاریخ انتخابات است
باند زورگیری در غرب تهران منهدم شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 26 مهر 1404+ ساعت بازی پرسپولیس
دستگیری ضارب روحانی امام‌زاده یحیی+فیلم
علت کمای ملی پوش والیبال مشخص شد
افسانه‌ای بر بام جهان ؛ اولین زن ایرانی در باشگاه 8000 متری‌ها
آتشفشان تفتان بیدار شد؟
معمای جنگ و صلح در غزه
ایران و روسیه؛ داستان همگرایی بازیگران مستقل
تعظیم تهران به نام مقدس مریم
هیأت پارلمانی ایران عازم ژنو شد
انتقال 4 زندانی ایرانی از جمهوری آذربایجان به کشور
جنگ هیبریدی روسیه در اروپا
رئیس‌جمهور برزیل عملیات نظامی آمریکا در کارائیب را محکوم کرد
قطعنامه 2231 به‌طور قطعی منقضی و خاتمه یافته است
اجرا نکردن قانون حجاب، مخالفت با اصل حجاب نیست
ریزش هم‌زمان طلا، نقره، نفت و بیت‌کوین
تماشای بارش شهابی در شامگاه سه‌شنبه
احساس می‌کنیم با حمله اسرائیل به قطر به ما خیانت شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 26 مهر+ وضعیت استان ها
X
آگهی تبلیغاتی