×
سیاسی
شناسه خبر : 81223
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/08/26 ساعت 16:33
برگزاری مراسم گرامی‌داشت مجاهد بوسنیایی با حضور فرمانده نیروی قدس سپاه

برگزاری مراسم گرامی‌داشت مجاهد بوسنیایی با حضور فرمانده نیروی قدس سپاه

به مناسبت رحلت «حسن چنگیچ» مبارز نستوه بوسنی و هرزگوین مراسم گرامی‌داشتی با حضور سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس و شخصیت‌های برجسته سیاسی و نظامی کشورمان برگزار شد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: روز سه شنبه ۲۵ آبان‌ماه، مراسم گرامی‌داشت یاد و خاطره «حاج حسن چنگیچ» معاون پیشین وزیر دفاع بوسنی و هرزگوین از شخصیت‌ها و مبارزان برجسته مسلمان بوسنی و هرزگوین با حضور سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه، ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سردار علی فضلی جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران، سمیر ولاجیچ سفیر بوسنی و هرزگوین در ایران، حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی، ابراهیم طاهریان، مشاور وزیر امور خارجه و با مشارکت علاقمندان به این شخصیت برجسته جهان اسلام در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد. 

در ابتدای مراسم سمیر ولاجیچ سفیر بوسنی و هرزگوین در ایران ضمن خیر مقدم به حاضرین و تقدیر از ابراز همدردی مقامات جمهوری اسلامی ایران با مردم و دولت بوسنی اظهار داشت: با درگذشت حاج حسن چنگیچ بوسنی یک شخصیت ممتاز و ایران یک دوست صادق و جهان اسلام یک مبارز خستگی ناپذیر را از دست داده است.

سفیر بوسنی و هرزگوین افزود: این شخصیت ممتاز علاوه بر نقش آفرینی های اثرگذار و مخلصانه در دوران دفاع از بوسنی و هرزگوین، عمر پر برکتش را در راستای تحقق آرمان های اسلامی در سرزمین بوسنی و هرزگوین صرف نمود و خدمات ماندگار وی همواره در اذهان و برای همیشه به یادگار باقی خواهد ماند.

در ادامه مراسم سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در سخنانی با یادآوری خدمات و ایثارگری های مرحوم حسن چنگیچ در زمان جنگ بوسنی و هرزگوین گفت: او شخصیتی بزرگ و کاملاً آشنا و مسلط به موضوعات دینی و مسائل جهان اسلام بود و تمام عمر پربرکت خویش را وقف ارتقای جایگاه اسلام در سرزمین بوسنی و هرزگوین نمود.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی اضافه کرد: او موجب تاثیرات عمیقی در سرنوشت مسلمانان و کشور بوسنی و هرزگوین شد و نسل های آینده برای همیشه خاطره این مرد بزرگ را به یاد خواهند داشت.

در ادامه محمد جواد آسایش زارچی سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در یوگسلاوی، در سخنانی با ذکر خاطراتی از  مرحوم چنگیچ گفت: وقتی من به سفارت ایران در بلگرد اعزام شدم، مرحوم حسن چنگیچ بخاطر حمایت از انقلاب اسلامی ایران به همراه گروهی دیگر از مبارزان مسلمان منطقه بالکان دوران زندان را سپری می کرد و او از جمله افرادی است که سختی های بسیاری برای مردم، دین و کشورش متحمل شده است.

سفیر پیشین کشورمان در یوگسلاوی افزود: نقش چنگیچ در ارتقای جایگاه مسلمانان منطقه بالکان و کمک های او به ملت و دولت بوسنی برای حفظ تمامیت ارضی بوسنی فراموش نشدنی است.

ابراهیم طاهریان نخستین سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین و مشاور وزیر امور خارجه نیز با اشاره به نقش حسن چنگیچ در راه تحقق استقلال و دمکراسی در کشور بوسنی و هرزگوین گفت: او تا آخرین لحظه عمر از هیچ تلاشی برای اعتلای اسلام و کشورش فروگذار نکرد و خلاء حضور او برای همیشه احساس خواهد شد.

در ادامه دکتر احمد کریم‌پور از اعضای وقت ستاد کمک رسانی به بوسنی و هرزگوین در زمان جنگ، با بیان نقش ویژه مرحوم چنگیچ در کمک رسانی به مردم بوسنی در روزهای سخت جنگ و محاصره سارایوو گفت: نقش و درایت حسن چنگیچ بود که موجب شد کمک های بشر دوستانه ایران به سلامت در اختیار دولت و مردم مظلوم بوسنی قرار گیرد.

عضو سابق ستاد کمک رسانی به بوسنی و هرزگوین در زمان جنگ با اشاره به ایثار مرحوم چنگیچ افزود: اگرچه او در دوران سخت جنگ و محاصره در کنار مردم کشورش ایستاد و از میهن و ملت خود دفاع کرد اما خدماتش تنها به دوران جنگ بوسنی محدود نبود بلکه در دوران بعد از جنگ نیز در عرصه های سیاسی و مذهبی موجب خیرات و برکات برای مسلمانان بوسنی و هرزگوین و جهان اسلام گردید.  

در این مراسم پیام های تسلیت آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، دکتر علی اکبر ولایتی مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری و حجت الاسلام دکتر شهریاری رئیس مجمع تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت درگذشت حسن چنگیج برای حاضرین قرائت و کلیپ های ویدئویی از زندگی مرحوم به نمایش گذاشته شد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار کمبود آب در یونان؛ وضعیت در پایتخت و مناطق اطراف جدی‌تر است
تظاهرات در فلسطین اشغالی
چین سومین ناو هواپیمابر خود را به آب انداخت
مقام نیجریه ای: ترامپ باید به خاطر اظهاراتش درباره نیجریه عذرخواهی کند
حملات هوایی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان سه شهید و 11 زخمی برجا گذاشت
هر دو مسیر تونل رسالت امشب مسدود است
اختصاص درصدی از درآمد بازیکنان و مربیان خارجی به توسعه فوتبال دانش‌آموزی
رونمایی از پیراهن تیم ملی فوتسال دانش‌آموزان
قول 5 ساله پاکستان برای حذف همه موانع تجاری با ایران
عراقچی: جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
رئیس جمهور عراق خواستار مشارکت گسترده مردم در انتخابات پارلمانی شد
15 کشته و زخمی در جریان تعقیب و گریز پلیس آمریکا
گزارشگر سازمان ملل: اگر می توانستم  طلسم کنم جلوی جنایات اسرائیل را می گرفتم
مدارس برخی شهرستان‌های خوزستان فردا یکشنبه غیرحضوری شد
جلسه سران قوا برگزار شد
واکنش پرسپولیس به رأی اصلاحی کمیته استیناف؛ ابطال کنید
کشف جسد یک افسر اسرائیلی در جنوب غزه
فهرست تیم ملی اعلام شد
وزارت دادگستری آمریکا همچنان به دنبال تحقیقات درباره پرونده ترامپ-روسیه
رسانه‌های عراقی از خشک شدن دریاچه حمرین در استان دیاله عراق خبر دادند
نخست وزیر مجارستان جو بایدن را مسئول آغاز جنگ اوکراین دانست
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
دنیامالی: پاداش قهرمانان بازنگری می‌شود
کاخ سفید: بی‌بی‌سی ماشین تبلیغاتی است!
X
آگهی تبلیغاتی