×
فرهنگی
شناسه خبر : 81222
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/08/26 ساعت 16:11
شایسته دریافت اسکار بندبازی و نمک‌‌نشناسی!

نورنیوز بررسی کرد؛

شایسته دریافت اسکار بندبازی و نمک‌‌نشناسی!

چگونه افرادی مانند اصغر فرهادی که فعالیت‌های هنری‌اش در بستر فرهنگی ایجاد شده از سوی نظام اسلامی شکل گرفته و ارتقاء یافته است به راحتی همه این حمایت‌ها و پشتیبانی‌ها را نادیده می‌گیرد و نمکدان می‌شکند.

نورنیوز ـ گروه فرهنگی: از استاد و هنرمند فقید مرحوم عزت‌الله انتظامی نقل است که گفته بود؛ پس از پیروزی انقلاب به دلیل شرایط خاص آن زمان از کشور خارج شدم و تصمیم داشتم فعالیت‌های هنری‌ام را در یکی از کشورهای اروپایی ادامه بدهم. چند کارگردان صاحب نام هم به من پیشنهاداتی دادند که دلچسب نبود. مقایسه شرایط کار من به عنوان یک هنرمند در ایران و خارج از کشور به شدت ذهن مرا درگیر کرده بود. یک روز در جلسه با یکی از کارگردان‌هایی که من پیشنهاد کار داده بود گفتم: من در کشور خودم «سلطان صاحبقران» و «امیرنظام» و... بودم، نمی توانم خودم را راضی کنم که در فیلم‌های شما نقش‌های فرعی و حاشیه‌ای بازی کنم و تصمیم گرفته‌ام که به ایران بازگردم.

مرحوم انتظامی پس از انقلاب نیز تا روزهای آخر حیات پربرکتش همچنان در اوج ماند و هیچگاه با آروغ‌های روشنفکری به کشور و مردمش پشت نکرد.

اما در مقابل هنرمندان اصیل، میهن دوست و مردمی گروهی نیز در بستر حمایت‌های جمهوری اسلامی متولد شده‌اند که رفتارها و گفتارهای گاه و بیگاهشان روح مردم نجیب ایران را می‌آزارد.

روز گذشته اصغر فرهادی به بهانه اظهارنظری که یکی از مستندسازان کشور در مورد او داشته با ادبیاتی تعجب برانگیز و بسیار سخیف از کشورش اعلام بیزاری کرد و صراحتا گفت که تمایلی به زیر سایه پرچم ایران بودن ندارد!

در خصوص ادبیات به کار گرفته شده از سوی فرهادی و برخی سلبریتی‌های دیگری که حیات هنریشان را مدیون ایران هستند اما همواره از موضع خودبرترپنداری با مردم و کشورشان حرف می‌زنند ذکر چند نکته ضروری است:

نخست؛ بدون شک هیچ هنرمند منصفی وجود ندارد که در مقام مقایسه سینمای پیش و پس از انقلاب به رشد کمی و کیفی این صنعت در بستر فرهنگی جمهوری اسلامی اذعان ننماید. تصمیم نظام اسلامی برای ممنوع اعلام کردن واردات و نمایش فیلم‌های خارجی در سینماهای ایران و حمایت مطلق مادی و معنوی از تهیه‌کنندگان و کارگردانان داخلی بزرگترین فرصتی بود که جمهوری اسلامی در اختیار فعالان این صنعت قرار داد و زمینه رشد کمی و کیفی فعالیت هنری را برای خیل زیادی از علاقه‌مندان این عرصه فراهم کرد.

به بیان دقیق‌تر؛ شکوفائی سینمای اخلاقی و معناگرای پس از پیروزی انقلاب اسلامی مرهون فضای سالمی است که برای هنرمندان فراهم شد و آنها بدون واهمه از ضرورت رقابت با سینمای غربی با ستون فقرات اومانیسم و سکس توانستند خلاقیت‌های هنری خود را به شکوفایی برسانند.

کم نبودند فیلم‌سازان توانایی که قبل از انقلاب در صورت فراهم بودن زمینه‌های بروز و ظهور داشته‌های فرهنگی و هنریشان می‌توانستند در عرصه‌های جهانی بدرخشند اما تحت تاثیر فشارهای ناشی از تفکر غرب‌گرای رژیم پهلوی در دایره تنگ «فیلم فارسی» عمرشان تباه شد.

چگونه افرادی مانند اصغر فرهادی که فعالیت‌های هنری‌اش در بستر فرهنگی ایجاد شده از سوی نظام اسلامی شکل گرفته و ارتقاء یافته است به راحتی همه این حمایت‌ها و پشتیبانی‌ها را نادیده می‌گیرد و نمکدان می‌شکند و از عبارات سخیفی علیه کشورش استفاده می‌کند که گویی مائده‌ای آسمانی بوده و دفعتا بر این کرسی جلوس کرده است؟!

دوم؛ اقبال جشنواره‌های جهانی به آثار فرهادی می‌تواند از دو منظر ارزیابی شود؛ یا فیلم‌های اصغر فرهادی ماهیتا ارزشمند و فاخر است و داوران جشنواره‌های جهانی بدون هیچ‌گونه رویکرد سیاسی و رانت فرهنگی آثار او را انتخاب می‌کنند، که لاجرم باید به این واقعیت نیز اذعان کرد که مرتبه هنری و جایگاه فعلی فرهادی علاوه بر استعدادهای خود او مرهون بسترسازی و حمایت مادی و معنوی جمهوری اسلامی است چرا که بسیاری از فیلم‌سازان دیگری که فرهادی آنها را پیش‌کسوت و استاد خود می‌داند در فضای فرهنگی قبل از انقلاب فعالیت کردند اما هیچ‌کدام نتوانستند به جایگاه مهمی در سطح بین‌المللی برسند.

یا کف و سوت جشنواره‌های خارجی برای فیلم‌های فرهادی چنانچه خودش معتقد است به دلیل اعلام بیزاری او از پرچم کشورش است، پس معلوم خواهد شد که فیلم‌های او و طیف سینماگرانی که مانند او می‌اندیشند از ارزش هنری واقعی برخوردار نیست و فقط به دلیل مخالفت‌های تلویحی و تصریحی با جمهوری اسلامی و صرفا با اغراض سیاسی انتخاب می‌شوند تا به عنوان ابزاری برای ضربه زدن به ایران مورد بهره‌برداری قرار بگیرند.

به طور قطع تا زمانی که این بده و بستان‌های به اصطلاح هنری با محافل غربی برقرار باشد، نتیجه آن تولید آثار کم ارتباط با فرهنگ و ارزش‌های غنی ایرانی-اسلامی و تولد سلبریتی‌های بد سخن و ترش‌رو نسبت به ایران و ایرانی خواهد بود و در چنین فضایی نمی‌شود انتظار داشت که دلسوزان و دلبستگان ایران زمین و فرهنگ ناب آن ابراز مخالفت نکنند و صرفا نظاره‌گر این وضعیت نامطلوب و توهین‌آمیز باشند.

دو فرضیه مطرح شده نقشه راهی است که می‌تواند از مسیر گفتگو و نه فحاشی‌های بی‌منطق تکلیف هر یک از طرفین این جدال را مشخص کند.

آقای اصغر فرهادی و هم‌فکران او باید یک‌بار برای همیشه تکلیف خود را با این تناقض روشن کنند و صراحتا اعلام نمایند که به کدام فرضیه باور دارند.

اعلام نظر صریح در این خصوص تکلیف شیوه گفتمان منتقدین با این گروه را مشخص خواهد کرد.

اگر این اتفاق نیفتد این طیف عملا به این واقعیت اذعان کرده‌اند که در سایه حمایت‌های مادی و معنوی جمهوری اسلامی رشد کرده و مطرح شده‌اند و الان نیز آگاهانه خود را در اختیار برنامه‌های معاندین برای ضربه زدن به کشورشان قرار داده‌اند.

بعید است این گروه ندانند که بسیاری از افرادی که از نظر سابقه و تجربه نسبت به ایشان برتری آشکار دارند به دلیل اینکه ساکن ایران نیستند و ظرفیت تبدیل شدن به ابزار مخالفت با جمهوری اسلامی را ندارند در فضای انزوا و بی‌توجهی دست و پا می‌زنن و کسی تحویلشان نمی‌گیرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قیمت کارخانه محصولات سایپا اعلام شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 اسفند 1404
وزارت بهداشت شهادت 2 مادر باردار در حملات ددمنشانه صهیونی- آمریکایی را محکوم کرد
پست مهم جورج گالوی درباره مرگ یا مجروحیت نتانیاهو
روایت ملتی که از بمب‌ها قوی‌تر است
جلالی: ایران رژیم صهیونیستی را به‌عنوان طرف مذاکره به‌رسمیت نمی‌شناسد
سردار موسوی: نرخ اصابت موشک‌های ایرانی دو برابر شد
تهدید علنی اسرائیل به هدف قرار دادن خودروهای امدادی در لبنان
عبور قیمت نفت از 103 دلار در پی تداوم اختلال در تنگه هرمز
نهایی شدن دستمزد کارگران تا پایان اسفند ماه
باغ کتاب باز است
سخنگوی قرارگاه خاتم: ایران مبدا شلیک موشک‌های آمریکایی در امارات را هدف قرار می‌دهد
هفته ناامیدکننده برای بورس آمریکا
کاظمی: آموزش حتی در شرایط جنگی متوقف نمی‌شود
چند دستگاه خودرو در 11 ماه تولید شد؟
تمدید اعتبار وکالت‌نامه‌های تعویض پلاک تا پایان شرایط جنگی
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 23 اسفند 1404
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 اسفند 1404
رسوایی ویدئوی جعلی از «بی بی»
مردم بورکینافاسو تجاوز نظامی به ایران را محکوم کردند
اجرای موج48 عملیات مقتدرانه وعده صادق4/حمله موشکی علیه اهداف آمریکایی صهیونی در منطقه
مقام ارشد کاخ سفید: آمریکا از جنگ با ایران خارج شود
نتانیاهو مامور ویژه خود را برای لبنان دوباره به میدان آورد
محل استقرار نیروهای اسرائیلی زیر آتش نیروهای مقاومت
تخریب فدراسیون تیراندازی در پی حملات وحشیانه آمریکا و رژیم صهیونی
نرخ حواله ارزهای عمده در هفته پایانی سال اعلام شد
سردار شکارچی:کشورهای منطقه به قدرت پوشالی آمریکا اعتماد نکنند
فایننشال تایمز: آمریکا در قبال ایران در دام «اشتباه محاسباتی» افتاد
کوبا از آغاز مذاکرات با آمریکا خبر داد
دستگیری 54 نفر از اراذل و اوباش سلطنت‌طلب و جاسوس
اعلام ساعات معاملات بورس انرژی ایران تا پایان اسفند 1404
سریال بیگانگان، نوروز 1405 از شبکه سوم سیما
سامانه 1811 برای پاسخگویی به آسیب‌دیدگان جنگ در پایتخت
آتش سوزی در سفارت آمریکا در بغداد
وقوع انفجار در یک مدرسه یهودی در آمستردام
پیکر وزیر دفاع شهید در بهشت زهرا آرام گرفت + فیلم
7 دلیل شکست آمریکا در جنگ با ایران
محکومیت حملات به زیرساخت‌های آبی ایران
ترافیک نیمه سنگین تا سنگین در محورهای چالوس و هراز
کره شمالی یک موشک بالستیک آزمایش کرد
دستگیری 13 فرد مشکوک به اقدامات ضدامنیتی در قم
بقائی: آمریکا بازیگر یاغی و تهدید صلح جهانی است؛ ایران از خود دفاع خواهد کرد
لو فیگارو: آمریکا در جنگ علیه ایران آمادگی استراتژیک نداشت
کیفیت هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
بحران انرژی، صنعت هوایی را شوکه کرد؛ افزایش بهای بلیط در راه است
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ انفجارهای پیاپی در تهران ، کرج ، کرمان و شهرهای دیگر
واریز کالابرگ در سال 1405 ادامه دارد
سفیر ایران در مکزیک: آغازگر جنگ نیستیم؛ آمریکا و اسرائیل تجاوز کردند
صلح منطقه‌ای مفهوم نهفته در اولین پیام آیت الله مجتبی خامنه ای
جزئیات فعالیت صندوق‌های طلا و نقره از روز یکشنبه در بورس کالا