×
سیاسی
شناسه خبر : 81192
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/08/25 ساعت 15:36
رئیسی در گفت‌وگو با پوتین: در مذاکرات هسته‌ای برای لغو همه تحریم‌ها کاملاً جدی هستیم

رئیسی در گفت‌وگو با پوتین: در مذاکرات هسته‌ای برای لغو همه تحریم‌ها کاملاً جدی هستیم

رئیس جمهور در گفتوگوی تلفنی با همتای روسی خود گفت: در مذاکرات هسته‌ای برای لغو همه تحریم‌ها ضد ملت ایران کاملاً جدی هستیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: روسای جمهور ایران و روسیه در گفت‌وگوی تلفنی با اشاره به مواضع و همگرایی مشترک دو کشور در موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بر لزوم نهایی کردن سند جامع همکاری بلندمدت تأکید کردند.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور روز سه‌شنبه با قدردانی از تماس تلفنی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، اراده جمهوری اسلامی ایران را توسعه روابط تجاری و اقتصادی با روسیه دانست و اظهار داشت: آمادگی داریم سند جامع همکاری‌های بلندمدت دو کشور را نهایی کنیم تا روند ارتقاء هر چه بیشتر روابط و همکاری‌های دو کشور با سرعت، اجرایی شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه تهران و مسکو در بسیاری از موضوعات بین‌المللی همگرایی و هم‌افزایی دارند، اظهار داشت: مقابله با یکجانبه‌گرایی و تحکیم چندجانبه‌گرایی از جمله وجوه مشترک دو کشور است.

رئیسی بر ضرورت همکاری‌های مشترک دو کشور در مسایل منطقه‌ای، تأکید کرد و گفت: تداوم حضور بیگانگان در سوریه را بر خلاف خواست ملت و دولت سوریه و غیرقانونی می‌دانیم چرا که ثبات و امنیت این کشور را تهدید می کند.

رئیس‌جمهور با اشاره به تحولات افغانستان خاطر نشان کرد: حضور داعش در افغانستان را برای منطقه و این کشور خطرناک می‌دانیم که باید در مقابل خطرات این توطئه هوشیار باشیم.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران خواهان استقرار دولت فراگیر با حضور همه اقوام و گروه‌های سیاسی است و معتقدیم تشکیل چنین دولتی می تواند امنیت این کشور را تضمین کند.

رئیسی در ادامه با قدردانی از مواضع روسیه در دفاع از حقوق هسته‌ای و لزوم لغو همه تحریم‌ها علیه ملت ایران، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات کاملاً جدی است و به همین میزان در تامین حقوق ملتمان مبنی بر لغو تحریم ها هم جدیت داریم.

رئیس‌جمهور از ابتکار روسیه در خصوص ثبات و آرامش در منطقه قفقاز استقبال کرد. همچنین دو طرف در این مکالمه تلفنی تاکید کردند: هیچ‌گونه تغییر در ژئوپلتیک و تغییر مرزهای کشورهای منطقه قابل پذیرش نیست.

آیت‌الله رئیسی در این گفت‌وگوی تلفنی از مساعدت رئیس جمهور و دولت روسیه در زمینه عضویت ایران در پیمان همکاری شانگهای و نیز در رابطه با تأمین واکسن کرونا قدردانی کرد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز در تماس تلفنی خود با تأکید بر اینکه تهران و مسکو از مواضع و همگرایی مشترکی در بسیاری از موضوعات برخوردار هستند، گفت: مسکو از پیشنهادات تهران در تدوین سند جدید همکاری بلندمدت دو کشور حمایت می‌کند و مصمم هستیم هر چه سریع‌تر نهایی و  اجرایی شود.

رئیس جمهور روسیه با تأکید بر اینکه مسکو به ارتقاء سطح روابط اقتصادی و نهایی شدن برنامه‌های سرمایه‌گذاری‌های مشترک با ایران ارزش زیادی قایل است، گفت: شاهد گرایشات مثبتی برای ارتقاء روز افزون سطح همکاری‌های دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌الملل هستیم و بی‌تردید روند توسعه همکاری‌ها شتاب خواهد گرفت.

پوتین با اشاره به همکاری‌های دو کشور در موضوعات منطقه‌ای بویژه سوریه، گفت: با تلاش مشترک توانستیم استقلال سوریه را حفظ کرده و کانون تروریست‌ها در این کشور را منهدم کنیم. البته همچنان باید همکاری‌های نزدیک خود را بویژه در حوزه‌های مختلف منطقه‌ای ادامه دهیم.

رئیس جمهور روسیه همچنین با حمایت از حقوق ملت ایران در موضوع هسته‌ای ابراز امیدواری کرد در مذاکرات آینده، طرف‌ها، اراده سیاسی کافی برای خروج از شرایط فعلی را داشته باشند.

پوتین در ادامه با ابراز نگرانی از اوضاع قره‌باغ، گفت: برای افزایش سطح اعتماد و همکاری در این منطقه به دنبال راه‌اندازی مکانیزم مشورتی 3+3 هستیم و امیدواریم جمهوری اسلامی ایران نیز از آن حمایت کند.

رئیس جمهور روسیه در پایان اظهار داشت: روسیه مصمم است همکاری در زمینه مقابله با کرونا و ارسال محموله‌های واکسن به ایران را همچنان ادامه دهد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!
مسعود پزشکیان شرایط پایان جنگ را اعلام کرد
روسیه: آماده همکاری برای بازگرداندن صلح به خاورمیانه هستیم
میدل‌ایست مانیتور: جنگ ایران فرسایشی شده است
مکرون: حزب الله باید سلاح‌های خود تحویل دهد!
افشاگری عمان درخصوص علت جنگ علیه ایران
انگلیس بخشی از ذخایر اضطراری نفت خود را آزاد کرد
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
3 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
منابع نظامی اسرائیل: هدف ما هرگز تغییر نظام ایران نبوده است
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/سرنگونی پهپاد اسرائیل
قطر مدعی شد: اجازه استفاده از خاک خود برای حمله به ایران را نداده‌ایم
محسن چاوشی «حسبی‌الله» را منتشر کرد+صوت
تایید خبر سپاه درباره تلفات سنگین آمریکا در کویت توسط سی‌بی‌اس
پیام دفتر آیت‌الله سیستانی در پی انتخاب آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای
مخبر: ملت ما به دشمن پاسخ سخت می‌دهد
سهیلی: ترامپ، درهای چاه فاضلاب ما به روی تو باز است نه چاه نفت!
ترامپ مسوولیت فاجعه مدرسه میناب را نپذیرفت!
شهادت جمعی از مدافعان امنیت در حملات تروریستی به ایست‌های بازرسی تهران
پیکر مطهر فرزند قهرمان خوزستان "دریاسالار شهید علی شمخانی" در اهواز تشییع می شود+ جزییات
رفع اختلال نسخه موبایلی بانک ملی/فردا در دسترس
ستون نویس هاآرتص: تضمینی نیست که ایران دست از جنگ بکشد
استاد دانشگاه انگلیس: آمریکا در جنگ با ایران به هیچ‌یک از اهدافش نرسید
گفت‌وگوی تلفنی نخست‌وزیر عراق با پزشکیان درخصوص تحولات منطقه
حمله پهپادی به بندر «صلاله» عمان
ایتالیا: وارد جنگ علیه ایران نخواهیم شد
ارسال کنندگان تصایر به رسانه‌های معاند در یزد دستگیر شدند
واکنش ایرج طهماسب به شهادت کودکان میناب
جنگ، بنزین را در 85 کشور گران کرد
وقوع انفجارهای متوالی در ابوظبی، بغداد، اربیل، کویت و عمان
تحولات منطقه؛ موضوع گفت‌وگوی تلفنی سلطان عمان و پزشکیان
گفت‌وگوی وزرای خارجی هند و روسیه درخصوص ایران
اسرائیل دست به دامن ویدئوهای قدیمی شد
واکنش رئیس فیفا به حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام‌جهانی
آمریکا: آژانس بین‌المللی انرژی باید ذخایر نفت خود را آزاد کند
جاسوسان سایبری اسرائیل به گوگل منتقل شدند
دنیامالی: شرایط حضور تیم ملی فوتبال در جام‌جهانی فراهم نیست
تایید حضور نمایندگان ایرانی در مسابقات والیبال آسیایی 2026
قالیباف: «گنبد آهنین» به یک طنز تبدیل شده است
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح به آمریکا هشدار داد
آمریکا خطاب به‌شهروندان خود در منطقه: از دید عموم پنهان بمانید
اصابت موشک به یک مرکز حیاتی در اسرائیل
ادعای گروسی: باید به میز مذاکره بازگردیم
شهادت 468 نفر از شهروندان تهرانی در حملات صهیونی - آمریکایی
مقامات اسرائیلی اذعان کردند: رهگیری موشک‌های خوشه‌ای ایران بسیار دشوار است
وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید
بقائی: تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران غیراخلاقی و غیرقانونی است
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان می‌یابد
پزشکیان: غیورمردان نیروهای مسلح، پیرو علی(ع) هستند/خدا پیروزی‌تان را استوار کند
انتقاد دموکرات‌های سنا از ترامپ؛ دلیل جنگ با ایران را توضیح بده