×
فرهنگی
شناسه خبر : 81166
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/08/24 ساعت 14:30
دانشجویان ایرانی چقدر به شبکه‌های اجتماعی معتادند؟

دانشجویان ایرانی چقدر به شبکه‌های اجتماعی معتادند؟

بررسی‌های یک مطالعه بر روی هزار دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشان داد که حدود 44 درصد از دانشجویان به شبکه‌های اجتماعی معتادند.

نورنیوز-گروه جامعه: فضای مجازی زندگی اجتماعی و فرهنگی جوامع را تحت تاثیر پیامدهای مثبت یا منفی خود قرار داده است. در عصر حاضر، شیوع اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی باعث شده که بسیاری از کاربران از جمله دانشجویان، در حال جدا شدن از دنیای واقعی زندگی‌شان باشند.

با توجه به پیامدهای این موضوع؛ پژوهشگران با انجام یک مطالعه میزان شیوع اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی را در بین دانشجویان ایرانی برآورد کردند و عوامل مرتبط با آن را مورد بررسی قرار دادند.

این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1399 بر روی هزار دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد. برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز از پرسش‌نامه استاندارد  «اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی» استفاده شد و پژوهشگران این پرسش‌نامه را به صورت آنلاین بین دانشجویان توزیع کردند. داده‌های به‌دست‌آمده با استفاده از روش‌های آماری مورد بررسی قرار گرفت.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که به طور کلی 462 نفر (44درصد) به شبکه‌های اجتماعی اعتیاد داشتند که از این تعداد 449 نفر (حدود 90 درصد) اعتیاد خفیف و 13 نفر (نزدیک به 10 درصد) اعتیاد شدید داشتند.

این نتایج حاکی از آن بود که سن، نوع رشته‌های مرتبط با درمان و استفاده از داروی اعصاب، با اعتیاد به شبکه های اجتماعی ارتباط معنی داری داشتند. بین اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی و سایر متغیرها رابطه معنی‌داری مشاهده نشد.

تحلیل نتایج نشان داد که در دانشجویان دختر، اضطراب عامل محافظتی در اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی است، در حالی که نارسایی هیجانی؛ که مشخصه اصلی آن ناتوانی در تشخیص و تحویل احساسات خود به دیگران است، از عوامل خطر اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی است. 

همچنین دیده شد که در دانشجویان پسر نارسایی هیجانی و داشتن تیپ شخصیتی A، دارا بودن خصوصیاتی مانند تند مزاجی، عصبی بودن افراطی در شیوه زندگی، اضطراب، ناشکیبایی و رقابت جویی، از عوامل خطر اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی است. البته در بررسی‌های بیشتر، ارتباطی بین جنسیت و اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی یافت نشد.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: با توجه به شیوع قابل توجه اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی در دانشجویان و آگاهی از آسیبی که این اعتیاد می‌تواند به زندگی شخصی و اجتماعی، فعالیت های علمی و شغل آینده آن‌ها وارد کند، اجرای استراتژی‌ها و برنامه‌های آموزشی برای دانشجویان، والدین و مسئولین دانشگاهی برای شناسایی شخصیت دانشجویان و کاهش سطح اضطراب و نارسایی هیجانی آن‌ها و ارتقاء دانش جهت استفاده صحیح از شبکه‌های اجتماعی و جلوگیری از این آسیب‌ها ضروری است.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی شیوع اعتیاد به شبکه های اجتماعی و ارتباط آن با اضطراب، نارسایی هیجانی و تیپ های مختلف شخصیتی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1399» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و سهیلا خداکریم اردکانی، حوریه رحیمی نیا و حمید سوری؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پرسپولیس در دام هکرهای باشگاه الاهلی؟/ باشگاه اظهار بی‌اطلاعی کرد
ایران حمله تروریستی در مسجد امام علی سوریه را محکوم کرد
نقشه دولت برای مهار تب ارزی
قدردانی عراقچی از سپاه حفاظت هواپیمایی
مسکو: روابط با ایران وارد مرحله تازه‌ای شد
سه ابزار جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار طلا و ارز از هفته جاری عملیاتی می شود+جزییات
بیانیه زنوزی علیه تاج: اگر نمی‌توانید مدیریت کنید باید کنار بروید
واکنش مصر، سومالی و ترکیه به تصمیم رژیم صهیونیستی در به رسمیت شناختن سومالی لند
کالابرگ الکترونیکی کارکنان و بازنشستگان نیروهای مسلح شارژ شد
برادر آیت‌ الله سیستانی در بیمارستانی در تهران بستری شد/ نامه آیت‌الله سیستانی به برادرش
واکنش اوسمار به پوشیدن لباس تیره در بازی‌ها
شیرین یزدان بخش درگذشت
کدام مدارس فردا شنبه غیر حضوری شدند؟
روسیه پیشنهادهای آمریکا در مورد صلح با اوکراین را بررسی کرد
رهبر انصارالله: رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و غرب به جنایات در منطقه ادامه می دهد
نتانیاهو سومالی‌لند را به رسمیت شناخت
جزییات حقوق سال آینده بازنشستگان و کارمندان اعلام شد
شکست رکورد نوجوانان جهان در فوق‌سنگین‌ها
جدول لیگ برتر پس از پایان روز دوم از هفته پانزدهم+ جدول
آخرین وضعیت جوی و ترافیکی جاده‌ها/بارش برف و باران در محورهای 5 استان
آماده‌باش کامل هلال‌احمر در پی نفوذ سامانه بارشی جدید به کشور
جاده چالوس یک‌طرفه شد
ابراز امیدواری زلنسکی به نهایی کردن طرح صلح در دیدار با ترامپ
پیشنهاد سطح‌بندی جدید به جای دهک برای دریافت یارانه
واکنش‌ها به انفجار تروریستی در مسجد حمص/ محکومیت عربستان، لبنان و اردن
چاقوکشی در ژاپن+ جزییات
حسن یزدانی به اردوی تیم ملی کشتی آزاد بازگشت
نرخ عوارض خروج از کشور در سال 1405اعلام شد+جدول
چین 20 شرکت نظامی آمریکا را تحریم کرد
8 کشته در پی ریزش ساختمان در مصر
ترکیب پرسپولیس مقابل مس رفسنجان مشخص شد
پادکست | داستان زنی که بعد از 23 سال زندگی مشترک ، بااین جمله ی همسرش مواجه میشه :
آلمان برای جنگ پهپادی آماده می‌شود
جزییات تعطیلی مهدهای کودک و مدارس تهران و البرز در روز شنبه اعلام شد
پایان بازی؛ مس رفسنجان 0_ 1 پرسپولیس/ اوسمار با شکست مجتبی جباری به صدر رسید
زلزله‌ هوکایدو، ژاپن را لرزاند
5 کشته در سقوط بالگرد امداد در کوه کلیمانجارو
لیبی خواستار تشکیل ائتلاف آفریقایی برای مقابله با مداخله خارجی شد
واکنش چین به توافق واگذاری فعالیت‌های آمریکایی تیک‌تاک
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب و شرق لبنان
منصوریان داور بازی استقلال و گل گهر شد
مرشایمر: شاهد فروپاشی درونی امپراتوری آمریکا هستیم
وزنه‌بردار نوجوان ایرانی رکورد جهان را شکست
شکنجه و گرسنگی هزاران اسیر در زندان‌های اسرائیل
دلار عقب نشست
بمبگذاری در روسیه خنثی شد
اسرائیل راه تعطیلی رسانه‌های خارجی را هموار کرد
چین: آمریکا با تامین سلاح برای تایوان به اهدافش نمی رسد
انفجار انتحاری در داخل مسجد امام علی (ع) در حمص/5 نفر شهید شدند+فیلم
پادکست | اسلاپ یا زباله هوش مصنوعی
X
آگهی تبلیغاتی