×
سیاسی
شناسه خبر : 76717
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

گام سوم گفتگوی امنیتی منطقه‌ای در هند

شکست سیاست‌های آمریکا در افغانستان و اخراج نیروهای نظامی واشینگتن از این کشور، آغاز دور جدیدی از صورت‌بندی بازیگران اصلی امنیت منطقه‌ای است که ضرورت همکاری و تشریک مساعی را در این حوزه افزایش داده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: سومین نشست گفتگوی امنیت منطقه‌ای روز چهارشنبه 19 آبان 1400 (10 نوامبر 2021) با حضور دبیران و مشاوران امنیت ملی ایران، روسیه، چین، هند، تاجیکستان، ترکمنستان و قرقیزستان در دهلی‌نو برگزار خواهد شد.

دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از کشورمان در این نشست شرکت می‌کند.

این اجلاس با ابتکار جمهوری اسلامی ایران پایه‌گذاری شد و اولین نشست آن برای مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی در منطقه غرب آسیا با محوریت «تروریسم در افغانستان» در مهرماه سال 1397 با حضور دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای ایران، چین، روسیه، هند و افغانستان در تهران برگزار شد. 

از دستاوردهای اولین نشست منطقه‌ای، تقویت روابط دوجانبه و چندجانبه امنیتی کشورهای منطقه برای امنیت و ثبات در افغانستان و تقویت سازوکارهای امنیتی سایر سازمان‌های مهم منطقه‌ای نظیر شانگهای برای پیشبرد و به نتیجه رساندن این نشست بود.

در دومین نشست که در تهران برگزار شد و تاجیکستان و ازبکستان نیز به جمع کشورهای عضو اضافه شدند، با توجه به شکل‌گیری مثلث گروه‌های ترویستی در سوریه، عراق و افغانستان و نقشی که برخی کشورهای عربی و آمریکا در تقویت این مثلث داشتند و همچنین نقش‌آفرینی که ایران در فروپاشی این شبکه منطقه‌ای ایفا کرده بود، راهکارهای ایجاد ثبات در افغانستان مورد توافق اعضاء قرار گرفت.

این نشست در شرایطی گام سوم خود را بر می‌دارد که همچنان تحرکات تروریست‌های مورد حمایت آمریکا و اقدامات ناامن‌ساز آنان در منطقه با هدایت واشینگتن و متحدینش ثبات و امنیت منطقه را تهدید می‌کند.

تمرکز نشست گفتگوهای امنیت منطقه‌ای بر روی آخرین تحولات سیاسی-امنیتی در افغانستان است که با توجه به شرایط خاص منطقه و اهداف آشکار و نهان غرب در تسری مداوم ناامنی به سایر نقاط، مورد توجه اعضا قرار گرفته و قرار است به یک سازوکار جامع در این خصوص منجر شود.

جمهوری اسلامی ایران از ابتدای تحولات اخیر در افغانستان بر سه راهبرد «گفتگوهای بین‌الافغانی»، «لزوم قطع دخالت نیروهای فرامنطقه‌ای» و «همگرایی کشورهای منطقه» تاکید داشته است.

افزایش رایزنی و گفتگوی مستمر کشورهای منطقه اصلی‌ترین مسیر شناسایی تهدیدات مختلف و مقابله با نفوذ و نقش‌آفرینی مخرب کشورهای فرامنطقه‌ای در تحولات منطقه است.

شکست سیاست‌های آمریکا در افغانستان و اخراج نیروهای نظامی واشینگتن از این کشور، آغاز دور جدیدی از صورت‌بندی بازیگران اصلی امنیت منطقه‌ای است که ضرورت همکاری و تشریک مساعی را در این حوزه افزایش داده است.

دریابان شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به عنوان پایه‌گذار این ابتکار، در جریان نشست سوم، ضمن تبیین دیدگاه‌های تهران در خصوص تحولات منطقه‌ای، در تعامل با مسئولین عالی امنیتی همسایگان افغانستان و روسیه راهکارهای مشترک برای مواجهه با شرایط جدید در این کشور را با همتایان خود بررسی خواهد کرد.


اخبار مرتبط
شمخانی برای شرکت در گفتگوی امنیت منطقه ای به هند سفر می‌کند
دوشنبه 1400/08/17 ساعت 16:30
شمخانی برای شرکت در گفتگوی امنیت منطقه ای به هند سفر می‌کند
دبیر شورای عالی امنیت ملی در سومین نشست گفتگوی امنیت منطقه ای در هند شرکت می کند.
احمد مسعود در تاجیکستان است
سه‌شنبه 1400/08/11 ساعت 12:03
احمد مسعود در تاجیکستان است
سخنگوی "جبهه مقاومت ملی" افغانستان که علیه حکومت طالبان تشکیل شده و معاون سابق والی پنجشیر امروز (دوشنبه) گفت، احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان اکنون در تاجیکستان به سر می‌برد.
نشست همسایگان افغانستان در تهران
چهارشنبه 1400/08/05 ساعت 10:42
نشست همسایگان افغانستان در تهران
دومین نشست وزیران امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان تا ساعتی دیگر با سخنرانی رییس جمهوری در تهران آغاز می‌شود.
نخست وزیر عراق با دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 18:14
نخست وزیر عراق با دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد
دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان بعدازظهر (امروز یکشنبه) با مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق دیدار و پیرامون مسایل دوجانبه و آخرین تحولات سیاسی و امنیتی منطقه گفت‌وگو کرد.
سناریوی آینده آمریکا در افغانستان و راهبردهای مقابله با آن
چهارشنبه 1400/05/27 ساعت 16:01
نورنیوز بررسی کرد؛
سناریوی آینده آمریکا در افغانستان و راهبردهای مقابله با آن
خروج نظامیان آمریکا گرچه ظاهرا در حال وقوع است اما آنها به دلیل منافع راهبردی که در این منطقه برای خود متصور هستند تلاش می‌کنند با استفاده از سازوکارهای اطلاعاتی و امنیتی همچنان در افغانستان نفوذ داشته باشند و از کمک کشورهایی چون پاکستان هم بهره خواهند برد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
X
آگهی تبلیغاتی