×
اقتصادی
شناسه خبر : 76707
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/08/17 ساعت 11:38
آرام‌سازی بازار و لزوم اجتناب از اظهارات متناقض

نورنیوز بررسی کرد؛

آرام‌سازی بازار و لزوم اجتناب از اظهارات متناقض

اظهارات متناقض و بعضا غیر کارشناسی، خواسته یا ناخواسته پیام‌های متزلزل و غیر قابل اتکاء به بازار و مجموعه عوامل موثر در آن مخابره می‌کند و اجرای طرح‌های اصلاحی را با مشکلات عدیده مواجه خواهد کرد.

نورنیوز ـ گروه اقتصادی: شرایط اقتصادی کشور که در ماه‌های پایانی دولت دوازدهم به دلیل تداوم تحریم‌های ظالمانه و توجه بیش از حد دولت به ارتباطات خارجی برای بهبود وضعیت اقتصادی، نابسامانی‌های زیادی را تجربه کرده بود، هم اکنون و با گذشت حدود سه ماه از آغاز به کار دولت جدید، دست‌خوش فراز و فرودهای زیادی است و هنوز به ثبات و آرامش نرسیده است.

در اینکه تثبیت شرایط بازار نیازمند گذشت زمانی بیشتر است شکی نیست اما آنچه باید بدان توجه داشت این است که انتظارات مردم متناسب با شعارها و وعده‌های اقتصادی داده شده شکل گرفته و به همین دلیل باید در اصلاح روندهای غلط گذشته سرعت عمل بیشتری به خرج داده شود.

در این میان؛ عوامل متعددی که موجب شکل گیری شرایط گذشته شده بود نیازمند تغییراتی شکلی و عموما ماهوی است و جز با برنامه‌ریزی منسجم و دقیق و اصلاح گام به گام نمی‌توان وضعیت بازار را به سمت شرایط متعادل هدایت نمود.

از جمله این عوامل می‌توان به مواردی چون عدم اجرای دقیق قوانین و بخشنامه‌ها، ضعف مفرط در نظارت سیستماتیک و مستمر، عدم هماهنگی‌های بین دستگاهی، ترک فعل برخی مسئولین و نبود اراده جدی در برخورد با فساد اشاره کرد. 

از سویی؛ تغییرات مد نظر، نیازمند الزاماتی است که اگر انجام نشود، طبعا روند اصلاح کلی ساختار موجود را با مشکل مواجه ساخته و به دلیل برآورده نکردن مطالبات مردم، امکان بروز بی‌اعتمادی مجدد را به دنبال دارد.

علاوه بر رفع عوامل مذکور، یکی از مهمترین الزامات، توجه و دقت هوشمندانه مسئولین دستگاه‌های مختلف اجرائی نسبت به اظهارنظرها و تاثیر آن بر شرایط بازار است.

اظهارات متناقض و بعضا غیر کارشناسی، خواسته یا ناخواسته پیام‌های متزلزل و غیر قابل اتکاء به بازار و مجموعه عوامل موثر در آن مخابره می‌کند و اجرای طرح‌های اصلاحی را با مشکلات عدیده مواجه خواهد کرد.

طبیعتا به میزان اهمیت موضوعی که در مورد آن اظهارنظر می‌شود لازم است حساسیت‌ها و دقت‌ها نیز افزون شود.

اظهارات چندی پیش وزیر محترم صمت در خصوص وضعیت بازار خودرو و پیش‌بینی کاهش قیمت‌ها و افزایش تولید و حذف قرعه‌کشی، صرف نظر از ماهیت آن که با واقعیت‌های امروز صنعت خودروسازی بیمار در کشور ما تطابق نداشت، اقتصاد این حوزه بسیار مهم و تاثیرگذار بر سایر بازارها را نیز تحت تاثیر قرار داد.

اظهارات سید رضا فاطمی امین در مراسم رونمایی از تولید خودرو تارا که برای چندمین بار از سوی مسئولین و وزرای مختلف در دولت قبلی و فعلی انجام شد به دلیل آنکه با ظرفیت‌های امروز صنعت خودروسازی ایران تطابق نداشت، عملا بر ضد خود عمل کرد و موجبات رشد کم‌سابقه قیمت خودرو را فراهم کرد. 

وزیر محترم صمت طی هفته‌های اخیر در حالی از کاهش قیمت خودرو، پایان شیوه قرعه‌کشی در فروش خودروهای داخلی و... سخن گفته که عدم تغییر نرخ ارز با توجه به نیاز تولید داخلی به برخی قطعات خارجی همچنان این ابهام را در ذهن مخاطب ایجاد کرده که آیا تحقق این وعده شدنی است؟

از سوی دیگر؛ آزادسازی واردات خودروهای خارجی با توجه به طرح مجلس و با عنایت به بازار مصرف داخلی آن که بیشتر دو یا سه دهک بالای جامعه را شامل می‌شود بر فرض تحقق کامل اساسا در شرایط کنونی تاثیری بر ایجاد تعادل قیمتی در بازار خودروهای مورد استفاده طبقه متوسط ندارد.

مواردی از این دست طی فعالیت سه ماهه دولت سیزدهم از سوی برخی مسئولین و وزرای محترم دیگر نیز بیان شده که پر پژواک‌ترین آن وعده کاهش ۱۰ درصدی برخی از محصولات لبنی از سوی وزیر محترم کشاورزی بود که آن هم به فرجام  وعده ارزانی خودرو دچار شد.

به نظر می‌رسد تلاش شبانه‌روزی دولت سیزدهم برای ایجاد ثبات در بازار و همچنین برون‌رفت اقتصاد از شرایط نابسامان فعلی که قابل تقدیر و شایسته حمایت و پشتیبانی جدی است، زمانی می‌تواند حمایت و پشتیبانی گروه‌های مختلف اجتماعی را به دنبال داشته باشد که آثار و نتایج واقعی آن از سوی مردم لمس شود. 

طبیعتا هیچ‌کس انتظار معجزه از کارگزاران جدید دولت در زمینه کاهش یک شبه قیمت‌ها را ندارد و شکل‌گیری چنین رخدادی نیز از منظر واقعیت‌های اقتصادی اساسا غیر ممکن است اما زمانی که وعده‌های محال از سوی برخی مسئولین عالی کشور مطرح می‌شود، ضمن خدشه به اعتماد عمومی، عنصر بسیار مهم در ایجاد تحول اقتصادی یعنی مشارکت اجتماعی را نیز تضییع کرده و باعث بروز نتایج معکوس خواهد شد.

 


نورنیوز
اخبار مرتبط
وزارت صمت، اصلاح قیمت خودرو و هشدارهایی که جدی گرفته نشد!
دوشنبه 1400/08/24 ساعت 16:12
نورنیوز بررسی کرد؛
وزارت صمت، اصلاح قیمت خودرو و هشدارهایی که جدی گرفته نشد!
تدوین و اجرای هر سیاستی به ویژه در حوزه کاری وزارت صمت که مستقیما با سفره مردم سر و کار دارد، اقناع و همراه‌سازی افکار عمومی آن هم در شرایط جنگ سنگین و چند لایه روانی و ادراکی علیه ملت ایران ضرورتی انکارناپذیر است.
ضرورت‌ها و الزامات تحقق طرح «ترمیم قدرت خرید مردم»
یکشنبه 1400/08/16 ساعت 15:09
نورنیوز بررسی کرد؛
ضرورت‌ها و الزامات تحقق طرح «ترمیم قدرت خرید مردم»
در دولت جدید قرار است با تجدید نظر در روند گذشته، طرحی با هدف «ترمیم قدرت خرید مردم» به مورد اجرا گذارده و به جز دو مورد «دارو» و «گندم»، ارز تخصیصی 4200 تومانی برای دیگر کالاها برداشته شود.
رئیس جمهور: توجه به معیشت و سفره مردم اولویت اصلی دولت است
دوشنبه 1400/08/10 ساعت 10:50
رئیس جمهور: توجه به معیشت و سفره مردم اولویت اصلی دولت است
سید ابراهیم رئیسی گفت: خدمت به مردم، گره‌گشایی از مشکلات و توجه به معیشت و سفره مردم اولویت اصلی دولت است.
قالبیاف: بودجه فرهنگی 2.5 برابر افزایش یافته است.
پنج‌شنبه 1400/07/29 ساعت 13:02
قالبیاف: بودجه فرهنگی 2.5 برابر افزایش یافته است.
ئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه حوزه فرهنگی در سال 99 و 1400 به 2.5 برابر افزایش پیدا کرد و با همکاری دولت تلاش داریم افزایش ماهانه نقدینگی را کنترل کنیم تا بالا نرود که همین امر باعث افزایش قدرت خرید می‌شود.
رئیس‌جمهور دوشنبه شب با مردم سخن می‌گوید
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 10:10
رئیس‌جمهور دوشنبه شب با مردم سخن می‌گوید
گفت و گوی رئیس جمهور با مردم دوشنبه ساعت 21 از رسانه ملی پخش می‌شود.
سفرهای استانی؛ صیانت از امید مردم با التزام به عقلانیت
سه‌شنبه 1400/07/20 ساعت 15:05
نورنیوز بررسی کرد؛
سفرهای استانی؛ صیانت از امید مردم با التزام به عقلانیت
گرچه سفرهای استانی قطعا بخشی از ارتباط مخدوش‌شده بین مسئولان و مردم را ترمیم می‌کند و از همین رو باید ادامه یابد، اما صرف این سفرها نمی‌تواند همه مشکلات ساختاری و نهادینه شده در کشور را به طور کامل مرتفع کند و لذا به عنوان یک جزء موثر باید در کنار دیگر اجزاء، پازل کلی را تکمیل کند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی