×
اقتصادی
شناسه خبر : 76636
تاریخ انتشار : جمعه 1400/08/14 ساعت 17:49
مخالفت اوپک پلاس با افزایش سریع قیمت نفت

مخالفت اوپک پلاس با افزایش سریع قیمت نفت

کشورهای عضو اوپک پلاس با هرگونه درخواست آمریکا برای افزایش تولید نفت مخالفت کرده و آن را نه تتها به زیان اقصاد خود، بلکه به ضرر اقتصاد جهانی می‌بینند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: خبرگزاری رویترز 4 نوامبر طی گزارشی اعلام کرد، اوپک و متحدانش روز پنج‌شنبه 13 آبان ماه در نشست خود توافق کردند که به برنامه‌های افزایش 400 هزار بشکه‌ای تولید نفت از ماه دسامبر پایبند باشند و این توافق، علیرغم درخواست آمریکا برای عرضه مازاد برای کاهش افزایش قیمت‌ها صورت گرفت.

کاخ سفید گفت: واشنگتن تمام سازوکارها را برای تضمین دسترسی به انرژی مقرون به صرفه در نظر خواهد گرفت.

درآمد تمام کشورهای تولیدکننده نفت طی پاندمی کورنا کاهش یافت، اما افزایش تقاضا و بهبود وضعیت اقتصاد جهانی به آنها اجازه داد، در ترازنامه‌های خود بازنگری کنند، موضوعی که باعث شد، محدودیت عرضه اوپک پلاس قیمت نفت خام برنت در سه سال اخیر افزایش یابد.

 عربستان سعودی، درخواست افزایش عرضه جهانی نفت از سوی اوپک پلاس را رد کرده و دلیل آن را به زیان اقتصاد کشورهای عضو عنوان کرده است.

منابع آگاه در اوپک پلاس می‌گویند: آمریکا ظرفیت زیادی برای افزایش تولید دارد، مشروط بر آنکه به این باور رسیده باشد که اقتصاد جهان به انرژی بیشتری نیاز دارد.

برخی منابع نیز خاطر نشان کرده‌اند که عربستان سعودی و روسیه مطمئن‌ شده‌اند که قیمت‌های بالاتر باعث افزایش سریع تولید گاز توسط شیل آمریکا نمی‌شود.

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی پنج‌شنبه گفت: تولیدکنندگان می‌خواهند افزایش تولید سریع صورت بگیرد، زیرا از شکست مجدد در مبارزه با پاندمی کرونا و سرعت بهبود اقتصادی بیمناک‌اند.

 او گفت: ذخایر نفت در پایان سال 2021 و اوایل سال 2022 به دلیل کاهش مصرف شاهد افزایش "فوق العاده" خواهد بود.

 الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه نیز گفت: از ماه اوت اوپک تاکنون 2 میلیون بشکه در روز به عرضه جهانی اضافه کرده و به برنامه خود برای اضافه کردن 400 هزار بشکه دیگر در روز در اواخر سال 2021 و ماه‌های ابتدایی 2022 ادامه خواهد داد.

نواک با توضیح اینکه چرا اوپک پلاس تصمیم گرفته تولید بیشتری نداشته باشد، گفت: «نشانه‌هایی از کاهش تقاضای نفت در اتحادیه اروپا در ماه اکتبر وجود دارد، تقاضای جهانی نفت همچنان تحت فشار نوع دلتا کووید است».

جو بایدن، رئیس‌ جمهور آمریکا روز شنبه از کشورهای بزرگ تولیدکننده انرژی G20 که دارای ظرفیت مازاد هستند، خواسته بود تا تولید را برای تضمین بهبود قوی‌تر اقتصاد جهانی افزایش دهند.

 اظهارات او بخشی از تلاش گسترده کاخ سفید برای تحت فشار قرار دادن اوپک و متحدانش برای افزایش عرضه است.

 سخنگوی کاخ سفید روز پنج‌شنبه گفت: به نظر می‌رسد، اوپک پلاس تمایلی به استفاده از ظرفیت و قدرتی که اکنون در این لحظه بحرانی بهبود جهانی برای کشورهای سراسر جهان دارد، ندارد.

سخنگوی کاخ سفید افزود: بایدن بر این باور است، آمریکایی‌ها باید به انرژی مقرون به صرفه از جمله در پمپ دسترسی داشته باشند و به ما دستور داده، به نظارت بر بازارها ادامه دهیم و آماده باشیم تا در صورت نیاز از همه ابزارها استفاده کنیم.

 بزرگترین تولیدکننده نفت جهان، آمریکا که عضو اوپک پلاس نیست، شاهد کاهش شدید تولید خود در سال 2020 بود و تولید از آن زمان بسیار کندتر از حد انتظار بهبود یافته است.

نفت آرا


اخبار مرتبط
رضایی: نقش استانداران در بودجه و اعتبارات افزایش می‌یابد
دوشنبه 1400/08/17 ساعت 10:08
رضایی: نقش استانداران در بودجه و اعتبارات افزایش می‌یابد
معاون اقتصادی رئیس جمهور از افزایش نقش استانداران در بودجه و اعتبارات خبر داد.
بازار جهانی در انتظار نفت 100 دلاری
سه‌شنبه 1400/08/11 ساعت 11:58
بازار جهانی در انتظار نفت 100 دلاری
تصمیمات اوپک همواره تعیین کننده قیمت جهانی نفت بوده و این بار هم مانند آنچه در 2008 اتفاق افتاد، ترس از کمبود نفت و عدم افزایش تولید اوپک می‌تواند قیمت نفت را به 100 دلار در هر بشکه برساند.
جلسه خاندوزی با حقوقی‌های بازار سرمایه
دوشنبه 1400/08/10 ساعت 11:16
جلسه خاندوزی با حقوقی‌های بازار سرمایه
حدود 30 هلدینگ و حقوقی بزرگ بازار سرمایه از صبح امروز در ساختمان باب‌همایون وزارت اقتصاد و دارایی گرد هم جمع شده‌اند تا درباره احیای بورس چاره‌جویى کنند؛ جایى که وزیر اقتصاد از اجماع وزارت اقتصاد، نفت، صمت و بانک مرکزی براى رونق بورس خبر مى‌دهد.
خیز بازار جهانی برای نفت 100 دلاری، مصرف‌کنندگان بزرگ مخالفند
شنبه 1400/08/08 ساعت 11:01
خیز بازار جهانی برای نفت 100 دلاری، مصرف‌کنندگان بزرگ مخالفند
مقامات آمریکا، ژاپن، هند و سایر کشورهای بزرگ مصرف‌کننده نفت به‌دنبال افزایش قیمت نفت به بیش از 85 دلار در هر بشکه و احتمال نفت 100 دلاری، از ائتلاف اوپک‌پلاس درخواست افزایش تولید دارند.
افزایش قیمت جهانی نفت خام
جمعه 1400/06/19 ساعت 15:45
افزایش قیمت جهانی نفت خام
قیمت جهانی نفت خام در حالی بالا رفت که بخشی از تولید نفت خام آمریکا همچنان پس از طوفان آیدا مسدود مانده است.
حمایت اوپک از نفت بالای 65 دلاری
چهارشنبه 1400/06/17 ساعت 10:50
حمایت اوپک از نفت بالای 65 دلاری
اوپک و تلاش می‌کند با تنظیم تولید، قیمت نفت را در محدوده 65 تا 75 دلار در هر بشکه نگه دارند.
نظرات

آخرین اخبار
نوراینفو | رکوردشکنی توزیع سوخت در پایتخت؛ چرا صف‌های بنزین طولانی شدند؟»
اطلاعیه سپاه درباره صدای انفجار در پاکدشت؛ جای نگرانی نیست
بارش کشور نرمال شد؛ تهران و مشهد همچنان با تنش آبی مواجه‌اند
نورنما | جشن تولد استاد اکبر عبدی
قیمت میوه در میادین شهرداری تهران امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول
جزئیات تحریم‌های جدید دانشگاهی علیه ایران
مرگ تلخ 15 نوزاد در آتش‌سوزی بیمارستان؛ انفجار مخزن گاز کولر حادثه آفرید + فیلم حادثه
آتش کابین آسانسور در کرج 8 نفر را گرفتار کرد
جنایت هولناک در سینمای مشهد؛ درگیری بر سر صندلی سینما به قتل منجر شد
کاهش قیمت نفت در پی مذاکرات ایران و عمان
آتلانتیک: تحریم‌های جدید آمریکا هم نمی‌تواند ایران را به تسلیم وادار کند
هشدار پلیس به مسافران شمال؛ این جاده‌ها تا 9 شهریور محدودیت تردد دارند
روایت تاریخی هاشمی از صنعت موشکی ایران؛ از شهاب و قدر تا فاتح
قیمت خودرو امروز 4 شهریور 1405؛ جهش سنگین قیمت تارا، شاهین و اکستریم + جدول
تولید بنزین ایران 12 میلیون لیتر در روز افزایش می‌یابد
فرمانده پدافند هوایی ارتش: جنگ 40 روزه توان سامانه‌های ایرانی را نشان داد
الگوی توسعه آتی کشور
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ ترافیک سنگین در چالوس، هراز و آزادراه تهران ـ شمال
حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت
کالابرگ کدام خانوارها فردا شارژ می‌شود؟
آداب نقد مؤثر
اتهام جنجالی سناتور دموکرات به ترامپ؛ «از جنگ ایران پول به جیب می‌زند»
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول
انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1405 از فردا آغاز می‌شود + جزئیات و زمان‌بندی کامل
جدول قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 4 شهریور
فروپاشی ایران یا پیروزی‌نمایی ترامپ؟ وقتی عددها به روایت کاخ سفید نه می‌گویند
پنتاگون در دوراهی بزرگ؛ بازسازی پایگاه‌های آمریکا یا خروج از خلیج فارس؟
کنکور 1406 تغییر می‌کند؟ جزئیات ایده جدید «آزمون جامع» برای ورود به دانشگاه
برادران نجفی اعدام شدند؛ پایان کار باند «مافیای سرقت مسلحانه»
اقتصادنگار | افزایش 23 درصدی کالابرگ با نرخ تورم 66 درصدی
جایگاه علمی ایران و طرح مقابله با نفوذ بیگانگان
کشف 300 هزار ماینر غیرمجاز؛ مصرف برق آنها از نیروگاه اتمی بوشهر بیشتر است
موضع صریح اسلواکی درباره غزه؛ اظهارات بن‌گویر صلح خاورمیانه را تهدید می‌کند
جدول قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 4 شهریور
جدول پخش زنده بازی‌های امروز چهارشنبه 4 شهریور 1405؛ رئال مادرید و نیوکسل روی آنتن
شوک ایران چگونه به قلب اقتصاد سیاسی آمریکا رسید؟
قطعی برق ایلام امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
وضعیت آب و هوا امروز چهار شنبه 4 شهریور+ وضعیت استانها
قیمت دلار امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
قیمت طلا امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار
قطعی برق کرمان امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول
برنامه قطعی برق خوزستان امروز چهارشنبه 4 شهریور+ لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
برنامه قطعی برق تهران امروز چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد+ لینک
تربیت دوقلوها؛ از مهار حسادت تا تقویت استقلال
هشدار یک متخصص ایمپلنت درباره تاثیر سیگار بر شکست درمان
وقتی کودکان قربانی محتوای نامناسب شبکه‌های اجتماعی می‌شوند
استفاده از پله‌ها بیشتر از آنچه فکر می‌کنید برای سلامتی مفید است