×
اقتصادی
شناسه خبر : 76636
تاریخ انتشار : جمعه 1400/08/14 ساعت 17:49
مخالفت اوپک پلاس با افزایش سریع قیمت نفت

مخالفت اوپک پلاس با افزایش سریع قیمت نفت

کشورهای عضو اوپک پلاس با هرگونه درخواست آمریکا برای افزایش تولید نفت مخالفت کرده و آن را نه تتها به زیان اقصاد خود، بلکه به ضرر اقتصاد جهانی می‌بینند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: خبرگزاری رویترز 4 نوامبر طی گزارشی اعلام کرد، اوپک و متحدانش روز پنج‌شنبه 13 آبان ماه در نشست خود توافق کردند که به برنامه‌های افزایش 400 هزار بشکه‌ای تولید نفت از ماه دسامبر پایبند باشند و این توافق، علیرغم درخواست آمریکا برای عرضه مازاد برای کاهش افزایش قیمت‌ها صورت گرفت.

کاخ سفید گفت: واشنگتن تمام سازوکارها را برای تضمین دسترسی به انرژی مقرون به صرفه در نظر خواهد گرفت.

درآمد تمام کشورهای تولیدکننده نفت طی پاندمی کورنا کاهش یافت، اما افزایش تقاضا و بهبود وضعیت اقتصاد جهانی به آنها اجازه داد، در ترازنامه‌های خود بازنگری کنند، موضوعی که باعث شد، محدودیت عرضه اوپک پلاس قیمت نفت خام برنت در سه سال اخیر افزایش یابد.

 عربستان سعودی، درخواست افزایش عرضه جهانی نفت از سوی اوپک پلاس را رد کرده و دلیل آن را به زیان اقتصاد کشورهای عضو عنوان کرده است.

منابع آگاه در اوپک پلاس می‌گویند: آمریکا ظرفیت زیادی برای افزایش تولید دارد، مشروط بر آنکه به این باور رسیده باشد که اقتصاد جهان به انرژی بیشتری نیاز دارد.

برخی منابع نیز خاطر نشان کرده‌اند که عربستان سعودی و روسیه مطمئن‌ شده‌اند که قیمت‌های بالاتر باعث افزایش سریع تولید گاز توسط شیل آمریکا نمی‌شود.

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی پنج‌شنبه گفت: تولیدکنندگان می‌خواهند افزایش تولید سریع صورت بگیرد، زیرا از شکست مجدد در مبارزه با پاندمی کرونا و سرعت بهبود اقتصادی بیمناک‌اند.

 او گفت: ذخایر نفت در پایان سال 2021 و اوایل سال 2022 به دلیل کاهش مصرف شاهد افزایش "فوق العاده" خواهد بود.

 الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه نیز گفت: از ماه اوت اوپک تاکنون 2 میلیون بشکه در روز به عرضه جهانی اضافه کرده و به برنامه خود برای اضافه کردن 400 هزار بشکه دیگر در روز در اواخر سال 2021 و ماه‌های ابتدایی 2022 ادامه خواهد داد.

نواک با توضیح اینکه چرا اوپک پلاس تصمیم گرفته تولید بیشتری نداشته باشد، گفت: «نشانه‌هایی از کاهش تقاضای نفت در اتحادیه اروپا در ماه اکتبر وجود دارد، تقاضای جهانی نفت همچنان تحت فشار نوع دلتا کووید است».

جو بایدن، رئیس‌ جمهور آمریکا روز شنبه از کشورهای بزرگ تولیدکننده انرژی G20 که دارای ظرفیت مازاد هستند، خواسته بود تا تولید را برای تضمین بهبود قوی‌تر اقتصاد جهانی افزایش دهند.

 اظهارات او بخشی از تلاش گسترده کاخ سفید برای تحت فشار قرار دادن اوپک و متحدانش برای افزایش عرضه است.

 سخنگوی کاخ سفید روز پنج‌شنبه گفت: به نظر می‌رسد، اوپک پلاس تمایلی به استفاده از ظرفیت و قدرتی که اکنون در این لحظه بحرانی بهبود جهانی برای کشورهای سراسر جهان دارد، ندارد.

سخنگوی کاخ سفید افزود: بایدن بر این باور است، آمریکایی‌ها باید به انرژی مقرون به صرفه از جمله در پمپ دسترسی داشته باشند و به ما دستور داده، به نظارت بر بازارها ادامه دهیم و آماده باشیم تا در صورت نیاز از همه ابزارها استفاده کنیم.

 بزرگترین تولیدکننده نفت جهان، آمریکا که عضو اوپک پلاس نیست، شاهد کاهش شدید تولید خود در سال 2020 بود و تولید از آن زمان بسیار کندتر از حد انتظار بهبود یافته است.

نفت آرا


اخبار مرتبط
رضایی: نقش استانداران در بودجه و اعتبارات افزایش می‌یابد
دوشنبه 1400/08/17 ساعت 10:08
رضایی: نقش استانداران در بودجه و اعتبارات افزایش می‌یابد
معاون اقتصادی رئیس جمهور از افزایش نقش استانداران در بودجه و اعتبارات خبر داد.
بازار جهانی در انتظار نفت 100 دلاری
سه‌شنبه 1400/08/11 ساعت 11:58
بازار جهانی در انتظار نفت 100 دلاری
تصمیمات اوپک همواره تعیین کننده قیمت جهانی نفت بوده و این بار هم مانند آنچه در 2008 اتفاق افتاد، ترس از کمبود نفت و عدم افزایش تولید اوپک می‌تواند قیمت نفت را به 100 دلار در هر بشکه برساند.
جلسه خاندوزی با حقوقی‌های بازار سرمایه
دوشنبه 1400/08/10 ساعت 11:16
جلسه خاندوزی با حقوقی‌های بازار سرمایه
حدود 30 هلدینگ و حقوقی بزرگ بازار سرمایه از صبح امروز در ساختمان باب‌همایون وزارت اقتصاد و دارایی گرد هم جمع شده‌اند تا درباره احیای بورس چاره‌جویى کنند؛ جایى که وزیر اقتصاد از اجماع وزارت اقتصاد، نفت، صمت و بانک مرکزی براى رونق بورس خبر مى‌دهد.
خیز بازار جهانی برای نفت 100 دلاری، مصرف‌کنندگان بزرگ مخالفند
شنبه 1400/08/08 ساعت 11:01
خیز بازار جهانی برای نفت 100 دلاری، مصرف‌کنندگان بزرگ مخالفند
مقامات آمریکا، ژاپن، هند و سایر کشورهای بزرگ مصرف‌کننده نفت به‌دنبال افزایش قیمت نفت به بیش از 85 دلار در هر بشکه و احتمال نفت 100 دلاری، از ائتلاف اوپک‌پلاس درخواست افزایش تولید دارند.
افزایش قیمت جهانی نفت خام
جمعه 1400/06/19 ساعت 15:45
افزایش قیمت جهانی نفت خام
قیمت جهانی نفت خام در حالی بالا رفت که بخشی از تولید نفت خام آمریکا همچنان پس از طوفان آیدا مسدود مانده است.
حمایت اوپک از نفت بالای 65 دلاری
چهارشنبه 1400/06/17 ساعت 10:50
حمایت اوپک از نفت بالای 65 دلاری
اوپک و تلاش می‌کند با تنظیم تولید، قیمت نفت را در محدوده 65 تا 75 دلار در هر بشکه نگه دارند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی