×
سیاسی
شناسه خبر : 76630
تاریخ انتشار : جمعه 1400/08/14 ساعت 09:58
فرانسه بازی «پلیس بد» را خیلی زود آغاز کرد

نورنیوز بررسی کرد؛

فرانسه بازی «پلیس بد» را خیلی زود آغاز کرد

تحرک زود هنگام فرانسه در جایگاه سنتی پلیس بد در مذاکرات هسته‌ای نشان داد حسن نیتی که غرب تا پیش از اعلام آغاز مذاکرات از آن دم می‌زد بخشی از بازی سیاسی تکراری برای فشار بر ایران بوده و صداقتی در آن وجود ندارد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: علی باقری‌ معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۲ آبان ماه در توئیتر نوشت: «در تماس تلفنی با آقای انریکه مورا، آغاز مذاکرات با هدف لغو تحریم‌های غیرقانونی و غیرانسانی، در روز۸ آذرماه در وین مورد موافقت قرار گرفت.»

اعلام این خبر بلافاصله با واکنش مثبت اکثریت کشورهای طرف مذاکره با ایران در پرونده هسته ای روبرو شد.

اما در حالی که تا پیش از اعلام آغاز زمان مذاکرات از سوی ایران،مقام‌های غربی بویژه  امریکایی ها به صورت مکرر از تعلل ایران در بازگشت به  مذاکرات انتقاد می کردند به فاصله یک روز پس از اعلام خبر آمادگی ایران برای آغاز مذاکرات،فرانسه روز پنج‌شنبه ۱۳ آبان در اعلام موضعی کاملا تهدید آمیز، اعلام کرد که مشغول رایزنی با متحدانش در مورد چگونگی واکنش به «عدم همکاری» ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

آن-کلر لوژاندر، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه روز پنج شنبه ۱۳ آبان در نشستی خبری تصریح کرد که این کشور هنوز هم می‌تواند در نشست آتی شورای حکام، به همراه شرکای خود علیه ایران دست به اقدام بزند.

با توجه به این که نشست بعدی شورای حکام قرار است در اواسط ماه جاری میلادی (نوامبر) و پیش از آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای برگزار شود، اظهارات سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نشان می دهد که این کشور در آستانه شروع دور جدید مذاکرات هسته ای مجددا لباس پلیس بد را به تن کرده و قصد دارد با استفاده از اهرم آژانس بین المللی انرژی اتمی و به نمایندگی از مذاکره کنندگان غربی ایران را تحت فشار قرار دهد.

تلاش فرانسه برای تحت فشار قرار دادن ایران در حالی است که جمهوری اسلامی با نشان دادن حسن نیت، ۲۲ شهریور امسال موافقت خود را با سرویس دوربین‌های آژانس در تاسیسات هسته‌ای اعلام کرد و تنها با توجه به حمله‌ خرابکارانه به تاسیسات کرج و بدلیل ادامه تحقیقات جنایی، این مرکز را از شمول سرویس دوربین ها مستثنی کرد.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز ۱۱ آبان در تازه ترین واکنش نسبت به مخالفت ایران برای سرویس دوربین های مجتمع کرج گفته بود: «تلاش برای نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران مانند پرواز در ابرهای متراکم است و این وضعیت نمی‌تواند برای مدت طولانی‌تری ادامه یابد».

وی از قدرت‌های جهانی خواسته بود در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ،اقدامات ایران را محکوم کنند و تهدید ایران از سوی فرانسه نیز باید در چارچوب درخواست گروسی مورد ارزیابی واقع شود.

از زمان قرار گرفتن رافائل گروسی در جایگاه مدیرکلی آژانس که به لطف حمایت ایالات متحده آمریکا انجام شد،این نهاد بین المللی از حوزه اجرای وظایف حقوقی و فنی در قبال ایران خارج و با اتخاذ رویکرد سیاسی عملا به اهرم فشار غرب بویژه آمریکا بر علیه ایران تبدیل شده است.

باز کردن پرونده هایی که قبلا با امضاء توافقنامه برجام بسته شده بود و انجام مصاحبه های تند و بیان مواضع سیاسی غیر سازنده از سوی گروسی که هیچ ارتباطی به وظایف قانونی آژانس ندارد ،عملا آژانس را به بخشی از مشکل در مسیر تداوم مذاکرات هسته ای مبدل نموده است.

پاس کاری آژانس و فرانسه که همواره نقش پلیس بد را در مذاکرات هسته ای برعهده داشته نیز تداوم سناریوی غرب برای بهره گیری از ابزار آژانس در مسیر شکل دادن به جریان فشارسیاسی در آغاز دور جدید مذاکرات است.

اگرچه چینش تکراری مهره های شطرنج از سوی طرفهای غربی در آستانه شروع دور جدید مذاکرات برای جمهوری اسلامی ایران قابل پیش بینی بود لیکن تحرک زود هنگام فرانسه در جایگاه سنتی پلیس بد، نشان داد که از قرار معلوم، حسن نیتی که غرب تا پیش از اعلام آغاز مذاکرات از آن دم می زد چون گذشته بخشی از بازی سیاسی تکراری برای پیشبرد سناریوی «فشارسیاسی- امتیاز گیری » بوده و صداقتی در آن وجود ندارد.

مذاکره در فضای تهدید و فشار سیاسی،عملا اصل گفتگو برای دستیابی به توافق را دچار تناقض می کند و حاصل آن چیزی به جز پیچیده تر شدن شرایط موجود نیست.

اگر غرب هنوز بر اتخاذ شیوه های قبلی برای امتیازگیری یک طرفه اصرار دارد، باید این واقعیت را مورد توجه قرار دهد که شرایط ورود ایران به مذاکرات کاملا تغییر کرده است.

مذاکره کنندگان غربی از ۸ آذرماه یا باید خود را برای مذاکره ای عادلانه،صریح و نتیجه محور آماده کنند و یا از هم اکنون مسئولیت عدم تغییر در وضعیت موجود را بپذیرند.


اخبار مرتبط
تحولات فرانسه و تناقض‌های حقوق بشری
شنبه 1402/04/10 ساعت 16:31
نورنیوز بررسی کرد؛
تحولات فرانسه و تناقض‌های حقوق بشری
ژست مردم‌داری و پرهیز از خشونت، فقط نسخه‌ای برای دیگر کشورهاست و الا برای برقراری امنیت و مقابله با هنجارشکنان در کشورهای غربی هیچ محدودیتی متصور نیست.
فرانسه مدعی بازداشت دو شهروند دیگر کشورش در ایران شد
شنبه 1401/08/21 ساعت 19:23
فرانسه مدعی بازداشت دو شهروند دیگر کشورش در ایران شد
وزیر امور خارجه فرانسه مدعی شد که احتمالاً دو شهروند دیگر این کشور در ایران در بازداشت به سر می‌برند و پاریس در حال بررسی «اطلاعات ضدونقیض» در این‌باره است.
ویدئو: فرانسه بازی «پلیس بد» را خیلی زود آغاز کرد
شنبه 1400/08/15 ساعت 16:56
ویدئو: فرانسه بازی «پلیس بد» را خیلی زود آغاز کرد
تحرک زود هنگام فرانسه در جایگاه سنتی پلیس بد در مذاکرات هسته‌ای نشان داد حسن نیتی که غرب تا پیش از اعلام آغاز مذاکرات از آن دم می‌زد بخشی از بازی سیاسی تکراری برای فشار بر ایران بوده و صداقتی در آن وجود ندارد.
بازخوانی نقش مخرب آژانس در آغاز مذاکرات هسته‌ای
چهارشنبه 1400/07/28 ساعت 13:13
نورنیوز بررسی کرد؛
بازخوانی نقش مخرب آژانس در آغاز مذاکرات هسته‌ای
اعضای ۱+۴ اگر واقعا به دنبال احیای برجام و از سرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران هستند، بهتر است در ابتدا تکلیف خود را با جنجال‌های غیر سازنده گروسی مشخص کرده و مرزبندی خود را با تهدیدات نظامی اسرائیل علیه ایران اعلام کنند.
نمایش مذاکره‌خواهی و فشار سیاسی غرب؛ کور کردن گره‌های موجود
سه‌شنبه 1400/07/06 ساعت 12:52
نورنیوز بررسی کرد؛
نمایش مذاکره‌خواهی و فشار سیاسی غرب؛ کور کردن گره‌های موجود
اقدامات آژانس و طرف‌های غربی بدون هیچ‌گونه استدلال حقوقی و فنی به طور قطع در محاسبات ایران در ارزیابی وضعیت پیشِ رو در مذاکرات اثرگذار خواهد بود.
پیام روشن برجامی ایران در نیویورک
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 21:14
نورنیوز بررسی کرد؛
پیام روشن برجامی ایران در نیویورک
چنانچه منطق هر مذاکره و توافقی ایجاب می‌کند، خواست ایران عمل در برابر عمل و راستی‌آزمایی تعهدات غرب است، لذا تکلیف اروپا و آمریکا کاملا روشن است و آن اینکه هیچ توافقی جز با تغییر رفتار خصمانه، انجام کامل تعهدات و پذیرش حقوق مسلم ملت ایران از سوی آنها به سرانجام نخواهد رسید.
جادوی سیاسی ایران در منطقه شامات
جمعه 1400/06/26 ساعت 08:35
نورنیوز بررسی کرد؛
جادوی سیاسی ایران در منطقه شامات
تایید لیست وزرا کابینه لبنان پس از ۱۳ ماه، لغو برخی تحریم‌های سوریه و خروج گروهی از نظامیان آمریکا از این کشور در کنار بازتولید قدرت و محبوبیت مردمی حزب‌الله در لبنان عملا موجب خنثی شدن توطئه مشترک آمریکا، سعودی و فرانسه شد و دو متحد اصلی ایران در منطقه شامات یعنی حزب‌الله و سوریه را در موقعیت ممتاز قرار داد.
هیچ قطع‌نامه‌ای علیه ایران در دستور کار نشست آتی شورای حکام آژانس نیست
شنبه 1400/06/20 ساعت 22:48
اختصاصی نورنیوز؛
هیچ قطع‌نامه‌ای علیه ایران در دستور کار نشست آتی شورای حکام آژانس نیست
اخبار رسیده به «نورنیوز» حاکی از آن است که بر خلاف برخی گمانه‌زنی‌های رسانه‌های غربی مبنی بر احتمال صدور قطع‌نامه ضد ایرانی در نشست آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اساسا چنین موضوعی در دستور کار این نشست نیست.
نظرات

آخرین اخبار
عکس های منتخب ایران؛ یکشنبه 22شهریور 1405
تحریم و جنگ هم نتوانست تجارت ایران و دبی را متوقف کند
پزشکیان: با ولیعهد ابوظبی درباره آینده مشترک به تفاهم رسیدیم
منچستریونایتد 0-0 منچسترسیتی/ دربی منچستر آبی می‌شود یا قرمز؟
حماس از مواضع بریکس درباره فلسطین استقبال کرد
علی برکه: توافق اسلو شکست خورد
شنیده شدن صدای انفجار در جنوب عربستان
ترکیب احتمالی تراکتور مقابل الشباب
ادعای تازه ترامپ درباره جنگ ایران؛ پایان جنگ نزدیک است؟
یمن: سقوط رهگیرهای عربستانی باعث خسارت به مسجد شده است
واللا: ایده حمله اسرائیل به دمشق در ارتش مطرح شده است
پیاتزا: هرگز بازی را رها نکردیم؛ به تیمم افتخار می‌کنم
اعلام موجودیت سومالی‌لند با آمادگی اعزام 2 هزار نیرو به غزه!
رده‌بندی نهایی والیبال قهرمانی آسیا اعلام شد
پیراهن دو تیم تراکتور و شباب الاهلی برای دیدار فردا در لیگ نخبگان آسیا + عکس
سردار رادان: بیرانوند سرباز است؛ باید به ملوان یا فجر برود
استیو بنن: ترکیه بزرگترین خطر برای آمریکا است
ابو ساهر، رهبر داعش در کرکوک دستگیر شد
سرمربی ژاپن: برای شکست ایران خیلی سخت جنگیدیم
ترکیب مس شهر بابک در بازی با نساجی مازندران
تأکید بر توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران در قالب بریکس
کانادا در مسیر اروپا؛ ایده عضویت وابسته در اتحادیه اروپا
کشف تاریخی در اهر؛ کتیبه 10 سطری اورارتویی به فهرست آثار ملی رفت
آمادگی ژاپن برای خمایت از کاروان ایران در بازی‌های پاراآسیایی ناگویا
کشف 41 ماینر غیرمجاز در خرمشهر؛ فعالیت استخراج رمزارز در 6 خانه متوقف شد
اعلام زمان بازگشایی کامل مرزهای ایران و عراق؛ کدام گذرگاه‌ها فعال شدند؟
جزئیات نجات معجزه‌آسای کودک 10 ساله در پارس‌آباد
فرودگاه ویلنیوس به‌دلیل تهدید پهپادی بسته شد
اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی در شهرکرد
خبر خوش استقلال برای هواداران؛ سقر رایگان از شلمچه تا ورزشگاه بصره
خیز دموکرات‌ها برای پایانِ ترامپ
صف‌آرایی بارسلونا ولوانته+ترکیب دو تیم
220 ماینر غیرمجاز در شهرک صنعتی شیراز توقیف شد
سکوت دانشگاه در برابر شبهات فاصله با دانشجو را بیشتر می‌کند
کشف 15 تن برنج احتکارشده در لاهیجان
شروع فاجعه‌بار تاتنهام در لیگ برتر
نشست سرنوشت‌ساز وزرای خارجه ایران و کشورهای خلیج فارس؛ امنیت هرمز در کانون مذاکرات
غرب آسیا در آستانه تغییر موازنه؛ از هرمز تا باب‌المندب
مرگ «براید» در ساحل بندر لنگه؛ کارشناسان وارد بررسی می‌شوند
3 ستاره والیبال ایران در تیم رویایی آسیا
تیم والیبال ژاپن یازدهمین قهرمانی آسیا را جشن گرفت؛ مدال المپیک آرزوی ایشیکاوا
دروغ گوبلز آنتروپیک درباره یمن
قطعی برق مازندران فردا دوشنبه 23 شهریور؛ برنامه خاموشی ساری، آمل و رامسر را ببینید
تاج :دربی زنان با VAR برگزار می‌شود
رویکرد انصارالله برای پایان دادن به جنگ داخلی در یمن
برنامه قطعی برق اردبیل برای دوشنبه 23 شهریور منتشر شد؛ ساعات خاموشی مشگین‌شهر و خلخال
تقدیر مجلس از 200 روز ایستادگی مردم
اختیار جدید برای پلیس مدرسه
هشدار وزارت بهداشت درباره افزایش کرونا
لحظه به لحظه با دربی جذاب شهر منچستر