×
سیاسی
شناسه خبر : 76630
تاریخ انتشار : جمعه 1400/08/14 ساعت 09:58
فرانسه بازی «پلیس بد» را خیلی زود آغاز کرد

نورنیوز بررسی کرد؛

فرانسه بازی «پلیس بد» را خیلی زود آغاز کرد

تحرک زود هنگام فرانسه در جایگاه سنتی پلیس بد در مذاکرات هسته‌ای نشان داد حسن نیتی که غرب تا پیش از اعلام آغاز مذاکرات از آن دم می‌زد بخشی از بازی سیاسی تکراری برای فشار بر ایران بوده و صداقتی در آن وجود ندارد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: علی باقری‌ معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۲ آبان ماه در توئیتر نوشت: «در تماس تلفنی با آقای انریکه مورا، آغاز مذاکرات با هدف لغو تحریم‌های غیرقانونی و غیرانسانی، در روز۸ آذرماه در وین مورد موافقت قرار گرفت.»

اعلام این خبر بلافاصله با واکنش مثبت اکثریت کشورهای طرف مذاکره با ایران در پرونده هسته ای روبرو شد.

اما در حالی که تا پیش از اعلام آغاز زمان مذاکرات از سوی ایران،مقام‌های غربی بویژه  امریکایی ها به صورت مکرر از تعلل ایران در بازگشت به  مذاکرات انتقاد می کردند به فاصله یک روز پس از اعلام خبر آمادگی ایران برای آغاز مذاکرات،فرانسه روز پنج‌شنبه ۱۳ آبان در اعلام موضعی کاملا تهدید آمیز، اعلام کرد که مشغول رایزنی با متحدانش در مورد چگونگی واکنش به «عدم همکاری» ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

آن-کلر لوژاندر، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه روز پنج شنبه ۱۳ آبان در نشستی خبری تصریح کرد که این کشور هنوز هم می‌تواند در نشست آتی شورای حکام، به همراه شرکای خود علیه ایران دست به اقدام بزند.

با توجه به این که نشست بعدی شورای حکام قرار است در اواسط ماه جاری میلادی (نوامبر) و پیش از آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای برگزار شود، اظهارات سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نشان می دهد که این کشور در آستانه شروع دور جدید مذاکرات هسته ای مجددا لباس پلیس بد را به تن کرده و قصد دارد با استفاده از اهرم آژانس بین المللی انرژی اتمی و به نمایندگی از مذاکره کنندگان غربی ایران را تحت فشار قرار دهد.

تلاش فرانسه برای تحت فشار قرار دادن ایران در حالی است که جمهوری اسلامی با نشان دادن حسن نیت، ۲۲ شهریور امسال موافقت خود را با سرویس دوربین‌های آژانس در تاسیسات هسته‌ای اعلام کرد و تنها با توجه به حمله‌ خرابکارانه به تاسیسات کرج و بدلیل ادامه تحقیقات جنایی، این مرکز را از شمول سرویس دوربین ها مستثنی کرد.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز ۱۱ آبان در تازه ترین واکنش نسبت به مخالفت ایران برای سرویس دوربین های مجتمع کرج گفته بود: «تلاش برای نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران مانند پرواز در ابرهای متراکم است و این وضعیت نمی‌تواند برای مدت طولانی‌تری ادامه یابد».

وی از قدرت‌های جهانی خواسته بود در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ،اقدامات ایران را محکوم کنند و تهدید ایران از سوی فرانسه نیز باید در چارچوب درخواست گروسی مورد ارزیابی واقع شود.

از زمان قرار گرفتن رافائل گروسی در جایگاه مدیرکلی آژانس که به لطف حمایت ایالات متحده آمریکا انجام شد،این نهاد بین المللی از حوزه اجرای وظایف حقوقی و فنی در قبال ایران خارج و با اتخاذ رویکرد سیاسی عملا به اهرم فشار غرب بویژه آمریکا بر علیه ایران تبدیل شده است.

باز کردن پرونده هایی که قبلا با امضاء توافقنامه برجام بسته شده بود و انجام مصاحبه های تند و بیان مواضع سیاسی غیر سازنده از سوی گروسی که هیچ ارتباطی به وظایف قانونی آژانس ندارد ،عملا آژانس را به بخشی از مشکل در مسیر تداوم مذاکرات هسته ای مبدل نموده است.

پاس کاری آژانس و فرانسه که همواره نقش پلیس بد را در مذاکرات هسته ای برعهده داشته نیز تداوم سناریوی غرب برای بهره گیری از ابزار آژانس در مسیر شکل دادن به جریان فشارسیاسی در آغاز دور جدید مذاکرات است.

اگرچه چینش تکراری مهره های شطرنج از سوی طرفهای غربی در آستانه شروع دور جدید مذاکرات برای جمهوری اسلامی ایران قابل پیش بینی بود لیکن تحرک زود هنگام فرانسه در جایگاه سنتی پلیس بد، نشان داد که از قرار معلوم، حسن نیتی که غرب تا پیش از اعلام آغاز مذاکرات از آن دم می زد چون گذشته بخشی از بازی سیاسی تکراری برای پیشبرد سناریوی «فشارسیاسی- امتیاز گیری » بوده و صداقتی در آن وجود ندارد.

مذاکره در فضای تهدید و فشار سیاسی،عملا اصل گفتگو برای دستیابی به توافق را دچار تناقض می کند و حاصل آن چیزی به جز پیچیده تر شدن شرایط موجود نیست.

اگر غرب هنوز بر اتخاذ شیوه های قبلی برای امتیازگیری یک طرفه اصرار دارد، باید این واقعیت را مورد توجه قرار دهد که شرایط ورود ایران به مذاکرات کاملا تغییر کرده است.

مذاکره کنندگان غربی از ۸ آذرماه یا باید خود را برای مذاکره ای عادلانه،صریح و نتیجه محور آماده کنند و یا از هم اکنون مسئولیت عدم تغییر در وضعیت موجود را بپذیرند.


اخبار مرتبط
تحولات فرانسه و تناقض‌های حقوق بشری
شنبه 1402/04/10 ساعت 16:31
نورنیوز بررسی کرد؛
تحولات فرانسه و تناقض‌های حقوق بشری
ژست مردم‌داری و پرهیز از خشونت، فقط نسخه‌ای برای دیگر کشورهاست و الا برای برقراری امنیت و مقابله با هنجارشکنان در کشورهای غربی هیچ محدودیتی متصور نیست.
فرانسه مدعی بازداشت دو شهروند دیگر کشورش در ایران شد
شنبه 1401/08/21 ساعت 19:23
فرانسه مدعی بازداشت دو شهروند دیگر کشورش در ایران شد
وزیر امور خارجه فرانسه مدعی شد که احتمالاً دو شهروند دیگر این کشور در ایران در بازداشت به سر می‌برند و پاریس در حال بررسی «اطلاعات ضدونقیض» در این‌باره است.
ویدئو: فرانسه بازی «پلیس بد» را خیلی زود آغاز کرد
شنبه 1400/08/15 ساعت 16:56
ویدئو: فرانسه بازی «پلیس بد» را خیلی زود آغاز کرد
تحرک زود هنگام فرانسه در جایگاه سنتی پلیس بد در مذاکرات هسته‌ای نشان داد حسن نیتی که غرب تا پیش از اعلام آغاز مذاکرات از آن دم می‌زد بخشی از بازی سیاسی تکراری برای فشار بر ایران بوده و صداقتی در آن وجود ندارد.
بازخوانی نقش مخرب آژانس در آغاز مذاکرات هسته‌ای
چهارشنبه 1400/07/28 ساعت 13:13
نورنیوز بررسی کرد؛
بازخوانی نقش مخرب آژانس در آغاز مذاکرات هسته‌ای
اعضای ۱+۴ اگر واقعا به دنبال احیای برجام و از سرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران هستند، بهتر است در ابتدا تکلیف خود را با جنجال‌های غیر سازنده گروسی مشخص کرده و مرزبندی خود را با تهدیدات نظامی اسرائیل علیه ایران اعلام کنند.
نمایش مذاکره‌خواهی و فشار سیاسی غرب؛ کور کردن گره‌های موجود
سه‌شنبه 1400/07/06 ساعت 12:52
نورنیوز بررسی کرد؛
نمایش مذاکره‌خواهی و فشار سیاسی غرب؛ کور کردن گره‌های موجود
اقدامات آژانس و طرف‌های غربی بدون هیچ‌گونه استدلال حقوقی و فنی به طور قطع در محاسبات ایران در ارزیابی وضعیت پیشِ رو در مذاکرات اثرگذار خواهد بود.
پیام روشن برجامی ایران در نیویورک
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 21:14
نورنیوز بررسی کرد؛
پیام روشن برجامی ایران در نیویورک
چنانچه منطق هر مذاکره و توافقی ایجاب می‌کند، خواست ایران عمل در برابر عمل و راستی‌آزمایی تعهدات غرب است، لذا تکلیف اروپا و آمریکا کاملا روشن است و آن اینکه هیچ توافقی جز با تغییر رفتار خصمانه، انجام کامل تعهدات و پذیرش حقوق مسلم ملت ایران از سوی آنها به سرانجام نخواهد رسید.
جادوی سیاسی ایران در منطقه شامات
جمعه 1400/06/26 ساعت 08:35
نورنیوز بررسی کرد؛
جادوی سیاسی ایران در منطقه شامات
تایید لیست وزرا کابینه لبنان پس از ۱۳ ماه، لغو برخی تحریم‌های سوریه و خروج گروهی از نظامیان آمریکا از این کشور در کنار بازتولید قدرت و محبوبیت مردمی حزب‌الله در لبنان عملا موجب خنثی شدن توطئه مشترک آمریکا، سعودی و فرانسه شد و دو متحد اصلی ایران در منطقه شامات یعنی حزب‌الله و سوریه را در موقعیت ممتاز قرار داد.
هیچ قطع‌نامه‌ای علیه ایران در دستور کار نشست آتی شورای حکام آژانس نیست
شنبه 1400/06/20 ساعت 22:48
اختصاصی نورنیوز؛
هیچ قطع‌نامه‌ای علیه ایران در دستور کار نشست آتی شورای حکام آژانس نیست
اخبار رسیده به «نورنیوز» حاکی از آن است که بر خلاف برخی گمانه‌زنی‌های رسانه‌های غربی مبنی بر احتمال صدور قطع‌نامه ضد ایرانی در نشست آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اساسا چنین موضوعی در دستور کار این نشست نیست.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
درخواست ترامپ برای لغو حق شهروندی آمریکا بر اساس تولد
تا آزادی قدس شریف به حمایت از مقاومت ادامه می‌دهیم
وزیر دفاع پاکستان: اسلام آباد برای تنش زدایی بین ایران و آمریکا نقش‌آفرینی می‌کند
جزئیات اصلاح آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان اعلام شد
شناسایی «دولت فلسطین» کافی است؟
چند واقعیت دربارۀ ماشه
عضو ارشد حماس: آمریکا قابل اعتماد نیست
امروز در نرخ طلاق به میانگین جهانی نزدیک شده‌ایم
مهاجرانی: ایران در برابر ظلم سکوت نمی‌کند
واکنش رسانه‌های غربی به رای نیاوردن قطعنامه روسیه و چین
همه احتمالات پیش رو
آزمایش موفق بزرگترین توربین بادی معلق در چین
ایروانی: جنایتکار جنگی نباید در مجمع عمومی سخن بگوید
اسنپ‌بک و تداوم ابهام راهبردی
0-4 | بایرن مونیخ توقف ناپذیر در شب 100 گله شدن کین +خلاصه بازی
ردپای داماد در پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران
غرب در مسیر تشدید تنش؛ فراخوان سفرای ایران از سه کشور اروپایی
جنجال در نیویورک؛ ویزای رئیس‌جمهور کلمبیا لغو شد
پزشکیان نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد
ایران سفرای خود را از آلمان، فرانسه و انگلیس فراخواند
آسوشیتدپرس: آژانس در حال بازرسی از یک سایت آسیب‌ندیده ایران است
ردپای ایلان ماسک و شاهزاده اندرو در لیست پرونده جنجالی اپستین
فرار از تله تحریم‌ها با رونق گردشگری
حکم اعدام برای متهمان شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 5 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
حمایت از بومی‌سازی و صادرات فناوری با قرارداد جدید وزارت ارتباطات
نوراینفو | 6 راز موفقیت برای مدیریت مالی
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
X
آگهی تبلیغاتی