×
سیاسی
شناسه خبر : 76618
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/08/12 ساعت 14:05
استاندارد‌هایی غیراستاندارد!

مهدی توکلیان

استاندارد‌هایی غیراستاندارد!

هیچ فردی در جامعه امروز نمی‌تواند در زندگی انزواگرایانه و انفرادی به صلاح موردنظر برسد و تزاحمی برای اجتماع نداشته باشد و هیچ مدیریت اجتماعی هم وجود ندارد که بتواند عضوی از اجتماع خویش را نادیده بگیرد.

نورنیوز-گروه جامعه: انسان امروز با نیازهای فکری و جسمی متفاوتی به نسبت گذشته رو‌به‌روست. زمانه فعلی نیز شرایط متفاوتی نسبت به دوره‌های قبلی دارد اما در یک نکته همگان اتفاق‌نظر دارند که بشر امروز آرمان‌خواه است و همیشه بهترین‌ها را جست‌وجو کرده است و در این آرمان‌خواهی، آرمان معنوی و مادی، هر دو در کنار هم موردنظر آحاد جامعه امروزی است. دنیای مدرن به ابزارهایی چون رسانه‌ها متوسل شده تا در عین انتقال دیدگاه‌های هر دو طرف این رابطه دوسویه را که ارتباط آحاد جامعه و مدیریت اجتماعی است، سطح زندگی اجتماعی را با افزایش دانش و مسؤولیت در کل جامعه ارتقا دهد.
هیچ فردی در جامعه امروز نمی‌تواند در زندگی انزواگرایانه و انفرادی به صلاح موردنظر برسد و تزاحمی برای اجتماع نداشته باشد و هیچ مدیریت اجتماعی هم وجود ندارد که بتواند عضوی از اجتماع خویش را نادیده بگیرد. بنابراین نیاز دوطرفه، نیازمند همکاری دوطرفه و افزایش شناخت از حقوق یکدیگر است و در چنین جایگاهی نقش ارتباطات بیش از همیشه نمایان می‌شود. ارتباطات در کشورهای در حال توسعه و توسعه‌یافته دارای آسیب‌های متعددی بوده و موردتوجه قرار دارد.
نبود برنامه‌ریزی راهبردی در حوزه ارتباطات و اطلاع‌رسانی و به دنبال آن نداشتن برنامه‌ریزی راهبردی محتوایی و عدم سرمایه‌گذاری مناسب در این زمینه از جدی‌ترین آسیب‌های حوزه روابط عمومی در سال‌هایی است که فعالیت روابط عمومی‌ سنتی از بین رفته است و توجه جدی به این حوزه می‌تواند در نقش‌آفرینی فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی و سیاسی آشکار شود.
نگاهی‌گذرا به روابط عمومی‌های موجود به‌راحتی مطلب فوق را ثابت می‌کند. به‌طور متوسط بیش از 50 درصد منابع انسانی و نزدیک به 90 درصد هزینه‌های ماهانه، مربوط به بخش‌های سخت‌افزاری و غیر محتوایی است. مناسب است در ضمن انجام فرآیند‌های مطالعاتی،نظر مخاطبان از هر جنس و هر طیف و هر شأن و جایگاهی که باشند، صرفا از طریق چرخه تولید وارد محتوا شود. عدم رعایت این موضوع باعث سردرگمی و پریشانی جدی در مکانیزم تولید محتوا خواهد شد. چه‌بسا گاهی برخی اهداف، توسط افراد ذی‌نفوذ و تأثیرگذار به‌عنوان اشکال مطرح‌شده و برخی نواقص به‌عنوان اهداف بسیاری از شاخصه‌های فعلی مشروعیت بخشی به محتوا، درواقع نظرات شخصی بوده که بدون طی فرآیند اثربخشی به‌طور مستقیم بر تصمیم‌گیرندگان اثر گذاشته و هم‌اکنون نیز به‌عنوان شاخص‌های اصلی پذیرفته‌شده است. تعارض جدی بین برخی شاخص‌های مشروعیت بخشی، ناشی از تعارض در نظر مخاطبان است. داشتن یک برنامه راهبردی پویا و شاخص‌های متناسب و نا‌متعارض، باعث کسب اعتبار بیشتر در محافل علمی و جذب تولیدکنندگان محتوایی بیشتری خواهد شد. یکی از عوامل تمایل نداشتن محققان و پژوهشگران برای فعالیت محتوایی در همین امر، یعنی نوعی بلاتکلیفی محتوایی است.
یکی از جدی‌ترین و عجیب‌ترین مشکلاتی که مدیران و کارشناسان در حوزه ارتباطات و روابط عمومی دست‌به‌گریبان بوده و هستند، استانداردسازی بر اساس سلایق و دیدگاه‌های شخصی مدیریتی، بدون داشتن پیشینه تجربی  یا علمی بوده و هست. متأسفانه به دلیل جایگاه این اشخاص، این استانداردها به‌سرعت اجرایی شده و تاکنون هزینه‌های جدی برای مراکز دولتی، خصوصی و نیمه‌دولتی داشته است با این تفاوت که خسارت‌های وارده بر سیستم‌های خصوصی به ظاهربه منافع ملی و منطقه‌ای ضرر و زیانی را وارد نمی‌کند.با تأکید بر ضرورت استفاده از برنامه راهبردی ، شاخص‌ها و استانداردهای ثابت و معین، باید اذعان کرد در تدوین همین برنامه راهبردی نیز باید در ابتدای امر از استانداردهای علمی تجربه‌شده استفاده کرد. البته هر مرکز متناسب با شرایط و موضوع فعالیتش قطعا به تغییرات اندک در برخی استانداردها نیاز دارد اما همین تغییر نیز باید بر اساس یک فرآیند دقیق و استاندارد علمی و پژوهشی صورت بگیرد.

 

جام جم


اخبار مرتبط
غریب آبادی: اروپایی‌ها به سیاست دوگانه و مخرب خود در حوزه تروریسم پایان دهند
شنبه 1400/08/15 ساعت 20:44
غریب آبادی: اروپایی‌ها به سیاست دوگانه و مخرب خود در حوزه تروریسم پایان دهند
دبیر ستاد حقوق بشر گفت: اروپایی‌ها به سیاست‌های دوگانه و مخرب خود در حوزه تروریسم و حقوق بشر پایان دهند.
گفتمان سیاسی-اجتماعی جدید؛ گذرگاهی سهل و ممتنع!
شنبه 1400/08/15 ساعت 18:32
نورنیوز بررسی کرد؛
گفتمان سیاسی-اجتماعی جدید؛ گذرگاهی سهل و ممتنع!
تحول گفتمانی و رفتاری جدید به همان میزان که می‌تواند امیدآفرین و انگیزه‌بخش بوده و جامعه را برای هر نوع تغییر و جهشی همراه سازد در صورت عدم انطباق شعار و عمل می‌تواند به سونامی وحشتناکی تبدیل شود که پایان آن متصور نیست.
چگونه می‌شود بدون طرح شکایت به همسایه مزاحم تذکر داد؟
شنبه 1400/08/08 ساعت 10:55
نورنیوز بررسی کرد؛
چگونه می‌شود بدون طرح شکایت به همسایه مزاحم تذکر داد؟
به موجب قانون اساسی، هیچ کس نمی‌تواند برای برخورداری از حقوق خود، سبب اضرار یا ضرر رسانیدن به دیگران شود.
ویدئو: چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 17:00
ویدئو: چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟
استارتاپ‌ها به عنوان یکی از جنبه‌های نوظهور فناوری دیجیتال، در ایران با سرعتی چشم‌گیر و البته نامتوازن توسعه پیدا کردند.
کسب تابعیت ایران تابع چه شرایطی است؟
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 11:06
نورنیوز بررسی کرد؛
کسب تابعیت ایران تابع چه شرایطی است؟
تابعیت یکی از موضوعات مهم حقوق بین‌الملل و تعیین کننده شرایطی است که افراد می‌توانند بر اساس آن تابعیت کشور مورد نظر خود را درخواست کنند.
چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟!
شنبه 1400/07/24 ساعت 11:17
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟!
کسب‌وکارهای اینترنتی به عنوان یک پدیده وارداتی جایگاه خود را در ساخت اجتماعی و اقتصادی کشور تثبیت کرده ولی شتاب توسعه آنها بسیار بیشتر از سرعت معقولی بوده که برای نهادینه شدن فرهنگ استفاده از خدمات آنان مورد نیاز است و همچنان نیز ادامه دارد.
ضرورت توجه بیشتر به حقوق اجتماعی نابینایان
چهارشنبه 1400/07/21 ساعت 13:36
نورنیوز بررسی کرد؛
ضرورت توجه بیشتر به حقوق اجتماعی نابینایان
اشتغال کامل نابینایان و کم بینایان و مناسب سازی شهری، حمل و نقل عمومی رایگان و اشتغال از اصلی‌ترین خواسته‌های یک فرد نابینا برای حضور در جامعه و خروج از انزواست.
نظرات

آخرین اخبار
پرداخت 65 درصد از بدهی‌های دارو
بنت و لاپید برای کنار زدن نتانیاهو متحد شدند
کدام مواد غذایی نباید در فریزر باشند؟
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود
شگفتی از معماری ذخیره‌سازی نفت از سوی ایران
هشدار صنعا درپی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
تشکیل حزبی جدید برای رقابت با نتانیاهو در انتخابات
انتقاد عضو شورای شهر از تبلیغ جوایز میلیاردی در پیامک‌های شهرداری
اسلام‌آباد: به تلاش‌های خود برای پیشبرد صلح در منطقه ادامه خواهیم داد
کشته و زخمی شدن چند نظامی اسرائیل در حمله پهپادی به جنوب لبنان
اولیانوف: آمریکا اخاذی در برابر ایران را کنار بگذارد
نورنما | یادآوری یک نوای خاطره‌برانگیز از زبان کودکان دهه هشتاد
انتشار دستخطی از شهید علی لاریجانی از روزهای پایانی عمرش + تصویر
افزایش منابع قرض الحسنه اشتغال در سال 1405/ سهم هر استان چقدر است؟
برگزاری اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها 9 اردیبهشت در تهران + جزئیات
برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد به‌صورت مجازی
نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر تخفیف برای خریداران در نظر گرفته است؟
هاآرتص: موج خودکشی در نیروهای اسرائیلی؛ 11 مورد در کمتر از یک ماه
یورش پلیس به باند برادران قاچاقچی فروش سلاح
تجزیه‌طلبان با انتقاد از ترامپ به مزدوری و اختلاس اعتراف کردند
آمار شهدای لبنان از مرز 2 هزار و 500 نفر گذشت
صعود سخت چلسی به فینال جام‌ حذفی
عارف: آیین‌نامه جدید برای تعیین نرخ سوخت نیروگاه‌ها تصویب شد
تمام فرضیات ترامپ درباره ایران اشتباه از آب درآمد
مخبر: با کمک نخبگان می توان فرآیند بازسازی را کمتر کرد
سایت مصری از تیم ملی فوتبال ایران حریف تیم کشورش نوشت
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان خواهد یافت
حزب‌الله: نه روی دیپلماسی شکست‌خورده حساب باز می‌کنیم و نه دولت
آغاز پرداخت حقوق کادر درمان بعد از چند روز وقفه
اعلام آخرین نرخ بیکاری؛ کاهش یا افزایش؟