×
سیاسی
شناسه خبر : 76618
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/08/12 ساعت 14:05
استاندارد‌هایی غیراستاندارد!

مهدی توکلیان

استاندارد‌هایی غیراستاندارد!

هیچ فردی در جامعه امروز نمی‌تواند در زندگی انزواگرایانه و انفرادی به صلاح موردنظر برسد و تزاحمی برای اجتماع نداشته باشد و هیچ مدیریت اجتماعی هم وجود ندارد که بتواند عضوی از اجتماع خویش را نادیده بگیرد.

نورنیوز-گروه جامعه: انسان امروز با نیازهای فکری و جسمی متفاوتی به نسبت گذشته رو‌به‌روست. زمانه فعلی نیز شرایط متفاوتی نسبت به دوره‌های قبلی دارد اما در یک نکته همگان اتفاق‌نظر دارند که بشر امروز آرمان‌خواه است و همیشه بهترین‌ها را جست‌وجو کرده است و در این آرمان‌خواهی، آرمان معنوی و مادی، هر دو در کنار هم موردنظر آحاد جامعه امروزی است. دنیای مدرن به ابزارهایی چون رسانه‌ها متوسل شده تا در عین انتقال دیدگاه‌های هر دو طرف این رابطه دوسویه را که ارتباط آحاد جامعه و مدیریت اجتماعی است، سطح زندگی اجتماعی را با افزایش دانش و مسؤولیت در کل جامعه ارتقا دهد.
هیچ فردی در جامعه امروز نمی‌تواند در زندگی انزواگرایانه و انفرادی به صلاح موردنظر برسد و تزاحمی برای اجتماع نداشته باشد و هیچ مدیریت اجتماعی هم وجود ندارد که بتواند عضوی از اجتماع خویش را نادیده بگیرد. بنابراین نیاز دوطرفه، نیازمند همکاری دوطرفه و افزایش شناخت از حقوق یکدیگر است و در چنین جایگاهی نقش ارتباطات بیش از همیشه نمایان می‌شود. ارتباطات در کشورهای در حال توسعه و توسعه‌یافته دارای آسیب‌های متعددی بوده و موردتوجه قرار دارد.
نبود برنامه‌ریزی راهبردی در حوزه ارتباطات و اطلاع‌رسانی و به دنبال آن نداشتن برنامه‌ریزی راهبردی محتوایی و عدم سرمایه‌گذاری مناسب در این زمینه از جدی‌ترین آسیب‌های حوزه روابط عمومی در سال‌هایی است که فعالیت روابط عمومی‌ سنتی از بین رفته است و توجه جدی به این حوزه می‌تواند در نقش‌آفرینی فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی و سیاسی آشکار شود.
نگاهی‌گذرا به روابط عمومی‌های موجود به‌راحتی مطلب فوق را ثابت می‌کند. به‌طور متوسط بیش از 50 درصد منابع انسانی و نزدیک به 90 درصد هزینه‌های ماهانه، مربوط به بخش‌های سخت‌افزاری و غیر محتوایی است. مناسب است در ضمن انجام فرآیند‌های مطالعاتی،نظر مخاطبان از هر جنس و هر طیف و هر شأن و جایگاهی که باشند، صرفا از طریق چرخه تولید وارد محتوا شود. عدم رعایت این موضوع باعث سردرگمی و پریشانی جدی در مکانیزم تولید محتوا خواهد شد. چه‌بسا گاهی برخی اهداف، توسط افراد ذی‌نفوذ و تأثیرگذار به‌عنوان اشکال مطرح‌شده و برخی نواقص به‌عنوان اهداف بسیاری از شاخصه‌های فعلی مشروعیت بخشی به محتوا، درواقع نظرات شخصی بوده که بدون طی فرآیند اثربخشی به‌طور مستقیم بر تصمیم‌گیرندگان اثر گذاشته و هم‌اکنون نیز به‌عنوان شاخص‌های اصلی پذیرفته‌شده است. تعارض جدی بین برخی شاخص‌های مشروعیت بخشی، ناشی از تعارض در نظر مخاطبان است. داشتن یک برنامه راهبردی پویا و شاخص‌های متناسب و نا‌متعارض، باعث کسب اعتبار بیشتر در محافل علمی و جذب تولیدکنندگان محتوایی بیشتری خواهد شد. یکی از عوامل تمایل نداشتن محققان و پژوهشگران برای فعالیت محتوایی در همین امر، یعنی نوعی بلاتکلیفی محتوایی است.
یکی از جدی‌ترین و عجیب‌ترین مشکلاتی که مدیران و کارشناسان در حوزه ارتباطات و روابط عمومی دست‌به‌گریبان بوده و هستند، استانداردسازی بر اساس سلایق و دیدگاه‌های شخصی مدیریتی، بدون داشتن پیشینه تجربی  یا علمی بوده و هست. متأسفانه به دلیل جایگاه این اشخاص، این استانداردها به‌سرعت اجرایی شده و تاکنون هزینه‌های جدی برای مراکز دولتی، خصوصی و نیمه‌دولتی داشته است با این تفاوت که خسارت‌های وارده بر سیستم‌های خصوصی به ظاهربه منافع ملی و منطقه‌ای ضرر و زیانی را وارد نمی‌کند.با تأکید بر ضرورت استفاده از برنامه راهبردی ، شاخص‌ها و استانداردهای ثابت و معین، باید اذعان کرد در تدوین همین برنامه راهبردی نیز باید در ابتدای امر از استانداردهای علمی تجربه‌شده استفاده کرد. البته هر مرکز متناسب با شرایط و موضوع فعالیتش قطعا به تغییرات اندک در برخی استانداردها نیاز دارد اما همین تغییر نیز باید بر اساس یک فرآیند دقیق و استاندارد علمی و پژوهشی صورت بگیرد.

 

جام جم


اخبار مرتبط
غریب آبادی: اروپایی‌ها به سیاست دوگانه و مخرب خود در حوزه تروریسم پایان دهند
شنبه 1400/08/15 ساعت 20:44
غریب آبادی: اروپایی‌ها به سیاست دوگانه و مخرب خود در حوزه تروریسم پایان دهند
دبیر ستاد حقوق بشر گفت: اروپایی‌ها به سیاست‌های دوگانه و مخرب خود در حوزه تروریسم و حقوق بشر پایان دهند.
گفتمان سیاسی-اجتماعی جدید؛ گذرگاهی سهل و ممتنع!
شنبه 1400/08/15 ساعت 18:32
نورنیوز بررسی کرد؛
گفتمان سیاسی-اجتماعی جدید؛ گذرگاهی سهل و ممتنع!
تحول گفتمانی و رفتاری جدید به همان میزان که می‌تواند امیدآفرین و انگیزه‌بخش بوده و جامعه را برای هر نوع تغییر و جهشی همراه سازد در صورت عدم انطباق شعار و عمل می‌تواند به سونامی وحشتناکی تبدیل شود که پایان آن متصور نیست.
چگونه می‌شود بدون طرح شکایت به همسایه مزاحم تذکر داد؟
شنبه 1400/08/08 ساعت 10:55
نورنیوز بررسی کرد؛
چگونه می‌شود بدون طرح شکایت به همسایه مزاحم تذکر داد؟
به موجب قانون اساسی، هیچ کس نمی‌تواند برای برخورداری از حقوق خود، سبب اضرار یا ضرر رسانیدن به دیگران شود.
ویدئو: چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 17:00
ویدئو: چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟
استارتاپ‌ها به عنوان یکی از جنبه‌های نوظهور فناوری دیجیتال، در ایران با سرعتی چشم‌گیر و البته نامتوازن توسعه پیدا کردند.
کسب تابعیت ایران تابع چه شرایطی است؟
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 11:06
نورنیوز بررسی کرد؛
کسب تابعیت ایران تابع چه شرایطی است؟
تابعیت یکی از موضوعات مهم حقوق بین‌الملل و تعیین کننده شرایطی است که افراد می‌توانند بر اساس آن تابعیت کشور مورد نظر خود را درخواست کنند.
چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟!
شنبه 1400/07/24 ساعت 11:17
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟!
کسب‌وکارهای اینترنتی به عنوان یک پدیده وارداتی جایگاه خود را در ساخت اجتماعی و اقتصادی کشور تثبیت کرده ولی شتاب توسعه آنها بسیار بیشتر از سرعت معقولی بوده که برای نهادینه شدن فرهنگ استفاده از خدمات آنان مورد نیاز است و همچنان نیز ادامه دارد.
ضرورت توجه بیشتر به حقوق اجتماعی نابینایان
چهارشنبه 1400/07/21 ساعت 13:36
نورنیوز بررسی کرد؛
ضرورت توجه بیشتر به حقوق اجتماعی نابینایان
اشتغال کامل نابینایان و کم بینایان و مناسب سازی شهری، حمل و نقل عمومی رایگان و اشتغال از اصلی‌ترین خواسته‌های یک فرد نابینا برای حضور در جامعه و خروج از انزواست.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
پایان نیمه اول / استقلال(0) -شمس آذر (0) + فیلم
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
فراخوان فوری پنتاگون برای نشست صدها ژنرال آمریکایی در پایگاه تفنگداران ویرجینیا
یائیر لاپید: رفتارهای دیکتاتورمآبانه نتانیاهو، مخالف اصول دموکراسی است
سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل؛دروغ پردازی های جنایتکار اصلی غرب آسیا درباره ایران
فلیک به رکورد طلایی 50 برد در بارسا رسید
سخنگوی کرملین: وضعیت اوکراین و موضع آن در مذاکرات هر روز در حال بدتر شدن است
رای گیری شورای امنیت دربارهٔ تعویق تحریم‌های ایران
علی‌اف: تصویب «مسیر ترامپ» یکی از نتایج کلیدی نشست واشنگتن بود
لاریجانی: مکانیسم ماشه اجرا شود، همکاری با آژانس متوقف می‌شود
کارگردان «مجنون»: جنگ 12 روزه، آغاز یک ژانر تازه در سینمای ایران است
تهدید ترامپ به مداخله در روند برگزاری بازی‌های جام جهانی 2026
تحرکات غیرعادی آمریکا در شمال عراق
رایزنی گروسی با پوتین درباره ایران
اسرائیل یک نفر را به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر کرد
دستور نتانیاهو برای پخش زنده سخنرانی او درسراسر نوار غزه
کاهش 2.5 میلیون تن تولید گندم ایران نسبت به سال گذشته
اعلام برنامه‌های روز گردشگری و هفته تهران در اراضی عباس‌آباد
شرکت علی لاریجانی در سالگرد شهدای مقاومت/تایید سفر از سوی سفارت ایران در بیروت
فرانس 24: بازگشت بازرسان آژانس به ایران حقیقت ندارد
تیم فولاد به دنبال کسب دومین برد متوالی
ماجرای گوشت‌های آلوده وارداتی از مغولستان چه بود؟
حسن یزدانی به بازی‌های کشورهای اسلامی نمی رسد
تهران در آستانه وزش باد؛ هوای پایتخت آلوده‌تر می‌شود
سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری ایران در پروژه ملی فیبر نوری
لغو سومین قرارداد تسلیحاتی اسپانیا با رژیم صهیونیستی
هند واردکننده نفت ایران شد
پرداخت نکردن 6 همت سود سهام عدالت مردم از سوی 4 شرکت بزرگ
وداع با احمد پژمان در تالار وحدت
قطر اقدامات اسرائیل را خطری برای امنیت منطقه دانست
X
آگهی تبلیغاتی