×
سیاسی
شناسه خبر : 76601
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/08/12 ساعت 10:36
اجلاس تغییرات اقلیمی و مجرمانی که هنوز محاکمه نشده‌اند

نورنیوز بررسی کرد؛

اجلاس تغییرات اقلیمی و مجرمانی که هنوز محاکمه نشده‌اند

غرب و نظام سرمایه‌داری نه حافظ اقلیم و محیط زیست که مانع اصلی مقابله جهانی با بحران‌های این حوزه است و اتفاقا باید به این جرم محاکمه و بازخواست شود.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: اجلاس تغییرات اقلیمی با عنوان ادعایی تلاش برای نجات محیط زیست و جهان در اسکاتلند برگزار شد و آمریکا و اروپا با طرح‌ موضوعات متعدد خواستار توجه جهانی به آنها شدند. 

برخی از آنها حتی خواستار تحریم کشورهایی شدند که حاضر به اجرای این طرح‌ها نیستند.

حال این سوال مطرح است که آیا واقعا طرح‌های کشورهای مذکور حلال مشکلات اقلیمی جهان خواهد بود یا راهکاری دیگر را باید پیمود؟ 

برای پاسخ به این پرسش، بررسی و ارزیابی آنچه زمینه‌ساز تهدید اقلیم و زیست محیط شده است جای تامل دارد. 

نخست اینکه؛ سوخت‌های فسیلی از مهمترین آلاینده‌های جهان هستند که راهکار مقابله با آن توجه به فن‌آوری‌های جدید و انرژی‌های نوظهور است اما نظام سرمایه‌داری غرب نه تنها همچنان بزرگترین متقاضی سوخت فسیلی است و اخیرا خواستار افزایش تولید نفت اوپک و اوپک پلاس شده بلکه با انحصار دانش و تکنولوژی روز جهان نظیر دانش هسته‌ای و خورشیدی مانع دست‌یابی سایر کشورها به انرژی‌های پاک می‌شود. 

جالب اینکه بخشی از بهانه‌های آنها برای ممانعت از رویکرد برخی کشورها چون ایران به این انرژی‌ها، برخورداری از نفت و گاز و بی‌نیازی به سوخت‌های جدید است که نشان از دروغ بودن ادعای دلسوزی آنها برای اقلیم و محیط زیست جهانی دارد.

حال آنکه تغییر این رفتار دوگانه و غیر مسئولانه در قبال دست‌یابی کشورها به دانش‌ و انرژی‌های نو مولفه‌ای مهم برای حراست از اقلیم جهانی است.

دوم اینکه؛ کشورهای غربی به ویژه آمریکا با عناوین و ادعاهای مختلف به اعمال تحریم علیه بسیاری از کشورها پرداخته‌اند. نتیجه این تروریسم اقتصادی، تضعیف اقتصادی و فنی کشورها بوده که اثرات مخربی بر محیط زیست و اقلیم جهانی داشته است. 

رفع این تحریم‌ها و رویکرد جهانی برای پایان دادن به تروریسم اقتصادی آمریکا مولفه‌ای بسیار مهم برای تقویت کشورها در جهت به روز رسانی ساختارهای فنی و تاسیساتی است که در جهت کاهش آلاینده‌ها عمل می‌کند.

سوم اینکه؛ نکته بسیار مهم در تهدید اقلیمی و زیست محیطی ویرانی سرزمین‌ها، مراتع، جنگل‌ها و زیست بوم‌هاست. آنچه در شکل‌گیری و گسترش این پدیده شوم در قرن بیست و یکم به شدت خودنمایی می‌کند بحران‌سازی‌ها و جنگ‌افروزی‌هایی است که نظام سلطه در سراسر جهان به پا کرده است. 

ایجاد جنگ‌های داخلی و فرقه‌ای در بسیاری از کشورهای جهان نظیر آنچه در افغانستان، عراق، سوریه، یمن، فلسطین و... صورت گرفته نه تنها نابودی زیست بوم‌ها را رقم زده که میلیون‌ها نفر را آواره ساخته و موجب ویرانی اقلیم‌ها شده است. 

از سویی؛ اثرات مخرب بمب‌ها و سلاح‌های کشتار جمعی استفاده شده در این جنگ‌ها تا قرن‌ها بر زمین باقی خواهد ماند چنانچه استفاده آمریکا از عامل نارنجی در جنگ ویتنام و بمب اتم علیه ژاپن و سلاح‌های شیمیایی و هیدوژنی در افغانستان و عراق همین اتفاق را رقم زد، لذا خلع سلاح هسته‌ای و شیمیایی قدرت‌های بزرگ و مقابله جهانی با جنگ‌افروزی‌ها راهی مهم برای حمایت از اقلیم جهانی است. 

چهارم اینکه؛ کشورهای غربی در اجلاس گلاسکو خود را کانون حمایت از زیست بوم جهانی معرفی کرده و خواستار تبعیت سایر کشورها از آنها شده‌اند، حال آنکه همین کشورها در اجلاس گروه 20 و گروه 8 و به رغم درخواست‌های مکرر جامعه جهانی مبنی بر لزوم حمایت از مبارزه جهانی با کرونا، از اعطای واکسن به کشورهای فقیر خودداری کردند. 

غرب و نظام سرمایه‌داری نه حافظ اقلیم و محیط زیست که مانع اصلی مقابله جهانی با بحران‌های این حوزه است و اتفاقا باید به این جرم محاکمه و بازخواست شود. 

به بیان دقیق‌تر؛ برای نجات محیط زیست جهان و مقابله با آلاینده‌ها گام نخست، مقابله با رفتارهای بحران‌ساز این کشورهاست که مستقیم و غیر مستقیم بیشترین خسارت را به جامعه جهانی و زیست بوم آن وارد ساخته و حاضر به پاسخگویی نبوده‌اند.

 


اخبار مرتبط
ابعاد هوچی‌گری ضدایرانی غرب در نشست گروه 20
دوشنبه 1400/08/10 ساعت 17:37
نورنیوز بررسی کرد؛
ابعاد هوچی‌گری ضدایرانی غرب در نشست گروه 20
غرب هم اکنون با چالش ناکارآمدی پروژه ایران‌هراسی مواجه است و همزمان بایت حمایت از تروریسم مورد بازخواست جهانی قرار گرفته، لذا با هوچی‌گری ضد ایرانی در نشست رم به دنبال پنهان‌سازی این شکست است.
تغییر نام خیابان ریاض به جرج قرداحی در صنعا
دوشنبه 1400/08/10 ساعت 15:07
تغییر نام خیابان ریاض به جرج قرداحی در صنعا
جنبش انصار الله یمن علاوه بر آویختن تصاویری از «جرج قرداحی» ، وزیر اطلاع رسانی لبنان در صنعا ، خیابان «الریاض» در این شهر را به نام این وزیر لبنانی تغییر داد.
100 اعدامی بخشیده شده‌ چه محکومیتی داشتند؟
یکشنبه 1400/08/09 ساعت 10:57
100 اعدامی بخشیده شده‌ چه محکومیتی داشتند؟
روز گذشته خبر بخشودگی 100 اعدامی در جریان عفو گسترده محکومان از زندان منتشر شد. این اعدامیان بخشیده شده چه جرم‌هایی را مرتکب شده بودند که شامل بخشش شده‌اند؟
رییس جمهور برزیل برای نابودی جنگل‌های آمازون به جنایت علیه بشریت متهم شد
سه‌شنبه 1400/07/20 ساعت 12:31
رییس جمهور برزیل برای نابودی جنگل‌های آمازون به جنایت علیه بشریت متهم شد
رییس جمهور برزیل در دادگاه لاهه هلند به دلیل نابودی جنگل‌های آمازون به جنایت علیه بشریت متهم شد.
تاوان بی‌توجهی به حق طبیعت؛ نزدیک شدن حیوانات وحشی به زیستگاه‌های انسانی
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 16:09
تاوان بی‌توجهی به حق طبیعت؛ نزدیک شدن حیوانات وحشی به زیستگاه‌های انسانی
در پی کشته شدن یک قلاده خرس قهوه‌ای در شهرستان فیروزکوه طی روزهای گذشته، رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران از احتمال وقوع این اتفاق به علت وجود تعارض بین انسان و حیوان خبر داد و نزدیکی گونه‌ها به زیستگاه‌های انسانی را هزینه‌ای عنوان کرد که انسان‌ها به علت استفاده از حق‌آبه محیط زیستی باید بپردازند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جزییات واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بر اساس حروف الفبا
واکنش عجیب ترامپ به معترضان «نه به پادشاه»
نورنما | جنگنده آمریکایی از دوران جنگ‌جهانی دوم زیر آب
فریاد «رهایی فلسطین» در خیابان‌های اروپا
اسرائیل با نقض آتش‌بس جنوب غزه را بمباران کرد
آب طالقان سرانجام به تهران رسید
جهش بورس همراه با افزایش عرضه‌ها
حضور گسترده غرفه ملی نشر ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 2026
کشف محوله تریاکی که بوی قهوه می‌داد
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی آبان ماه سال 1404
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(104) « بندر دیر»
داور کره‌ای دیدار شارجه - تراکتور را سوت می زند
واکنش حماس به بیانیه وزارت خارجه آمریکا
کاهش 60 درصدی خرید جهیزیه
سقوط خریداران خارجی در بازار مسکن ترکیه
خودکشی عامل جنایت در روستا اندیکا
غرب به‌جای صلح، به‌دنبال نابودی کامل اوکراین است
لیست قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول قیمت ها
مرگ قاتل پیش از اجرای حکم قصاص
چندصدایی «درباره اسنپ‌بک»؛ چگونه ایستادگی ایران شکاف عمیق در نظم جهانی را آشکار کرد
جهش 5500 همتی در تجارت الکترونیک ایران
مداردیپلماسی | پایان برجام و آغازی بر دیپلماسی هسته‌ای جدید ایران
130 هزار مرگ سالانه در ایران به دلایل تغذیه‌ای مرتبط است
رئیس‌جمهور فردا به دانشگاه تربیت مدرس می رود
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 27 مهر1404+ جدول
واگذاری کامل دونتسک شرط پوتین برای پایان جنگ اوکراین
دولت چهاردهم بستر «ما می‌توانیم» را در تحول دیجیتال فراهم کرد
55 درصد پیش‌ثبت‌نامی‌های حج تمتع 1405 بانوان هستند
افزایش ذخایر طلا برای تقویت پول ملی و کاهش وابستگی ارزی
مسیر تهران-اصفهان با راه آهن سریع السیر 2 ساعته می‌شود
حماس: میانجی‌ها اسرائیل را برای بازگشایی گذرگاه رفح تحت فشار قرار دهند
نه به دعوا‌های تاریخ‌مصرف‌دار
بازی ناعادلانه FATF و پالرمو در نظام مالی جهانی
آزادی 185 زندانی در تهران با مرخصی منتهی به آزادی
روز تاریخی پایان قطعنامه 2231
تخلیه قدرت
طلب 150 همتی تأمین اجتماعی از کارفرمایان
امروز آخرین مهلت استعفای مقامات برای کاندیداتوری در شوراها
کشف 31 حلقه فیلم قاجاری در کاخ گلستان
شوخی تلخ با آرمان حکمرانی علم
اولیانوف: نظارت قطعنامه 2231 از دستورکار آژانس حذف می‌شود
افشای شکنجه گسترده اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی
نتانیاهو نامزدی مجدد در انتخابات 2026 را اعلام کرد
مجلل در روئینگ قهرمانی آسیا مدال طلا گرفت
توافق پاکستان و طالبان بر آتش‌بس و صلح در دوحه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 27 مهر+ وضعیت استان ها
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
X
آگهی تبلیغاتی