×
فرهنگی
شناسه خبر : 76563
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/08/10 ساعت 16:27
از برکت تا اسپوتنیک؛ بازی سیاسی غرب با واکسن

نورنیوز بررسی کرد؛

از برکت تا اسپوتنیک؛ بازی سیاسی غرب با واکسن

بسیاری از دانشمندان جهان در حوزه واکسن کرونا حتی پس از تایید نهادهای دانشگاهی و تحقیقاتی در خود غرب، نمی‌توانند دست‌آوردهای خود را به جهان ارایه کنند.

نورنیوز-گروه جامعه: هفته گذشته آمار واکسیناسیون سراسری علیه کرونا در ایران از میانگین جهانی عبور کرد. اتفاقی که هرچند دیر اما باز هم نشان داد ایران در سخت‌ترین شرایط سیاسی و بین‌المللی نیز می‌تواند با مدیریت صحیح بر مسائل غلبه کند. اما این تنها خبر مهم درباره‌ی واکسن کرونا در هفته گذشته نبود. انتشار مقاله مربوط به نتایج یک واکسن ایرانی در مجله مدیکال وایرولوژی با ضریب تأثیر 6.989 و در رده نشریات Q1 نیز از جمله اتفاقات مهم علمی ایران بود. 

به محض انتشار این خبر برخی رسانه‌های غربی تلاش کردند با زیر سوال بردن اعتبار این مجله این موفقیت را پنهان کنند. یکی از رسانه‌های واشنگتن نشین تلاش کرده است در مصاحبه‌ای با پرفسور پال گریفیتس سردبیر نشریه « مدیکال وایرولوژی » نشان دهد که این واکسن صلاحیت انتشار در این مجله را نداشته اشت. اما ظاهرا آقای گریفیتس به سوالات غیر علمی خبرنگار شبکه دولتی آمریکا پاسخی ارایه نکرده است. نوع گزارش این شبکه فارسی زبان حاوی نکات جالبی است. ظاهرا انتشار ضریب تاثیر نزدیک به عدد 7 در این نشریه موجب حیرت خبرنگار شده است و تمام تلاش خود را بکار بسته‌است تا پاسخی برای بی‌اعتبار جلوه دادن این موفقیت واکسن ایرانی بیابد.

نویسنده این شبه خبر نوشته‌است: «مطالعات حیوانی واکسن برکت روند داوری همتا را طی کرده است». استفاده از کلمه حیوانی به جای مطالعه پیشابالینی نیز حربه دیگر این رسانه برای تخریب پژوهشگران ایرانی بود. اما در ادامه نتوانسته‌ پاسخی سیاسی از دهان این چهره علمی خارج کند و به همین دلیل در ادامه نوشته است: « با این حال پرفسور گریفیتس به این پرسش که چطور این مقاله تحقیقی ارزیابی شده و به مرحله انتشار در نشریه رسیده پاسخ نداد».

بسیاری از دست‌آوردهای علمی جهان علی‌رغم تایید نهادهای دانشگاهی و تحقیقاتی مستقل در غرب، نمی‌توانند دست‌آوردهای خود را به جهان ارایه کنند. چرا که برخورد سیاسی دولت آمریکا و رسانه‌های وابسته به کاخ سفید مانع از شفافیت علمی می‌شود. اینکه اهداف این رسانه و دیگر هم‌پیاله‌هایش از تولید چنین محتوایی چیست به خوبی مشخص است اما باید دانست ایران تنها قربانی نظام بین‌المللی درمان نیست.

اتفاقی که برای واکسن کوویران برکت رخ داده است برای واکسن‌های معتبر دیگری مانند اسپوتنیک نیز به شکل دیگری تکرار شده بود. درحالی که مقالات اثربخشی این واکسن را مجله لنست به عنوان یکی از معتبرترین مجلات پزشکی منتشر کرده و اساتید مختلفی از دانشگاه‌های لیدز و ردینگ انگلیس موثر بودن این واکسن را تایید کرده‌اند، سازمان بهداشت جهانی و آژانس دارویی اروپا حاضر به تایید آن نیستند. واکسنی که در حال حاضر پنجاه دولت جهان متقاضی استفاده از آن هستند. کشورهایی نظیر هند، برزیل، چین، کره جنوبی، امارات ، مجارستان و آرژانتین که برخی از آنها سطح بالایی از واکسیناسیون را انجام داده‌اند.

پای این مسئله به گفت و گوهای اجلاس بیست نیز باز شده است و ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه از عدم تائید بین‌المللی واکسن اسپوتنیک‌وی ساخت این کشور انتقاد کرد.

درحالیکه در اجلاس گروه 20 در مورد اهدای واکسن به کشورهای درحال توسعه بحث صورت خواهد گرفت، پوتین از اینکه واکسن اسپوتنیک در این میان جایی ندارد گله کرده و سران این گروه را به انحصارطلبی و رقابت ناسالم و غیرصادقانه متهم کرد.

روسای جمهور روسیه و چین به رم سفر نکرده و از طریق ویدئوکنفرانس با اجلاس گروه 20 ارتباط گرفتند. رییس جمهور چین نیز از کشورهای تولیدکننده واکسن خواسته تائید دوجانبه واکسن‌های یکدیگر را در دستور کار قرار دهند.

روسیه عقیده دارد آژانس دارویی اروپا و سازمان بهداشت جهانی تلاش می‌کنند تا موفقیت واکسن روسی تایید نشود. الکساندر گینسبورگ، رئیس مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی و میکروب شناسی گامالیا روسیه نیز گفت که آژانس دارویی اروپا و سازمان بهداشت جهانی موفقیت واکسن روسی و ضد کرونای اسپوتنیک v را نادیده می گیرند.

او در مصاحبه با یک روزنامه روسی گفت: پویش واکسیناسیون نشان داد که واکسن اسپوتنیکv  به خوبی از بدن در برابر طیف گسترده‌ای از سویه های ویروس کرونا محافظت می‌کند. اما آژانس دارویی اروپا و تا حدی سازمان بهداشت جهانی نمی‌خواهند این را ببینند.

مجموعه این رفتارها از سوی نهادهایی که ادعای مدیریت جهان در پاندمی کرونا را دارند به خوبی نشان می‌دهد آنچه تا کنون به عنوان برنامه جهانی مبارزه با کرونا مطرح شده است چیزی جز انحصارطلبی دولت‌های غربی نیست.

دانشمندان سراسر جهان از جمله ایران با تلاش‌های شبانه روزی توانسته‌اند واکسن‌ کرونا را کشف و عرضه کنند اما ظاهرا غرب تمایل دارد به جای همکاری بین‌المللی به نفع بشریت، سلطه خود بر زندگی مردم جهان را توسعه دهد. اتفاقی که تنها با همکاری دیگر دارندگان واکسن مانند ایران، روسیه و چین قابل خنثی سازی است.

 


اخبار مرتبط
ویدئو: فرانسه بازی «پلیس بد» را خیلی زود آغاز کرد
شنبه 1400/08/15 ساعت 16:56
ویدئو: فرانسه بازی «پلیس بد» را خیلی زود آغاز کرد
تحرک زود هنگام فرانسه در جایگاه سنتی پلیس بد در مذاکرات هسته‌ای نشان داد حسن نیتی که غرب تا پیش از اعلام آغاز مذاکرات از آن دم می‌زد بخشی از بازی سیاسی تکراری برای فشار بر ایران بوده و صداقتی در آن وجود ندارد.
ویدئو: از برکت تا اسپوتنیک؛ بازی سیاسی غرب با واکسن
چهارشنبه 1400/08/12 ساعت 16:22
ویدئو: از برکت تا اسپوتنیک؛ بازی سیاسی غرب با واکسن
بسیاری از دانشمندان جهان در حوزه واکسن کرونا حتی پس از تایید نهادهای دانشگاهی و تحقیقاتی در خود غرب، نمی‌توانند دست‌آوردهای خود را به جهان ارایه کنند. این ویدئو را ببینید:
ضرورت و الزامات تشکیل جهاد سازندگی
دوشنبه 1400/08/10 ساعت 16:44
نورنیوز بررسی کرد؛
ضرورت و الزامات تشکیل جهاد سازندگی
امروز گرچه گروه‌های جهادی اعم از دانشجویی و مردمی و... در سراسر کشور اقدامات مفیدی انجام می‌دهند، اما چون متولی حاکمیتی یا به عبارتی «سَر» ندارند، منجر به آن اتفاق بزرگ نشده است.
انتشار مقاله واکسن ایرانی کرونا در نشریات معتبر جهانی
چهارشنبه 1400/08/05 ساعت 12:56
انتشار مقاله واکسن ایرانی کرونا در نشریات معتبر جهانی
اصغر عبدلی، فناور پروژه واکسن برکت با اعلام این خبر افزود: پس از ارائه مقاله علمی و مستندات تولید واکسن برکت و عبور از مراحل داوری و پاسخ به پرسش‌های تخصصی داوران، مقاله پیش‌بالینی واکسن کووایران برکت درمجله مدیکال وایرولوژی با ضریب تأثیر 6.989 و در رده نشریات Q1 منتشر شد.
نظرات

آخرین اخبار
جرد کوشنر؛ چهره‌ای که سیاست آمریکا را به دنیای سرمایه پیوند زد
بلایی که فوتبال آمریکایی بر سر بازیکنان می‌آورد
نورویدئو | دویستمین شب؛ وقتی خیابان به سنگر تاب‌آوری تبدیل شد
امضای گوگل پای بزرگ‌ترین قرارداد حذف کربن
داور زن ایرانی در رقابت‌های بسکتبال ناگویا سوت می‌زند
استقلالی‌ها پس از دیدار با السد راهی ناگویا شدند
ارتش یمن: یک پهپاد سعودی RQ-20 سرنگون شد
نوری المالکی: عراق خواهان روابط متوازن با همه کشورهاست
رئیس اتاق اصناف رامسر بازداشت شد
الیور استون: آمریکا تشنه جنگ است
دیدار پاریسی عبدالله دوم و جوزف عون برای حمایت از ارتش لبنان!
باغ 70 ساله شیراز جان دوباره گرفت؛ «باغ زندگی» میزبان شهروندان شد
احضار کاردار هند در پاکستان پس از برخورد شناورهای دریایی دو کشور
خودروهای برقی با تعرفه 4 درصدی وارد می‌شوند
ادعای عجیب ونس در حمایت از ترامپ
مخالفت قانونگذار ارشد آمریکایی با فروش بمب 2 هزار پوندی به رژیم صهیونیستی
14 هزار کلاس درس در آستانه مهر آماده بهره‌برداری می‌شود
ظفرقندی: باید مسیر نظام سلامت را از درمان به پیشگیری تغییر دهیم
سیل مرگبار نپال؛ شمار قربانیان از 1400 نفر عبور کرد
کلاهبرداری با قرعه‌کشی جعلی خودرو؛ 80 نفر قربانی یک آگهی اینستاگرامی شدند
پیروزی تیم‌های ملی شطرنج زنان و مردان ایران در دور اول المپیاد جهانی سمرقند
قائم‌پناه: دولت برنامه‌ای برای بنزین 80 هزار تومانی ندارد
بازگشایی آخرین گذرگاه مرزی عراق با ایران
واکنش یمن به ادعای عربستان درباره مکه؛ چه کسی پرده کعبه را به اپستین داد؟
بهروزآذر: حجاب با برخورد فیزیکی اصلاح نمی‌شود
سرلشکر عبداللهی: اتحاد مردم قدرت ملی را افزایش داده است
سیمئونه، توپ طلا را به «مسی» داد!
وعده پایان چند هفته‌ای؛ جنگ ترامپ به هفت ماه رسید
رهگیری جنگنده‌های عربستان در عملیات موفق پدافندی یمن
نواف سلام در چه شرایطی رأی اعتماد گرفت؟
عیادت پزشکیان از موسوی گرمارودی در آستانه روز شعر و ادب فارسی
وزیر دارایی ترکیه: جنگ علیه ایران تورم را افزایش داده است
حملات توپخانه‌ای و پهپادی سعودی علیه یمنی‌ها
دور جدید پرداخت مطالبات گندمکاران آغاز شد
پوتین: رای دادن در انتخابات، سهم مشترک همه در پیروزی روسیه خواهد بود
سفیر ایران در سازمان ملل: تعامل بین‌المللی با مقامات افغانستان ضروری است
رکوردشکنی ناتوانی شرکت‌های آمریکایی در بازپرداخت وام‌ها
انصارالله: سقوط جنگنده سعودی پرده از واقعیت‌ها برداشت
قائم‌پناه: حتی در شرایط جنگی، سازندگی کشور متوقف نشد
ترفند جانسون برای نجات هگست از استیضاح
رضایی: به هیچ وجه به آمریکا اعتماد نداریم
نتانیاهو اتهام آزار مسیحیان توسط صهیونیست‌ها را رد کرد
یارانه شهریور دهک‌های اول تا سوم واریز شد
«نغمه‌های خواف» وارد تقویم گردشگری کشور شد
دست بردار «رافائل»!
بقایی: آلمان نمی‌تواند حامی جنگ و مدعی صلح باشد
چرا دماوند دود داشت؟
شهریار؛ شاعری که غزل فارسی را با نگاهی تازه روایت کرد
قالیباف: انتظارات تورمی آمریکا به تنگه هرمز و باب المندب وابسته شده است
کاهش تنش؛ اولویت اول، دوم و سوم در خاورمیانه