×
فرهنگی
شناسه خبر : 76484
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

چگونه می‌شود بدون طرح شکایت به همسایه مزاحم تذکر داد؟

به موجب قانون اساسی، هیچ کس نمی‌تواند برای برخورداری از حقوق خود، سبب اضرار یا ضرر رسانیدن به دیگران شود.

نورنیوز ـ گروه جامعه: آپارتمان‌نشینی به عنوان یکی از مهم‌ترین شیوه‌های زیست شهری به ویژه در شهرهای بزرگ و پر جمعیت رواج گسترده‌ای یافته و به تبع آن مشکلات و چالش‌های زیادی را نیز به دلیل نهادینه نشدن فرهنگ آپارتمان‌نشینی پدید آورده است.

عدم مراعات حقوق همسایگان از سوی برخی ساکنین مجتمع‌های مسکونی و سلب آسایش سایرین از جمله مهمترین چالش‌های آپارتمان‌نشینی است‌.

در پاره‌ای موارد مجادلات همسایگان در مجتمع‌های مسکونی حتی به دعوا و درگیری نیز کشیده شده و منجر به طرح دعوا در محاکم می‌شود.

در این رابطه بسیاری از افراد به دلایلی همچون رودربایستی یا مشغله کاری، نمی‌خواهند به صورت مستقیم اقدام به شکایت از همسایه مزاحم نمایند و ترجیح می‌دهند با تذکر به او مشکل را حل کنند.

سوالی که در این خصوص وجود دارد این است که نحوه تذکر به همسایه مزاحم به چه صورت است؟

به موجب قانون اساسی، هیچ کس نمی‌تواند برای برخورداری از حقوق خود، سبب اضرار یا ضرر رسانیدن به دیگران شود؛ لذا اینکه برخی عقیده دارند که در چارچوب خانه خود مجاز به هر اقدامی هستند دیدگاه کاملا اشتباهی است و با مبانی حقوقی امروزی سازگاری ندارد.

در موضوع آپارتمان‌نشینی که زندگی همه ساکنین مجتمع مسکونی به نوعی با یکدیگر در ارتباط است، عدم رعایت حقوق دیگران توسط یک واحد، بقیه را با آزار و اذیت و مزاحمت مواجه می‌کند.

بر همین اساس؛ در قانون تملک آپارتمان‌ها، قواعدی مشخص شده که بر اساس آن حتی عدم پرداخت شارژ توسط واحدها نیز قابل پیگیری قضایی است. همچنین، آزار و اذیت رساندن به همسایه‌ها نیز بر اساس این قانون ممنوع شده و مجازات‌هایی نیز برای آن در نظر گرفته شده است.

برای شکایت از مزاحمت همسایه راهکارهای حقوقی نیز پیش‌بینی شده که بر اساس آن می‌توان اقدام به طرح شکایت از همسایه مزاحم نمود.

با این حال قانونگذار ابزاری حقوقی در اختیار شهروندان قرار داده است که به موجب آن هر کس می‌تواند قبل از اینکه حقوق قانونی خود را از طریق مراجع قانونی مطالبه کند، با فرستادن اظهارنامه برای طرف مقابل، ایفای تعهدات قانونی را از او درخواست کند.

امروزه ارسال اظهارنامه کاربردهای فراوانی پیدا کرده و یکی از کاربردهای آن تذکر دادن به همسایه مزاحم از طریق اظهارنامه قضایی است.

بر این اساس اگر فردی با آزار و اذیت‌های همسایه مواجه شد و بنا به دلایلی قصد طرح شکایت نداشت، می‌تواند با استفاده از اظهارنامه به همسایه مزاحم تذکر بدهد و به او اعلام نماید که اقداماتش سبب آزار و اذیت شده است.

نکته مهمی که در ارتباط با نحوه تذکر به همسایه مزاحم از طریق ارسال اظهارنامه وجود دارد این است که اظهارنامه یک ابزار حقوقی و قانونی است که اعتبار و رسمیت دارد. قانون‌گذار فرستادن اظهارنامه را امری مورد قبول تلقی کرده و بنابراین بی‌توجهی به اظهارنامه، آثارحقوقی خاصی دارد.

معمولا در چنین شرایطی، همسایه مزاحم پس از دریافت تذکر از طریق اظهارنامه باید مشکل پیش آمده را رفع کند، در غیر این صورت فرد ارسال کننده می‌تواند از همسایه مزاحم شکایت کند و اظهارنامه را نیز ضمیمه نموده و برای اثبات ادعایش به آن استناد نماید.

 


اخبار مرتبط
گفتمان سیاسی-اجتماعی جدید؛ گذرگاهی سهل و ممتنع!
شنبه 1400/08/15 ساعت 18:32
نورنیوز بررسی کرد؛
گفتمان سیاسی-اجتماعی جدید؛ گذرگاهی سهل و ممتنع!
تحول گفتمانی و رفتاری جدید به همان میزان که می‌تواند امیدآفرین و انگیزه‌بخش بوده و جامعه را برای هر نوع تغییر و جهشی همراه سازد در صورت عدم انطباق شعار و عمل می‌تواند به سونامی وحشتناکی تبدیل شود که پایان آن متصور نیست.
مدیرکل وقت اموال تملیکی استان آذربایجان غربی تحت تعقیب قرار گرفت
شنبه 1400/08/15 ساعت 18:22
مدیرکل وقت اموال تملیکی استان آذربایجان غربی تحت تعقیب قرار گرفت
در پی نابسمانی و تضییع بیت المال در اموال‌ سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان آذربایجان غربی؛ مدیرکل وقت اموال تملیکی استان آذربایجان غربی تحت تعقیب قرار گرفت.
استاندارد‌هایی غیراستاندارد!
چهارشنبه 1400/08/12 ساعت 14:05
مهدی توکلیان
استاندارد‌هایی غیراستاندارد!
هیچ فردی در جامعه امروز نمی‌تواند در زندگی انزواگرایانه و انفرادی به صلاح موردنظر برسد و تزاحمی برای اجتماع نداشته باشد و هیچ مدیریت اجتماعی هم وجود ندارد که بتواند عضوی از اجتماع خویش را نادیده بگیرد.
همسویی یونان و عربستان علیه ترکیه
یکشنبه 1400/08/09 ساعت 10:22
همسویی یونان و عربستان علیه ترکیه
پس از جنایت قتل خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول، تلاش برای عادی سازی روابط به نتیجه مطلوبی نرسیده و یونان هم به دنبال استفاده از این فرصت است.
استخدام 7 هزار نیروی جدید در آموزش و پرورش
یکشنبه 1400/08/09 ساعت 09:52
استخدام 7 هزار نیروی جدید در آموزش و پرورش
سرپرست وزارت آموزش و پرورش از جذب 7 هزار معلم تا سال آینده خبر داد.
دادستان کل کشور دستور رسیدگی به موضوع اهانت به آیت الله صافی گلپایگانی را صادر کرد
شنبه 1400/08/08 ساعت 14:18
دادستان کل کشور دستور رسیدگی به موضوع اهانت به آیت الله صافی گلپایگانی را صادر کرد
حجت الاسلام والمسلمین منتظری: هیات نظارت بر مطبوعات انتشار و بازنشر این خبر را مورد بررسی، پیگیری و رسیدگی قرار دهد.
ویدئو: چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 17:00
ویدئو: چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟
استارتاپ‌ها به عنوان یکی از جنبه‌های نوظهور فناوری دیجیتال، در ایران با سرعتی چشم‌گیر و البته نامتوازن توسعه پیدا کردند.
کسب تابعیت ایران تابع چه شرایطی است؟
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 11:06
نورنیوز بررسی کرد؛
کسب تابعیت ایران تابع چه شرایطی است؟
تابعیت یکی از موضوعات مهم حقوق بین‌الملل و تعیین کننده شرایطی است که افراد می‌توانند بر اساس آن تابعیت کشور مورد نظر خود را درخواست کنند.
چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟!
شنبه 1400/07/24 ساعت 11:17
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟!
کسب‌وکارهای اینترنتی به عنوان یک پدیده وارداتی جایگاه خود را در ساخت اجتماعی و اقتصادی کشور تثبیت کرده ولی شتاب توسعه آنها بسیار بیشتر از سرعت معقولی بوده که برای نهادینه شدن فرهنگ استفاده از خدمات آنان مورد نیاز است و همچنان نیز ادامه دارد.
ضرورت توجه بیشتر به حقوق اجتماعی نابینایان
چهارشنبه 1400/07/21 ساعت 13:36
نورنیوز بررسی کرد؛
ضرورت توجه بیشتر به حقوق اجتماعی نابینایان
اشتغال کامل نابینایان و کم بینایان و مناسب سازی شهری، حمل و نقل عمومی رایگان و اشتغال از اصلی‌ترین خواسته‌های یک فرد نابینا برای حضور در جامعه و خروج از انزواست.
امتناع از زدن واکسن کرونا، نقض حقوق شهروندی
یکشنبه 1400/07/11 ساعت 16:32
امتناع از زدن واکسن کرونا، نقض حقوق شهروندی
از آنجا که نزدن واکسن می تواند ضمن به خطر انداختن سلامت تمام مردم، سیستم بهداشتی را نیز دچار اختلال کند،این اقدام نوعی تعرض به حقوق دیگران و نقص حقوق شهروندی محسوب می شود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
X
آگهی تبلیغاتی