×
سیاسی
شناسه خبر : 76467
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/08/06 ساعت 20:31

نورنیوز بررسی کرد؛

آبان ۱۴۰۰؛ آغاز بازسازی اعتماد و همراهی مردم

گفتگوی صریح و شفاف مسئولین با مردم و هماهنگی‌ و مسئولیت‌پذیری دستگاه‌ها می‌تواند اعتماد و همراهی جامعه را به دنبال داشته و شرایط را برای مقابله هوشمندانه و نرم با دشمن فراهم نماید.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: روز سه‌شنبه چهارم آبان‌ماه، سامانه هوشمند سوخت کشور مورد حمله سایبری قرار گرفت و برخی جایگاه‌های عرضه سوخت در شهرهای مختلف کشور را از مدار توزیع بنزین سهمیه‌ای خارج کرد.

این حمله که هم‌زمان با پوشش گسترده و عملیات روانی شدید رسانه‌های فارسی‌زبان معاند همراه شد، نشان از یک برنامه‌ریزی و سناریوی از پیش طراحی شده برای ناآرام‌سازی جامعه در سالگرد وقایع تلخ آبان‌ماه سال ۹۸ داشت.

انتشار گسترده شایعات مربوط به تصمیم دولت برای افزایش قیمت سوخت نیز که طی ده روز گذشته به صورت مشکوکی در فضای مجازی منتشر شد به نوعی عملیات روانی اولیه برای زمینه‌سازی در سطح افکار عمومی جهت اجرای عملیات اصلی یعنی حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت بود.

این عملیات چند وجهی و ترکیبی اما؛ چنانچه مشاهده شد نتوانست به اهداف خود دست یابد و اختلال سایبری ایجاد شده با اقداماتی که بلافاصله از سوی بخش‌های مختلف کشور اجرا شد در اندازه یک نقص فنی صرفا باعث ایجاد زحمت برای گروه‌هایی از جامعه شد.

نقشه طراحی شده از سوی دشمن دارای چند مرحله و الزاماتی بود که هدف اصلی آن با توجه به زمینه‌سازی‌های انجام شده طی روزهای گذشته، ایجاد اغتشاش روانی در جامعه نسبت به تصمیم دولت برای افزایش نرخ سوخت و ایجاد آشوب با مدل تجربه شده در آبان ماه سال ۹۸ بود.

برنامه ریزی انجام شده از سوی دشمن را می‌توان در سه بخش اصلی دسته‌بندی کرد:

مرحله اول؛ زمینه‌چینی رسانه‌ای از طریق شبکه های معاند فارسی‌زبان و رسانه های اجتماعی از طریق شایعه‌پراکنی درباره تصمیم دولت مبنی بر افزایش قیمت سوخت. الزام این مرحله پذیرش این شایعه از سوی مردم و تقویت نگرانی آنان نسبت به تحت تاثیر قرار گرفتن معیشتشان بود که با اطلاع‌رسانی مناسب دستگاه‌های مسئول و هوشیاری جامعه ابتر ماند.

مرحله دوم؛ مشابه‌سازی وقایع آبان ۱۴۰۰  با آبان ۹۸ با استفاده از ایجاد یک شوک بنزینی بود که از طریق حمله از پیش طراحی شده سایبری اتفاق افتاد. در این مرحله گرچه خط نخست پدافند غیرعامل کشور ضربه خورد اما به دلیل همراهی مردم و مدیریت هوشمند دستگاه‌های اجرایی، امنیتی و رسانه‌ها الزامات آن یعنی بروز اغتشاش و ناآرامی اتفاق نیفتاد و ماشین عملیات دشمن نتوانست از این مرحله عبور کند.

مرحله سوم؛ این مرحله که اساسا موعد اجرای آن به دلیل شکست در مرحله قبل فراهم نیامد، عبارت بود از تشدید بحران و درگیری‌های احتمالی خیابانی و در نهایت کشته‌سازی و... برای تعمیق شکاف مردم-حاکمیت و بهره‌برداری از آن در مجامع بین‌المللی علیه کشورمان.

در همین خصوص؛ شب گذشته دبیر شورای عالی امنیت ملی در حساب شخصی خود در توئیتر نوشت: «گرچه خط اول پدافند غیرعامل با حمله سایبری به سامانه سوخت شکست اما خط دوم آن با اقدام هماهنگ و به موقع دستگاه‌های اجرایی، امنیتی و رسانه‌ها، دشمن را در هدفش یعنی به آشوب کشیدن ایران ناکام گذاشت.مدیریت هوشمند آبان ۱۴۰۰ نارسایی و نابسامانی آبان ۹۸ را بیشتر برملا کرد.»

علی شمخانی در این توئیت ضمن تائید ضربه سایبری دشمن در گام نخست به توان‌مندی کشور در خط دوم پدافند غیرعامل اشاره کرد و دلیل آن را هماهنگی، اقدام به موقع و هوشمندی مجموعه دستگاه‌ها و همراهی مردم دانست که موجب عدم تکرار وقایع تلخ آبان ۹۸ شد.

او با مقابل هم قرار دادن دو کلیدواژه «مدیریت هوشمند» در آبان ۱۴۰۰ و«نارسایی و نابسامانی» در آبان ۹۸، صراحتا به این نکته اشاره کرد که اگر در آن زمان هم رئیس شورای عالی امنیت ملی یعنی شخص رئیس جمهور، مسئله‌ای چنین با اهمیت را با وجود مخالفت صریح نهادهای اطلاعاتی-امنیتی کشور با روشی که عدم موفقیت آن از پیش مشخص بود اجرا نمی‌کرد، شاید هزینه‌های سنگین  وقایع تلخ آبان ۹۸ به کشور تحمیل نمی‌شد.

اجرای یک برنامه حساب نشده که مهمترین الزام آن یعنی اقناع افکار عمومی فراهم نشده بود در کنار عدم پذیرش مسئولیت این اقدام از سوی مجریان به ویژه شخص رییس جمهور که با عبارت «من هم صبح شنبه متوجه شدم!» داغ مردم را تشدید کرد، خاطره تلخی است که در حافظه تاریخی مردم ایران همواره باقی خواهد ماند.

اگر وقایع آبان ۹۸ را با اتفاقات سه‌شنبه صبح تاکنون قیاس کنیم متوجه خواهیم شد که چگونه گفتگوی صریح و شفاف مسئولین با مردم و هماهنگی‌ و مسئولیت‌پذیری دستگاه‌های مختلف می‌تواند اعتماد و همراهی مردم را به دنبال داشته و شرایط را برای مقابله هوشمندانه و نرم با دشمن و جلوگیری از تحقق اهداف معاندین با کمترین هزینه فراهم نماید.

اکنون با توجه به اثربخشی سیاست مقاومت فعال در قبال زیاده‌خواهی بدخواهان و شکست مفتضحانه سیاست فشار حداکثری، بدون شک باید در انتظار تداوم خدعه‌ها و طرح‌های پیچیده نظام سلطه برای تضعیف جبهه داخلی و محدودسازی ابزارهای اقتدار نرم جمهوری اسلامی بود.

تجربه آبان ۱۴۰۰ و خنثی‌سازی طرح‌های پیچیده دشمن در کمترین زمان به طور قطع یک رخداد اتفاقی نبود و نشان‌دهنده شکل‌گیری ظرفیت‌های جدید و تاثیرگذار در ساختارهای اجرایی، امنیتی و رسانه‌ای کشور است.

هماهنگی، انسجام و بهره‌گیری هدفمند از ظرفیت‌های نرم کشور، نوید دهنده شرایطی امیدبخش برای عبور از گردنه‌های سختی است که نقشه راه آن تداوم پیگیری سیاست‌های مقاومت فعال است.


اخبار مرتبط
بیشترین حملات سایبری به کدام کشورها انجام شده است؟
چهارشنبه 1400/08/12 ساعت 13:01
بیشترین حملات سایبری به کدام کشورها انجام شده است؟
اینفوگرافی نورنیوز درباره حملات سایبری در جهان.
پیام تبریک دبیر شورای عالی امنیت ملی به رییس جدید رسانه ملی
چهارشنبه 1400/07/07 ساعت 12:36
پیام تبریک دبیر شورای عالی امنیت ملی به رییس جدید رسانه ملی
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی با انتشار پیامی خطاب به دکتر پیمان جبلی انتصاب او به ریاست رسانه ملی را تبریک گفت.
تکذیب ملاقات شمخانی با مقامات سعودی
چهارشنبه 1400/07/07 ساعت 09:59
اختصاصی
تکذیب ملاقات شمخانی با مقامات سعودی
یک منبع مطلع ملاقات دبیر شورای عالی امنیت ملی با مقامات عربستانی را تکذیب کرد.
نخست وزیر عراق با دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 18:14
نخست وزیر عراق با دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد
دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان بعدازظهر (امروز یکشنبه) با مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق دیدار و پیرامون مسایل دوجانبه و آخرین تحولات سیاسی و امنیتی منطقه گفت‌وگو کرد.
روایت دبیر شورای عالی امنیت ملی از نگرانی‌های دوستان افغانستان
چهارشنبه 1400/06/17 ساعت 13:21
روایت دبیر شورای عالی امنیت ملی از نگرانی‌های دوستان افغانستان
علی شمخانی در توییتی از نگرانی‌های اصلی دوستان افغانستان نوشت.
شمخانی: سرنوشت اخراج خفت‌بار در انتظار رژیم صهیونیستی
چهارشنبه 1400/05/27 ساعت 15:23
شمخانی: سرنوشت اخراج خفت‌بار در انتظار رژیم صهیونیستی
دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی نوشت: فرجام هر اشغالی اخراج خفت‌بار است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
X
آگهی تبلیغاتی