×
سیاسی
شناسه خبر : 76459
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/08/06 ساعت 13:24
حمله به پایگاه آمریکایی التنف و سئوالاتی که بی‌پاسخ ماند

نورنیوز بررسی کرد؛

حمله به پایگاه آمریکایی التنف و سئوالاتی که بی‌پاسخ ماند

آنچه در پایگاه التنف روی داده بیانگر این اصل بدیهی است که زوال یک‌جانبه‌گرایی آمریکا در صحنه جهانی سرعت گرفته و آنها جز خروج از منطقه‌ غرب آسیا گزینه دیگری ندارند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: چهارشنبه هفته گذشته رسانه‌ها از شنیده شدن صدای انفجار در پایگاه التنف و وقوع حمله هوایی به محل استقرار نظامیان آمریکایی در سوریه خبر دادند. 

این حمله به پایگاه آمریکایی‌ها و شبه نظامیان تحت حمایت آنها در حالی صورت گرفت که چند مقام آمریکایی مدعی شدند ایران پشت این حمله پهپادی بوده است. 

این مقام‌ها که نخواسته‌اند نامشان فاش شود در ادامه ادعایشان گفتند؛ پهپادها ایرانی بوده و به نظر می‌رسد که ایران استفاده از آنها را تسهیل کرده است.

پیش از این نیز «بیل اربن» سخنگوی سنتکام در بیانیه‌ای مدعی شد که این پایگاه مورد حمله عامدانه و هماهنگ قرار گرفته است. 

جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا نیز گفت: حمله به پایگاه نظامیان آمریکایی در التنف سوریه، پیچیده و عامدانه بوده است. 

مجموعه این مواضع با هدف متهم کردن ایران یا همان رویکرد ایران‌هراسی در حالی صورت گرفته که نه تنها جمهوری اسلامی بلکه تمام ارکان جبهه مقاومت از گروه‌های فلسطینی گرفته تا حزب‌الله لبنان، سوریه و گروه‌های مقاومت عراق و یمن دارای چنان قدرت و صداقتی هستند که مسئولیت اقدامات خود را بپذیرند. 

در این خصوص چند نکته قابل توجه است:

نخست؛ آمریکا که ایجاد کننده و حامی گروه‌های تروریستی در سوریه بوده اشغالگرانه در سوریه حضور یافته و اقدام به تاسیس پایگاه نظامی کرده است. بر اساس قوانین بین‌المللی هر کشوری حق دفاع از تمامیت ارضی و مبارزه با اشغالگران را دارد و سوریه نیز از این حق برخوردار است که با آمریکا و دست نشانده‌های تحت حماتش مقابله داشته باشد. 

دوم؛ حضور ایران در سوریه به درخواست دولت قانونی و مردمی این کشور بوده و برای آزادی تمامی اراضی این کشور از چنگال تروریست‌ها و اشغال‌گران، به حمایت از اقدامات دولتمردان و ارتش سوریه می‌پردازد، لذا آمریکا به جای ادعاهای واهی باید پاسخگوی اشغالگری خویش بوده و هر چه سریع‌تر این کشور را ترک نماید. 

سوم؛ حدس قوی‌تر درباره عملیات حمله به پایگاه التنف، خودزنی آمریکایی‌ها برای توجیه اشغال‌گری است، چنانچه «فاکس‌نیوز» گفته ارتش آمریکا از حمله‌ای که هفته پیش به پایگاه التنف انجام شد، اطلاع داشته و با هواپیماهای «سی 130» نزدیک به 200 سرباز خود را قبل از وقوع حمله تخلیه کرده و تنها 24 سرباز در پایگاه باقی مانده‌ بودند.

به بیان دقیق‌تر؛ با توجه به زنجیره شکست‌های آمریکا در منطقه که به فرار اجباری از مناطقی چون افغانستان منجر شده و می‌رود تا در عراق و سوریه نیز تکرار شود، این سناریو دور از ذهن نیست که آنها با خودزنی به دنبال یافتن پنجره‌ای برای فرار از این وضعیت بحرانی باشند. 

به هر تقدیر آنچه در پایگاه التنف روی داده بیانگر این اصل بدیهی است که زوال یک‌جانبه‌گرایی آمریکا در صحنه جهانی سرعت گرفته و آنها جز خروج از منطقه‌ غرب آسیا گزینه دیگری ندارند.

از آن‌سو دل‌بستگان به حمایت کاخ سفید نیز باید دریافته باشند که آمریکا دیگر آن ناجی ادعایی نیست و در صورت ادامه این دلبستگی و همراهی سرنوشتی جز سقوط و نابودی در انتظارشان نخواهد بود و این همان حقیقتی است که آمریکا به دنبال پنهان کردن آن است.


اخبار مرتبط
نویسنده کتاب «زخم‌های نشمرده»از فاو تا سوریه را روایت می‌کند
دوشنبه 1400/08/03 ساعت 11:28
نویسنده کتاب «زخم‌های نشمرده»از فاو تا سوریه را روایت می‌کند
متاسفانه نمی‌توان گفت زخم‌های نشمرده تصویر واقعی و کاملی از حاج عباس‌نژاد به ما می‌دهد. اولا هر شخص از دید خود و تنها از یک زاویه به مسائل نگاه می‌کند. ثانیا به علت محرمانه بودن عملیات در سوریه خیلی از وقایع ناگفته ماند. ثالثا به علت فوت ایشان خیلی از خاطرات را در سینه با خود برد. این کتاب تنها نمایی از زندگی جانبازی و ایثارگری اوست.
به نام پدر
چهارشنبه 1400/07/28 ساعت 18:14
یادداشت
به نام پدر
تجربه درک محضر بزرگانی چون آیت الله مهدوی کنی، آنقدر شیرین است که بزرگی های برخی دیگر را در قلب و ذهن ناچیز می کند.
نیاز ضروری جهان اسلام به وحدت و پرهیز از تفرقه
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 17:48
نورنیوز بررسی کرد؛
نیاز ضروری جهان اسلام به وحدت و پرهیز از تفرقه
دو چالش عمده تروریسم و اشغالگری بیگانه که دامن‌گیر جهان اسلام شده، مولود رویکرد ضدانسانی و منفعت‌طلبانه غرب است که راهکاری جز وحدت و هم‌افزایی جهان اسلام ندارد.
نقش مهم وتأثیرگذار سیاست خارجی در تقویت جبهه مقاومت در منطقه
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 12:06
نقش مهم وتأثیرگذار سیاست خارجی در تقویت جبهه مقاومت در منطقه
کارشناسان و صاحب نظران سیاسی در جریان نشست تخصصی بررسی دیپلماسی منطقه‌ای ایران بر نقش مهم و تأثیرگذار سیاست خارجی در تقویت جبهه مقاومت در منطقه تأکید کردند.
جیغ‌های مضحک «بِنِت» در نیویورک یادآور نمایش‌های نتانیاهو!
سه‌شنبه 1400/07/06 ساعت 19:23
نورنیوز بررسی کرد؛
جیغ‌های مضحک «بِنِت» در نیویورک یادآور نمایش‌های نتانیاهو!
جیغ‌های بنفش نخست‌وزیر تازه‌کار صهیونیست‌ها و جوسازی‌های ضد ایرانی او نه برگرفته از قدرت و توان این رژیم که متاثر از بحران‌های شدید داخلی و خارجی آنها و ترس از نابودی است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نیمه دوم بازی پرسپولیس (1)- استقلال خوزستان(0) + فیلم گل اول
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
چرا عقربه رشد اقتصادی در جهان از شرق و جنوب بر نمی گردد؟
هشدار نماینده لبنانی درباره تله‌های آمریکایی-اسرائیلی
معاون نخست وزیر روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
اتحادیه اروپا: به حمایت از سوریه متعهد هستیم
اجرای طرح برخورد با اراذل و اوباش و حاملان سلاح سرد درغرب استان تهران
افزایش دمای هوای تهران در سه روز آینده
هشدار یخبندان و آماده‌باش هلال‌احمر در مناطق سردسیر کشور
قائم‌پناه: بیشتر مردم دغدغه معیشت دارند نه سیاست
آمادگی روسیه در همه زمینه‌ها برای کمک به شرکای آذربایجانی و ارمنی خود
راه شناسایی علت تعدیل نیرو در واحدهای اقتصادی از طریق سامانه فراهم شد
کشف بزرگ‌ترین تار عنکبوت جهان در مرز آلبانی و یونان
رئیس‌جمهور لبنان: به توافق آتش‌بس پایبندیم اما اسرائیل تجاوز می‌کند
ایران، پرچمدار صلح و عدالت و مدارا
قاچاقچیان سوخت در قشم دستگیر شدند
قالیباف: آماده توسعه روابط با پاکستان هستیم
خطیب‌زاده: احیای مذاکرات هسته‌ای به رفتار آمریکا بستگی دارد
سومین ناوهواپیمابر «فوجیان» چین عملیاتی شد
پسکوف: فقدان اعتماد میان روسیه و اوکراین کاملاً مشهود است
ترفند جدید سارقان برای فرار از مجازات‌های سنگین
خشکسالی بی‌سابقه تهران؛ ذخایر سدها به کمتر از 11 درصد رسید
رئیس‌جمهور آمریکا تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران را تمدید کرد
ترامپ: حماس در صورت عدم ایفای نقش خود، با عواقب روبه‌رو خواهد شد
دبیرکل کنگره ملی عربی: روز آزادی فلسطین نزدیک است
نواف سلام: لبنان بخشی از جهان عرب است و قصد دارد نقش کارآمدی در منطقه ایفا کند
گروسی: راه‌حل فوری یا جادویی درباره ایران وجود ندارد
خطیب موقت نماز جمعه: ماجرای بانک آینده بسیار تاسف‌بار است
یکطرف شدن جاده چالوس امروز از ساعت 15
فدراسیون جهانی والیبال بیش از 251 هزار دلار به ایران اختصاص داد
دبیرکل جهاد اسلامی: سلاح مقاومت فلسطین را زمین نمی‌گذاریم
لغو گسترده پروازها در آمریکا همزمان با ادامه تعطیلی دولت فدرال
تصادف مرگبار امروز در صالح‌آباد تهران+ آمار فوتی‌ها
انفجار در مسجد جاکارتا ده‌ها نمازگزار را مجروح کرد
الحیه: «طوفان الاقصی» پاسخ به تلاش برای محو مسئله فلسطین بود
چین خواستار کاهش چشمگیر زرادخانه هسته‌ای آمریکا شد
پایان انتظار خودروهای بلاصاحب در پارکینگ‌های بندرعباس
تأکید شهباز شریف بر گسترش همکاری‌های همه‌جانبه با ایران
آتش سوزی خط انتقال آب بندر لنگه
نقش فعال ایران در مباحث جهانی مرتبط با تغییر اقلیم
7 تصادف مرگبار تهران در هفته دوم آبان ماه +تعداد کشته‌ها
گروسی: ایران قانونی داخلی تصویب کرده که می‌گوید باید همکاری خود با ما را محدود کند
زویا امامی بازیگر تلویزیون درگذشت
انتظار طولانی کامیون‌های ایران پشت مرزها
آخرین وضعیت 4 بیمارستان‌ بحرانی و نا ایمن تهران
هوای پایتخت همچنان ناسالم برای گروه‌های حساس
مرگ 5 دانش آموز در 6 هفته
بقائی: تحریم‌های آمریکا علیه ایرانیان، جنایت علیه بشریت است
حمله جدید آمریکا در دریای کارائیب به یک قایق
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران ( 122) «پاکدشت»
X
آگهی تبلیغاتی