×
سیاسی
شناسه خبر : 76459
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/08/06 ساعت 13:24
حمله به پایگاه آمریکایی التنف و سئوالاتی که بی‌پاسخ ماند

نورنیوز بررسی کرد؛

حمله به پایگاه آمریکایی التنف و سئوالاتی که بی‌پاسخ ماند

آنچه در پایگاه التنف روی داده بیانگر این اصل بدیهی است که زوال یک‌جانبه‌گرایی آمریکا در صحنه جهانی سرعت گرفته و آنها جز خروج از منطقه‌ غرب آسیا گزینه دیگری ندارند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: چهارشنبه هفته گذشته رسانه‌ها از شنیده شدن صدای انفجار در پایگاه التنف و وقوع حمله هوایی به محل استقرار نظامیان آمریکایی در سوریه خبر دادند. 

این حمله به پایگاه آمریکایی‌ها و شبه نظامیان تحت حمایت آنها در حالی صورت گرفت که چند مقام آمریکایی مدعی شدند ایران پشت این حمله پهپادی بوده است. 

این مقام‌ها که نخواسته‌اند نامشان فاش شود در ادامه ادعایشان گفتند؛ پهپادها ایرانی بوده و به نظر می‌رسد که ایران استفاده از آنها را تسهیل کرده است.

پیش از این نیز «بیل اربن» سخنگوی سنتکام در بیانیه‌ای مدعی شد که این پایگاه مورد حمله عامدانه و هماهنگ قرار گرفته است. 

جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا نیز گفت: حمله به پایگاه نظامیان آمریکایی در التنف سوریه، پیچیده و عامدانه بوده است. 

مجموعه این مواضع با هدف متهم کردن ایران یا همان رویکرد ایران‌هراسی در حالی صورت گرفته که نه تنها جمهوری اسلامی بلکه تمام ارکان جبهه مقاومت از گروه‌های فلسطینی گرفته تا حزب‌الله لبنان، سوریه و گروه‌های مقاومت عراق و یمن دارای چنان قدرت و صداقتی هستند که مسئولیت اقدامات خود را بپذیرند. 

در این خصوص چند نکته قابل توجه است:

نخست؛ آمریکا که ایجاد کننده و حامی گروه‌های تروریستی در سوریه بوده اشغالگرانه در سوریه حضور یافته و اقدام به تاسیس پایگاه نظامی کرده است. بر اساس قوانین بین‌المللی هر کشوری حق دفاع از تمامیت ارضی و مبارزه با اشغالگران را دارد و سوریه نیز از این حق برخوردار است که با آمریکا و دست نشانده‌های تحت حماتش مقابله داشته باشد. 

دوم؛ حضور ایران در سوریه به درخواست دولت قانونی و مردمی این کشور بوده و برای آزادی تمامی اراضی این کشور از چنگال تروریست‌ها و اشغال‌گران، به حمایت از اقدامات دولتمردان و ارتش سوریه می‌پردازد، لذا آمریکا به جای ادعاهای واهی باید پاسخگوی اشغالگری خویش بوده و هر چه سریع‌تر این کشور را ترک نماید. 

سوم؛ حدس قوی‌تر درباره عملیات حمله به پایگاه التنف، خودزنی آمریکایی‌ها برای توجیه اشغال‌گری است، چنانچه «فاکس‌نیوز» گفته ارتش آمریکا از حمله‌ای که هفته پیش به پایگاه التنف انجام شد، اطلاع داشته و با هواپیماهای «سی 130» نزدیک به 200 سرباز خود را قبل از وقوع حمله تخلیه کرده و تنها 24 سرباز در پایگاه باقی مانده‌ بودند.

به بیان دقیق‌تر؛ با توجه به زنجیره شکست‌های آمریکا در منطقه که به فرار اجباری از مناطقی چون افغانستان منجر شده و می‌رود تا در عراق و سوریه نیز تکرار شود، این سناریو دور از ذهن نیست که آنها با خودزنی به دنبال یافتن پنجره‌ای برای فرار از این وضعیت بحرانی باشند. 

به هر تقدیر آنچه در پایگاه التنف روی داده بیانگر این اصل بدیهی است که زوال یک‌جانبه‌گرایی آمریکا در صحنه جهانی سرعت گرفته و آنها جز خروج از منطقه‌ غرب آسیا گزینه دیگری ندارند.

از آن‌سو دل‌بستگان به حمایت کاخ سفید نیز باید دریافته باشند که آمریکا دیگر آن ناجی ادعایی نیست و در صورت ادامه این دلبستگی و همراهی سرنوشتی جز سقوط و نابودی در انتظارشان نخواهد بود و این همان حقیقتی است که آمریکا به دنبال پنهان کردن آن است.


اخبار مرتبط
نویسنده کتاب «زخم‌های نشمرده»از فاو تا سوریه را روایت می‌کند
دوشنبه 1400/08/03 ساعت 11:28
نویسنده کتاب «زخم‌های نشمرده»از فاو تا سوریه را روایت می‌کند
متاسفانه نمی‌توان گفت زخم‌های نشمرده تصویر واقعی و کاملی از حاج عباس‌نژاد به ما می‌دهد. اولا هر شخص از دید خود و تنها از یک زاویه به مسائل نگاه می‌کند. ثانیا به علت محرمانه بودن عملیات در سوریه خیلی از وقایع ناگفته ماند. ثالثا به علت فوت ایشان خیلی از خاطرات را در سینه با خود برد. این کتاب تنها نمایی از زندگی جانبازی و ایثارگری اوست.
به نام پدر
چهارشنبه 1400/07/28 ساعت 18:14
یادداشت
به نام پدر
تجربه درک محضر بزرگانی چون آیت الله مهدوی کنی، آنقدر شیرین است که بزرگی های برخی دیگر را در قلب و ذهن ناچیز می کند.
نیاز ضروری جهان اسلام به وحدت و پرهیز از تفرقه
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 17:48
نورنیوز بررسی کرد؛
نیاز ضروری جهان اسلام به وحدت و پرهیز از تفرقه
دو چالش عمده تروریسم و اشغالگری بیگانه که دامن‌گیر جهان اسلام شده، مولود رویکرد ضدانسانی و منفعت‌طلبانه غرب است که راهکاری جز وحدت و هم‌افزایی جهان اسلام ندارد.
نقش مهم وتأثیرگذار سیاست خارجی در تقویت جبهه مقاومت در منطقه
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 12:06
نقش مهم وتأثیرگذار سیاست خارجی در تقویت جبهه مقاومت در منطقه
کارشناسان و صاحب نظران سیاسی در جریان نشست تخصصی بررسی دیپلماسی منطقه‌ای ایران بر نقش مهم و تأثیرگذار سیاست خارجی در تقویت جبهه مقاومت در منطقه تأکید کردند.
جیغ‌های مضحک «بِنِت» در نیویورک یادآور نمایش‌های نتانیاهو!
سه‌شنبه 1400/07/06 ساعت 19:23
نورنیوز بررسی کرد؛
جیغ‌های مضحک «بِنِت» در نیویورک یادآور نمایش‌های نتانیاهو!
جیغ‌های بنفش نخست‌وزیر تازه‌کار صهیونیست‌ها و جوسازی‌های ضد ایرانی او نه برگرفته از قدرت و توان این رژیم که متاثر از بحران‌های شدید داخلی و خارجی آنها و ترس از نابودی است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال 2-5 اتلتیکو مادرید | ژابی در اولین دربی خود سنگین باخت+ خلاصه بازی
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی