×
سیاسی
شناسه خبر : 76395
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/08/04 ساعت 11:35
آگاهی مسلمانان عامل ناکامی دولت‌های سازشکار منطقه است

آگاهی مسلمانان عامل ناکامی دولت‌های سازشکار منطقه است

مهم‌ترین موضوعی که کشورهای اسلامی را دچار اعوجاج و لغزش در حوزه مسائل مبارزه با رژیم‌صهیونیستی و همراهی با فلسطینیان کرده، مساله وابستگی دولت‌ها، رهبران و مسئولان سیاسی آن کشورها است. البته هیچ‌گاه‌ رهبران وابسته دولت‌ها نتوانستند همراهی خود با رژیم‌صهیونیستی را به‌جز تعداد قلیلی از کشورها در سالیان اخیر به‌صورت آشکار و شفاف بیان کنند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: حسینیه امام‌خمینی(ره)، در روز ولادت پیامبر مکرم اسلام و به‌مناسبت هفته وحدت، میزبان میهمانان کنفرانس وحدت اسلامى‌ و جمعی از مسئولان نظام بود. رهبر انقلاب در این نشست، بر لزوم وحدت مسلمانان جهان حول محور مساله فلسطین تأکید کردند و در ادامه «ادای حق جامعیت اسلام» و «اتحاد مسلمین» را دو مورد از مهم‌ترین وظایف امروز امت اسلامی دانستند. با هدف بررسی شرایط کنونی جوامع اسلامی منطقه و جهان، گفت‌و‌گویی با سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل منطقه را می‌خوانید.

جمهوری اسلامی در زمینه ایجاد وحدت میان دولت‌های اسلامی حول مساله فلسطین چه نقشی داشته و دارد و در مواجهه با این مساله، در کجای معادلات قرار می‌گیرد؟

یکی از مهم‌ترین کارهایی که انقلاب اسلامی قبل از تشکیل جمهوری اسلامی تشکیل داد، موضوع توجه به فلسطین و اشغالگران آن، یعنی رژیم‌صهیونیستی بود. حضرت امام به‌عنوان مبدع و رهبر انقلاب اسلامی از روزهای اول مسائلی چون جایگاه فلسطین در جهان اسلام و مساله آزادسازی قدس شریف را در فرمایشات و نوسته‌های خود آورده بودند و سال 1340، به‌طور رسمی این موضوع را مرتبط می‌دانستند به مساله موفقیت اسلام در گستره جهان. فراموش نمی‌کنیم در مبارزات حضرت امام(ره) با محمدرضا پهلوی و رژیم پهلوی، موضوع ارتباط این رژیم با رژیم غاصب صهیونیستی و همچنین بی‌توجهی شاه کشور شیعه یعنی محمدرضا پهلوی به مساله آزادسازی فلسطین جزء موضوعاتی بود که حضرت امام بیان می‌کرد. یعنی حتی در روزهای اولیه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، سفارت رژیم فاسد صهیونیستی به فلسطینیان واگذار شد و سفر رهبران فلسطینی از همان هفته‌های اول پس از پیروزی انقلاب نیز به ایران آغاز شد و تا امروز این روند و حمایت‌ها ادامه دارد. پس از رحلت حضرت امام، رهبر معظم انقلاب اسلامی، موضوع فلسطین را به‌عنوان محوری‌ترین موضوع جهان اسلام، در دیدارها، نوشته‌ها و هشدارهای متعدد خود بیان کرده‌اند. امروز هم بخش قابل‌توجهی از فلسطینیان مبارز و مجاهد به نقش جمهوری اسلامی به‌عنوان نخ تسبیح مبارزه با رژیم‌صهیونیستی اشاره دارند و بر آن تصریح می‌کنند. درطول 43 سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، هیچ موضوعی مانند موضوع آزادسازی فلسطین و بازگشت ملت فلسطین به سرزمین‌های مادری خود به‌عنوان موضوعی لایتغیر در حوزه جهان اسلام مطرح نشده است. همچنان که مبارزه با نظام سلطه درطول 43 سال گذشته به‌عنوان محوری‌ترین موضوع سیاست خارجی جمهوری اسلامی مطرح است، مساله آزادی فلسطین و مقابله و مبارزه با رژیم‌صهیونیستی نیز به‌عنوان محوری‌ترین موضوع سیاست خارجی جمهوری اسلامی با محوریت جهان اسلام مطرح است. در رابطه با فلسطین کمتر کشوری از کشورهای اسلامی هست که در این موضوع دچار لغزش نشده باشد. اما جمهوری اسلامی در دفاع از فلسطین همواره ثابت‌قدم بوده، به همین دلیل است که امروز می‌گوییم جمهوری اسلامی، محوری‌ترین و شاخص‌ترین جریان مبارزه با رژیم‌صهیونیستی بوده و آزادی فلسطین را در دستورکار قولی و عملی خود قرار داده است.

حوادث منطقه مانند انتخابات اخیر عراق یا اختلافات درونی لبنان، چقدر می‌تواند بر روند وحدت میان کشورهای مسلمان تاثیر منفی بگذارد؟

مهم‌ترین موضوعی که کشورهای اسلامی را دچار اعوجاج و لغزش در حوزه مسائل مبارزه با رژیم‌صهیونیستی و همراهی با فلسطینیان کرده، مساله وابستگی دولت‌ها، رهبران و مسئولان سیاسی آن کشورها است. البته هیچ‌گاه‌ رهبران وابسته دولت‌ها نتوانستند همراهی خود با رژیم‌صهیونیستی را به‌جز تعداد قلیلی از کشورها در سالیان اخیر به‌صورت آشکار و شفاف بیان کنند. این ترس رهبران بازمی‌گردد به آگاهی روزافزون مردم جهان اسلام از مسائل فلسطین. درحقیقت مردم جهان اسلام اجازه ندادند این وابستگان به نظام سلطه بتوانند مساله فلسطین را به‌طور کامل محو کرده و رژیم‌صهیونیستی را به‌عنوان صاحب اصلی معرفی کنند. این نکته هم باید موردتوجه قرار گیرد، به‌نظر می‌رسد جنبش بیداری اسلامی که یکی از مهم‌ترین حرکت‌های جهان اسلام محسوب می‌شود، تا حد قابل‌توجهی مسیر خود را یافته و توانسته در این راه، آگاهی‌بخشی‌های عمومی خود را به ملت‌های اسلامی منتقل کند، که البته این مسیر در میانه است و حتما باید در این موضوع رهبران دینی، سیاسی و فرهیختگان کشورهای مختلف در حوزه‌های علوم سیاسی، علوم دینی و رسانه، نسبت‌به واقعیت‌های موجود، در مبارزه فلسطینیان با رژیم‌صهیونیستی به آگاهی‌بخشی‌ها و اطلاع‌رسانی دقیق خود بپردازند.

با توجه به اینکه پرونده مساله فلسطین برای جمهوری اسلامی ایران همچنان باز است و مشکلات مردم فلسطین هنوز حل نشده و نیز با توجه به سخنان رهبری می‌توان این برداشت را داشت که وحدت مسلمین هنوز به‌صورت تام محقق نشده است. به‌نظر شما علت اینکه وحدت مسلمانان هنوز به‌صورت تام محقق نشده، چیست؟ چه چیزهایی می‌تواند عامل افزایش این وحدت باشد؟ روند عادی‌سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم‌صهیونیستی را در چه پازلی می‌بینید؟

یکی از مهم‌ترین کارکردهای این عملکرد غلط رهبران وابسته سیاسی بعضی از کشورهای اسلامی، افزایش آگاهی و انسجام بیشتر مردم فلسطین است. آنها مساله عادی‌سازی روابط را به‌عنوان موضوعی در حوزه سیاسی قلمداد می‌کنند، اما همه این حرکت‌ها باعث می‌شود جهان اسلام، افکار عمومی و مبارزان فلسطینی با اراده و تصمیم قاطع‌تری درمقابل رژیم‌صهیونیستی برای آزادسازی فلسطین رفتار و عمل کنند. همان‌طور که امروز رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند، باید درطول سال موضوع وحدت بین شیعه و سنی و فرق مختلف اسلامی با محوریت آزادسازی فلسطین مظلوم و سرکوب رژیم‌صهیونیستی ادامه پیدا کند. به‌نظر من با این فرمایش، مسئولیت حوزه رسانه‌ها و فرهیختگانی که مهندسی افکار عمومی جهان اسلام را برعهده دارند افزایش خواهد یافت.

 

روزنامه فرهیختگان


اخبار مرتبط
عدالت‌گستری و گره‌گشایی از کار مردم راهبرد دولت و خبرگزاری ایرنا است
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 14:14
عدالت‌گستری و گره‌گشایی از کار مردم راهبرد دولت و خبرگزاری ایرنا است
«علی نادری» مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی عدالت گستری و گره‌گشایی از کار مردم را راهبرد دولت و خبرگزاری ایرنا معرفی کرد.
بدهی بی‌سابقه دولت‌های جهان
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 13:56
بدهی بی‌سابقه دولت‌های جهان
بدهی دولت های جهان به رکورد 88 تریلیون دلار رسید.
عمار حکیم : عراق سوار قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمی‌شود
جمعه 1400/07/16 ساعت 17:36
عمار حکیم : عراق سوار قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمی‌شود
رهبر جریان حکمت ملی عراق در گفتگو با شبکه الشرقیه با اشاره به برگزاری انتخابات آتی گفت: دعوت مرجعیت عالی و تلاش سختی که کمیساریای عالی مستقل انتخابات می‌کند و همچنین تلاش دولت و دستگاه‌های امنیتی برای جلوگیری از هرگونه تقلب در آراء در کنار نظارت بین‌المللی و نقش سازنده سازمان ملل در کمک به کمیساریای عالی با توجه به اینکه انتخابات اساسا مطالبه ملت و جوانان عراق بوده، همه نشان می‌دهد که فرصت بزرگی برای مشارکت گسترده مردم در انتخابات فراهم شده که بسیار بیشتر از انتخابات‌ سابق است.
کارتونیست هتاک به ساحت مبارک پیامبر اسلام کشته شد
دوشنبه 1400/07/12 ساعت 10:22
کارتونیست هتاک به ساحت مبارک پیامبر اسلام کشته شد
لارس ویلکس، عامل هتک حرمت به پیامبر مکرم اسلام که موجب اعتراض بسیاری از مسلمانان شده بود، در یک تصادف رانندگی کشته شد.
حکومت اقلیم مسئول تحرکات صهیونیستی در کردستان عراق
یکشنبه 1400/07/04 ساعت 12:31
حکومت اقلیم مسئول تحرکات صهیونیستی در کردستان عراق
الکعبی نشست اربیل را اقدامی سفارشی و بی ارزش از سوی برخی افراد ناموجه و خیانتکار برای سازش با اسرائیل خواند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لغو تحریم های احمد الشرع از سوی انگلیس و اتحادیه اروپا
حبس خانگی دادستان نظامی اسرائیل
قالیباف: هدف طرح «آبراهام» به زانو درآوردن کشورهای اسلامی است
حماس: پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم، توجیه جنایات علیه غزه است
کنایه عراقچی به اظهارات نتانیاهو
نماینده یزد، مدعی جدید قهرمانی
ترکیه به دنبال بازگرداندن اعضا مرتبط با پ‌ک‌ک از عراق
پایان‌بازی؛ پرسپولیس 3-0 استقلال خوزستان + فیلمهای گلها
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
چرا عقربه رشد اقتصادی در جهان از شرق و جنوب بر نمی گردد؟
هشدار نماینده لبنانی درباره تله‌های آمریکایی-اسرائیلی
معاون نخست وزیر روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
اتحادیه اروپا: به حمایت از سوریه متعهد هستیم
اجرای طرح برخورد با اراذل و اوباش و حاملان سلاح سرد درغرب استان تهران
افزایش دمای هوای تهران در سه روز آینده
هشدار یخبندان و آماده‌باش هلال‌احمر در مناطق سردسیر کشور
قائم‌پناه: بیشتر مردم دغدغه معیشت دارند نه سیاست
آمادگی روسیه در همه زمینه‌ها برای کمک به شرکای آذربایجانی و ارمنی خود
راه شناسایی علت تعدیل نیرو در واحدهای اقتصادی از طریق سامانه فراهم شد
کشف بزرگ‌ترین تار عنکبوت جهان در مرز آلبانی و یونان
رئیس‌جمهور لبنان: به توافق آتش‌بس پایبندیم اما اسرائیل تجاوز می‌کند
ایران، پرچمدار صلح و عدالت و مدارا
قاچاقچیان سوخت در قشم دستگیر شدند
قالیباف: آماده توسعه روابط با پاکستان هستیم
خطیب‌زاده: احیای مذاکرات هسته‌ای به رفتار آمریکا بستگی دارد
سومین ناوهواپیمابر «فوجیان» چین عملیاتی شد
پسکوف: فقدان اعتماد میان روسیه و اوکراین کاملاً مشهود است
ترفند جدید سارقان برای فرار از مجازات‌های سنگین
خشکسالی بی‌سابقه تهران؛ ذخایر سدها به کمتر از 11 درصد رسید
رئیس‌جمهور آمریکا تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران را تمدید کرد
ترامپ: حماس در صورت عدم ایفای نقش خود، با عواقب روبه‌رو خواهد شد
دبیرکل کنگره ملی عربی: روز آزادی فلسطین نزدیک است
نواف سلام: لبنان بخشی از جهان عرب است و قصد دارد نقش کارآمدی در منطقه ایفا کند
گروسی: راه‌حل فوری یا جادویی درباره ایران وجود ندارد
خطیب موقت نماز جمعه: ماجرای بانک آینده بسیار تاسف‌بار است
یکطرف شدن جاده چالوس امروز از ساعت 15
فدراسیون جهانی والیبال بیش از 251 هزار دلار به ایران اختصاص داد
دبیرکل جهاد اسلامی: سلاح مقاومت فلسطین را زمین نمی‌گذاریم
لغو گسترده پروازها در آمریکا همزمان با ادامه تعطیلی دولت فدرال
تصادف مرگبار امروز در صالح‌آباد تهران+ آمار فوتی‌ها
انفجار در مسجد جاکارتا ده‌ها نمازگزار را مجروح کرد
الحیه: «طوفان الاقصی» پاسخ به تلاش برای محو مسئله فلسطین بود
چین خواستار کاهش چشمگیر زرادخانه هسته‌ای آمریکا شد
پایان انتظار خودروهای بلاصاحب در پارکینگ‌های بندرعباس
تأکید شهباز شریف بر گسترش همکاری‌های همه‌جانبه با ایران
آتش سوزی خط انتقال آب بندر لنگه
نقش فعال ایران در مباحث جهانی مرتبط با تغییر اقلیم
7 تصادف مرگبار تهران در هفته دوم آبان ماه +تعداد کشته‌ها
X
آگهی تبلیغاتی