×
سیاسی
شناسه خبر : 76395
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/08/04 ساعت 11:35
آگاهی مسلمانان عامل ناکامی دولت‌های سازشکار منطقه است

آگاهی مسلمانان عامل ناکامی دولت‌های سازشکار منطقه است

مهم‌ترین موضوعی که کشورهای اسلامی را دچار اعوجاج و لغزش در حوزه مسائل مبارزه با رژیم‌صهیونیستی و همراهی با فلسطینیان کرده، مساله وابستگی دولت‌ها، رهبران و مسئولان سیاسی آن کشورها است. البته هیچ‌گاه‌ رهبران وابسته دولت‌ها نتوانستند همراهی خود با رژیم‌صهیونیستی را به‌جز تعداد قلیلی از کشورها در سالیان اخیر به‌صورت آشکار و شفاف بیان کنند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: حسینیه امام‌خمینی(ره)، در روز ولادت پیامبر مکرم اسلام و به‌مناسبت هفته وحدت، میزبان میهمانان کنفرانس وحدت اسلامى‌ و جمعی از مسئولان نظام بود. رهبر انقلاب در این نشست، بر لزوم وحدت مسلمانان جهان حول محور مساله فلسطین تأکید کردند و در ادامه «ادای حق جامعیت اسلام» و «اتحاد مسلمین» را دو مورد از مهم‌ترین وظایف امروز امت اسلامی دانستند. با هدف بررسی شرایط کنونی جوامع اسلامی منطقه و جهان، گفت‌و‌گویی با سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل منطقه را می‌خوانید.

جمهوری اسلامی در زمینه ایجاد وحدت میان دولت‌های اسلامی حول مساله فلسطین چه نقشی داشته و دارد و در مواجهه با این مساله، در کجای معادلات قرار می‌گیرد؟

یکی از مهم‌ترین کارهایی که انقلاب اسلامی قبل از تشکیل جمهوری اسلامی تشکیل داد، موضوع توجه به فلسطین و اشغالگران آن، یعنی رژیم‌صهیونیستی بود. حضرت امام به‌عنوان مبدع و رهبر انقلاب اسلامی از روزهای اول مسائلی چون جایگاه فلسطین در جهان اسلام و مساله آزادسازی قدس شریف را در فرمایشات و نوسته‌های خود آورده بودند و سال 1340، به‌طور رسمی این موضوع را مرتبط می‌دانستند به مساله موفقیت اسلام در گستره جهان. فراموش نمی‌کنیم در مبارزات حضرت امام(ره) با محمدرضا پهلوی و رژیم پهلوی، موضوع ارتباط این رژیم با رژیم غاصب صهیونیستی و همچنین بی‌توجهی شاه کشور شیعه یعنی محمدرضا پهلوی به مساله آزادسازی فلسطین جزء موضوعاتی بود که حضرت امام بیان می‌کرد. یعنی حتی در روزهای اولیه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، سفارت رژیم فاسد صهیونیستی به فلسطینیان واگذار شد و سفر رهبران فلسطینی از همان هفته‌های اول پس از پیروزی انقلاب نیز به ایران آغاز شد و تا امروز این روند و حمایت‌ها ادامه دارد. پس از رحلت حضرت امام، رهبر معظم انقلاب اسلامی، موضوع فلسطین را به‌عنوان محوری‌ترین موضوع جهان اسلام، در دیدارها، نوشته‌ها و هشدارهای متعدد خود بیان کرده‌اند. امروز هم بخش قابل‌توجهی از فلسطینیان مبارز و مجاهد به نقش جمهوری اسلامی به‌عنوان نخ تسبیح مبارزه با رژیم‌صهیونیستی اشاره دارند و بر آن تصریح می‌کنند. درطول 43 سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، هیچ موضوعی مانند موضوع آزادسازی فلسطین و بازگشت ملت فلسطین به سرزمین‌های مادری خود به‌عنوان موضوعی لایتغیر در حوزه جهان اسلام مطرح نشده است. همچنان که مبارزه با نظام سلطه درطول 43 سال گذشته به‌عنوان محوری‌ترین موضوع سیاست خارجی جمهوری اسلامی مطرح است، مساله آزادی فلسطین و مقابله و مبارزه با رژیم‌صهیونیستی نیز به‌عنوان محوری‌ترین موضوع سیاست خارجی جمهوری اسلامی با محوریت جهان اسلام مطرح است. در رابطه با فلسطین کمتر کشوری از کشورهای اسلامی هست که در این موضوع دچار لغزش نشده باشد. اما جمهوری اسلامی در دفاع از فلسطین همواره ثابت‌قدم بوده، به همین دلیل است که امروز می‌گوییم جمهوری اسلامی، محوری‌ترین و شاخص‌ترین جریان مبارزه با رژیم‌صهیونیستی بوده و آزادی فلسطین را در دستورکار قولی و عملی خود قرار داده است.

حوادث منطقه مانند انتخابات اخیر عراق یا اختلافات درونی لبنان، چقدر می‌تواند بر روند وحدت میان کشورهای مسلمان تاثیر منفی بگذارد؟

مهم‌ترین موضوعی که کشورهای اسلامی را دچار اعوجاج و لغزش در حوزه مسائل مبارزه با رژیم‌صهیونیستی و همراهی با فلسطینیان کرده، مساله وابستگی دولت‌ها، رهبران و مسئولان سیاسی آن کشورها است. البته هیچ‌گاه‌ رهبران وابسته دولت‌ها نتوانستند همراهی خود با رژیم‌صهیونیستی را به‌جز تعداد قلیلی از کشورها در سالیان اخیر به‌صورت آشکار و شفاف بیان کنند. این ترس رهبران بازمی‌گردد به آگاهی روزافزون مردم جهان اسلام از مسائل فلسطین. درحقیقت مردم جهان اسلام اجازه ندادند این وابستگان به نظام سلطه بتوانند مساله فلسطین را به‌طور کامل محو کرده و رژیم‌صهیونیستی را به‌عنوان صاحب اصلی معرفی کنند. این نکته هم باید موردتوجه قرار گیرد، به‌نظر می‌رسد جنبش بیداری اسلامی که یکی از مهم‌ترین حرکت‌های جهان اسلام محسوب می‌شود، تا حد قابل‌توجهی مسیر خود را یافته و توانسته در این راه، آگاهی‌بخشی‌های عمومی خود را به ملت‌های اسلامی منتقل کند، که البته این مسیر در میانه است و حتما باید در این موضوع رهبران دینی، سیاسی و فرهیختگان کشورهای مختلف در حوزه‌های علوم سیاسی، علوم دینی و رسانه، نسبت‌به واقعیت‌های موجود، در مبارزه فلسطینیان با رژیم‌صهیونیستی به آگاهی‌بخشی‌ها و اطلاع‌رسانی دقیق خود بپردازند.

با توجه به اینکه پرونده مساله فلسطین برای جمهوری اسلامی ایران همچنان باز است و مشکلات مردم فلسطین هنوز حل نشده و نیز با توجه به سخنان رهبری می‌توان این برداشت را داشت که وحدت مسلمین هنوز به‌صورت تام محقق نشده است. به‌نظر شما علت اینکه وحدت مسلمانان هنوز به‌صورت تام محقق نشده، چیست؟ چه چیزهایی می‌تواند عامل افزایش این وحدت باشد؟ روند عادی‌سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم‌صهیونیستی را در چه پازلی می‌بینید؟

یکی از مهم‌ترین کارکردهای این عملکرد غلط رهبران وابسته سیاسی بعضی از کشورهای اسلامی، افزایش آگاهی و انسجام بیشتر مردم فلسطین است. آنها مساله عادی‌سازی روابط را به‌عنوان موضوعی در حوزه سیاسی قلمداد می‌کنند، اما همه این حرکت‌ها باعث می‌شود جهان اسلام، افکار عمومی و مبارزان فلسطینی با اراده و تصمیم قاطع‌تری درمقابل رژیم‌صهیونیستی برای آزادسازی فلسطین رفتار و عمل کنند. همان‌طور که امروز رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند، باید درطول سال موضوع وحدت بین شیعه و سنی و فرق مختلف اسلامی با محوریت آزادسازی فلسطین مظلوم و سرکوب رژیم‌صهیونیستی ادامه پیدا کند. به‌نظر من با این فرمایش، مسئولیت حوزه رسانه‌ها و فرهیختگانی که مهندسی افکار عمومی جهان اسلام را برعهده دارند افزایش خواهد یافت.

 

روزنامه فرهیختگان


اخبار مرتبط
عدالت‌گستری و گره‌گشایی از کار مردم راهبرد دولت و خبرگزاری ایرنا است
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 14:14
عدالت‌گستری و گره‌گشایی از کار مردم راهبرد دولت و خبرگزاری ایرنا است
«علی نادری» مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی عدالت گستری و گره‌گشایی از کار مردم را راهبرد دولت و خبرگزاری ایرنا معرفی کرد.
بدهی بی‌سابقه دولت‌های جهان
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 13:56
بدهی بی‌سابقه دولت‌های جهان
بدهی دولت های جهان به رکورد 88 تریلیون دلار رسید.
عمار حکیم : عراق سوار قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمی‌شود
جمعه 1400/07/16 ساعت 17:36
عمار حکیم : عراق سوار قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمی‌شود
رهبر جریان حکمت ملی عراق در گفتگو با شبکه الشرقیه با اشاره به برگزاری انتخابات آتی گفت: دعوت مرجعیت عالی و تلاش سختی که کمیساریای عالی مستقل انتخابات می‌کند و همچنین تلاش دولت و دستگاه‌های امنیتی برای جلوگیری از هرگونه تقلب در آراء در کنار نظارت بین‌المللی و نقش سازنده سازمان ملل در کمک به کمیساریای عالی با توجه به اینکه انتخابات اساسا مطالبه ملت و جوانان عراق بوده، همه نشان می‌دهد که فرصت بزرگی برای مشارکت گسترده مردم در انتخابات فراهم شده که بسیار بیشتر از انتخابات‌ سابق است.
کارتونیست هتاک به ساحت مبارک پیامبر اسلام کشته شد
دوشنبه 1400/07/12 ساعت 10:22
کارتونیست هتاک به ساحت مبارک پیامبر اسلام کشته شد
لارس ویلکس، عامل هتک حرمت به پیامبر مکرم اسلام که موجب اعتراض بسیاری از مسلمانان شده بود، در یک تصادف رانندگی کشته شد.
حکومت اقلیم مسئول تحرکات صهیونیستی در کردستان عراق
یکشنبه 1400/07/04 ساعت 12:31
حکومت اقلیم مسئول تحرکات صهیونیستی در کردستان عراق
الکعبی نشست اربیل را اقدامی سفارشی و بی ارزش از سوی برخی افراد ناموجه و خیانتکار برای سازش با اسرائیل خواند.
نظرات

آخرین اخبار
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند