×
اقتصادی
شناسه خبر : 76363
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/08/03 ساعت 10:56
کاهش غیر منتظره ارزش لیر ترکیه

کاهش غیر منتظره ارزش لیر ترکیه

ارزش لیر ترکیه که از قبل هم تحت تاثیر کاهش غیرمنتظره نرخ بهره قرار داشت، با سخنان رئیس‌جمهور این کشور مبنی بر اخراج سفرای 10 کشور به خاطر طرفداری از یکی از منتقدان دولت، باز هم کاهش یافت.

نورنیوز-گروه اقتصادی: جدیدترین درگیری دیپلماتیک ترکیه دلیل دیگری به تاجران برای فروش ارز این کشور داده و ارزش لیر را به پایین‌ترین رقم در این کشور رسانده‌است.
ارزش لیر ترکیه 1.6 درصد در اولین ساعات آغاز معاملات و در بحبوحه‌ نقدینگی پایین کاهش‌ یافته و برای سومین روز پیاپی به کمترین رقم رسیده‌است. ارزش لیر در حال حاضر 1.5 درصد پایین‌تر و برابر با 9.7552 در برابر هر دلار است.
لیر ترکیه که از قبل هم تحت تاثیر کاهش غیرمنتظره نرخ بهره قرار داشت، با سخنان رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور این کشور در روز شنبه ضربه دیگری خورد. اردوغان اعلام کرد دیگر پذیرای سفرای 10 کشور نخواهد بود. سرمایه‌گذاران منتظرند وزارت امور خارجه ترکیه این اقدام را رسماً اعلام کند.
تحلیلگران عقیده دارند اگر سخنان اردوغان رسما اعلام ‌شود و این 10 سفیر مجبور به ترک این کشور شوند، لیر باز هم سقوط می‌کند. این اقدام سیاسی درگیری‌های بین‌المللی را تشدید خواهد کرد.

درخواست اردوغان برای بیرون کردن سفرای کشورهایی ازجمله آمریکا، آلمان و فرانسه که خواستار آزادی یکی از منتقدین دائمی دولت ترکیه شده بودند، هم‌زمان شده با نظرسنجی‌هایی که نشان می‌دهد حامیان وی با بالا رفتن قیمت‌ها کاهش یافته اند.
این احتمال وجود دارد که اظهارات اردوغان با کاهش ارزش لیر و بالا بردن نرخ تورم، باعث فروریختن اقتصاد شکننده این کشور شود.
لیره ترکیه از ابتدای سال جاری میلادی تا حالا 23 درصد از ارزش خود را از دست داده و بدترین عملکرد را در بین بازارهای نوظهور داشته‌است.
طبق گفته یکی از مقامات آمریکا، دولت این کشور از آنکارا در مورد این اظهارات توضیح خواسته‌ است.
تنش میان اردوغان و غرب قبل‌از اجلاس گروه 20 در رم، رئیس‌جمهور این کشور را در موقعیت ناخوشایندی قرار می‌دهد. اردوغان امیدوار است بتواند در این اجلاس با رئیس‌جمهور آمریکا دیدار داشته باشد.
دیدار بین اردوغان و بایدن هنوز قطعی نشده و این بحران دیپلماتیک جدید بر سر اخراج سفیران کار را برای اردوغان جهت مذاکره با آمریکا برای رفع مشکلات قدیمی‌تر و بهبود روابط سخت خواهد کرد.
بسیاری عقیده دارند تورم 20 درصدی و نرخ بهره منفی مشکلات اصلی ترکیه هستند نه سیاست خارجی این کشور .

 

تسنیم


اخبار مرتبط
سازمان ملل در مورد تورم ترکیه هشدار داد
شنبه 1401/11/08 ساعت 17:39
سازمان ملل در مورد تورم ترکیه هشدار داد
برنامه کشور ترکیه برای کاهش نرخ بهره در سال گذشته، قیمت‌ها را به بالاترین حد در 24 سال گذشته رسانده است.
ضرورت‌ها و الزامات تحقق طرح «ترمیم قدرت خرید مردم»
یکشنبه 1400/08/16 ساعت 15:09
نورنیوز بررسی کرد؛
ضرورت‌ها و الزامات تحقق طرح «ترمیم قدرت خرید مردم»
در دولت جدید قرار است با تجدید نظر در روند گذشته، طرحی با هدف «ترمیم قدرت خرید مردم» به مورد اجرا گذارده و به جز دو مورد «دارو» و «گندم»، ارز تخصیصی 4200 تومانی برای دیگر کالاها برداشته شود.
معاون اقتصادی رئیس جمهور: قطع کامل چاپ پول بدون پشتوانه
یکشنبه 1400/08/09 ساعت 17:57
معاون اقتصادی رئیس جمهور: قطع کامل چاپ پول بدون پشتوانه
معاون اقتصادی رئیس‌جمهور گفت: در راستای پیشرفت اقتصادی کشور از ایرانیان خارج از کشور دعوت می‌کنیم سرمایه‌های فکری و مالی خود را وارد ایران کنند.
بحران اقتصادی در ترکیه نظام سیاسی را تهدید می‌کند؟
شنبه 1400/08/08 ساعت 12:01
نورنیوز بررسی کرد؛
بحران اقتصادی در ترکیه نظام سیاسی را تهدید می‌کند؟
اقتصاد ترکیه پس از سال‌ها رشد، اکنون و با سقوط کم‌سابقه ارزش لیر در برابر دلار و یورو به کمترین سطح خود رسیده و موجب بروز اعتراضات مردمی طی هفته گذشته و مطالبه استعفای اردوغان شده است.
خروج دولت از خودروسازی اتفاق می‌افتد؟
دوشنبه 1400/08/03 ساعت 13:43
خروج دولت از خودروسازی اتفاق می‌افتد؟
مجلس شورای اسلامی این روزها در کنار تلاش برای آزادسازی واردات خودرو، ظاهرا خصوصی‌سازی خودروسازان را هم دنبال می‌کند.
قالبیاف: بودجه فرهنگی 2.5 برابر افزایش یافته است.
پنج‌شنبه 1400/07/29 ساعت 13:02
قالبیاف: بودجه فرهنگی 2.5 برابر افزایش یافته است.
ئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه حوزه فرهنگی در سال 99 و 1400 به 2.5 برابر افزایش پیدا کرد و با همکاری دولت تلاش داریم افزایش ماهانه نقدینگی را کنترل کنیم تا بالا نرود که همین امر باعث افزایش قدرت خرید می‌شود.
کمک عرضه ۲ میلیون واحد لوکس خالی به خانه‌دار شدن مردم
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 13:36
کمک عرضه ۲ میلیون واحد لوکس خالی به خانه‌دار شدن مردم
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نزدیک به دو میلیون واحد خالی در کشور داریم، گفت: این دو میلیون جزو واحدهای خالی بزرگ و لوکس هستند از این رو برعرضه این واحدهای خالی تأکید داریم و قطعاً این طرح به کاهش قیمت مسکن کمک خواهد کرد.
رئیس‌جمهور دوشنبه شب با مردم سخن می‌گوید
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 10:10
رئیس‌جمهور دوشنبه شب با مردم سخن می‌گوید
گفت و گوی رئیس جمهور با مردم دوشنبه ساعت 21 از رسانه ملی پخش می‌شود.
سفرهای استانی؛ صیانت از امید مردم با التزام به عقلانیت
سه‌شنبه 1400/07/20 ساعت 15:05
نورنیوز بررسی کرد؛
سفرهای استانی؛ صیانت از امید مردم با التزام به عقلانیت
گرچه سفرهای استانی قطعا بخشی از ارتباط مخدوش‌شده بین مسئولان و مردم را ترمیم می‌کند و از همین رو باید ادامه یابد، اما صرف این سفرها نمی‌تواند همه مشکلات ساختاری و نهادینه شده در کشور را به طور کامل مرتفع کند و لذا به عنوان یک جزء موثر باید در کنار دیگر اجزاء، پازل کلی را تکمیل کند.
ستیز دولت چین با رمزارزها
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 13:50
ستیز دولت چین با رمزارزها
براساس سند منتشر شده، چین استخراج ارزهای دیجیتال را به پیش‌نویس فهرست صنایعی که سرمایه‌گذاری در آنها محدود یا ممنوع است، اضافه کرده؛ اگرچه تعداد بخش‌های موجود در این فهرست را به‌طور کلی کاهش داده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انار شب یلدا تامین شد
جهان باید فرصت تعامل با تهران را دریابد
هشدار درباره تبعات اقتصادی مصادره دارایی‌های روسیه
چه خبر از وضعیت مصدومان استقلال ؟
مرتس: با تضمین‌های امنیتی به اوکراین، حملات آتی روسیه را تلافی می‌کنیم
عکس های منتخب ایران ؛ چهارشنبه 26 آذر 1404
کیش یک شب بارانی بی‌سابقه را تجربه کرد
پیکر زن ایرانی در بوسنی شناسایی شد
هشدار زرد هواشناسی در استان البرز
یورش 251 صهیونیست به مسجد الاقصی
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان
محسن تنابنده ساخت سریال جنگ 12 روزه را تکذیب کرد
وزیر دفاع روسیه: ناتو آماده درگیری با روسیه است
واژگونی 2 اتوبوس در محور زاهدان ـ بم با 14 کشته و زخمی‌
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت اقدامات غیرقانونی آمریکا علیه ونزوئلا
پارلمان اروپا حذف واردات گاز روسیه را تصویب کرد
خبر وزیر کار درباره میزان افزایش دستمزد 1405
هشدار فوری در قشم؛ تخلیه اضطراری روستای طولای آغاز شد
فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم و پدافند هوایی ارتش منصوب شد
پاداش تیم های حاضر در جام جهانی 2026 اعلام شد
خلع سلاح شرط جدید صهیونیست‌ها برای ادامه آتش‌بس در غزه
حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به شهر غزه
ذوب‌آهن و شمس‌آذر بدون گل؛/ هفته چهاردهم لیگ برتر به پایان رسید
از تهدید ایران تا تقلید از ایران؛ رمزگشایی از تناقض پهپادی ترامپ
محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی آذربایجان شد
پایتخت یخ می‌زند
نتایج آزمون قضاوت سال 1404 اعلام شد
اطلاعیه دادگستری البرز درباره خودسوزی مقابل دادگستری کرج
گوشی نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی هک شد
پادکست | خاطرات کجا ثبت می شوند ؟ مغز یا قلب
ای اف سی تراکتور و ساپینتو را جریمه کرد
محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی محورهای شمالی کشور اعلام شد
سناریوی پوتین در صورت شکست مذاکرات صلح اوکراین چیست؟
نورنما | تصویر زیبای بارانی ساحل سرخ جزیره هرمز
«گنگِ فیلیمو» با حکم قضائی توقیف شد
پرداخت وام ازدواج و فرزند تسریع شد
هشدار متخصصان ارتوپد درباره مصرف زیاد یک نوشیدنی
اهواز امسال فقط یک روز هوای پاک داشت
عارف: همه در برابر حوادث جاده‌ای مسئول هستیم
جسد دختر قربانی سیل در رویدرِ هرمزگان پیدا شد
گرفتار شدن دو کارگر در چاه 25 متری در بلوار آفریقا+ فیلم حادثه
برگزاری جلسه کمیته انضباطی شهربانو و سهیلا منصوریان در فدراسیون ووشو
مذاکره برابر و منصفانه شرط گفت‌وگو با آمریکاست /3 کشور اروپایی ظرفیتی برای مذاکره ندارند
وزارت کشور عراق: جنایت های تروریستی 88درصد کاهش یافته است
ناو هواپیمابر جدید چین از تنگه تایوان عبور کرد
هشدار فدراسیون کوهنوردی: تا اطلاع‌ ثانوی به کوه نروید!
تصادف جاده ای در تربت جام 5 کشته برجا گذاشت
سقف یادگیری دانش‌آموزان محدود و محصور نشود
آغاز قیمت‌گذاری بیش از 100 شعبه بانک آینده
یحیی فروتن مدیرعامل بانک پارسیان شد
X
آگهی تبلیغاتی