×
سیاسی
شناسه خبر : 76220
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 14:31
ابعاد مختلف تعاملات راهبردی تهران و کاراکاس

نورنیوز بررسی کرد؛

ابعاد مختلف تعاملات راهبردی تهران و کاراکاس

می‌توان سفر وزیر خارجه ونزوئلا به تهران را گامی دیگر از سوی دو قطب مبارزه با نظام سلطه ارزیابی کرد که بر اساس ظرفیت‌های گسترده دو کشور می‌تواند ابعاد گسترده‌تری یابد.

نورنیوز-گروه سیاسی: «فلیکس پلاسنسیا» وزیر خارجه ونزوئلا دیروز دوشنبه در تهران با مقامات جمهوری اسلامی ایران از جمله رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه دیدار و گفتگو کرد. 

نگاهی به روابط  دو کشور بیانگر آن است که از دوران ریاست جمهوری «هوگو چاوز» رئیس جمهور فقید این کشور روابط همه‌جانبه و راهبردی را تجربه کرده‌اند که در دوران «مادورو» نیز این روند در ابعاد گسترده‌ای ادامه داشته است. 

در خصوص سفر وزیر خارجه ونزوئلا به تهران چند نکته قابل توجه است:

نخست؛ این سفر را می‌توان در راستای دیپلماسی هوشمند و عمل‌گرایانه ایران در دولت سیزدهم دانست که علاوه بر اولویت کشورهای همسایه و منطقه بر اساس منافع و اهداف جمهوری اسلامی به سایر نقاط جهان نیز گسترش می‌یابد، به ویژه آنکه جایگاه و موقعیت ونزوئلا در آمریکای لاتین می‌تواند زمینه‌ساز تقویت جایگاه ایران در این منطقه در ارتباط با سایر کشورها شود. 

در چارچوب این دیپلماسی هدفمند و هوشمندانه، ایران از گره زدن صرف مراودات خارجی به برجام و اروپا خودداری کرده و تعامل متوازن با سراسر جهان را در دستور کار دارد که برگزاری دهمین دور گفت‌وگوهای سیاسی ایران و آفریقای جنوبی در تهران و نیز سفر وزیر خارجه ونزوئلا به تهران نمودی از این دیپلماسی است. 

دوم؛ قرار داشتن دو کشور در جبهه ضد امپریالیسم که در قالب مقابله با دخالت‌ها و بحران‌سازی‌های آمریکا، اروپا و مقابله با رژیم صهیونیستی و حمایت از فلسطین صورت می‌گیرد مولفه‌ای مهم در توسعه مناسبات دو کشور است. 

ایران در غرب آسیا و ونزوئلا در آمریکای لاتین کانون مقابله با امپریالیسم هستند و تعامل آنها می‌تواند تقویت کننده ارتباط میان دو حوزه مقاومتی از غرب آسیا تا آمریکای لاتین باشد. این ارتباط چنان اهمیت دارد که آمریکا همواره حضور ایران در آمریکای لاتین را به دلیل تقویت بیداری ملت‌ها و دولت‌های این منطقه علیه سلطه‌گری و زیاده‌خواهی‌های آمریکا تهدیدی برای منافع خود می‌داند. 

نکته آنکه با توجه به ظرفیت‌های بومی جمهوری اسلامی ایران در حوزه دفاعی و نظامی و نیاز ونزوئلا به این تسلیحات، دیپلماسی دفاعی و نظامی می‌تواند ابعاد جدید روابط دو کشور را تشکیل دهد به ویژه اینکه از سال گذشته بر اساس قطعنامه 2231 هیچ منعی برای ایران جهت خرید و فروش تسلیحات متعارف وجود ندارد. 

 سوم؛ ایران و ونزوئلا در حوزه انرژی در ردیف برترین دارندگان نفت و گاز جهان هستند. این ظرفیت بزرگ از یک سو می‌تواند در بعد همگرایی و هماهنگی میان دو کشور برای به ثبات رساندن و عادلانه‌سازی بازار انرژی جهان به کار گرفته شود و از سوی دیگر مولفه‌ای باشد برای مقابله با سیاست‌های خرابکارانه و تحریمی که آمریکا تلاش دارد با دخالت و تاثیرگذاری بر بازار انرژی علیه ایران و ونزوئلا اعمال نماید.

نکته مهم آنکه ونزوئلا از ظرفیت‌های عظیمی در حوزه نفت برخوردار است که لازمه تحقق آن برخوردار شدن از دانش فنی و استخراجی است. دستاوردهای بومی ایران در این حوزه‌ها می‌تواند مولفه‌ای برای توسعه مناسبات دو کشور در حوزه انرژی باشد. 

چهارم؛ ایران و ونزوئلا که در مواجهه با تحریم‌های ظالمانه و غیر انسانی نظام سرمایه‌داری دارای ظرفیت‌های بسیاری برای خنثی‌سازی تحریم‌ها هستند، مانند آنچه در اعزام چندین کشتی سوخت‌رسان و مواد غذایی از ایران و تبادل آن با طلا رقم خورد، لذا دو کشور در کنار فعال‌تر کردن ظرفیت‌ها برای خنثی‌سازی تحریم‌ها می‌توانند زمینه‌ساز شکل‌گیری ائتلاف تحریم شدگان در جهان شوند. 

بر این اساس؛ می‌توان سفر وزیر خارجه ونزوئلا به تهران را گامی دیگر از سوی دو قطب مبارزه با نظام سلطه ارزیابی کرد که بر اساس ظرفیت‌های گسترده دو کشور می‌تواند ابعاد گسترده‌تری یابد. 

تجربه سال گذشته انتقال سوخت از ایران به ونزوئلا نشان داد که دو کشور از اراده لازم برای تقویت مناسبات و مقابله با تهدیدات و تحریم‌ها برخوردار هستند و با یک برنامه‌ریزی مدون و فراگیر می‌توانند ابعاد جدیدی از خنثی‌سازی تحریم‌ها را فراغ از مذاکره با غرب محقق سازند، روندی که در آینده می‌تواند ابعاد گسترده‌تری گرفته و حتی به تشکیل باشگاه تحریم شدگان در عرصه جهانی منجر و ابعاد جدیدی از مبارزه با امپریالیسم جهانی را با محوریت مبارزه اقتصادی و سیاسی رقم زند.

 


اخبار مرتبط
پدافند غیرعامل کشور: آسیب‌پذیری سایبری شرکت پخش و پالایش به مسئول دستگاه اطلاع داده شده بود
چهارشنبه 1400/08/05 ساعت 13:10
اطلاعیه در خصوص حمله به سامانه توزیع سوخت
پدافند غیرعامل کشور: آسیب‌پذیری سایبری شرکت پخش و پالایش به مسئول دستگاه اطلاع داده شده بود
سازمان پدافند غیرعامل کشور در خصوص حمله سایبری به سامانه هوشمند توضیع سوخت اطلاعیه ای صادر کرد.
ذخایر سوخت کشور به اندازه کافی است
سه‌شنبه 1400/08/04 ساعت 16:18
ذخایر سوخت کشور به اندازه کافی است
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به اینکه از نظر جابه‌جایی و انتقال سوخت هیچ مشکلی وجود ندارد، گفت: ذخایر سوخت کشور به اندازه کافی است و در برخی مواقع حتی زمینه صادرات سوخت نیز مهیا است.
ابعاد مختلف تعاملات راهبردی تهران و کاراکاس
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 22:07
ابعاد مختلف تعاملات راهبردی تهران و کاراکاس
وزیر خارجه ونزوئلا دیروز دوشنبه در تهران با مقامات کشورمان دیدار و گفتگو کرد. نگاهی به تعاملات دو کشور بیانگر روابط همه‌جانبه و راهبردی در ابعاد گسترده است. درباره این سفر نکاتی قابل توجه است:
آتش‌سوزی در پالایشگاه‌های کشور کویت
دوشنبه 1400/07/26 ساعت 13:53
آتش‌سوزی در پالایشگاه‌های کشور کویت
منابع خبری کویت از وقوع آتش‌سوزی بزرگ در پالایشگاه‌های بندری در این کشور خبر دادند.
دیدار امیرعبداللهیان با وزیر خارجه ونزوئلا + فیلم
دوشنبه 1400/07/26 ساعت 12:21
دیدار امیرعبداللهیان با وزیر خارجه ونزوئلا + فیلم
وزرای خارجه ایران و ونزوئلا دیدار و گفت و گو کردند.
دیپلماسی انرژی باید به خنثی سازی تحریم‌ها منجر شود
دوشنبه 1400/07/12 ساعت 16:20
دیپلماسی انرژی باید به خنثی سازی تحریم‌ها منجر شود
یک نماینده مجلس گفت: دیپلماسی انرژی راهکار پایدار خنثی‌سازی تحریم‌ها است.
ذخایر نفت روسیه 30 سال دیگر تمام می‌شود
یکشنبه 1400/07/04 ساعت 10:44
ذخایر نفت روسیه 30 سال دیگر تمام می‌شود
شرکت زمین‌شناسی روس جئو پیش‌بینی می‌کند ذخایر گاز طبیعی و نفت روسیه به ترتیب تا 70 و 30 سال دیگر دوام بیاورند.
پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی از افزایش تقاضای نفت در اولین ماه پاییز
چهارشنبه 1400/06/24 ساعت 11:17
پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی از افزایش تقاضای نفت در اولین ماه پاییز
آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند تقاضای جهانی برای نفت با آغاز فصل پاییز 1.6 میلیون بشکه در روز افزایش یابد و این روند افزایشی تا پایان سال جاری میلادی ادامه یابد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
فراخوان فوری پنتاگون برای نشست صدها ژنرال آمریکایی در پایگاه تفنگداران ویرجینیا
یائیر لاپید: رفتارهای دیکتاتورمآبانه نتانیاهو، مخالف اصول دموکراسی است
سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل؛دروغ پردازی های جنایتکار اصلی غرب آسیا درباره ایران
فلیک به رکورد طلایی 50 برد در بارسا رسید
سخنگوی کرملین: وضعیت اوکراین و موضع آن در مذاکرات هر روز در حال بدتر شدن است
رای گیری شورای امنیت دربارهٔ تعویق تحریم‌های ایران
علی‌اف: تصویب «مسیر ترامپ» یکی از نتایج کلیدی نشست واشنگتن بود
لاریجانی: مکانیسم ماشه اجرا شود، همکاری با آژانس متوقف می‌شود
کارگردان «مجنون»: جنگ 12 روزه، آغاز یک ژانر تازه در سینمای ایران است
شمس‌آذر بدون شکست، استقلال در پی بهبود وضعیت جدول +لینک پخش زنده
تهدید ترامپ به مداخله در روند برگزاری بازی‌های جام جهانی 2026
تحرکات غیرعادی آمریکا در شمال عراق
رایزنی گروسی با پوتین درباره ایران
اسرائیل یک نفر را به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر کرد
دستور نتانیاهو برای پخش زنده سخنرانی او درسراسر نوار غزه
کاهش 2.5 میلیون تن تولید گندم ایران نسبت به سال گذشته
اعلام برنامه‌های روز گردشگری و هفته تهران در اراضی عباس‌آباد
شرکت علی لاریجانی در سالگرد شهدای مقاومت/تایید سفر از سوی سفارت ایران در بیروت
فرانس 24: بازگشت بازرسان آژانس به ایران حقیقت ندارد
تیم فولاد به دنبال کسب دومین برد متوالی
ماجرای گوشت‌های آلوده وارداتی از مغولستان چه بود؟
حسن یزدانی به بازی‌های کشورهای اسلامی نمی رسد
تهران در آستانه وزش باد؛ هوای پایتخت آلوده‌تر می‌شود
سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری ایران در پروژه ملی فیبر نوری
لغو سومین قرارداد تسلیحاتی اسپانیا با رژیم صهیونیستی
هند واردکننده نفت ایران شد
پرداخت نکردن 6 همت سود سهام عدالت مردم از سوی 4 شرکت بزرگ
وداع با احمد پژمان در تالار وحدت
قطر اقدامات اسرائیل را خطری برای امنیت منطقه دانست
سیر صعودی قیمت‌ طلا در هفته‌ای که گذشت
جام جهانی تیراندازی جوانان؛ فینال با طعم برنز برای ایران
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با وزیر انرژی روسیه دیدار کرد
پزشکیان مقابل دوربین شبکه فاکس‌نیوز نشست
واکنش تند مقامات صهیونیستی به اظهارات ترامپ
حمله پهپادی به پالایشگاه نفت «آفیپسکی» روسیه / از سرگیری ارسال نفت پس از حمله+فیلم
مدیر سابق اف‌بی‌آی در آستانه محاکمه توسط دولت ترامپ
بلاگر وکیل‌نما بازداشت شد
X
آگهی تبلیغاتی